PDA

View Full Version : Изнасилване,Сводничество,О твличане и трафик

11-16-2005, 11:05
Za pove4eto ot vas tezi temi kato 4e sa TABU...vseki si kazva...tova ne moje da se slu4i s men....no mislia 4e e redno da se raziskva po tova,da se dadat preporaki ot vseki,kak bihte se spravili v niakoia trudna situazia i kakvo ne bihte iskali da badete.Kazano e dori v Bibliata tova 4e 4ovek ne triabva da pri4iniava na drug 4ovek,tova koeto ne iska da mu pri4iniat....za sajalenie horata sme v edna goliama stepen jivotni i 4esto zabraviame za tezi preporaki...Nadiavam se tazi savkupna tema da nameri nujnia i otzvuk tuk i dano vseki napravi izvodite si....Razbira se na nikogo ne pojelavam da se okaje v roliata nito na otvle4en,nito na iznasilen,a oste po malko na svodnik.Znam 4e pak ste se nameriat GOSTI tuk,koito ste me osadiat pribarzano..ste me zasipiat s huli....no ste sam stastliv...4e pone sa poglednali TEMATA i ako se zamisliat pone za mig...zna4i usiliata mi si struvat....
Ta vaprosite kam VAS sa...
1.Kakvo mislite za Iznasilvaneto i kakvo zaslujavat horata izvarshvasti podobno deianie
2.smiatate li 4e da si svodnik e 4OVESHKO
3.Ako imate vazmojnost da pomognete na niakoi koito e otvle4en...ste poemete li tozi RISK

P.s.A eto i malko pravno info....

Изнасилване
Чл. 150.Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила или заплашване, чрез използуване на безпомощното му състояние или чрез привеждането му в такова състояние, се наказва с лишаване от свобода до пет години, а в особено тежък случай - с лишаване от свобода от две до осем години.
http://www.teenproblem.net/forumЧл. 151. (1) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години.
(2) Който се съвъкупи с лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до три години.

http://www.teenproblem.net/forumЧл. 152. (1) Който се съвъкупи с лице от женски пол:
1) лишено от възможност за самоотбрана, и то без негово съгласие;
2) като го принуди към това със сила или заплашване;
3) като го приведе в безпомощно състояние, се наказва за изнасилване с лишаване от свобода от две до осем години.
(2) За изнасилване наказанието е лишаване от свобода от три до десет години:
1)http://www.teenproblem.net/forumако изнасилената не е навършила осемнадесет години;
2) ако тя е низходяща сродница;
3) ако е извършено повторно;
(3)За изнасилване наказанието е лишаване от свобода от три до петнадесет години:
1) ако е извършено от две или повече лица;
2) ако е причинена средна телесна повреда;
3) ако е последвал опит за самоубийство;
4) ако е извършено с цел въвличане в последващи развратни действия или проституция;
5) ако представлява опасен рецидив.
(4)изнасилване наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години:
1. ако изнасилената не е навършила четиринадесет години;
2. ако е причинена тежка телесна повреда;
3. ако е последвало самоубийство;
4. ако представлява особено тежък случай.

http://www.teenproblem.net/forumЧл. 153. Който се съвъкупи с лице от женски пол, като го принуди към това чрез използуване материалната му или служебна зависимост от него, се наказва с лишаване от свобода до три години

Сводничество
Чл. 155. Който склонява друго лице към проституция или свожда към блудствени действия или съвкупление, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от триста до шестстотин лева. (2) Който предоставя систематически помещение на различни лица за полови сношения или за блудствени действия се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто лева до петстотин лева.
(3)http://www.teenproblem.net/forumКогато деянията по ал. 1 и 2 са извършени с користна цел, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от петстотин до хиляда лева.
(4) Който е склонил или принудил друго лице към употреба на наркотични вещества и/или техни аналози с цел проституиране, свожда към съвокупление, хомосексуални действия или блудствени действия, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до петдесет хиляди лева.
(5) Когато деянието е извършено:
1. от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група;
2. по отношение на малолетен, непълнолетен или невменяем;
3. по отношение на повече от две лица;
4. повторно,
наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години и глоба от сто хиляди до триста хиляди лева.
(6)Който въвлече малолетни лица в развратни действия, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.

