PDA

View Full Version : Вярвяте ли в твърдението "Любовта е сляпа"?

little_black_dress
04-23-2005, 16:39
Вярвате ли,че любовта е сляпа?И какво влагате във въпросното "сляпа"?

Аз например определено съм на мнение,че любовта е сляпа,а това,любовта ти да е "сляпа" мисля,че означава съвсем ясно да съзнаваш,че любимият ти човек далеч не е съвършен,да виждаш недостатъците му и въпреки това да го обичаш от цялото си сърце.

Сега е ваш ред... :wink:

TSecret
04-23-2005, 16:42
Viarvam !!!!
Prosto kato si vluben i kakto kaza ti vijda6 mu nedostatacite i vapreki tova ne ti pravqt vpe4atlenie i ne mogat da te sprat da go obi4a6 takav kakavto e ! Sa6to taka vsi4ko lo6o ti se vijda hubavo i ne zabeliazva6 trudnite ne6ta okolo teb...vsi4ko ti izglejda rozovo-ot li4en oopit go kazvam 8)

girlpower
04-23-2005, 17:52
Ами да вярвам :wink:

AvLee
04-23-2005, 17:52
Това твърдение ми е много странно :roll:
Някакъв такъв израз измислен от някого.
Любовта защо да е сляпа :?: Не е!Даже си е с отворени очи :lol:

^I don't give a fuck^
04-23-2005, 18:24
да,вярвам :P

CRaZy_IKT
04-23-2005, 18:48
Da vqrvam,no osven tozi smisyl koito kazahte smqtam che "slqpa" oznachava i che kogato si vliuben ne vijdash drugite i vsichko okolo teb e tolkova hubavo che "oslepqvash"

NastyG
04-23-2005, 18:55
Verno e da i spored men smisala na "sliapa" e che kogato se vlubish v edin chovek nqmat znachenie niti godinite, nito obshtestvenoto polojenie, nito loshite kachestva i sveta ti stava edin takav rozov dokato nqkoi ne te sabudi i ne padnesh na zemqta hihi :lol: e ne pri vseki e taka ama.... :wink:

stereophonix
04-23-2005, 18:55
da vqrvam! prosto si misli6, 4e tozi kogoto obi4a6 e savar6en! i ne vijda6 nedostatacite mu ili pak gi vijda6 oba4e ne ti pravqt vpe4atenie..

Bubichka
04-23-2005, 19:31
da vqrvam........shtoto kato sym vlubena i vyrvq po ulicata i sym kato slqpa, butam se v hora, bez da iskam, trqskam se v dyrveta.......abe 6tura rabota....a i lubovta e slqpa, shtoto kato si vluben i ne ti puka kyf e 4oveka do teb vajnoto e 4e go obi4ash i si e tvoi

BABY_SEXY_GIRL
04-23-2005, 20:01
Да! Сляпа е! Много примери мога да дам:
1. Когато човек обича, има съществото до себе си за иделано, въпреки недостатъците му, които се виждат :lol:
2. Когато човек обича защитава винаги обичания от него, дори и да е очевидно че той не е прав в дадената ситуация :roll:
3. Когато човек обича предпочита винаги да е с любимия, той е на 1 място за него, а другите са като невидими за него на моменти.
И т.н. :)

Mikohito
04-23-2005, 20:47
И аз смятам,че любовта е сляпа.Когато обичаш някой изобщо не ти пука за нищо и за никои друг и мислиш само за човека които обичаш.

Immortality_
04-23-2005, 22:54
Ami vyarno e :oops: kolkoto i da e grozen go obi4a6, daje i ne moje6 da kaje6, 4e e grozen. prosto e nai-vajniyat 4ovek za teb i ne te interesuva ni6to pove4e ot tova da moje6 da go gleda6 v o4ite, da go obi4a6,i da znae6 , 4e si s nai-hubavia 4ovek na sveta :oops: :cry: :cry: i 4e dori i da si sas superman- nikoga nyama da go zabravi6 :?

