.

Елтън Джон: Наркотиците ме направиха чудовище

Певецът „изгубил себе си“ и се разкайва горчиво

Елтън Джон: Наркотиците ме направиха чудовище
Снимка: Instagram

 

 

70-годишният музикант, който има много успешна музикална кариера, признава, че е имал момент, в който всичко е тръгнало стремглаво надолу и той се превърнал в „чудовище“, заради зависимостта си.

 

По време на реч в Университета Харвард, в понеделник миналата седмица, изпълнителят на „Rocket Man”, получи награда за борбата, която води с ХИВ и СПИН.

 

Сър Елтън Джон казва: „Страстта ми и връзката с музиката отвориха за мен вълшебни врати и ме пренесоха в нови висини на живота.

 

 

 

 

Но когато достигнах върха, щастието стана неуловимо и тъмнината започна да се промъква вътре в мен.

 

Загубих човечността си в кръговрат от наркотици, алкохол и хранително разстройство.

 

По време на моята епидемия от пороци, през 1980, всичко излезе на повърхността и беше забелязано от правителството.

 

Загубих толкова много приятели и не си дадох сметка, защото бях прекалено опиянен. Наркотиците ме превърнаха в чудовище“. 

 

Елтън, който има двама сина – Захари (6) и Илия (4), със съпруга си Дейвид Фърниш, се превърнал в трезвеник от почти 30 години, защото млад мъж, който търсел помощ го подтикнал да промени съдбата си.

 

Той споделя: „Имах късмета да срещна Раян Уайт и семейството му. Исках да им помогна, но в край на сметка те ми помогнаха много повече.

 

Раян беше светлината, благодарение на която се възстанових от пристрастяването си и реших да създам фондация за борба с ХИВ и СПИН. За шест месеца станах трезвен и чист и вече съм такъв от 27 години“.

 

И сега Елтън е решен да помага на други да „намерят човечността си“.

 

Певецът продължава: „Днес, моята мисия - да помагам на другите да намерят човечността си, се превръща в най-могъщата и позитивна сила на света за много хора.

 

През годините, в моята професия и хуманитарна работа, виждам как хората могат да бъдат свързвани. Човешкият дух е най-голямата сила на света и когато е насочена в положителна посока се случват чудеса“.

 

Можем да променим света, търсейки общото помежду си. Периодът, през който преминаваме, когато тъмнината ни обземе, е просто момент – след това идва спасението“.

 

Снимка: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...