Отвличане и трафик
Чл. 156.(1) Който отвлече лице от женски пол с цел да бъде предоставено за развратни действия се наказва с лишаване от свобода до десет години и с глоба до хиляда лева. (2)Наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години, когато:
1. отвлеченото лице не е навършило 18 години;
2. отвлеченото лице е предоставено за развратни действия, или
3. отвличането е с цел лицето да бъде предоставено за развратни действия извън границите на страната.
Чл. 159а. (1) Който набира, транспортира, укрива или приема отделни лица или групи от хора с цел да бъдат използвани за развратни действия, за принудителен труд, за отнемане на телесни органи или за да бъдат държани в принудително подчинение независимо от съгласието им, се наказва с лишаване от свобода от една до осем години и глоба до осем хиляди лева. (2) Когато деянието по ал. 1 е извършено:
1. спрямо лице, ненавършило осемнадесет години;
2. чрез използване на принуда или чрез въвеждане на лицето в заблуждение;
3. чрез отвличане или противозаконно лишаване от свобода;
4. чрез използване състояние на зависимост;
5. чрез злоупотреба с власт;
6. чрез обещаване, даване или получаване на облаги,
наказанието е лишаване от свобода от две до десет години и глоба до десет хиляди лева.

http://www.teenproblem.net/forum
Чл. 159б. (1) Който набира, транспортира, укрива или приема отделни лица или групи от хора и ги преведе през границата на страната с целта по чл. 159а, ал. 1, се наказва с лишаване от свобода от три до осем години и глоба до десет хиляди лева. (2) Ако деянието по ал. 1 е извършено при условията на чл. 159а, ал. 2, наказанието е лишаване от свобода от пет до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.
http://www.teenproblem.net/forum

Чл. 159в. Когато деянието по чл. 159а и 159б представлява опасен рецидив или е извършено по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група, наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба до двадесет хиляди лева, като съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото имущество на дееца.

11-16-2005, 11:32
Блудство

Чл. 149. от наказателният кодексhttp://www.teenproblem.net/forumКойто извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, се наказва за блудство с лишаване от свобода до пет години. (2)Когато блудството е извършено чрез употреба на сила или заплашване, чрез използуване на безпомощното състояние на пострадалия или чрез привеждането му в такова състояние, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.
(3)Когато деянието по предходните алинеи е извършено повторно или представлява особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.
(4)За блудство наказанието е лишаване от свобода от три до петнадесет години:
1. ако е извършено от две или повече лица;
2. Отм.
3. Отм.
4. Отм.
(5)http://www.teenproblem.net/forumЗа блудство наказанието е лишаване от свобода от пет до двадесет години:
1. ако е блудствано с две или повече малолетни лица;
2. ако е причинена тежка телесна повреда или е последвал опит за самоубийство;
3. ако представлява опасен рецидив.

Qgodka_
11-16-2005, 13:33
Сигурна съм, повечето от хората ще отговорят положително на въпроса от анкетата,както направих и аз, но изпаднеш ли в такава реална ситуация, никой не идва на помощ. Казвам го от личен опит. Сам си с луд, около теб 100 човека на и всички само съзецават ужаса, добре, че се намират и такива, които без да се замислят се притичват на помощ, лицата им помниш цял живот.

1. Когато изпаднеш в такава ситуация, само мисълта, че може да се случи те ужасява повече от всякога, а просто не мога да си представя какво изпитава човека, на когото му се е случило. За мен изнасилването е едно от най-страшните неща, защото то те отрича от всичко и всички, чувставаш се негоден, остава психическа травма за цял живот, светът става груб и различен, един вид духовно убииство. Доколкото знам извършителите на подобен вид престъпления, особено при изнасилване на деца, не излизат живи от затвора и колкото и жестоко и антихуманно да звучи, това за тях е истинското правосъдие.
2. Не, разбира се
3. Винаги ще направя това, което мога...

11-16-2005, 14:01
za 1 vi pat ne beche ANTI NEO...a se izkaza seriozno po zadadena tema)))) :P