korn___
04-24-2005, 05:22
dam mai e slqpa verno....as posledniq put za tva postradah mn lo6o za6toto i as bqh zaslepen i ne vijdah istinata no karai da vurvi 8)

http://korn-666.hit.bg/Korn%20Pics/Korn%2029_29.jpg

Мария
04-24-2005, 12:21
Ами...да - май има нещо такова.В смисъл такъв,че когато си влюбен,когато обичаш някого ти не обръщаш внимание на неговите недостатъци и на чертите от характеара му,които не ти допадат особено.Просто не ги забелязваш и като че ли ги няма.А примерно,ако се разделите с този човек,колкото и да ти е мъчно и тежко след известно време като че ли започваш да се самоубеждаваш и да си спомняш за всичко,което някога те е подразнило.Не знам - може би това е вид защитен механизъм за самосъхранение.И поне при мен се случи същото,след като се разделих с момчето,което обичах и бяхме заедно повече от две години.Дори се чувствах гузно,че си спомнях за някои лоши моменти,че така омаловажам всичко хубаво,което сме преживели заедно.Но пък...именно за това ми беше по-лесно да се справя с болката и разочорованието.Просто погледнах на нещата реално,а не през погледна на влюбено и щастливо момиче.
Така че...любовта определено може да "заслепи" човек.

Allicia
04-24-2005, 13:27

Аз например определено съм на мнение,че любовта е сляпа,а това,любовта ти да е "сляпа" мисля,че означава съвсем ясно да съзнаваш,че любимият ти човек далеч не е съвършен,да виждаш недостатъците му и въпреки това да го обичаш от цялото си сърце.

Ти сама го каза, мисля, че няма какво да допълня:)

Bimper-ska
04-24-2005, 13:31
Opredeleno iztinskata lubov e slqpa. Az pone bqh tolkova kiorava, 4e se vlubih v edin gaden izpolzva4.

Disorder
04-24-2005, 14:31
Slqpa e da i az priemam dumata "slqpa" v smisyl che dori da osyznavash che tozi chovek ne e za teb i nqmate bydeshte zaedno, prosto ne iskash da go povqrvash i ostavash slqp za tezi neshta koito inache biha te nakarali da se pozamislish ima li smisyl da si s nego

lady_miss
04-24-2005, 15:10
Viarvam !!!!
Prosto kato si vluben i kakto kaza ti vijda6 mu nedostatacite i vapreki tova ne ti pravqt vpe4atlenie i ne mogat da te sprat da go obi4a6 takav kakavto e ! Sa6to taka vsi4ko lo6o ti se vijda hubavo i ne zabeliazva6 trudnite ne6ta okolo teb...vsi4ko ti izglejda rozovo-ot li4en oopit go kazvam 8)
Съгласна,мн. точно казано! :lol:

SneJna_
04-25-2005, 08:29
da

grafinka
04-25-2005, 17:16
Определено вярвам в това твърдение. А то е и доказано много пъти...
След като скъсахме с бившето ми гадже му намерих толкова кусури , че чак се зачудих защо съм била с него...
Докато човек е влюбен , той забравя околните и отказва да приеме ,че любимия има недостатъци..приема го за съвършен.. А това далеч не е така, защото съвършенни хора няма и всеки го знае

terkata
04-25-2005, 17:26
DA vqrvam 4e lubovta e slqpa no istinskata lubov.Togava si tolkova zaslepen ot tozi 4ovek 4eeee si slqp za nedostatacite mu i vazpriema6 samoto hubavoto i dori ne vqrva6 4e moje da e nqkav gaden awe da lubovta e slqpa :!: :!: :!: :!:

SnoW_GiRl_
04-25-2005, 19:40
da mislq 4e lubovta e slqpa za6toto kato si vluben ne vijda6 nedostatacite na 4oveka kogotro obi4a6!

sherry
04-25-2005, 19:47
наистина любовта е сляпа,когато обичаш някого ,изобщо не са важни недостатъците му.Важни са само чувствата ти към него!!Толкова много го искаш и обичаш,че не ти пука за нищо друго,"ослепяваш" един вид

bulgarche
04-25-2005, 20:20
Сляпа е !!! Замисли се за многото неща на които не обръщаш внимание. Все мислиш за любомия човек и не ти пука за нищо друго. Даже в някои връзки единия изневерява, но другия е толкова влюбен в него/я, че даже не може да прумее за какво става дума.

