View Full Version : Bqloto te4enie
ot kakvo se predizvikva bqko te4enie, opasno li e, kak se lekuva? molq za otgovor:)
Nadelina
02-13-2006, 16:37
bqloto techenie ne e bolest..i ne e nujnu da se lekuva..!!! i az imam..pochti vsichki momicheta go imat..spokoino :)
``WoWwW``
02-13-2006, 16:58
ei macka ,ne si4ki momi4eta go imat,4uvala sam 4e 6om ima6 bqlo te4enie,zna4i sa ti iztinali qi4nicite(a tva se dalji na goliq krast bez zimata :-$ )i az go imam tva 6ibano te4enie i e mnoo nepriqtno,ama neznam s kvo se llekuva,4uvala sam s nekvi bilki,ma kvi sa i 6to sa nemam si na idea!
IdontGiveaFuck
02-13-2006, 17:17
ot kakvo se predizvikva bqko te4enie, opasno li e, kak se lekuva? molq za otgovor:)
Натисни ме с чувство! (http://www.vita.bg/zab.php?zab=1&d=1)
Анотация:
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом.
Описание:
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом. Влажността на женските полови органи до известни граници се приема за нормална. Нормалното влагалищно съдържимо не изтича през вулвата. То е бяло на цвят и с пастовидна консистенция. Усиленото изтичане на секрет се означава като флуор. Течението може да бъде рядко, гъсто, пенесто, белезникаво, жълтеникаво, кръвенисто и др. Понякога то се придружава с чувство на дразнене, сърбеж или тежест в таза. Гениталният флуор може да се дължи на различни основни заболявания. Причинителите могат да бъдат протозои, микози, бактерий, вируси Равновесието на влагалищната екосистема е много деликатно, лабилно и лесно може да бъде нарушено от външни и вътрешни фактори. Най - чест източник на генитален флуор е влагалището. Нормалното влагалищно съдържимо е 1-2 гр., то е полутечно, пастовидно. При възпалителни изменения се нарушава баланса между трансудацията и резорбцията на течната съставка на влагалищното съдържимо, то се увеличава и започва да изтича навън, мокри вулвата и зацапва бельото. Влагалището има един гениално сътворен от природата биологичен защитен механизъм, който пречи на проникването на инфекция в горните отдели на женския генитален тракт. Физиологично този механизъм отслабва по време на менструация. Могат да го отслабят и други фактори: недостатъчно затваряне на вулвата /родови травми, десцензус/, лоша хигиена, чужди тела, чести и неадекватни влагалищни промивки, хормонални смущения, антибиотична терапия, тежкия хормонален дефицит /менопауза, оперативно отстраняване на яйчниците/ и др. фактори. Методи за изследване на влагалищната среда: 1. Бактериоскопско изследване на влагалищната чистота - изследване с микроскоп на влагалищна натривка. 2. Културално изследване: посевки на специални хранителни среди, които дават възможност за точно идентифициране на микроорганизма - причинител. Повишаването на бялото течение може да се дължи и на причинии от друго естество. При съставяне на план за лечение трябва да се съобразим с топографията на флуора и причината за засилената секреция, да изолираме ако е възможно микробиологичния причинител. Едва тогава лечението ще бъде ефективно.
Ami 4estno kazano i az imam i sega piq nqkakvi bilkovi hap4eta,,cistofemin".Za sega ne vijdam da sa mi pomognali koi znaq kolko,no se nadqvam.Po princit bqloto te4enie se lekuva s bilki ili s bilkovi hap4eta
malchoto_f
02-13-2006, 17:57
ei macka ,ne si4ki momi4eta go imat,4uvala sam 4e 6om ima6 bqlo te4enie,zna4i sa ti iztinali qi4nicite(a tva se dalji na goliq krast bez zimata :-$ )!
ot tova a i ot tova s kakvo se mie6. izpolzvai samo intimen gel. a moje i ako vodi6 polov jivot da ima6 nqkakvo vazpalenie. no nai-4esto pri jenite e ot GOLITE KRASTOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KRaLiCa_na_OrGaZmA
02-13-2006, 17:59
bqloto te4enie e priznak 4e imash nqkakvi bakterii navlezli ili nali4ie na nqkakyv vazpalitelen proces ...
minimalistic
02-15-2006, 08:05
ot tova a i ot tova s kakvo se mie6. izpolzvai samo intimen gel. a moje i ako vodi6 polov jivot da ima6 nqkakvo vazpalenie. no nai-4esto pri jenite e ot GOLITE KRASTOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Съжалявам, но не се сдържах.... А при мъжете от какво е!!!!!!!!!!
Основно безсмислени (или тъпи) отгвори чета вече... някои пълни с трагчни правописни грешки или писани на шльокавица. Поне мислете като пишете!
abe 1 pat pravixme sex s jenata i se poqviha nqkakvi miniatyrni kato granylki beli kys4eta po prezervativa, tova ot bqloto te4enie li e spored vas? togava i zakysnqva6e menzisa no nqmam predstava otkakvo e bilo?
