.

Проблемите, които имаш, когато живееш с родителите си (и няколко плюса!)

Проблемите, които имаш, когато живееш с родителите си (и няколко плюса!)
Снимка: iStock

Голяма част от младите хора нямат достатъчно пари, за да се изнесат на квартира и живеят при майка си и баща си до 25-30-годишна възраст. Това си има своите предимства и недостатъци. Научи няколко истини за съжителството с родителите, написани с доза хумор:

 

Трябва да даваш отчет на родителите си – стоенето до късно на гости или невдигането на мобилния телефон се превръща в проблем от огромно значение за твоите родители. Майка ти е готова да вдигне целия квартал и дори да звънне на полицията, ако не си вдигаш телефона в продължение на час, а е минало 23 часа. А когато ти чуе гласа, почва да ти се кара с разреван глас.

 

Никога не оставаш сам – невъзможно ти е да обясниш на родителите си, че вратата на стаята ти трябва да се затваря, защото вече не си на 5 годинки. Те влизат и излизат, без дори да почукат и съответно ти никога не може напълно да се отпуснеш, нищо, че си си в собствената стая.

 

 

Ставаш рано дори през почивните дни – причината за това е, че родителите ти вече са във възраст, в която спят по-малко часове и съответно се събуждат по-рано от теб. Така че забрави за излежаването до късно събота и неделя, особено ако живеете в малък апартамент, където всички се чува.

 

Не се забиваш с някого само за една нощ, защото не искаш родителите ти да го виждат – отишла си на дискотека и си започнала да се сваляш с едно готино момче и не знаеш как ще свърши вечерта. Единственото, за което си сигурна, е че няма да го заведеш вкъщи, защото не искаш майка ти и баща ти да го видят на другата сутрин и да те питат кое е това момче, а на теб да ти се иска да им отговориш, че не е нищо сериозно и нямаш намерение да се виждате повече.

 

Мнението ти не се зачита – понеже все още живееш при родителите ти и не даваш никакви пари, те смятат, че няма как да имаш мнение по дадени въпроси. Грешен начин на мислене, но доста често използван.

 

Никога не си гладна – това определено е плюс, от който няма как да се оплачеш. Никога не свършва мляко и има достатъчно хляб, защото майка ти се грижи добре за домакинството.

 

Пестиш пари от таксита – още един плюс, който със сигурност ти харесва. Родителите ти са готови да те посрещат и взимат от всяка една точка в града, така че не е нужно да даваш от парите си на таксиметровите шофьори и да се притесняваш дали не си попаднала на някой ненормалник.

 

Родителите ти се срамуват от бельото ти – нормално е да се чувстват некомфортно, когато видят твоите секси дантелени прашки. На баща ти със сигурност не му е никак приятно. Е, ти няма какво да направиш по въпроса, все пак няма да почнеш да носиш килоти, така че просто ще трябва да свикнеш с реакцията на родителите си.

 

Винаги има кой да те прегърне – няма нужда да звъниш на приятелка да идва и да те утешава, защото родителите ти винаги са насреща, когато имаш нужда от съвет или просто от прегръдка.

 

Трябва да забравиш за хапването посреднощ след пиянско излизане


 

Със сигурност ти се иска да изядеш половината хладилник, когато се върнеш от дискотеката/купона, където си прекалил с алкохола, но знаеш, че няма това как да стане, защото ще събудиш родителите си и те ще те видят колко много си пил. Яденето в леглото също е забранено, защото майка ти не ти дава.

 

Родителите ти те гледат лошо, когато си махмурлия – приятелите ти биха ти държали косата, когато ти се повръща след прекомерна консумация на алкохол или биха ти направили айран на другата сутрин, за да ти стане по-добре, но родителите нямат намерение да го направят. Те по-скоро ще влошат нещата, като почнат да ти се карат, отколкото да се опитат да ти помогнат.

 

Не са доволни от домакинските ти задължения – според майка ти ти правиш всичко погрешно – не миеш правилно чиниите, не миеш хубаво пода, не си си подредила добре дрехите и т.н.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...