honey_reflection
04-26-2005, 09:10
da vqravam che "lubovta e slqpa"

np. shte vlubeni v nqkoi, i shte zaedno... no zad gurbiti tozi chovek prai ujasni raboti!

tedo_davis
04-26-2005, 09:37
Това твърдение ми е много странно :roll:
Някакъв такъв израз измислен от някого.
Любовта защо да е сляпа :?: Не е!Даже си е с отворени очи :lol:

baby_one
04-26-2005, 09:40
ami da az vqrvam v tvardenieto 4e lybovta e slqpa no lybovta e i do vreme sled tova osta obi4ta i uvajenieto .I v na4aloto az naistina si predstavqh gadjeto idealno i go misleh za takav ama sega ve4e kato sme minali na faza obi4 i uvajenie razbrah 4e i toi si ima nedostataci oba4e vapreki tova si go obi4am

danger_girl
04-26-2005, 10:29
Viarvam !!!!

Opredeleno vqrvam :!: :!: :!: I kakto kaza Taina{} kato si vluben nedostatacite ne ti pravqt nikakvo vpe4atlenie,no da ne se povtarqm

____ROZI4KA____
04-27-2005, 11:35
Opredeleno vqrvam :lol: :lol: :lol: :lol:

sladkish4e
04-27-2005, 14:05
Ами любовта е сляпа наистина,защото когато обичаш някои за теб той е единствен!Дори да виждаш неговите недостатъци за теб пак е идеалния,и макар да знаеш че има и други момчета на тоя свят нещтеш да се откажеш от него!http://smilies.sofrayt.com/fdm/kiss3.gif

angelski_o4i
04-27-2005, 19:44
OPREDELENO VQRVAM!
v na4aloto si kazvah za sega6noto mi gadje-ne toi ne e moi tip,ne izpitvam ni6to,no kogato mu kazah 4e iskam da sme samo frendove- o 4udo do sedmica ve4e naistina bqh vlubena v nego.
po princip za men van6niq vid ne e ot zna4enie,no toi(ili pone taka si mislih)ne me kefe6e,prosto ne me privli4a6e fizi4eski,no kogato se vlubih-oooh.sega s vsqka sre6ta namiram po ne6to prekrasno v nego.
ADSKI MN MNMN GO OBI4AM!znam 4e ne e perfecten,no opredeleno si go obi4am takav kakavto e!
:oops:

svetla_88
04-27-2005, 20:12
да вярвам

Nymph
05-03-2005, 07:58
И аз вярвам, абсолютно съм убедена в това, че истинската любов е сляпа. Съгласна съм, че влюбените не виждат недостатъците един в друг и не ги интересува какви са техните половинки, какви са били и т.н. Приятелят ми е живият пример - казва ми, че никога не е бил толкова влюбен в момиче, а пък всички ни казват, че сме много различни и направо, че не сме един за друг! :evil: :evil:

favichka
06-23-2005, 16:14
Ами да вярвам :wink:

kristin_
06-23-2005, 16:21
lubovta e absolutno slqpa az mislq taka za6toto kogato sme vlubeni ne vijdame nedostatucite na obi4aniq 4ovek vqrvame slqpo na vsqka luja za6toto ne iskame da vidim istinata,za6toto tova 6te razbie na6iq idealen svqt

SmiLe_BaBy{P}
06-23-2005, 18:24
Еми да вярвам макар че за любовта могат да се намерят още твърдения :D

Optimus_Prime
06-23-2005, 18:50
По сляпа не може и да бъде

Naughty-Girl
06-24-2005, 07:34
Да вярвам :!: Но да е сляпа чак пък толко незнам наистина като обичаш някой невиждаш неговите недостатъци но като се замисля а могото неща на които необръщам внимание и мисля само за любимия човек наистина е сляпа.

Slayer
06-24-2005, 07:46

Аз съм на същото мнение, и едва ли има човек, който да мисли по различен начин. Фактите са си факти.

