.

Съвети за бъдещи абитуриенти

Съвети за бъдещи абитуриенти
Снимка: thinkstockphotos.com

Абитуриентският бал е специален момент за всеки един от нас. Той е свързан с изключително много емоции, трепети, планове, приготовления, смесени чувства и настроения, обърканост, желание за ново начало и не на последно място, пълен хаос.

 

Ние искаме да посъветваме няколко неща бъдещите абитуриенти:

 

Когато избираш тоалет и аксесоари към него, грим и прическа, бъди умерена в избора си и не прекалявай. Нека акцентът бъде само един – или роклята, или аксесоарите. В противен случай рискуваш да изглеждаш като човек, отиващ на маскен бал, а не на абитуриентски. Ако нямаш достатъчно опит или не се чувстваш смел при избора на гореизброените неща, наеми си стилист, който ще ти помогне.

 

 

Ти все още си млад и съответно си изключително жизнен и изпълнен с енергия. Възползвай се от тези твои дадености и ги направи твой акцент. Бъди усмихнат и ведър през цялата вечер и позволи на щастието да изпълни цялото ти съзнание. Не се притеснявай излишно, каквото и да става, ти трябва да имаш една незабравима вечер. Може по някое време прическата ти да се развали, гримът ти да се размаже или да трябва да си събуеш обувките, защото те убиват адски много, но това не бива да помрачава доброто ти настроение. По-добре да си с развалена прическа и боса, но изпълнена с положителни емоции и незабравими спомени, отколкото всичко да е непокътнато, но да се прибереш у дома, без да си си прекарала добре.

 

Много е важно на абитуриентския си бал да се чувстваш добре в кожата си. За тази цел трябва да превърнеш дефекта в ефект, т.е ако има нещо, което не харесваш в себе си, просто трябва да се облечеш/гримираш подходящо. Подчертай своите плюсове и прикрий недостатъците си. Ако имаш няколко излишни килограма, може да ги прикриеш, като се спреш на по-ефирен и разкроен модел.

 

В никакъв случай не бива да изпадаш в крайности и да променяш нещата в последния момент – телосложението, дължината на косата, нейния цвят, тена на кожата и т.н. Когато човек е под влиянието на емоциите често прави грешки, затова е по-добре да помислиш за визията си от по-рано, а не в последния момент. Трудно ще постигнеш така желания външен вид в рамките на няколко дни/седмици, затова по-добре не се тормози и не помрачавай настроението си.

 

Напълно нормално е преди и по време на абитуриентския бал да си изпълнен с най-различни емоции – както положителни, така и отрицателни. Добре е обаче да намериш начин да ги овладееш, като това може да стане с най-различни техники като йога, медитация, спорт, разходки из природата и т.н.

 

Може би си мислиш, че родителите ти не са най-подходящите хора, които могат да ти дадат ценни съвети за абитуриентския бал, но това не е вярно. Седнете заедно и обсъдете всичко около бала. Разгледайте модни сайтове и списания, гледайте актуални предавания, където се обръща внимание на роклите, аксесоарите, грима, прическите и т.н. Добре е да избереш нещата, които на теб ти харесва, но е хубаво да чуеш и да вземеш под внимание и мнението на твоите родители.

 

Истината е, че на абитуриентския бал не е толкова важно как изглеждаш, а как ще си изкараш. С течение на времето ще забравиш с какво си била облечена, другите – също. Но спомените са нещо, което оставят за цял живот. Вместо да се тръшкаш, че единият ти нокът се е счупил по средата на вечерта, усмихни се широко и се забавлявай от сърце. Все пак това е важен момент от живота ти – влизаш в света на възрастните!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...