PDA

View Full Version : Bqloto te4enie

savi_88
02-13-2006, 16:11
ot kakvo se predizvikva bqko te4enie, opasno li e, kak se lekuva? molq za otgovor:)

Nadelina
02-13-2006, 16:37
bqloto techenie ne e bolest..i ne e nujnu da se lekuva..!!! i az imam..pochti vsichki momicheta go imat..spokoino :)

``WoWwW``
02-13-2006, 16:58
ei macka ,ne si4ki momi4eta go imat,4uvala sam 4e 6om ima6 bqlo te4enie,zna4i sa ti iztinali qi4nicite(a tva se dalji na goliq krast bez zimata :-$ )i az go imam tva 6ibano te4enie i e mnoo nepriqtno,ama neznam s kvo se llekuva,4uvala sam s nekvi bilki,ma kvi sa i 6to sa nemam si na idea!

IdontGiveaFuck
02-13-2006, 17:17
ot kakvo se predizvikva bqko te4enie, opasno li e, kak se lekuva? molq za otgovor:)

Натисни ме с чувство! (http://www.vita.bg/zab.php?zab=1&d=1)

Анотация:
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом.

Описание:
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом. Влажността на женските полови органи до известни граници се приема за нормална. Нормалното влагалищно съдържимо не изтича през вулвата. То е бяло на цвят и с пастовидна консистенция. Усиленото изтичане на секрет се означава като флуор. Течението може да бъде рядко, гъсто, пенесто, белезникаво, жълтеникаво, кръвенисто и др. Понякога то се придружава с чувство на дразнене, сърбеж или тежест в таза. Гениталният флуор може да се дължи на различни основни заболявания. Причинителите могат да бъдат протозои, микози, бактерий, вируси Равновесието на влагалищната екосистема е много деликатно, лабилно и лесно може да бъде нарушено от външни и вътрешни фактори. Най - чест източник на генитален флуор е влагалището. Нормалното влагалищно съдържимо е 1-2 гр., то е полутечно, пастовидно. При възпалителни изменения се нарушава баланса между трансудацията и резорбцията на течната съставка на влагалищното съдържимо, то се увеличава и започва да изтича навън, мокри вулвата и зацапва бельото. Влагалището има един гениално сътворен от природата биологичен защитен механизъм, който пречи на проникването на инфекция в горните отдели на женския генитален тракт. Физиологично този механизъм отслабва по време на менструация. Могат да го отслабят и други фактори: недостатъчно затваряне на вулвата /родови травми, десцензус/, лоша хигиена, чужди тела, чести и неадекватни влагалищни промивки, хормонални смущения, антибиотична терапия, тежкия хормонален дефицит /менопауза, оперативно отстраняване на яйчниците/ и др. фактори. Методи за изследване на влагалищната среда: 1. Бактериоскопско изследване на влагалищната чистота - изследване с микроскоп на влагалищна натривка. 2. Културално изследване: посевки на специални хранителни среди, които дават възможност за точно идентифициране на микроорганизма - причинител. Повишаването на бялото течение може да се дължи и на причинии от друго естество. При съставяне на план за лечение трябва да се съобразим с топографията на флуора и причината за засилената секреция, да изолираме ако е възможно микробиологичния причинител. Едва тогава лечението ще бъде ефективно.

tita
02-13-2006, 17:48
Ami 4estno kazano i az imam i sega piq nqkakvi bilkovi hap4eta,,cistofemin".Za sega ne vijdam da sa mi pomognali koi znaq kolko,no se nadqvam.Po princit bqloto te4enie se lekuva s bilki ili s bilkovi hap4eta

malchoto_f
02-13-2006, 17:57
ei macka ,ne si4ki momi4eta go imat,4uvala sam 4e 6om ima6 bqlo te4enie,zna4i sa ti iztinali qi4nicite(a tva se dalji na goliq krast bez zimata :-$ )!

ot tova a i ot tova s kakvo se mie6. izpolzvai samo intimen gel. a moje i ako vodi6 polov jivot da ima6 nqkakvo vazpalenie. no nai-4esto pri jenite e ot GOLITE KRASTOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KRaLiCa_na_OrGaZmA
02-13-2006, 17:59
bqloto te4enie e priznak 4e imash nqkakvi bakterii navlezli ili nali4ie na nqkakyv vazpalitelen proces ...

minimalistic
02-15-2006, 08:05
ot tova a i ot tova s kakvo se mie6. izpolzvai samo intimen gel. a moje i ako vodi6 polov jivot da ima6 nqkakvo vazpalenie. no nai-4esto pri jenite e ot GOLITE KRASTOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Съжалявам, но не се сдържах.... А при мъжете от какво е!!!!!!!!!!
Основно безсмислени (или тъпи) отгвори чета вече... някои пълни с трагчни правописни грешки или писани на шльокавица. Поне мислете като пишете!

mmmx
02-16-2006, 22:34
abe 1 pat pravixme sex s jenata i se poqviha nqkakvi miniatyrni kato granylki beli kys4eta po prezervativa, tova ot bqloto te4enie li e spored vas? togava i zakysnqva6e menzisa no nqmam predstava otkakvo e bilo?