-Slayer

GeRyTo
06-24-2005, 08:33
Да, за съжаление любовта е сляпа и аз бях сляпа с нея едно време...като не говорим тук само за външен вид..говоря за това, че като обича човек просто не иска да приеме истините, които са повече от очеизвадни и в крайна сметка бива наранен.

ycMuBkaTa
06-24-2005, 08:47
Любовта определено е сляпа. Факт е че винаги се влюбваме в човек, който дори и на 10% не отговаря на идеала ни за мъж/жена

LP_girl_14
06-24-2005, 08:53
да,вярвам,защото когато си влюбен ти не забелязваш недостатъците на вюбимия човек,а имаш очи само за положителните му качества и това е нормално,защото го гледаш през едни влюбени очи!

svetla_88
06-26-2005, 14:10
ами вярно си е..... и аз съм един пример за това че любовта е сляпа :lol: и затова мн често след това страдам повече защото не чувам и не виждам - качества

kukli4ka_17
06-26-2005, 15:56
Az viarvam,kogato sme vlubeni nie znaem kakav e 4oveka do nas.no go vazpriemame po drug na4in-nerealen.na6a fantazia,i ne osaznavame gre6kite,koito toi pravi!

RaZbiVa4kA_89
06-26-2005, 16:11
Ami 4ovek kogato e vluben e slqp.Ne vijda nedostatucite na drugiq,ne vijda o4evidni ne6ta. Mnogo e gadno,za6toto kogato si vluben mnogo lesno moje da te izpolzvat i ti si slqp da go vidish...

Alex4enceto
06-26-2005, 19:29

emi napulno prava si.no kakto kazva6e edna moq fr "liubovta e slqpa ama az ne sum" :lol:

Kremana
06-27-2005, 13:35
"Вярвате ли,че любовта е сляпа?И какво влагате във въпросното "сляпа"?"
Абсолютно :!: Влюбеният,приема своя любим за съвършен,едва ли не го обожествява,което му пречи да види недостатъците му :!: :wink:

Naughty-Girl
06-27-2005, 19:11
Ами такова твърдение незнам да има или обичаш някого или не го или си с него или не си мисля че няма такова твърдение а и невярвам в него

Elitooooo
06-27-2005, 19:15
To4no taka,i spored men lubotva da e sliapa ozna4ava da vijda6 si4ko koeto stava pred teb,da vijda6 si4ko dor i lo6o,i pak da go obi4a6 do bolka :roll: :!: :( :( :cry:

AvLee
06-27-2005, 21:13
Любовта просто приема нещата такива кавито са и обекта не желанията изглежда перфектен,въпреки да знаеш,че не е такъв и той да не е такъв :wink:

Desert Rose...
06-27-2005, 21:52
Вярно е според мен.Милиони примери има за хора,които не могат или не искат да видят как ги премятат техните възлюбени.А и ако дори само искаме да го погледнем в буквален смисъл пак може да намерим нещо вярно,макар и да звучи малко грубичко...

mil4eto_
06-30-2005, 15:18
ми даам

^HOTbabyHOT{f}
06-30-2005, 16:12
АБСОЛЮТНО ДА

lady_bird
06-30-2005, 17:00
ob6to vzeto ne vqtvah predi na men da mi se slu4i :roll:

Kremana
02-05-2008, 20:30
Не, мисля, че любовта не е сляпа - вижда и приема това,което вижда!

Видях, че преди 2 години съм отговорила по друг начин, за това реших да пиша сега ;-)

_BuNnY_
02-05-2008, 20:42
Когато човек е влюбен, когато обича някого не обръща внимание на неговите недостатъци и на чертите от характеара му, които не му допадат особено. Просто не ги забелязва и като че ли ги няма. А примерно, ако се разделите с този човек, колкото и да ти е мъчно и тежко след известно време като че ли започваш да се самоубеждаваш и да си спомняш за всичко, което някога те е подразнило.

