.

Йоана: Латиното е в кръвта ми

Младата изпълнителка със специално интервю за TeenProblem.net

Ивета Иванова
Йоана: Латиното е в кръвта ми
Снимка: Virginia Records

Йоана Димитрова е сред финалистите от последния сезон на музикалното предаване X Factor и бързо се превърна в любимка на тийнейджърите. Песента й "Да не спим" е в топ 5 на най-въртяните за 2018 г., а сега зарадва феновете с ново парче. Ето какво сподели тя.

 

Новата ти песен "Fiesta" е в латино стил. Твоя ли беше идеята за това? Обичаш ли този стил музика?

 

Да, определено латино звученето е в кръвта ми още от дете и от много време исках да направя собствена песен, която да звучи по този начин. Занимавах се със спортни танци дълги години и като по-малка винаги бях пред дилема дали да отида на турнир по танци, или на конкурс по пеене (смее се). Във видеоклипа на „Fiesta” успях да съчетая двете ми най-големи страсти.

 

Стана ясно, че снимането на клипа е било доста вълнуващо, имало е силни усещания. Притесняваш ли се по време на снимки или лесно влизаш в образ?

 

Имаше няколко ситуации, които бих определила като по-екстремни от очакваното. Снимахме на върха на 20-метрова кула, която се намира в язовир „Огняново“. Тя е дървена и доста стара, затова трябваше да бъдем много внимателни, докато се изкачваме. Имахме и друг критичен момент, докато плавахме с лодката в язовира. Изведнъж след заснетите дубли изгубихме контрол и течението ни отнесе на няколко километра от залива. Наложи се да извикаме спасителен екип, който да ни върне на брега. 

 

Снимка: Virginia Records

 

Песента ти има и английска версия. На български или английски предпочиташ да пееш и кое смяташ, че се харесва повече на феновете?

 

За да поддържам аудиторията си в България е хубаво да пея на български, но се радвам, че направихме и английска версия на „Fiesta”, защото това е една малка крачка към постигането на голямата ми мечта, музиката, което правя да звучи и извън пределите на България. Отново работих с Monoir, който направи аранжимента и заедно написахме английския текст на песента. Малко по-късно с Павел от Pavell & Venci Venc’ се събрахме в студиото и измислихме българския текст. Ще се радвам, ако песента постигне успех не само в България, но и в чужбина.

 

Ти стана известна покрай участието си в X Factor. На какво те научи предаването и успя ли да останеш близка с някои от участниците?

 

Близка съм с всички финалисти от предаването. С Ева Пармакова и 4Magic дори работим заедно с екипа на „Вирджиния Рекърдс“ и се виждаме постоянно. Участието в „X Factor“ ме направи по-търпелива и упорита, защото там  ежедневно си изправен пред препятствия от различен характер. Трябва да си много дисциплиниран и наистина да го искаш силно, за да оцелееш.

 

Промени ли те славата по някакъв начин, повлия ли прекалено много на ежедневието ти и отношенията ти с околните?

 

Ежедневието ми стана доста по-забързано, а понякога, когато изляза на разходка, хората по улиците ме спират за снимка. Това е нещо ново за мен и ме прави истински щастлива, защото означава, че вървя в правилната посока и хората оценяват това, което правя. Приятелите ми са същите и може би това ми помага много, защото когато усетят и най-малката промяна в мен, веднага ми го казват и аз се поправям.

 

Снимка: Virginia Records

 

 В момента учиш ли висше образование?

 

Да, уча "Поп и джаз пеене" в Нов български университет с ръководител Етиен Леви. Малко е трудно да съчетавам лекциите и ученето с пътуванията и работата в студиото. Въпреки това успявам да намеря време за всичко и съм доволна от специалността, която уча. Етиен Леви е страхотен човек и много добър педагог.

 

С кой български изпълнител би искала да направиш дует?

 

Много харесвам Мария Илиева и Любо Киров.  Бих се радвала след време да направя дует с един от двамата, защото обожавам музиката им и ги намирам за страхотни професионалисти, от които мога да науча много.

 

 Какви качества трябва да притежава един изпълнител, за да постигне успех?

 

На първо място никога не трябва да забравя откъде е тръгнал и кой е, защото в България това е доста срещано явление. Трябва да се труди постоянно за това, което иска и да надгражда себе си всеки ден. Необходимо е да развие много добро сценично поведение, ако иска да грабне публиката и също така да е добър човек.

 

Снимка: Virginia Records

 

Как минава лятото ти и какви други планове имаш за остатъка му?

 

Това лято ми минава много бързо, дори не мога да осъзная, че остават няколко дни до началото на август. През септември ще ходя с приятели в Брюксел, вече сме планирали пътуването и нямам търпение. Често обичаме да се организираме и да пътешестваме заедно. Надявам се, ако родителите ми отидат на море в Гърция, да ме вземат с тях (смее се).

 

Какво правиш, когато си натъжена, изнервена? Кое те успокоява?

 

Обичам да ходя на походи в планината, това ми действа ободряващо. Разхождам се сама с кучето ми и обмислям добре това всички неща, които са ме довели до това състояние.

 

Не те ли е страх сама?

 

Не, кучето ме пази (смее се). По екопътеките има и други хора, които се разхождат. Когато съм в София ходя на Витоша, а когато съм в родния си град Монтана - обичам да се разхождам около язовир Огоста.

 

Снимка: Virginia Records

 

Влюбена ли си в момента?

 

Да, има човек до себе си. Не го крия, но не обичам показността. Не сме от двойките, които си споделят влюбени снимки в социалните мрежи, защото смятам, че това са много специални и лични моменти, които трябва да запазим за себе си.

 

Какъв съвет би дала на българските тийнейджъри, които искат да се занимават с музика?

 

Вярвайте в себе си и не спирайте да мечтаете. Преследвайте целите си всеки ден и бъдете позитивни! Ако спазвате тези няколко прости стъпки и имате ясни цели, можете да постигнете всичко, което поискате.

 

Още снимки на Йоана вижте в галерията ни

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...