View Full Version : maika mi ima problemi s alkohola i prosto sam ot4aqna
joint_girl
12-11-2004, 10:29
hi we!imam 4uvstvoto 4e shte se pobarkam!maika mi ima mno qk problem s alkohola i neznam kak da postapq!tq mi beshe obeshtala da spre!no predi okolo 4as namerih zad tv-to palno shishe s rakiq!pretarsih cqloto ni jilishte i namerih oshte edno pod mivkata!strah me e da kaja na bashta mi zashtoto toi shte se i se razvika kakto predi!neznam kak da postapq!predi dve sedmici kogato vidqh maika mi v grab kak pie i kazah 4e taka ne moje da prodaljava!4e q obi4am i 4e me strah za neq!zashtoto kogato jiveeh v balgariq tq beshe za okolo1-2 meseca v bolnica zaradi alkohola!i pred nosa na lekarite se e kriela da pie!4uvstvam se tolkova bezsilna!ne spq po celi noshti za da sam do neq i posle v u-shte sam kato parcal!strah me e za neq!!!of mamka mu!pak se razplakah!daite po nqkoi savet zashtoto sama ne mislq 4e shte se spravq!
WoW-lo6ata
12-11-2004, 10:38
1-во не мисля, че ти можеш да и помогнеш! Единственото, с което можеш да помогнеш е да и говориш, колко зле действа алкохола на здравето и! Тфа си е вид болест и треа да се лекувА!!
2-ро разумно е да кажеш на баща ти, щото той е най - трезво мислещия на този етап!
3-то стискам палци всичко да се оправи! Късмет ти желая :!:
Predi imah sy6tiq problem i moga da ti pomogna edistveno sys syveta , 4e tova koeto moje da pomogne na mayka ti si samo ti.. ako i govori6s lubov 4e trqbva da spre i t.n. moje da pomogne, nedey da i se kara6 syurdiito i da i vdiga6 skandali za6toto tova nqma da pomogne..tova e ot mene
о миличка
много неприятно :(
алкохолизма наистина е болест, майка ти може да не иска да пие, но го прави защото е болна, това не е нещо което може да контролира
сигурна съм че и на нея и е тежко защото не може да спре дори и да иска
не знам какво да се посъветвам
ако тя иска да се излекува, най-добре е да започне лечение в специализирана клиника ... трябва и много воля и много желание ...
това което ти можеш да направиш е да бъдеш до нея, да я подкрепяш, без да я обвиняваш, да и покажеш че я обичаш въпреки проблема и
искрено ти пожелавам успех
и на теб и на майка ти
ChaoS_GirL
12-11-2004, 11:32
Вия тук всички си говорите наизуст, а всъщност нямате представа какво е това майка ти да се съсипва пред очите ти. Аз имам същия проблем и то много по-лош. Искате ли да знаете на какво съм подложена аз? Искате ли да знаете какво е наистина? Ето какво: Майка ми още от малка била много красиво дете и всички й се радвали. Също така била много силна ученичка. Завършила е училище със златен медал за успех (тогава им раздавали медали), т.е. с 6.00. Лошото било, че се събрала с лоша комапния. Започнала да пие и пуши още от малка. Разказвали са ми как наливала вода в шишето с водката, за да не си личи, че я е пипала. Но то на вкус си се усеща...Бягала от училище, от заниманлни, за които баба ми плащала, а тя не ходела въобще - оставяла си нещата в мазето и бягала с приятели. Родила ме е на 21, но явно с баща ми не са се разбрали добре и скоро след това са се развели. Аз да си принзая не знам какъв е баща ми , нито къде е. В началото живеех при майка ми. Била съм малка и не съм обръщала внимание на това дали пие или въобще какво прави. Обаче са ми казвали, че ме оставяла сама вкъщи по цяла нощ и отивала да запива, а аз съм плачела по цяла нощ,чак съседката на 6ти етаж ме чувала. Била съм на не повече от 3-4. Спомням си , че се виждаше с много различни мъже. В смисъл не че е била курва, но просто ходи с тях, после след известно време скъсат и тя си хваща някой нов...Тогава баба ми, нейния брат и дядо ми ни подпомагаха финансово. После, като бях на 5 някъде, майка ми се запозна с един Стоян и с него се задържа по-дълго. Като бях на 6 се роди сестра ми. Само че като тя стана около годинка тя започна да изчезва пак. Спомням си това вече, че веднъж я нямаше около 4-5 дена и нито се обади, нито нищо. Никой не знаеше къде е...Продължаваше да си пие и те с Николай много се караха за това...По-нататък , като баба ми и дядо ми видяха какво става и че няма шанс тя да се оправи ме взеха при себе си. Била съм 2ри за 3ти клас. Не знам после какво е ставало, но и Стоян, който много я обичаше я напусна и си взе детето. Имаше период, в който майка ми живееше тук при мен и баба ми и дядо ми- прибираше се пияна като свиня толкова пияна се прибра веднъж, че не можеше да стои на краката си и падна в кухнята. Постоянно искаше пари и пак пари от баба ми, а като тя спря да й дава почна да краде. А на всичкото отгоре си носеше пиячка и вкъщи! Не знаете колко ме е срам, че имам такава майка. Не знаете колко ме е страх, защото тя никога няма да се оправи и никога няма да спре да пие и един ден тя ще се висне и на моя врат и ще иска пари.
