.

Били Айлиш: Класика и алтернативност в едно!

Новият албум на певицата излезе в края на март

Ивета Иванова
Били Айлиш: Класика и алтернативност в едно!
Снимка: Virginia Records

Били Айлиш е само на 17, но пише сама музиката си и вече набира голяма популярност в интернет пространството. В България тя е в ТОП 5 на най-слушаните артисти в Spotify, като на моменти минава дори тийн сензацията Ариана Гранде.

 

Новият ѝ албум излезе на 29 март, а критиците го определят като "тъмен хаплив поп, подходящ и за пораснали". Той носи името "When We All Fall Asleep, Where Do We Go"

 

Били е родена и израснала в Лос Анджелис, в семейство на актьори и музиканти.Тя е с ирландско и шотландско потекло. Започва да учи като частна ученичка и се присъединява към детския хор на Лос Анджелис на 8 годишна възраст.

 

На 11 год. започва да пише и изпълнява авторски песни. Помага й по-големият й брат Finneas O'Connell, който вече има опит като автор на музика и артист с банда. Често, по време на нейни концерти, брат й се появява на сцената заедно с нея.

 

Последният ѝ албум е записан в дома й в Лос Анджелис, като брат ѝ помата и за това. Определят звученето на певицата като супер модерно и същевременно с привкус на класика.

 

Айлиш разказва, че по време на записите на албума е преживяла поредица от повтарящи се нощни кошмари – видения (някои истински, други въображаеми) за отвличания, училищни стрелби и Лос Анджелис в пламъци. Задавайки въпроса "Къде отиваме, когато заспим" ("When We All Fall Asleep, Where Do We Go"), тя задава личен въпрос. 

 

"Не ме интересува какво не харесвате в мен", споделя тя. "Пука ми за това, което искам да кажа.” Още преди премиерата на албума “When We All Fall Asleep, Where Do We Go" песните на Били са стриймвани над 6 млрд. пъти във всички дигитални платформи, като в Spotify тя е вторият най-популярян артист за 2019 г.

 

 

"Опитваме се да пишем за неща, които всеки си мисли, но никой не се осмелява да изрече. Опитваме се да говорим за не толкова дълбоки неща: може да е нещо просто като "тъжна съм", но го обясняваме по много сложен начин. Опитваме се да сме интересни и разговорливи с текстовете си", казва тя.

 

Брат й Finneas споделя: "Когато пиша песни за Били се стремя тя да се разпознава в тях, да усеща музиката и текста като нейни".

 

Първият й хит "Ocean Eyes" (2016) първоначално е написан от брат ѝ за бандата му. Тя записва песента и я изпраща на учителя си по танци, който измисля хореографията. 

 

Звездата слуша основно hip hop и R&B. Голям фен е на рап музиката и мечтае за съвместни проекти с Tyler, The Creator, Drake, Earl Sweatshirt, A$AP Rocky и Miguel.Израснала е с музиката на The Beatles, Green Day и Аврил Лавин. Но най-много я вдъхновява Лана Дел Рей.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...