.

„Изобрети света, в който живееш“ – посети второто издание на “Аз, инженерът"

„Изобрети света, в който живееш“ –  посети второто издание на “Аз, инженерът
За втора поредна година събитие събира водещите технологични компании в България

„Аз, инженерът“ е целодневно събитие, което ще се проведе на 11 март в Интер Експо Център. То има за цел да обедини водещите технологични компании в България на едно място, за да покаже на младите специалисти, студенти и гимназисти, че наука и иновации се случват и тук и възможностите за професионална реализация са много. Събитието е цялостно преживяване, което успява да осъществи контакт и да създаде диалог между технологичните компании и амбициозните млади хора с интерес в областта. Организаторите от WishBOX и INTER EXPO CENTER имат за цел да превърнат събитието в кауза и да открият нови перспективи пред ученици, студенти и млади иноватори.

 

Програмата на събитието „Аз, инженерът“ е динамична и разнообразна. В рамките на събитието, гимназисти, студенти и любители на технологиите ще имат възможност да се запознаят с инженери, изобретатели и представители на бизнеса, да научат повече за дейността им и перспективите на професията. Посетителите ще могат да разглеждат и да участват в щандове-работилници на различни компании и организации, които ще подготвят конкретни задачи и казуси за решаване и ще показват нагледно части от своята дейност. Част от програмата ще е и състезание по РОБОТИКА на Роболига. С цел да помогнат на бизнеса и младите професионалисти и студенти, които търсят работа, организаторите ще споделят CV-тата на желаещите с участващите компании.

 

 

Сред лекторите на събитието ще са Ясен Славов и Сергей Петров, които ще разкажат за проекта си за умен кошер; Иво Митрошанов от Интерут, който ще разкаже за предизвикателствата пред реализацията на инженерите; Бойко Вучев, собственик на марката „Правец“ и управител на „Правец Компютри“ООД; Иван Георгиев от Мелексис; Георги Бояджиев, който ще разкаже за разработения от него и екипа му робот за автоматично пробиване на кости с приложение в ортопедичната хирургия; Мартин Ангелов ще ни разкаже за най-новия си проект – halfbike; Георги Димитров от SAP Labs Bulgaria ще представи изменящата се парадигма при разработване на бизнес приложения, навлизането на облачните технологии и как това отваря нова страница в ИТ историята; Трифон Михайлов ще разкаже за възможностите, които предоставя Българката асоциация за безпилотни системи и изобщо какво е бъдещето на дроновете и други.

 

Събитието е безплатно и отворено за всички посетители – професионалисти, студенти, любители на технологиите. Нужна е само регистрация.

 

Повече информация за събитието: http://iengineer.bg/, https://www.facebook.com/iengineer.bg?fref=ts

 

За Фондация „Мечти в действие“ (WishBOX)

 

WishBOX предоставя на ученици в горен курс и студенти интерактивна и иновативна медийна платформа за професионално ориентиране и личностно развитие. Проектът цели, от една страна да подпомогне младежите в избора им на най-подходящата за тях професия и от друга - да свърже нуждите на пазара на труда с подготовката на младежите за реалните му измерения и изисквания.

 

Проектите на WishBOX включват „Аз, ученикът“, „Аз, инженерът“, „Аз създавам“, Пътеводител за професионално ориентиране и курс „Моята професия”

 

Повече информация за фондацията може да намерите на: http://wishbox.org

 

За Интер Експо Център

 

С амбицията да бъде платформа за идеи - да представя, да генерира креативност, да вдъхновява и подтиква към активност - Интер Експо Център следва навиците и динамичния живот на бизнеса. Съдейства за комуникация между компании и инвеститори с идеята да обърне внимание на тясно специализираните език и тематика на отделните браншове. Интер Експо Център не се фокусира в определена целева група, а се определя като място за креативна бизнес култура – всички участници в предприемачеството, които се развиват под неговото влияние или му влияят, развивайки се. Вече 13 години покрива широк спектър от стратегически сектори на икономиката, чрез специализирани изложби и международни инициативи.

 

Особено ценна част от Центъра е Конгресният център, който провеждат широка гама от тематични събития, които дават възможност за практическа работа и обучение и за срещи с работещи професионалисти в различни области. Чрез подходящи визуални трансформации изгражда жив, съвременен и променящ се портрет на конгресните зали и създава нужната обстановка за участници и зрители.

 

Повече информация може да намерите на: http://iec.bg/


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...