.

Кога едно момче се превръща в истински мъж?

Кога едно момче се превръща в истински мъж?
Снимка: iStock

Всеки човек съзрява по различно време. При някои това става още докато са тийнейджъри, при други по-късно. Кога едно момче може да се нарече мъж? Това, че вече не си тийнейджър, не те прави автоматично мъж. Има няколко неща, които трябва да научиш и през, които трябва да преминеш, за да пораснеш:

 

Разкриване на емоциите – цял живот на представителите на силния пол им е изключително трудно да показват своите чувства. На малките момченца винаги им се казва, че не бива да плачат, защото са истински мъже. Истината обаче е, че истинските мъже плачат и не се притесняват от това. Да си силен и да плачеш не са две взаимоизключващи се неща, така че не се лишавай от възможността да показваш чувствата си.

 

 

Трезва самооценка – истинският мъж може да направи трезва самооценка на себе си, без да се притеснява от недостатъците си. Не бива да се притесняваш, че има неща, в които не те бива, защото никой човек не е съвършен и не е роден научен. Просто приеми, че животът е низ от уроци и че трябва да се развиваш и самоусъвършенстваш цял живот.

 

Приятни взаимоотношения – трябва да се научиш как да се държиш с хората около себе си, без значение дали става въпрос за интимна връзка или ново приятелство. Просто се научи да се държиш добре с другите и да им оставяш добро впечатление, след като сте си общували.

 

Респект – в днешно време доста хора не проявяват нужното уважение към околните. Това определено е нещо, на което трябва да се научиш. Трябва да уважаваш хората, без значение от техния социален статус и успехи. Уважавай ги, защото са хора. Мъжете трябва да се държат джентълменски към всички жени, за да правят добро впечатление.

 

Его – доста момчета имат огромно самочувствие за себе си, докато са тийнейджъри. С течение на времето обаче то значително намалява, което определено е добре за тях. Няма смисъл да гледаш другите и да се мериш с тях, просто цени своите качества и ги развивай. Бъди себе си, не си слагай маска и се радвай на живота.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 8 години
0
2
!
Отговори
Истината обаче е, че истинските мъже плачат и не се притесняват от това.==========================================Във вашия огледален свят всичко е наобратно.
Страница 1 от 1