.

Опасностите в актьорската професия

Опасностите в актьорската професия
Снимка: freedigitalphotos.net

Актьорската професия не е лесна, затова не се захващайте с нея, ако не сте подготвени за внезапните повратности на съдбата. Ще се спрем на някои от най-опасните моменти на снимачната площадка, които едва не са взели в жертва главните актьори.

 

Джеки Чан и ролята му във филма Аrmour Of God. Напрегнатата екшън класика от 1986 година едва не отнема живота на любимия ни кунг-фу актьор. Джеки Чан е известен с факта, че изпълнява сам каскадите в своите филми. Една от най-страховитите му каскади е падане от дърво, високо тридесет метра. За нещастие, при падането, Джеки удря главата си в камък, който отчупва парче от черепа му и го избутва навътре, в опасна близост до мозъка му. Това веднага предизвиква оперативна намеса и Джеки до ден днешен има дупка в черепа си.

 

Кейт Уинслет и играта й в Titanic. Кой би предположил, че романтичната история на двама влюбени от борда на знаменития кораб би завършила също толкова трагично, колкото и участта на хилядите, които никога не достигат бреговете на Америка? Кейт закача палтото си в преградна решетка, когато коридорите на потъващия Титаник се пълнят с вода. Това едва не я удавило, макар режисьорът Джеймс Камерън да продължава да отрича.

 

 

Майкъл Джей Фокс и участието му в Back To The Future 3. Франчайзът на Юнивърсал Пикчърс е един от супер-успешните в поредицата и на дали някой е предполагал, че някой от героите е бил изложен на смъртна опасност. В сцената, когато той е заловен от бандити и сложен на бесилото, играта му изглежда толкова реалистична, защото той наистина увисва на въжето. Макар във филма това да се случва за секунди, преди да бъде спасен, Фокс губи съзнание за няколко секунди и наистина е на крачка от смъртта.

 

Джейсън Стейтъм и каскадата му в Expendables 3. Черно море за малко не се превръща в наистина черно и за екшън-звездата Джейсън Стейтъм. Когато спирачките на управлявания от него камион отказват. Шофьорските умения на „Транспортьора” му изневеряват, за щастие обаче, навременната намеса на българските каскадьори спасяват живота на актьора. Дори в компанията на „Рамбо” и „Терминатора”, човек не може да се чувства недосегаем.

 

Том Круз за малко се разминава със смъртта в The Last Samurai (2003). Филмът е изпълнен с дуели с мечове повече от два часа. По ирония на съдбата, Круз едва не умира от острието на своя брат по оръжие във филма. В сцена, когато и двамата яздят редом един до друг, мечът на партньора на Том, минава на сантиметри от врата на звездата от Top Gun.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...