.

Как да контролираш емоциите си в училище

Как да контролираш емоциите си в училище
Снимка: freedigitalphotos.net

Напоследък не ти върви и колкото и да се стараеш получаваш ниски оценки в училище? Караш се с родителите си по този повод и си разочарован/а, че не получаваш разбиране? Също така някои от съучениците ти са дразнещи? В такъв момент не е лесно да не избухнеш, но трябва да умееш да сдържаш гнева си. Ще ти дадем няколко съвета какво да правиш, за да контролираш емоциите си в училище.

 

Не ти се говори с никого и при най-малкия конфлинкт избухваш. Не си изкарвай гнева на този, когото свариш. Хората не са ти виновни, че не си на кеф. Потърси причината за лошото си настроение. Ако е умора или някакъв независещ от теб проблем, кажи предварително на съучениците си, че днес не си в настроение и ги помоли да те извинят. За да премахнеш от части гнева си, поеми дълбоко въздух и медитирай през междучасието. Все пак ако усетиш, че гневът ти се надига, излез, поразходи се малко, пий вода и дишай дълбоко.  По този начин ще предотвратиш емоционалната експлозия. Винаги доста полезен метод да се успокоиш е просто да позволиш на емоциите да излязат от теб – плачи на воля. Така ще изхвърлиш химическите субстанции, които се отделят в организма при голямо напрежение. След това ще се чувстваш като нов/а.

 

 

Стресиран/а си. Предстои ти важно контролно и този път нямаш право на грешки. Усамоти се за малко и преговори материала още веднъж. След като се увериш, че го знаеш се успокой и вярвай в себе си, ще се справиш. Преди да предадеш контролното, си го провери за грешки. След като бие звънецът, излез в междучасие с приятелите си от класа и си вземи нещо сладко, за да се почувстваш вече напълно спокоен/а.

 

Освен лошите емоции, разбира се, съществуват и хубави. Понякога човек е толкова щастлив, че може да избухне от радост. Изкарал/а си шестица по математика и си на седмото небе? Тази емоция също е добре да може да бъде контролирана. Шумният смях и радостните викове са емоции, които доста изнервят съучениците ти. Бъди по-сдържан/а, за да не ти развалят настроението, викайки ти да се укротиш. А защо не излезете някъде да отпразнувате успешно изкарания тест?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...