.

Кои са победителите на MTV VMAs 2018 г. ?

Вижте какво се случи на церемонията

Ивета Иванова
Кои са победителите на MTV VMAs 2018 г. ?
Снимка: Reuters

Видео музикалните награди на MTV бяха раздадени снощи, на бляскава церемония в Radio City Music Hall в Ню Йорк. Една от изненадите на вечерта беше 21-годишната кубино-американска певица Камила Кабело. Тя грабна един от най-големите призове - "Видео на годината", за клипа на хита "Havana". Наградата ѝ беше връчена от Мадона.

 

"Ръцете ми буквално треперят. Никога няма да забравя този момент от живота ми. Мадона, обичам те толкова много, гледала съм всеки един твой клип, всеки документален филм, ти си ме вдъхновявала толкова много", каза певицата. Тя спечели и наградата за изпълнител на годината.

 

Карди Би направи първата си публична изява след раждането и взе приза "Най-добър нов артист". За най-добър хип-хоп клип беше обявен "Chun Li" на Ники Минаж, а в категорията за поп видеоклип спечели Ариана Гранде с "No Tears Left To Cry". За най-добро рок видео беше избран клипът на "Whatever It Takes" на Imagine Dragons.

 

Впечатляващият клип на песента "This Is America" на рапъра Чайлдиш Гамбино получи три приза - "Видео с послание", "Най-добра режисура" и "Най-добра хореография".

 

Шведският диджей Авичи, който се самоуби на 20 април тази година, беше награден посмъртно. Видеоклипът на дуетната му песен с Рита Ора - "Lonely Together" беше обявен за най-добро денс видео.

 

Песен на годината стана "Rockstar" на Post Malone ft. 21 Savage. The Carters взеха награди за най-добра кинематография и най-добра арт режисура с клипа към песента им "APES**T. За най-добра колаборация беше обявен проектът "Dinero" на Дженифър Лопез, Карди Би и DJ Khaled. А за визуални ефекти отличиха Kendrick Lamar & SZA – "All The Stars".

 

Сред впечатляващите изпълнения на сцената бяха тези на Aerosmith и Panic! at the Disco.

 

 

Мадона ядоса феновете на церемонията, тъй като преди да връчи наградата за най-добро видео реши да отдаде почит на починалата миналата седмица соул певица Арета Франклин. Но звездата обърна внимание по-скоро на това какво влияние е имала Арета върху нейната собствена кариера, а не върху музиката като цяло.

 

Дженифър Лопез направи ефектно завръщане на музикалната сцена. Тя получи специалната награда "Авангард", която е на името на Краля на попа - Майкъл Джексън, който почина през 2009 г. Отличието се присъжда за постижения в музика и кино, както и на режисьори на музикални клипове. Този специален приз се дава още от създаването на музикалните награди през 1984 г., като сред носителите му са били Дейвид Боуи, The Beatles, Bon Jovi, Guns N' Roses, Rolling Stones и др. Пред 1991 г. е преименуван в чест на Майкъл Джексън.

 

Дженифър Лопез е първата латинска певица с такова признание и в речта си благодари на 10-годишните си близнаци Макс и Еме, които има от бившия си съпруг Марк Антъни. "Израснах с MTV и това е наистина огромна чест за мен", каза тя. 

 

Снимки от церемонията вижте в нашата галерия


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...