DrSmurph
02-16-2006, 22:45
bqloto techenie ne e bolest..i ne e nujnu da se lekuva..!!! i az imam..pochti vsichki momicheta go imat..spokoino :)
Бялото течение е сигнал за инфекция или заболяване и трябва да му се обръща нужното внимание. Лечението по-успешно се лекува в съседният форум!
Night_Knight
04-07-2006, 11:42
Вкусно ли е ?
Става. По-скоро безвкусно. :lol: :lol: :lol:
kotence_f
04-07-2006, 12:30
bqloto te4enie go ima vsqka jena we ludi... to4no to te predpazva ot bakterii i vsqkakvi takiva ... sega zavisi ve4e .. ako ti e po obilno ot obiknoveno ili si e promenilo cveta togava ve4e moje da se govori za nali4ie na infekciq .. ina4e trqbva da go ima ...
kotence_f
04-07-2006, 13:22
aa i da dobavq ako nqkoq jena nqma bqlo te4enie sa6to e priznak na ne6to .. ve4e neznam na kakvo .. ama kak moje da govorite 4e bqloto te4enie e priznak za bolest .. lelelele
mil4eto_
04-07-2006, 13:24
Бяло течение (левкорея)
Бялото течение е твърде често явление при жените. За съжаление страдат жени от всякакви възрасти. При първата си поява бялото течение предизвиква посещение при лекар-гинеколог. След няколко такива посещения, смяна на Антибиотични, Хормонални, Противопаразитни и други силно действащи лекарства жената се отчайва и приема изтичането на белезникавата течност от половите
Cvetelina_sim
04-07-2006, 13:27
bqloto te4enie go ima vsqka jena we ludi... to4no to te predpazva ot bakterii i vsqkakvi takiva ... sega zavisi ve4e .. ako ti e po obilno ot obiknoveno ili si e promenilo cveta togava ve4e moje da se govori za nali4ie na infekciq .. ina4e trqbva da go ima ...
Точно така. Бялото течение е признак,че всичко ти е наред.
Лошото е ако от бяло стане на жълто-кафяво,тогава е признак за някакво възпаление. :!:
kotence_f
04-07-2006, 13:38
brei kva be6e taq statiq we .. e neznam ot kade e .. ama ... ne vqrvaite na vsi4ko koeto pro4etete ...
hamsterka
04-07-2006, 15:57
vie vsi4ki ste ludi...statiqta e mnogo vqrna i da vi kaja edna priqtelka ima6e takova i i kazaha 4e ako ne se lekuva moje da se stigne do tova da nqma deca...ako ne6to ti te4e ot tam begai na genekolkog...opasno e...
ei macka ,ne si4ki momi4eta go imat,4uvala sam 4e 6om ima6 bqlo te4enie,zna4i sa ti iztinali qi4nicite(a tva se dalji na goliq krast bez zimata :-$ )i az go imam tva 6ibano te4enie i e mnoo nepriqtno,ama neznam s kvo se llekuva,4uvala sam s nekvi bilki,ma kvi sa i 6to sa nemam si na idea!
Лекува се..аз по едно време имах мн и мама ми меше купила некви хапчета дето са 4 и ги изпиваш наведнъж сичките и ти минава,обаче на другия ден целия ден имаш горчив вкус в устата и е ужасно! :x Иначе може да има бяло течение и не само от голия круст ами понякога се засилва преди да ти дойде.
Лошото е ако от бяло стане на жълто-кафяво,тогава е признак за някакво възпаление. :!:
BULLSHIT
djindji_f
04-07-2006, 17:45
vie ludi li ste be. absoljutno vsqka jena go ima. no kogato e v golemi koli4estva togava moje da se kaje, 4e e bolest.
to4no taka
otidete na genekolog be deca i toi 6te vi kaje su6toto !
Bqloto te4enie e normalno za vsqka jena,
ako ve4e to e pridrujeno sus surbeji ,po kavenikav cvqt,ili e po obilno ,togava ve4e ima nqkakva infekciq
no v drugiq slu4ai nemoje da se govori za nikakva infekciq!
party_girl
04-07-2006, 18:49
поздравявам mil4eto_ за поста 8)
po princip bialoto techenie e neshto normalko, no kogato to stane po sluzesto i s nepriatna mirizma e priznam za gabichna infekciq.
Bialo techenie (po obilno) moje da se poluchi ot nastinka, antibiotici , kapane v iazoviri reki, dr.
gabichnite infekcii se lekuvat no mnogo trudno. Zatova navreme pri ginekologa, za sveshtichki i hapcheta.
