View Full Version : Да бъде или не - това е въпросът
MrAnderson
03-22-2006, 14:31
Здравейте. От известно време насам съм изправен пред вътрешни противоречия. В основата на тези противоречия стои едно момиче, с което се запознах неотдавна. Отначало не бях много сигурен дали я харесвам, но с течение на времето осъзнах, че започвам да хлътвам все повече и повече по нея. За съжаление обаче се оказа, че тя си има приятел. При други обстоятелства може би щях да се откажа от намеренията си да я спечеля, но този вариант просто не ме устройва. Не мога да се примиря с мисълта, че ще изпусна поредната възможност поради нерешителност. Тук отварям скоба да уточня, че не става дума за възможност в смисъла на това да я вкарам в леглото си (все пак това е раздел Любов, а не Секс).
По-нататък... Досега не съм афиширал чувствата си към нея открито, нито пък тя към мен. Правил съм й комплименти, а пък тя веднъж ми каза, че съм готин. Готов съм да се обзаложа, че тя ме харесва и не съм й безразличен, но за момента няма как да стане така, че да се информирам от трета страна дали съм прав или не. Все пак съм достатъчно сигурен, че имам реални шансове, доколкото нейният приятел не е част от сметката.
За съжаление обаче няма начин как да пренебрегна факта, че тя е обвързана, следователно гаджето й представлява ключов елемент, който трябва да бъде отстранен. Единственият възможен начин това да стане е просто да успея да го изместя от сърцето й. Знам, че изглежда егоистично, но моралните задръжки няма да бъдат достатъчни, за да ме спрат, ако ми се удаде възможност да заема неговото място. Няма смисъл да се оправдавам за това пред когото и да било освен пред собствената си съвест. Нямам нужда от уроци по морал, а от съвет как да постъпя - да се откажа от намеренията си да повлияя на тяхната връзка, запазвайки приятелските ни отношения, или да пратя по дяволите приятелските отношения и при първата изпаднала възможност да й призная всичко? Тук искам да отбележа, че евентуален отказ от нейна страна би означавал да залича сферата на общото между нас, т.е. да престанем да се виждаме. Кофти е, че в този случай съм по-склонен да жертвам не само нашето приятелство, но и много други, но понякога просто не умея да губя...
Fat_phil
03-22-2006, 14:50
deistvai vseki drug bi napravil taka!!!!
izmestvash go i tova e pone taka az pravq!!!!vinagi se namesvam m/y 2ma prosto sum takuv 4e kato iskam neshto si go vzimam
:evil:
Kogato haresam neshto pravq 2 neshta ili go krada ili go eba!!! tuk e e samo za ebane no deistvai! :evil:
May The Force Be With you Me. Anderson
MrAnderson
03-22-2006, 15:04
Май нещата отиват на риск печели, риск губи. Какво пък, ще се пробвам.
MrAnderson
03-22-2006, 22:17
Казана дума – хвърлен камък. Fat_phil е прав, с бездействие няма да си направя услуга. Формулирал съм един план за действие и в тази връзка бих желал да чуя различни конструктивни критики и коментари. Възнамерявам да й призная чувствата си скоро, като за целта ще я поканя да излезем уж да се видим. Не мисля, че ще ми откаже на предложението, въпреки че приятелят й едва ли би приел тази идея с възторг. Все още не съм изготвил конкретен план за това как точно ще я предразположа да чуе това, което имам да й казвам, но така или иначе предложението да излезем само двамата със сигурност ще бъде неочаквано.
Вече имам идея с какъв предлог ще си послужа, за да накарам нещата да изглеждат сякаш не са предварително режисирани. Е, почти де, човек никога не може да предвиди всичко все пак... И така... Засега не съм направил цялостна постановка на срещата, но планирам кулминационния момент да не е в самото начало. Ще направя признанието си едва в края на вечерта, т.е. след като тя е останала с впечатлението, че поканата ми е била абсолютно непринудена.
Наясно съм с риска тя да ми откаже, все пак е ангажирана с друг. Също така съм наясно с това, че дори да не съм й безразличен, пак може да последва отказ, защото както знаем, нерядко се случва да вземем решение, за което по-късно се разкайваме, но въпреки това сме го взели поради неправилна моментна оценка на ситуацията и липса на достатъчно време за размисъл. И последно, съществува вероятността да бъда отрязан, понеже тя не проявява интерес към мен. Склонен съм да смятам, че последният възможен изход от ситуацията е най-невероятен, но не го изключвам напълно.
