.

5 кофти типа приятелки

5 кофти типа приятелки
Снимка: Pixabay

За всички, които имат няколко близки приятелки (колко са близки е друг въпрос и той бива доказуем, когато се предостави възможност за тестване на приятелството, но това друг път.) Наясно сме колко различни хора по характер и мислене мога всъщност да оформят една група от различни и интересни млади дами, които нямат почти нищо общо освен фактът, че се обичат, че държат една на друга и че, малко или много, имат еднакви души. След това има и онези приятелки, които са ти по-малко близки, но прекарваш достатъчно време с тях, за да можеш ги отнесеш към един от тези профили.

 

Приятелката, която дава много акъл.  Мисли ти само най-доброто, но понякога желанията й да ти помогне се мешат с грубостта и настъпателността й. Смятайки, че те познава по-добре, отколкото самата ти се познаваш, е решила, че трябва да ти дава акъл за абсолютно всичко. Включително и когато изобщо не си я питала. Знаеш, че го прави с добри чувства, но понякога умишлено я лъжеш, само за да не последва лекция от 15 до 30 минути, в която подробно ти казва какво трябва да правиш.

 

 

Приятелката, която винаги има проблем. Всички имаме проблеми. Понякога даже повече на куп, отколкото можем да се справим. Но има онази една приятелка, която всеки път, когато видиш ти споделя за поредния проблем. Отдавна си спряла да следиш количеството размирици, които има живота й, те просто са твърде много. Искаш да й помогнеш, но в някакъв момент се улавяш, че всъщност на нея й харесва да има толкова нещастия в живота си. Поне знае, че винаги има какво да разкаже и да бъде центъра на вниманието.

 

Приятелката, която преувеличава прекалено много. Излязла е с момче, отишла е да види баба си, купила си е сладолед. И за всяко едно от тези неща разказва изумителна история, на която даже ти е трудно да повярваш. Придава повече смисъл на всичко, което й се случва, дори и когато този смисъл всъщност отсъства. Чак е изнервящо да слушаш суперлативи за нещо, което е толкова обикновено и безсмислено. Веднага щом тази приятелка започне да ти разказва нещо знаеш, че половината от него ще е тотално преиграване, но виждайки ентусиазма, с който ти разказва поредната си безпредметна история, просто ще се усмихнеш и ще слушаш насила.

 

Приятелката, която все няма време. Толкова сте близки и това се обичате, но все така се получава, че приятелката ти непрекъснато е заета. С изпити, с гаджето, със семеен ангажимент. Чувстваш се истински щастлива, когато успееш да си уговориш среща с нея, но не можеш да разчиташ дори и на това, защото в последния момент – или не винаги последния – тя звъни, за да обясни защо не може да присъства. Пробвате още един път да правите съвместни планове като се уговорите да прекарате малка част от лятото на морето. Но два часа след като се е навила ти звъни, за да обясни, че няма да може, защото… Няма значение защо, ти спираш да я слушаш изненадана, от това, че си се изненадала.

 

Приятелката, която само клюкарства.  Интересно при тази приятелка е, че сякаш не се чува. Ако има някой, който знае всичко за всички в квартала, училището или в работата, то това е тя. Безмилостно се ослушва на всеки ъгъл и когато хване следата няма търпение да ти разкаже. Ти изобщо не се интересуваш от живота на останалите и не ти пука кой с кого спал, кой изобщо не е спал с никой. Също така не интересува кой какво работи и колко е заможен, но приятелски изслушваш тези безсмислени клюки, само за да чуеш как тази твоя приятелка сочи някой друг, лепвайки му името „клюкар“. Тогава се усмихваш леко невярващо и повече не подхващаш темата, в противен случай трябва да й обясниш колко малко заблудена е.

 

Понякога е по-добре да си останем с добрите чувства. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...