.

YouTube - новият учител на учениците?

Ралица Солакова
YouTube - новият учител на учениците?

В последните няколко години учениците черпят нова информация предимно от интернет. Музикалният сайт YouTube е един от най-посещаваните от подрастващите и младежите. Тийнейджърите обичат да гледат смешни и музикални видеоклипове, които, за съжаление, често съдържат в себе си опасни за компютъра вируси. Българските училища изостават в електронното си обучение, а не е лошо като идея уроците да се качват в някой сайт и така любознателните ученици да могат да намират нова информация или да гледат някоя интересна конференция, която би им била от полза.

 


Целта на това нововъдение е да има по-голям видеообмен между учащите, да се научават новите неща по по-интересен начин и така да се запомнят значително по-лесно. Така след време YouTube (или друг, специално създаден за това сайт) ще се превърне в онлайн учител за учениците.

 


Младежите харесват тази идея, защото смятат, че по този начин ще им е значително по-лесно и интересно да научават уроците си. Време е страната ни да се мобилизира и да догоним общоприетите практики в другите държави в Европа.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...