.

Има огромен интерес към новата книга на Дж. К. Роулинг

Има огромен интерес към новата книга на Дж. К. Роулинг
Снимка: Reuters

След поредицата за очилатия магьосник „Хари Потър“, няма човек, който да не е чувал за писателката Дж. К. Роулинг. Тя реши да се откъсне от този жанр и да напише книгата „Вакантен пост“, която е предназначена за възрастните хора. Към нея определено има интерес – само за шест дни са продадени 375 000 екземпляра под формата на книги с твърди корици, електронни книги и аудио книги, съобщи Асошиейтед прес. Това прави романа най-бързо продаваната книга на годината.

 

 

Нужни са били 5 години на Дж. К. Роулинг, за да завърши романа си. В него се разказва за въображаемото селце Пагфорд и смъртта на член на кметската управа. Този път не става дума за магии, а за сексуалните пориви при подрастващите, зависимостта към хероина, проституцията и семействата с един родител.

 

Интересен е фактът, че писателката е отраснала в селце, приличащо на Пагфорд. В новата си книга тя си е спомнила за ранните си години, които определя като „нетолкова щастливи“.

 

„Вакантен пост“ успя да стане бестселър, още преди да се появи на книжния пазар. Предварителните поръчки надхвърлиха 1 000 000. Според експертите, романът ще стане най-продаваното произведение на художествената литература през 2012 година, но не се очаква да повтори успехът на поредицата „Хари Потър“.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Lie
преди 10 години
0.5
-0.5
!
Отговори
Щом е Роулинг, не е изненадващо, че е бестселър.
DarthLord
преди 11 години
3
2
!
Отговори
До FunkyPie: От милиони предварителни поръчки от Интернет. :)
FunkyPie
преди 11 години
4
3
!
Отговори
"Вакантен пост успя да стане бестселър, още преди да се появи на книжния пазар. как?
DarthLord
преди 11 години
4
3
!
Отговори
До daydreamings: В началото на 2013, мисля. :)
daydreamings
преди 11 години
4.5
3.5
!
Отговори
А кога ще излезне в България?
Azoria
преди 11 години
0.5
-0.5
!
Отговори
Освен увода, вече има такава статия.
Страница 1 от 1