DrSmurph
02-16-2006, 22:45
bqloto techenie ne e bolest..i ne e nujnu da se lekuva..!!! i az imam..pochti vsichki momicheta go imat..spokoino :)

Бялото течение е сигнал за инфекция или заболяване и трябва да му се обръща нужното внимание. Лечението по-успешно се лекува в съседният форум!

04-07-2006, 09:19
mmmx
ot tova e.:)

:-)
04-07-2006, 11:04
Вкусно ли е ?

Night_Knight
04-07-2006, 11:42
Вкусно ли е ?
Става. По-скоро безвкусно. :lol: :lol: :lol:

kotence_f
04-07-2006, 12:30
bqloto te4enie go ima vsqka jena we ludi... to4no to te predpazva ot bakterii i vsqkakvi takiva ... sega zavisi ve4e .. ako ti e po obilno ot obiknoveno ili si e promenilo cveta togava ve4e moje da se govori za nali4ie na infekciq .. ina4e trqbva da go ima ...

kotence_f
04-07-2006, 13:22
aa i da dobavq ako nqkoq jena nqma bqlo te4enie sa6to e priznak na ne6to .. ve4e neznam na kakvo .. ama kak moje da govorite 4e bqloto te4enie e priznak za bolest .. lelelele

mil4eto_
04-07-2006, 13:24
Бяло течение (левкорея)

Бялото течение е твърде често явление при жените. За съжаление страдат жени от всякакви възрасти. При първата си поява бялото течение предизвиква посещение при лекар-гинеколог. След няколко такива посещения, смяна на Антибиотични, Хормонални, Противопаразитни и други силно действащи лекарства жената се отчайва и приема изтичането на белезникавата течност от половите

Cvetelina_sim
04-07-2006, 13:27
bqloto te4enie go ima vsqka jena we ludi... to4no to te predpazva ot bakterii i vsqkakvi takiva ... sega zavisi ve4e .. ako ti e po obilno ot obiknoveno ili si e promenilo cveta togava ve4e moje da se govori za nali4ie na infekciq .. ina4e trqbva da go ima ...

Точно така. Бялото течение е признак,че всичко ти е наред.
Лошото е ако от бяло стане на жълто-кафяво,тогава е признак за някакво възпаление. :!:

kotence_f
04-07-2006, 13:38
brei kva be6e taq statiq we .. e neznam ot kade e .. ama ... ne vqrvaite na vsi4ko koeto pro4etete ...

hamsterka
04-07-2006, 15:57
vie vsi4ki ste ludi...statiqta e mnogo vqrna i da vi kaja edna priqtelka ima6e takova i i kazaha 4e ako ne se lekuva moje da se stigne do tova da nqma deca...ako ne6to ti te4e ot tam begai na genekolkog...opasno e...

04-07-2006, 17:02
ei macka ,ne si4ki momi4eta go imat,4uvala sam 4e 6om ima6 bqlo te4enie,zna4i sa ti iztinali qi4nicite(a tva se dalji na goliq krast bez zimata :-$ )i az go imam tva 6ibano te4enie i e mnoo nepriqtno,ama neznam s kvo se llekuva,4uvala sam s nekvi bilki,ma kvi sa i 6to sa nemam si na idea!
Лекува се..аз по едно време имах мн и мама ми меше купила некви хапчета дето са 4 и ги изпиваш наведнъж сичките и ти минава,обаче на другия ден целия ден имаш горчив вкус в устата и е ужасно! :x Иначе може да има бяло течение и не само от голия круст ами понякога се засилва преди да ти дойде.

04-07-2006, 17:05

Лошото е ако от бяло стане на жълто-кафяво,тогава е признак за някакво възпаление. :!:
BULLSHIT

djindji_f
04-07-2006, 17:45
vie ludi li ste be. absoljutno vsqka jena go ima. no kogato e v golemi koli4estva togava moje da se kaje, 4e e bolest.

LyLa
04-07-2006, 18:39

to4no taka
otidete na genekolog be deca i toi 6te vi kaje su6toto !
Bqloto te4enie e normalno za vsqka jena,
ako ve4e to e pridrujeno sus surbeji ,po kavenikav cvqt,ili e po obilno ,togava ve4e ima nqkakva infekciq
no v drugiq slu4ai nemoje da se govori za nikakva infekciq!

party_girl
04-07-2006, 18:49
поздравявам mil4eto_ за поста 8)

1
04-07-2006, 18:49
po princip bialoto techenie e neshto normalko, no kogato to stane po sluzesto i s nepriatna mirizma e priznam za gabichna infekciq.
Bialo techenie (po obilno) moje da se poluchi ot nastinka, antibiotici , kapane v iazoviri reki, dr.
gabichnite infekcii se lekuvat no mnogo trudno. Zatova navreme pri ginekologa, za sveshtichki i hapcheta.

