.

Предметите у дома, които те обричат на бедност

Предметите у дома, които те обричат на бедност
Снимка: iStock

Ако искаш животът ти да бъде хубав и подреден, трябва да премахнеш старите неща от него и да дадеш път и възможност на новите да се появят. Това се отнася както за житейския живот, така и за интимния.

 

Виж кои са вещите, от които трябва се отървеш, за да не задръстваш живота си и да не се обричаш на бедност:

 

Стара храна в хладилника – да се изхвърля храна е грехота, така че ако го правиш, е добре да се отървеш от този лош навик. Защо се случва храната ти да застоява в хладилника или по шкафовете? Вкусна ли ти е или си я взел, защото е била на промоция? Разгледай внимателно всички храни, които имаш по шкафовете и отдели тези, които нямаш намерение да ядеш в близките 30 дни. Това, което няма да ядеш, може да дадеш на някой пенсионер, който има нужда от храна, но няма възможност да си купи.

 

 

Изсъхнали цветя във ваза – хубаво е човек да има в дома си букети от свежи цветя, но когато те изсъхнат, трябва да бъдат изхвърлени. Увехналите цветя носят болести, разрушение, смърт и привличат негативната енергия. В някои култури дори те са символ на смъртта.

 

Стари вестници и списания – според Фън Шуй веднага след прочитането на какъвто и да е хартиен носител, е добре той да бъде изхвърлен, за да не се заключи прииждане на пари. Ако обичаш да си събираш касови бележки, важни счетоводни хартии и сметки, може да ги сложиш в тефтер.

 

Чаши и чинии с напукани ръбове – дори да стават за употреба, дори са със сантиментална стойност, не бива да седят у вас. Задържането на повредени вещи в дома води до складиране на застояла и непотребна енергия. А това води до труден и оскъден начин на живот.

 

Скъсани и мръсни дрехи – такива дрехи не бива да държиш в дома си. Те не само заемат място в гардероба ти, но и повреждат останалите дрехи. Всички дрехи, които не си носил повече от година, без значение защо, трябва да ги подариш на някой нуждаещ се. Имай предвид, че старите дрехи запушват енергята на всички нови красиви вещи. Единствено компромис може да се направят с някои дрехи, които са само за специални поводи – сватби, кръщенета и т.н.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...