.

Защо имаме проблеми с кучето?

Съвети от Сизар Милан

Защо имаме проблеми с кучето?
Снимка: Instagram

Тъй като хората са интелектуални същества, ние комуникираме най-вече с думи. Ето защо някой от нас правят грешката да мислят, че кучетата комуникират по същия начин.

 

Въпреки че изглежда, че нашите кучета разбират определени думи и ги асоциират с някакви действия, те най-вече отговарят на нашата енергия.

 

1. Защо кучето не слуша

 

Ако кажете на кучето си да седне, без необходимото излъчване, то няма да седне. За да го накарате да ви послуша, трябва да бъдете твърдо убеден в онова, което искате от него, защото кучето усеща вашето колебание и разбира, че има възможност да не се подчини.

 

Ако изпратите правилна енергия, може да кажете думата 'тостер' или 'лампа' и кучето ви пак ще седне, защото усеща, че вие няма да се откажете от желанието си.

 

Едно куче лесно усеща кога хората са уплашени, нямат увереност или се чувстват зле, по позицията на тялото, походката и интонацията.

 

В кучешката глутница лидерът, водачът, ходи уверено, гордо, с вдигната глава и дори опашка. Той стъпва бавно и уверено. А кучето, което е по-ниско в йерархията, изглежда свито и притеснено. Ако искате вашето куче да ви слуша, определено не бива да изглеждате по този начин.

 

 

2. Какво казва Сизар

 

Сизар казва: 'Енергията е начинът, по който всяко същество се представя на света. Помислете каква е вашата личност, разположение, темперамент или както вие го наричате. За хората енергията е когато намеренията срещат емоциите'.

 

Намерение × Емоция = Енергия

 

Тази формула обяснява защо спокойната, но упорита енергия работи добре с кучетата. Когато сме спокойни и уверени, нашите емоции са балансирани и изразяваме ясно намеренията си.

 

Кучетата разбират това. От друга страна, отрицателните емоции и липсата на твърда, ясна позиция представляват слаба енергия и объркват кучето.

 

Ето защо не можете да спрете лаещо куче с яростно крещене. За него думата 'не' няма чак толкова голямо значение, колкото енергията ви – ярост. За него това означава, че се присъединявате към него и също лаете.

 

3. Резултатът от грешно възпитание

 

Куче, което има по-доминантна природа, започва да проявява агресия, когато стопанинът няма нужната енергия, а куче, което по природа принадлежи към края на глутницата, става тревожно и страхливо поради липсата на увереност у своя господар.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...