В този ред на мисли трябва да съм подготвен и за отказ от нейна страна. Не искам да стане така, че да си развалим отношенията или да се отдалечим един от друг заради това, че тя ме е отрязала. Все си мисля, че ако й кажа на четири очи, че се надявам този неин избор (да ми откаже) да не стане причина за прекъсване на приятелските ни отношения, е съвсем възможно да си останем приятели. Интересно ми е какво мисли женската част по този въпрос :roll: .
akademika
03-22-2006, 22:43
Moli se da doide na sre6tata ina4e za wsi4ko drugo sigurno 6te se sprawi6.i na men sa mi minavali takiwa ne6ta prez uma , no ne znae6 kakwo moje da te izduni.
MrAnderson
03-22-2006, 23:24
Мдам, планът няма да сработи, ако тя отклони поканата ми. Бих могъл да измисля алтернативен такъв, но по този начин нещата стават много прибързани.
Fat_phil
03-23-2006, 07:56
ne burzai vsi4ko shte doide s vremeto si no po4ni pomalko da q zaribqvash da i govorish mili no ne prqko kazani neshta v smisul da se razkriesh (pravi i komplimenti) oglejdai q kazvai i kak izglejda nai-dobre i obshto vzeto neshta koito ve4e neinoto gaje e zabravilo poradi pri4inata 4e q ima ;) tova kara edno momi4e da se 4uvstva jelano! razpitvai q za vruzkata i i tam kudeto e ahilesovata peti4ka strelqsh (tova shte re4e v neshtata koito im kucat)
ta kakto kazah ne burzai shtom si siguren 4e te haresva iza4akai no nikoga ne predlagai v prav text !!!!!
purvo zaigravkata e MNOGO VAJNA BEZ NEQ NQMA USPEH!!!
mnogomili4kata-sf
03-23-2006, 09:21
Хората са казали,че в любовта и на война всичко е позволено...е,да ама и двете са достатъчно пагубни...според мен тва да си такъв егоист е супер ужасно...ами ако тя има чувства към приятеля си?!Може просто да си и симпатичен и нищо повече...окей,кажи и,ама после не разбирам защо евентуалният и отказ трябва да значи край на всякакви отношения?!Уж искаш да сте приятели,уж не искаш,щото не умееш да губиш!Нима приятелството не значи нищо за теб?!?!Премисли добре това,което се готвиш да направиш,а не действай като кон с капаци [-X
MrAnderson
03-23-2006, 12:12
Fat_phil: Разбрано. Няма да свалям картите си засега, но ще започна да подготвям терена за крайния етап. Засега не знам нищо за гаджето й, нито съм го виждал, нито сме си говорили за него. Надявам се скоро да ми се отвори възможност да го срещна. Все пак трябва да знам кой стои между мен и нея. До крайния срок за действие все още има време, но не е като да нямам такъв. Да, все още е рано да й предлагам в прав текст, но нали все някога трябва да го направя?
mnogomili4kata-sf: Сама го каза - всичко е позволено. Не се засягам от това, че ме смяташ за егоист, свободна си да мислиш каквото искаш за другите. Не съм казал, че тя няма чувства към приятеля си. Напротив, несъмнено държи на него. Но погледни нещата от моята камбанария – аз също имам чувства към нея и не мога да им се противопоставя.
Приятелските отношения между двама души неведнъж са били разваляни именно вследствие на опита да прераснат в интимни. Вярвай ми, че последното нещо, което искам, е да си развалим приятелските отношения. Предполагам си съгласна с мен, че нещата няма да бъдат същите, след като съм направил признанието си.
mnogomili4kata-sf
03-23-2006, 17:20
Да,така е няма да са същите...ама преди да предприемеш нещо по-сериозно по-добре наистина разбери повече за човека до нея
MrAnderson
03-23-2006, 17:29
И как по-точно предлагаш да насоча темата на разговор към него без тя да отгатне какво всъщност ми се върти в главата?
ама вии сте големи егоисти!!!знаете ли какво е гадно да ти се натиска някое момче след като си имаш приятел.точно в момента имам същия проблем и ще ви кажа кво стана да не кажете после че не съм ви казала...
