.

Ан Хатауей получава награда за човешки права

Актрисата подкрепя ЛГБТ общността

Ивета Иванова
Ан Хатауей получава награда за човешки права
Снимка: Reuters

Ан Хатауей ще получи престижна награда на официалната вечеря на "Кампания за човешките права", която се провежда за 22-и път. Събитието е на 15 септември, а 35-годишната актриса е отличена за продължителните си занимания, свързани с благотворителност, най-вече, касаещи ЛГБТ общността, съобщава Variety.

 

Президентът на кампанията, Чад Грифин, казва: "Чрез невероятния си талант и смел активизъм, Ан Хатауей използва популярността си, за да се застъпи за ЛГБТ общността. От говоренето срещу дискриминационното законодателство, насочено към ЛГБТ общността до лидерството ѝ по отношение на движението за равенство на жените и мъжете на работните места, Ан наистина осъществява промени в живота на безброй хора по света".

 

Звездата от "Дневниците на принцесата" е посланик на добра воля на ООН по въпросите за равенство между половете. Работи и в благотворителната организация Lollipop Theatre Network, която се занимава с прожектиране на филми на пациенти в болници, които са с опасност за живото или са хронично болни.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...