.

Репликите, които всеки работодател иска да чуе по време на интервю

Репликите, които всеки работодател иска да чуе по време на интервю
Снимка: iStock

Ако в момента си търсиш работа, със сигурност разглеждаш ежедневно сайтовете с обяви, направил си CV-то си максимално привлекателно и четеш статии, свързани с интервютата за работа, как да се държиш, какви въпроси да задаваш и т.н. Наистина е добре да бъдеш максимално подготвен, за да се представиш добре по време на интервюто и бъдещият ти шеф да те хареса и наеме на работа.

 

Виж кои са нещата, които всеки работодател иска да чуе по време не интервю и които значително увеличават шансовете ти да бъдеш нает:

 

“Винаги може да разчитате на мен” - работодателят обича да знае, че без значение от ситуацията и времето, ти ще успееш да продължиш да вършиш работата си, без да се оплакваш. Той ще бъде спокоен, че ти няма да създаваш излишни конфликти, проблеми и ще работиш успешно с останалите.

 

 

„Аз съм лоялен“ - всеки работодател мечтае да има лоялни служители, които да не го предават и да работят с удоволствие за него. Служители, които са готови да се раздават на максимум, за да се развива успешно бизнесът. В днешно време са все по-малко тези служители, затова бъдещият ти шеф ще се зарадва искрено, ако му кажеш нещо такова и усети, че е истина.

 

“Няма нужда да ми се повтаря” - на повечето работодатели им е омръзнало да повтарят няколко пъти едно и също на служителите си, докато те изпълнят поставените им задачи. Това е не само досадно, но и отнема излишно време. Хората, които не изпълняват задачите си веднага, са безотговорни, а това не се харесва на работодателите. Затова ти кажи на бъдещия си шеф, че не си от тях още по време на интервюто.

 

„Обръщам внимание на градивната критика“ - няма съвършени хора, затова е нормално всеки от време на време да бъде критикуван. Важното е тази критика да се вземе под внимание и да се превърне в градивна. Бъдещият ти работодател ще остане доволен, ако му кажеш, че си от хората, които знаят, че не са съвършени и не се притесняват, когато ги критикуват.

 

„Винаги се справям с поставените задачи успешно“ - може да звучи доста самоуверено, но определено е реплика, която всеки шеф иска да чуе. Това означава, че може да разчита на теб винаги и няма да се притеснява да ти поставя най-различни задачи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...