Ashantitu
11-16-2005, 14:17
1. Наистина е кошмар , и наистина за съжаление повечето хора в България според моето наблюдение не проявяват хуманно отношение . Могат да те изнасилят на главната по обяд и пак никoй нищо да не направи , което ме плаши още повече . Плаши ме това , че някои беззащитен не би се справил , и че нещо което може да се предотврати се пренебрегва . Аз лично съм такуф тип момиче , че съм почти 100% сигурна , че дори и да опита никoй не може да ме изнасили ... имам си начини да се измъкна , но това е друга тема ... Повдига ми се от мисълта , че сестра ми , която е трети клас ще се върне утре от училище , и някои прихопат ще я нарани , и че ще има 50 души пред блока и всеки ще гледа към небето и няма да си мръдне пръста ! Дори да го намеря и да го убия после , няма да има смисъл ... Всичко е толкова плачевно , че не ми се мисли . Но всичко зависи от нас . Хората не бива да се страхуват , че ако се намесят ще си изядат единия шамар или там бои ... не мисля , че е важно , важно е да опиташ , защото ако го направиш , когато утре се случи на теб , ще има кой да те измъкне ... Надявам се нещата да се променят !!!
2. Какво да ви кажа , че не са хора не са , но това е част от бизнеса . За повечето е просто бизнес ... Търгуват с плътта на хората със и без тяхно желание и въобще не се замислят правилно ли е или не . На всичко това отгоре се прибират вечер в своя мини палат при своето семейство , лягат и спят като бебета , без да влагат никаква мисловна дейност по въпроса ... отново ми се повдига !
3. ДА БИХ ! Бих си изяла шамарите , но бих се хвърлила да претрепя проклетия ненормалник , въпреки че съм момиче и че не е възпитано , и че може и да ме убие с един шамар ! Не ми пука бих опитала или бих се разкрещяла ... абе все нещо ще направя ! Правила съм го 3-4 пъти и ако пак ми се случи да видя подобна гнусотия , пак ще го сторя!!!

SEXtreme
11-16-2005, 16:56
Аз не бих се притекла. Не го казвам, защото съм отвратително жесток човек или нещо такова, а просто защото се познавам и знам колко съм страхлива. Знам, че ако видя нещо такова да се случва ще се панирам супер много и няма нищо да направя - най-много да извикам нещо, но ще ме е прекалено страх... :roll:

Ashantitu
11-16-2005, 17:01
A ne te li e strah , 4e moje6 da propusne6 vyzmojnostta dori da spasi6 4ove6ki jivot ? Ne te li e strah da stoi6 bezu4astna i taka da stava6 sypri4astna kum deqnieto ? Ako samo ti si tam i jertvata e bezza6titna ot teb zavisi vsi4ko i po nepisan zakon spored men nqma6 pravo na strahove ... razbiram , 4e e strqska6to , no za men tova e egoizym . Ako bi podminala takava scena , veroqtno bi podminala i mn drugi vajni ne6ta , veroqtno se krie6 i ne izrazqva6 mnenie i za drugi raboti . Preodolei tova sama , ne zaradi drugite , a zaradi teb {-_*}
Davai pove4e glasnost na mnenieto si i 6te vidi6 4e tova 6te ti pomogne vyv vsi4ko :)

SEXtreme
11-16-2005, 17:06
Права си напълно!Ако стане нещо такова и аз нищо не направя ще се тормозя до края на живота си, но знам, че ако стане ще се панирам от всякъде!И може и да направя нещо но не съм сигурна...

Ashantitu
11-16-2005, 17:09
mi pone vikai mn visoko :) kaotp purva stupka :)

Roxy
11-16-2005, 21:22
не.не искам да се забърквам в такива истории.

LaBanDa
11-16-2005, 22:01
razbira se che DA! ;]

SyLZaTa
11-17-2005, 04:53
ами ако не са 4 горили 2Х2 метра... -> да :oops:
но ще направя каквото мога

11-17-2005, 08:05
vijdam 4e TEMATA nabira skorost i samo ste kaja 4e sto se kasae do MOETO MNENIE....kogato ima niakakva takava situazia i se razigrae pred teb...ako ne vzemech otnochenie...prosto stavach avtomati4no sau4astnik na napadatelia...tai kato bezdeistvieto v takav slu4ai pokazva ne bezsilie/tuk vajen e psihologi4eskia moment/....a po skoro lipsa na duchevnost.....ne mojem da se opravdavame s STRAHA...vseki ot nas moje da go preodolee....ako iska....a i nikoga ne zabraviaite 4e ako se namesite...dori samo ako se razvikate..napadatelia...ste se obarka....i to4no v tova e shansa..kakto na jertvata..taka i vachia...)))))))Iska mi se da viarvam 4e v BG pove4eto hora sme sahranili 4OVESTINATA v sebe si))))

I E DOBRE DA IA RAZVIEM TAZI TEMA...ZASTOOT SPORED MEN E PO VAJNA OT VSI4KO DISKUTIRANO TUK.... :arrow: