.

5 грешки с парфюма

Къде бъркаме?

5 грешки с парфюма
Снимка: Victoria's Secret

От всички категории в сектора на красотата, този с парфюмите и ароматите може би е най-сложен.

 

От купуването на парфюм до носенето му е възможно да направите толкова много грешки, за които дори не осъзнавате, с които да промените свойствата на течността.

 

Създадохме за вас своеобразен наръчник на грешките и неправилните практики при избиране на парфюм, които не позволяват на ароматите да разгънат потенциала си.


1. Използвайте листчета

 

Винаги впръсквайте парфюм на лист за тестване от разстояние поне 15 сантиметра. Само едно впръскване е достатъчно. Изчакайте 30 секунди и след това помиришете, за да усетите истинския аромат.

 

2. Спазвайте дистанция

 

Избягвайте да доближавате листчето твърде близо до носа. В противен случай молекули ще променят сетивността ви и ще „полепнат“ по носа, което ще афектира обективното преценяване на аромата. Винаги поставяйте листчето пред носа, а не под него.

 

3. Бъдете търпеливи

 

Не забравяйте, че ароматът непосредствено след впръскване не е реален и представителен за това как ще мирише през останалата част от деня. Причината за това е, че надушвате само връхните нотки, а парфюмите имат три нива – връхни, сърцевина и базови нотки.

 

4. Използвайте зърна от кафе

 

На всички ни се е случвало след няколко различни парфюма да загубим усещане за аромата на други след тях. За да оправите обонянието си, подушете зърна от кафе и след това преминете към следващите парфюми.

 

5. Не се ограничавайте

 

Само защото не харесвате даден аромат не означава, че няма да ви харесат парфюмите, които го съдържат. Експериментирайте и смело опитвайте, защото това е единственият начин да разберете. 


Реклама Инвестор.БГ


Още за...
парфюм
Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...