регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

9 спасения срещу лош дъх

Как да се избавим от него

9 спасения срещу лош дъх
Снимка: outnow.ch

Лошият дъх със сигурност е едно от най-неприятните неща, които може да изпита човек както на гърба си, така и от друг човек.

 

Това често оказва влияние както на самочувствието, така и на социалния живот.

 

Днес ще ви представим няколко ефективни начина да се избавим от лошия дъх.

 

Ето кои са те:

 

Кисело мляко

 

Вкусният продукт съдържа някои живи бактерии, които много успешно се справят с лошия дъх. Ако добавите и малко мед, който е силен природен антибиотик, ще добиете ефект 2 в 1 – хем десерт, хем решение.

 

Ябълка

 

Освен че са изключително здравословни като плод, ябълките неутрализират неприятната остатъчна миризма от други храни. Вкусната ябълка ще ви тонизира и зареди с енергия. Същите качества притежава и крушата, изборът е ваш.

 

Зелен чай

 

Зеленият чай съдържа много антиоксиданти и е от полза не само за красотата на кожата, но и за поддържане на младостта. Освен това, зеленият чай може да ви помогне да прогоните лошия дъх. Той съдържа катехин – силен антиоксидант, който е много ефективен в борбата с бактериите в устата.

 

Солена вода

 

Солената вода за уста може да бъде лесно и ефикасно средство за защита от лош дъх, защото солта бързо ще неутрализира бактериите в устата. Освен това, може да помогне за успокояване на чувствителни венци. Просто смесете малко сол в чаша с хладка вода и изплакнете устата си за момент. Уверете се единствено да не погълнете от тази смес.

 

Избягвайте някои храни

 

Препоръчваме ви да стоите надалеч от чесън, лук, кафе и някои подправки, ако ви предстои среща. Освен това, пийте много вода, тъй като повечето бактерии, които причиняват лош дъх, обичат сухи места.

 

Магданоз

 

Високото съдържание на хлорофил в магданоза умело „замаскира“ лошия дъх. Не се колебайте да си поръчате салата с магданоз или дори просто да сдъвчете няколко листа. Други продукти и подправки, които имат подобно на действието на магданоза са канела, целина, евкалипт, кориандър, кардамон и розмарин.

 

Витамин C

 

Освен че е изключително полезен за тялото и трябва да се приема ежедневно в организма, витаминът е сред първите помощници в борбата с лошия дъх. Смело се снабдете с портокали, мандарини, грейпфрут и горски плодове.

 

Ябълка

 

Освен че са изключително здравословни като плод, ябълките неутрализират неприятната остатъчна миризма от други храни. Вкусната ябълка ще ви тонизира и зареди с енергия. Същите качества притежава и крушата, изборът е ваш.

 

Зъболекар

 

И последно по място, но не по важност – ако лошият ви дъх не се повлиява от нито един от тези съвети, проверете дали проблемът не идва от някой развален зъб. Посещавайте зъболекаря профилактично на всеки 6 месеца за контролен преглед.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...