Lorein
02-05-2008, 21:25
Освен тези неща за недостатъците, които много хора споменаха, според мен "сляпата" любов може и да се тълкува и по друг начин - да си влюбен в някой, но да не го съзнаваш!

hooliganka89
02-05-2008, 21:31
То тва се е доказало милиони пъти,че е сляпа.

Brave_Heart
02-05-2008, 21:46
Да и аз усетих първата си любов, но и първото си разочарование .... При мен любовта дойде неочаквано, направи ме сляпа.... Обикнах с цялото си сърце момче което се подиграваше с мен, правеше ме на нищо, превърна ме в парцал и въпреки че виждах всичкото това аз продължавах да бъда с него - защото го обичах. Това което ме измъкна от лудостта беше баща ми и въпреки че тогава му бях адски ядосана сега съм му мн благодарна - той ме спаси от боклука !!!
Най- тъжното е че въпреки всичко което ми причини това момче, когато го видя всичко в мен потръпва и започвам да трепера ... той ме превърна в негова собственост и макар че мина почти година още немога да се отърся и той е около мен, той е моята сянка - той ме ослепи и дори немога да го мразя ....

MiMcHeToOo
02-05-2008, 21:58
Вярвам, да, защото найстина е така!

Alabalaportokala
02-05-2008, 23:01
Да и аз усетих първата си любов, но и първото си разочарование .... При мен любовта дойде неочаквано, направи ме сляпа.... Обикнах с цялото си сърце момче което се подиграваше с мен, правеше ме на нищо, превърна ме в парцал и въпреки че виждах всичкото това аз продължавах да бъда с него - защото го обичах. Това което ме измъкна от лудостта беше баща ми и въпреки че тогава му бях адски ядосана сега съм му мн благодарна - той ме спаси от боклука !!!
Най- тъжното е че въпреки всичко което ми причини това момче, когато го видя всичко в мен потръпва и започвам да трепера ... той ме превърна в негова собственост и макар че мина почти година още немога да се отърся и той е около мен, той е моята сянка - той ме ослепи и дори немога да го мразя ....

Лелее ако някой прочете този пост ще рече че любовта е като хероина и спринцовката. За първи път виждам такова влюбване чесно Почнеш ли ги няма отказване...Тцтц дай боже да не се влюбвам скоро :-D

За първи път виждам такова влюбване чесно. Ти направо изгрубяваш мацка :grin: :D

Dale Tremont
02-06-2008, 15:13
"Никой не е съвършен, докато някой не се влюби в него."
не си спомням кой го беше казал...

SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
02-06-2008, 15:15
Да, вярвам :-o

BlueFace
02-06-2008, 15:49
Да абсолютно....Ако наистина оби4а6 ни6то друго няма зна4ение...Нито мненията на околните,нито недостатъците (пък и всеки 4овек има така,4е за да оби4а6 трябва да си ги преодолял предварително :) )

water_lily
02-06-2008, 16:29
ами...сляпа е по отношение на това, че си затваряш очите и вярваш в идеалична връзка, каквато рядко има..

иначе не..обективно погледнато без външен вид не става нищо, и пак виждаш и грешките, и недостатъците- просто не те дразнят, защото ги приемаш, но ги виждаш все пак : )

KRaLiCa_na_OrGaZmA
02-06-2008, 18:32
О! Определено е сляпа, но само за недостатъците на другия. Според мен понякога дори не ги и виждаш или дори и да ги виждаш за теб не са недостатъци. Толкова си влюбен, че за теб дадения човек е съвършен във всяко едно отношение и който мисли различно от теб, за теб е сляп, защото не може и той да види всичко онова, което изумява теб.

slun4ice_90
02-06-2008, 22:47
"Сляпа" е много ясно 8)

simba007
02-07-2008, 03:24
da vqrvam slqpa e

Chess
02-07-2008, 18:49
Аз лично предпочитам друго твърдение : "Няма такова нещо като любов"... :P

feelthless4o
02-07-2008, 18:59
Любовта е леко кьорава...

coolkiss
02-08-2008, 06:36
Хич даже не е...

Привличането е съвкупност от доста елементи, но най-важните се броят на пръсти.
За това има и някой мъже/жени, които са много привлекателни и желани и останалите, които не са :D