Night_Knight
04-07-2006, 19:27
Аман от глупости. Не ми е тука мястото - баш в женската тема... ама наистина някой ще остане в грешка така:

Анотация:
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом.

Описание:
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом. Влажността на женските полови органи до известни граници се приема за нормална. Нормалното влагалищно съдържимо не изтича през вулвата. То е бяло на цвят и с пастовидна консистенция. Усиленото изтичане на секрет се означава като флуор. Течението може да бъде рядко, гъсто, пенесто, белезникаво, жълтеникаво, кръвенисто и др. Понякога то се придружава с чувство на дразнене, сърбеж или тежест в таза. Гениталният флуор може да се дължи на различни основни заболявания. Причинителите могат да бъдат протозои, микози, бактерий, вируси Равновесието на влагалищната екосистема е много деликатно, лабилно и лесно може да бъде нарушено от външни и вътрешни фактори. Най - чест източник на генитален флуор е влагалището. Нормалното влагалищно съдържимо е 1-2 гр., то е полутечно, пастовидно. При възпалителни изменения се нарушава баланса между трансудацията и резорбцията на течната съставка на влагалищното съдържимо, то се увеличава и започва да изтича навън, мокри вулвата и зацапва бельото. Влагалището има един гениално сътворен от природата биологичен защитен механизъм, който пречи на проникването на инфекция в горните отдели на женския генитален тракт. Физиологично този механизъм отслабва по време на менструация. Могат да го отслабят и други фактори: недостатъчно затваряне на вулвата /родови травми, десцензус/, лоша хигиена, чужди тела, чести и неадекватни влагалищни промивки, хормонални смущения, антибиотична терапия, тежкия хормонален дефицит /менопауза, оперативно отстраняване на яйчниците/ и др. фактори. Методи за изследване на влагалищната среда: 1. Бактериоскопско изследване на влагалищната чистота - изследване с микроскоп на влагалищна натривка. 2. Културално изследване: посевки на специални хранителни среди, които дават възможност за точно идентифициране на микроорганизма - причинител. Повишаването на бялото течение може да се дължи и на причинии от друго естество. При съставяне на план за лечение трябва да се съобразим с топографията на флуора и причината за засилената секреция, да изолираме ако е възможно микробиологичния причинител. Едва тогава лечението ще бъде ефективно.

Източник: www.vita.bg
Факт е че голямата част от жените в БГ си носят хронична гъбична инфекция... но не е истина, че това е нормално.

Glezlata
04-07-2006, 21:30
Tova,4e ne se lekuvate,ne ozna4ava,4e ne e simptom tova.Kogato nastine6 su6to moje da se polu4i.I ne vsqka jena go ima razbira se.Ima drugo te4enie,koeto vsi4ki jeni go imat i to e normalnoto samopo4isvane na vaginata.Moq ginekolog kazva,4e ima razli4ni vidove bqlo te4enie.A i ako be6e ne6to normalno,za6to 6te6e da mi dava vaginalni kapusli za da mi se mahne??? :smt019

biskvitka_01
04-08-2006, 11:09
uf i az mislq 4e trqbva da go ima ama basi mraza goooooooooo :smt013

biskvitka_01
04-08-2006, 11:20
tfa bqlo te4enie e ujasno koito go nqma e 6taslivec :smt019 to basi da te e sram da legne6 s mom4e :cry: az o6te ne sam hodila na genekolog 6tot basi gadno e da ti burka nqkoi ot dolo osobeno ako e muj ni6ty 4e te po princip sa po vnimatelni ot jenite...no kato se nalaga trqa se hoi :smt017

Absconding
04-08-2006, 13:40
Aбе женки бягайте на гинеколог бе... една приятелка имаше и си мислеше, че всичко е нормално и когато отиде на лекар и казаха, че има гъбички.. които впрочем ще предадеш и на партньора ти ако правите секс. Нищо, че мъжете са предимно преносители - все пак е гадно и той по-нататък ще го предаде на др. момиче. Какво ви коства просто да отидете на лекар и да се консултирате.. ще ви направи един профилактичен преглед и всичко ще е наред. Това е здравна култура бе хора.. Научете се да не се отнасяте немърливо към здравето и форумите не са мястото, където трябва да получавате отговори на тези въпроси.

kokituyo
12-03-2009, 18:31
az sam chuvala 4e e priznak 4e 6te ima6 menstruaciq i nai ve4e moje da imate bakterii ;]

Scream91
12-03-2009, 19:49
Наистина има доста незапознати момичета...Бялото течение е нормално до количество около една супена лъжица.Ако е по-обилно идете и се посъветвайте с лекър...Колкото и гадно да е много жени го имат.То може да стане по-обилно при истинка,преди цикъл или когато пиеш хапчета...Но най-добре при най-малките притеснения бягайте на гинеколог..

MakeMeLaugh
12-03-2009, 20:09
3 години след пускането на темата, мисля че течението е спряло, а ;д