Впросът е в това, че когато един човек не иска да се откаже - тогава е болен. Най-важното е човек да поиска наистина да се откаже. Майка ми просто не желае да го направи. Аз я обичам, защото ми е майка, но реално нищо полезно не е направила за мен. Не знам какво е правила и докато е била бременна с мен и кой знае колко алкохол е изпила и как ще ми повлеия това...Знам само че яко мие разстроила психиката, това аз и сама го преценявам. Това , една майка, която прави така пред детето си еогромно бреме и никога не се заличава от паметта и вечно те преследва този ужас! 100% на алкохолиците, които са склонни да си носят шишенцето в гащите дори им трябва професионална помош. Обаче и най-опитния терапевт да на наемете само с един болен да се занимва, ако болният не поиска да оздравее никога няма да може. Това е!!! Много е мъчно и много е трудно, а най-трудно им е на децата, защото родителят сам прави избора да съсипе живота си, детето не може да избере дали да гледа или не, а неговия живот се съсипва не по- малко!
joint_girl
12-12-2004, 12:15
tvoqta istoriq nikak ne e hubava!no vse pak ti se vazhishtavam zashtoto si preminala tozi period!pri men beshe sashto mnogo gadno!predi dve godini si bqh v bg s maika mi a bashta mi ba4kashe v germaniq!togava pushih treva i ne obrashtah vnimanie na mam4eto mi!imam predvid 4e ne zabelqzvah 4e pie i ne mi praveshe vpe4atlenie 4e po cql den speshe!dokato edin den se pribrah i vidqh pred bloka lineika koqto s sireni zamina na nqkade!ot sasedka razbrah 4e maika mi e bila vatre!sedmica po kasno mi stana qsno 4e maika mi ima problemi s alkohola!po4nah da q sleda!ne hodih na u-shte za da sam s neq!ne spqh za da q kontroliram!za izvestno vreme sprq!baba mi doide da jivee s nas no za kratko!vednaj se nadrusah qko i mi beshe mnogo qko!no se pribiram v vkashti i ot dedoto mi razbiram 4e maika mi e prieta za mesec v bolnica!hodih i vseki den na svijdane!beshe ujasno!no neshtata se pouspokoiha!doidohme da jiveem tuk v germaniq,no priqtelite i mnogo i lipsvaha!po4na otnovo no tozi pat imah podkrepata na bashta mi!i vsi4ko se opravi!no sega imam 4uvstvoto 4e pak pie!no v4era govorih dalgo s neq i tq mi obeshta da spre!kaza mi 4e sega osaznava kakvo mi e pri4inila i iska da spre!
4ao i blagodarq za otgovorite
^josefin^
12-12-2004, 12:24
spored men e redno da kajesh na bashta si.pogovori si s nego pomoli go da i pomogne ako trqbva otnovo da otide v bolnica i da bade pod stog kontrol denonoshtno.za mig da ne bade ostavqna sama.znam che tova e golqm shok za teb i tochno zaradi tova smqtam che nqma da uspeesh da se spravish sama.pogovori si s bashtata ti ili s maikata na maika ti ili s nqkoi koito smqtash che shte ti pomogne.nadqvam se vsichko da se opravi pojelavam ti kasmet i badi mnogo silna.
TheNewReligion
01-05-2008, 21:58
oo stiskam ti palci vsi4ko da se opravi :)
krisscho
01-05-2008, 22:14
Стига с тия стари теми бе никой нЕма да ти се върже не разбра ли???
Имаме много немърливи модератори