.

Опасно е да търсите инфо за Ким Кардашиян!

Ето какво разкриват от компания за киберсигурност

Ивета Иванова
Опасно е да търсите инфо за Ким Кардашиян!
Снимка: Reuters

Излагате се на риск, ако често търсите информация за риалити звездата Ким Кардашиян в Google. Тя е "най-опасната" знаменитост, посочват от американската фирма за киберсигурност McAfee. Под риск сте, защото киберпрестъпниците си набелязват за жертви хора, които отговарят на тенденциите и търсят информация за най-често търсените знаменитости или най-често търсените теми.

 

Престъпниците надхитряват интернет потребителите, като ги карат да кликват върху лъжливи линкове, които ги свързват с измамни и фалшиви сайтове. Или карат потребителите да разкрият някаква лична информация, като парола за социална мрежа и т.н.

 

От киберфирмата посочват, че живеем в забързан свят, който е доста повлиян от поп културата и социалните медии. "С влиянието на Ким Кардашиян и нейния бизнес, хората биха направили какво ли не, за да приличат поне малко на нея. Важно е потребителите да мислят преди да кликнат, да се уверят, че сърфират в безопасен и сигурен сайт и да пазят себе си от измами, които може да засегнат устройствата им или да откраднат лична информация", каза Раж Самани, учен от фирмата.

 

Други опасни звезди за търсене са Наоми Кембъл, Кортни Кардашиян, Адел, Каролайн Флак и др.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...