Night_Knight
04-07-2006, 19:27
Аман от глупости. Не ми е тука мястото - баш в женската тема... ама наистина някой ще остане в грешка така:
Анотация:
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом.
Описание:
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом. Влажността на женските полови органи до известни граници се приема за нормална. Нормалното влагалищно съдържимо не изтича през вулвата. То е бяло на цвят и с пастовидна консистенция. Усиленото изтичане на секрет се означава като флуор. Течението може да бъде рядко, гъсто, пенесто, белезникаво, жълтеникаво, кръвенисто и др. Понякога то се придружава с чувство на дразнене, сърбеж или тежест в таза. Гениталният флуор може да се дължи на различни основни заболявания. Причинителите могат да бъдат протозои, микози, бактерий, вируси Равновесието на влагалищната екосистема е много деликатно, лабилно и лесно може да бъде нарушено от външни и вътрешни фактори. Най - чест източник на генитален флуор е влагалището. Нормалното влагалищно съдържимо е 1-2 гр., то е полутечно, пастовидно. При възпалителни изменения се нарушава баланса между трансудацията и резорбцията на течната съставка на влагалищното съдържимо, то се увеличава и започва да изтича навън, мокри вулвата и зацапва бельото. Влагалището има един гениално сътворен от природата биологичен защитен механизъм, който пречи на проникването на инфекция в горните отдели на женския генитален тракт. Физиологично този механизъм отслабва по време на менструация. Могат да го отслабят и други фактори: недостатъчно затваряне на вулвата /родови травми, десцензус/, лоша хигиена, чужди тела, чести и неадекватни влагалищни промивки, хормонални смущения, антибиотична терапия, тежкия хормонален дефицит /менопауза, оперативно отстраняване на яйчниците/ и др. фактори. Методи за изследване на влагалищната среда: 1. Бактериоскопско изследване на влагалищната чистота - изследване с микроскоп на влагалищна натривка. 2. Културално изследване: посевки на специални хранителни среди, които дават възможност за точно идентифициране на микроорганизма - причинител. Повишаването на бялото течение може да се дължи и на причинии от друго естество. При съставяне на план за лечение трябва да се съобразим с топографията на флуора и причината за засилената секреция, да изолираме ако е възможно микробиологичния причинител. Едва тогава лечението ще бъде ефективно.
Източник: www.vita.bg
Факт е че голямата част от жените в БГ си носят хронична гъбична инфекция... но не е истина, че това е нормално.
Glezlata
04-07-2006, 21:30
Tova,4e ne se lekuvate,ne ozna4ava,4e ne e simptom tova.Kogato nastine6 su6to moje da se polu4i.I ne vsqka jena go ima razbira se.Ima drugo te4enie,koeto vsi4ki jeni go imat i to e normalnoto samopo4isvane na vaginata.Moq ginekolog kazva,4e ima razli4ni vidove bqlo te4enie.A i ako be6e ne6to normalno,za6to 6te6e da mi dava vaginalni kapusli za da mi se mahne??? :smt019
biskvitka_01
04-08-2006, 11:09
uf i az mislq 4e trqbva da go ima ama basi mraza goooooooooo :smt013
biskvitka_01
04-08-2006, 11:20
tfa bqlo te4enie e ujasno koito go nqma e 6taslivec :smt019 to basi da te e sram da legne6 s mom4e :cry: az o6te ne sam hodila na genekolog 6tot basi gadno e da ti burka nqkoi ot dolo osobeno ako e muj ni6ty 4e te po princip sa po vnimatelni ot jenite...no kato se nalaga trqa se hoi :smt017
Absconding
04-08-2006, 13:40
Aбе женки бягайте на гинеколог бе... една приятелка имаше и си мислеше, че всичко е нормално и когато отиде на лекар и казаха, че има гъбички.. които впрочем ще предадеш и на партньора ти ако правите секс. Нищо, че мъжете са предимно преносители - все пак е гадно и той по-нататък ще го предаде на др. момиче. Какво ви коства просто да отидете на лекар и да се консултирате.. ще ви направи един профилактичен преглед и всичко ще е наред. Това е здравна култура бе хора.. Научете се да не се отнасяте немърливо към здравето и форумите не са мястото, където трябва да получавате отговори на тези въпроси.
kokituyo
12-03-2009, 18:31
az sam chuvala 4e e priznak 4e 6te ima6 menstruaciq i nai ve4e moje da imate bakterii ;]
Scream91
12-03-2009, 19:49
Наистина има доста незапознати момичета...Бялото течение е нормално до количество около една супена лъжица.Ако е по-обилно идете и се посъветвайте с лекър...Колкото и гадно да е много жени го имат.То може да стане по-обилно при истинка,преди цикъл или когато пиеш хапчета...Но най-добре при най-малките притеснения бягайте на гинеколог..
MakeMeLaugh
12-03-2009, 20:09
3 години след пускането на темата, мисля че течението е спряло, а ;д