та бившото ми гадже сега ме следи постоянно нищо че съм "запазена марка",ма той пак...и много ме дразни.той е с една година по-голям от мен и се двжим в една компания когато сме на даскало...излизам аз и другите ми приятелки да пушим и той постоянно ми се натиска,идва да ми пали косата със запалка и аз го гоня и го обиждам,постоянно ми звъни,търси ме да ходим на кафе...другите от компанията искат пак да се събера с него но аз неискам и са против сегашната ми връзка/те самите ми го казаха/но аз не слушам другите а само мене си защото когато се намеша някой друг става "манджа с грозге".сега приятеля ми като разбра какво прави бившото и тръгна да го бие и с 300 зора го удържах и му казах че аз ще се расправям ама той го причакал след даскало и го прибил от бой и сега е в болницата ...
така че си помисли Фнимателно!!!
MrAnderson
03-23-2006, 21:15
Благодаря ти, че беше така добра да споделиш личната си драма. Кофти развръзка на ситуацията наистина... Не съм безпринципен или безскрупулен, но в конкретния случай просто не страдам от угризения на съвестта.
виж братче...първо помисли как ще се почувства другия и какво може да се случи...дали може да те заплаши или още по лошо.а знаеш ли че тя ако почне да ти се подддава и той разбере може и тя да си го отнесе...хората са казали - ТРИПЪТИ МЕРИ ЕДИН ПЪТ РЕЖИ!!!
Jenninka
03-24-2006, 05:17
Абе ти не си наред...Извинявай,но е адски тъпо.Ходя с приятеля си от доста време и така се получи ,че един мераклия като теб(беше ми уж приятел)реши,че можело да се получи м/у нас.Знаеше много добре ,че обичам гаджето си,знаеше слабите места в наща връзка(разказвах му-нали ми беше добър приятел) и ми ги натякваше във всеки удобен случай ,когато можеше,изкарваше приятеля ми най-големия тъпанар и се опитваше да го обижда в мое присъствие...Опитваше се да ми внуши ,че шяло да се получи м/у нас и че връзката м/у мен и приятеля ми била обречена...Добре ,че на казах на гаджето си щото щеше да полудее...И аз чесно казано много се дразнех,че някой си позволява да говори така за някой скъп мой човек,беше приятелче и за това не му казах да престане....Той си мислел ,че съм го харесвала..Всъщност не!И така,накрая много се изнервих и за***х т.нар. ми приятел,който се опита по маниполативния начин да ме "открадне"...:)Край!
Много е ужасно и подло това...Имаше една басня за охлюва и орела...Как охлюва се изкачва до най-високите върхове,лазейки и мазнейки се...сведен до най-долното.И стига,да.Но изводът е ,че никога няма да заприлича на орела
Vi kfo.Po dure ne se mesi...shtom si ima priqtel q ostavi...nedie da se mesish...te veche sa dvama a ti si izlishen...tq ako te haresvashe nqmashe da sedi s priqtelq si..
ако чак толкова много не можеш да си я избиеш от главата (през което всички сме минали поне веднъж в живота си) направи възможно най-простото нещо. повярвай ми, чакане, подготвяне на почвата и разни други такива е само загуба на време. в любовта важи едно по-различно правило - по добре по-рано отколкото по-късно! не знаеш какви са им отношенията, доколко са сериозни. ако изчакваш през това време тяхната връзка може да се задълбочи.
не съм на твоя страна, не съм и на нейна. всеки заслужава да бъде щастлив но зависи каква цена ще плати за това. ако цената е твърде висока, по-добре да съм нещастен откокото да съсипя живота на някого. а и откъде знаеш че тя ще бъде по-щастлива с теб. ами ако не можеш да я направиш щастлива? замисли се за това.
и най-добрия вариант който ти предлагам е следния:
-- просто един ден и кажи, ей така на майтап: "знаеш ли, завиждам на гаджето ти. бих дал всичко да съм на неговото място!"
гаранция ти давам че тези твои думи няма да ги подмине. но вече тя ще трябва да си реши какво иска. и ако не иска нищо от теб, забрави я!!! дори и това да означава повече никога да не я видиш
PoTTerKa
03-24-2006, 08:44
Ти сигурен ли си, че искаш да рискуваш, да й признаеш чувствата си?Предполагам знаеш какви ще са последствията, ако го направиш.Има вероятност да я изгубиш като приятелка, дори като позната. Може да я загубиш завинаги...Естествено, че всичко това може и да не се случи.Възможно е да го приеме нормално и всичко да е като по- рано.Само дето ти ще знаеш, че тя ти е отказала.Замисли се все пак, че щом е с приятеля си, значи го харесва.Защо иначе ще бъде с него...Щом не си й безразличен имаш шанс определено, но дали ще зарежи приятеля си заради теб?
