.

Професиите, които водят до напълняване и как да се справиш с този проблем

Професиите, които водят до напълняване и как да се справиш с този проблем
Снимка: iStock

От известно време ходиш на работа и не стига, че шефът ти лази по нервите, а колегите те дразнят, а на всичкото отгоре си започнал и да трупаш излишни килограми. Причината за това е твоята професия и застоялият начин на живот, който водиш.

 

Няма как 8-часовото седене в офиса, хапването на крак или пред компютъра, консумирането на нездравословни храни като солети, сладки и т.н. да не доведат до напълняване. Ако към гореизброените неща добавим и стреса на работното място, то трупането на излишни килограми ти е в кърпа вързано.

 

 

Според наскоро направено проучване професиите, които водят до напълняване, са учители, юристи, редактори, продавачи, полицаи, инженери, медицински сестри, архитекти, IT специалисти, счетоводители и хора, работещи в сферата на администрацията.

 

Как да предотвратиш натрупването на излишни килограми покрай работата?

 

Ако работата ти е свързана с интелектуален труд, то явно мозъкът ти работи по цял ден на максимални обороти и поради тази причина има нужда от голямо количество енергия. Тя обаче не бива да се набавя с нездравословна и калорична храна. По-добре засищай глада си и си доставяй достатъчно енергия, като консумираш в разумни количества ядки. Те са идеалната храна за работното място.

 

И докато някои хора се чудят какво да ядат по цял ден, други са толкова заети, че несъзнателно пропускат по едно-две основния хранения дневно. След това обаче си наваксват обилно, когато се приберат у дома, което няма как да не доведе до натрупването на излишни килограми, защото метаболизмът не е достатъчно добър в края на деня.

 

Друга причина поради която хората напълняват заради работата си е, че пропускат обедната почивка. Няма как да очакваш да седиш на едно място в продължение на 8-9 часа и да си във форма. В по-новите и модерни фирми има стаи за релакс, игри и други странични занимания, направени с цел раздвижване и разтоварване от стреса. Ако в твоята работа ги няма тези неща, то задължително си прави почивки от време на време и се разхождай навън. По възможност ходи до офиса пеша или с велосипед. Това ще се отрази добре както на фигурата ти, така и на тонуса ти.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...