.

"Нека да ти нарисувам" - вдъхновяващ мемоар в духа на „Яж, моли се и обичай”

Снимка: изд. ЕРА

Това е истинската история на Джанис Маклауд.

 

На 34 г., неудовлетворена от работата и самотна на личния фронт, тя е закотвена в голяма рекламна агенция в Лос Анджелис вместо да следва мечтата си да пътува и твори. И въпреки постигнатите цели в кариерата Джанис Маклауд се чувства изхабена и нещастна. Но един ден, докато попълва дневника си, Джанис си задава въпроса: Колко трябва да спестиш, за да напуснеш работа? Изненадващо отговорът не е толкова страшен. С малко математика и много решителност Джанис се отървава от излишните вещи, спестява достатъчно и освобождава апартамента си в Санта Моника. Само с един куфар в ръка Джанис се качва на самолета и си купува две години свобода в Европа.

 

Джанис пътешества из Франция, Шотландия, Англия, Италия, среща се с интересни хора и черпи вдъхновение от историята, изкуството и пъстротата, която я заобикаля… А няколко дни след пристигането си в Париж се намесва съдбата и тя среща Кристоф – привлекателен поляк, който поразително прилича на Даниъл Крейг. С помощта на жестове и странна смесица от английски и френски двамата преодоляват езиковата бариера и се впускат във вихрен парижки романс. Страстта към пътешествия тласка Джанис да следва плановете за пътуването си, но все пак гласът на сърцето я убеждава да посети отново Кристоф в Града на светлината. И съвсем скоро Джанис осъзнава, че повече никога няма да се върне към ежедневието от дванайсетчасови работни дни, двуседмични отпуски и задушаващ корпоративен етикет.

 

Намаляващите й финанси обаче я принуждават да търси нов начин да спонсорира мечтите си. Така Джанис се обръща за подкрепа към трите си източника на любов и вдъхновение – писането, рисуването и Кристоф, и създава серия писма с картини, които изпраща по пощата на хиляди абонати, жадуващи да получат нещо красиво. И щастливият край на нейната приказка се сбъдва.

 

В очарователния дух на „Под небето на Тоскана” и „Яж, моли се и обичай”, „Нека да ти нарисувам” е вдъхновяващ мемоар за пътя на една жена от забързаното ежедневие в Калифорния до намереното блаженство в Париж! Написана непринудено сякаш е разговор между приятелки на чаша кафе, със свежи нотки на остроумие и мъдрост и с оригиналния щрих на включените авторски писма, това е книга за всички, които се осмеляват да нарисуват живота, за който мечтаят.

 

Джанис Маклауд споделя своята формула как да откриеш любовта и свободата с молив и четка и да превърнеш писането на писма в изкуство. Добре премерената доза препратки към миналото на Париж и към литературните величия и прословути художници, удостоили улиците на града с присъствието си, внасят приятен баланс в историята. Джанис ни повежда на забавно приключение с много съвети как да живеем минималистично и да поемаме рисковете в живота и любовта. В края на книгата Маклауд предлага своите 100 начина, чрез които е събрала средства и е планирала собственото си бягство към свободата.

 

За автора:

Джанис Маклауд е художник и писател, родом от Канада. Работила е като копирайтър и помощник-творчески директор в топ рекламни агенции в Лос Анджелис и Торонто. Съавтор е на две книги, преведени на няколко езика. Това е третата й книга. Омъжена е за прекрасния Кшищоф (Кристоф) Лик. Живеят в Париж… засега.

 

В момента Джанис пише и рисува писма за пътешествията и живота си във френската столица и ги изпраща ежемесечно до хиляди фенове. Често може да бъде видяна, докато твори в някое кафене или на път до пощата да купи марки.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...