View Full Version : Jenskata ovulaciq
y-grek4e
01-10-2005, 09:37
Искам да попитам хората тука, макар че могат да ми отговорят най- много 5% от всички, останалите са пишленгарчета дето си нямат представа по никоя тема тука ама ръсят мнения щото никой не ги знае тях...
Както и да е.
Въпроса е относно овулацията, кога жената е в овулация, колко продължава, какво е характерно за психиката и физиката и през този период. Хайде, момичета и жени, образовайте мен и останалите момчета, които си задават този въпрос
Поздрави
Eternal^^
01-10-2005, 18:32
za pyrvata 4as na temata--> Dosta typo, nahakano, i avangardno mnenie, no se pak si e tvoe...Neotri4am 4e ne sa mnogo horata koito naistina znaqt ne6to v tozi forum, no pyk 4ak 5%..malko se ulq, a i vse pak za tova sa (sme) tuka, da se u4im..kakto vijdam i ti zadava6 vyprosi, zna4i i ti ima6 temi po koito ne si informiran..vsi4ki se u4im..
a za vtoroto--> eto ti info.. -> http://www.teenproblem.net/index.php?mode=statii&id=728
BABY_SEXY_GIRL
01-10-2005, 20:40
Vzemi u4ebnika za 8 klas po Biologiq, tam pi6e :idea:
mnogo pravino :) :wink:
rosskata
01-10-2005, 21:45
aneD]
mnogo pravino :) :wink:
Отделно от похвалата за изключително смислените и ползотворни две мнения, с които много помогнахте на човека... Ще кажа нещо не за физиологичните, а за психологическите измерения на овулацията (или поне на мен и познатите ми как ни действа...
Първо - заради повишеното отдееляне на естроген се увеличава неимоверно разтапянето на жената при вида на бебета, пухени животинки и плюшени играчки. Аз лично преди няколко седмици бях твърдо убедена, че искам бебе... Ама напълно вътрешно убедение и потребност да обгрижвам някое малко създанийце, да го гушкам и притискам до себе си...
второ- огромно желание за секс. В една книга това се обясняваше с това, че жената може да зачене именно в този период и затова природата и е дала увеличение на желанието за секс през това време.
Аз лично много повече обръщам внимание на индивидите ит противоположния пол когато съм в овулация и , в общи линии "ебе ми се като на умряло"...
Така го виждам аз... При други може да е друго...
като пише в учебника, що пък не ми каза ве ей? Все пак сигурно си много по- близко до осми клас от мен и затова се и сещаш...аз съм го минал и забравил
Благодаря все пак за едното свястно мнение по темата...остава да научим още КОГА жената е в овулация
Благодаря все пак за едното свястно мнение по темата...остава да научим още КОГА жената е в овулация
Това вече зависи от дължината на цикъла-вече за трети път ще го напиша,но айде...При 28 дневен цикъл овулацията е на 14 ден,при 26-на 11-12,при 30 дневен цикъл-на 15.Това е много индивидуално и се влияе от редица фактори-стрес,климат и други.Овулацията е съвсем кратък момент.За рискови се смятат двата дни преди и след овулацията,най-вече самият ден на овулацията.При мерене на базална температура,овулацията се "хваща" според най-ниската температура за деня,рязкото спадане на температурата-следващият ден след този е денят ,в който се отделя яйцеклетката.