Съветвам те да не прибързваш и да не рискуваш така, защото може да я загубиш, а и има много по-ефикасни начини от този.
Например, защо не я накараш да те харесва повече от приятеля си?Но за това се иска търпение, а не зная дали ти го имаш.Това, че й правиш комплименти е добре, но не стига.Бъди й най-добър приятел.Нека ти има доверие, но внимавай да не те усети и да разбере каква ти е целта (че я харесваш), защото това е почти същото като да й признаеш чувствата си. Та както казах постарай се да те обикне първо като приятел.Да държи на теб и да не може без теб. Така ще разбереш слабите й места.След това вече ще можеш да действаш. Това разбира се е, ако искаш да я накараш да зареже приятеля си заради теб, защото те харесва, а не да го направи защото ти си провалил всичко...Предполагам, не искаш да те мисли за 'човека, който провали връзката ми'.Бъди търпелив това е най-важното.Проблема е, че ако накрая не издържиш може да провалиш всичките си усилия. За това добре си помисли. И трябва да видиш как изглежда гаджето й... По-добре е за теб.Да не излезе някоя голяма мутра, дето може да те смачка с един шамар =; Също да не излезе така че тя после да съжалява, че го е зарязала и е тръгнала с теб.Може да провалиш една хубава връзка...Дали найстина го искаш.Ако искаш да бъде щастлива и да не я загубиш, по-добре имай търпение и изчакай да видиш как ще се развият нещата :-k
ама вии сте големи егоисти!!!знаете ли какво е гадно да ти се натиска някое момче след като си имаш приятел.точно в момента имам същия проблем и ще ви кажа кво стана да не кажете после че не съм ви казала...
та бившото ми гадже сега ме следи постоянно нищо че съм "запазена марка",ма той пак...и много ме дразни.той е с една година по-голям от мен и се двжим в една компания когато сме на даскало...излизам аз и другите ми приятелки да пушим и той постоянно ми се натиска,идва да ми пали косата със запалка и аз го гоня и го обиждам,постоянно ми звъни,търси ме да ходим на кафе...другите от компанията искат пак да се събера с него но аз неискам и са против сегашната ми връзка/те самите ми го казаха/но аз не слушам другите а само мене си защото когато се намеша някой друг става "манджа с грозге".сега приятеля ми като разбра какво прави бившото и тръгна да го бие и с 300 зора го удържах и му казах че аз ще се расправям ама той го причакал след даскало и го прибил от бой и сега е в болницата ...
e normalno da go e prebil toq ne ti se e natiskal a se e gavril s teb :D
Fat_phil
03-24-2006, 08:56
Fat_phil
03-24-2006, 08:59
Vi kfo.Po dure ne se mesi...shtom si ima priqtel q ostavi...nedie da se mesish...te veche sa dvama a ti si izlishen...tq ako te haresvashe nqmashe da sedi s priqtelq si..
ne sum suglasen!!! moeto gaje v momenta si go otkradnah ot edin neshtastnik deto se misleshe za zvezda no v kraq na kraishtata tq dodie pri men!!! shteshe da me bie da me koli bla bla!!!
ta tq purvona4alno kaza 4e go obi4a tova onova 4e ne iska da sme zaedno i hop s turpenie vsi4ko se naredi kakto iskah!!!
Ta mr Anderson kakto ti kazah celi se v petata :wink:
PoTTerKa
03-24-2006, 09:07
Именно \:D/ Бързата работа срам за майстора.Ако я искаш, бъди търпелив.Не бъде глупак.Покажи й, че си по-добър от приятеля й.Покажи й как се обича, че е единствена за теб:) Отделяй й достатъчно време...Но не я задушавай и най-важното недей да бързаш [-X
akademika
03-24-2006, 09:14
Искам да коментирам изказванията на някой хора отгоре относно егоизма като кажа, че според психологията любовта е алтруистичен егоизъм.
От всички коментари и начина на писане на MrAnderson мога да заключа че това е един прилежен човек. (пише грамотно и на кирилица)
Напълно му съчувствам, защото съм на същотото "дередже".Който и да е приятелят(интимния) на момичето ти съм сигурен, че ти ще успееш да го изместиш, ако не успееш (звучиш ми ерудирано) - разбери че явно тя не те оценява или е под нивото ти.Животът е несправедлив ,а в любовта няма логика - можеш да очакваш всичко, но моят съвет е покайи и за известно време любовта си, а след това внезапно престани да се занимаваш с нея и поогледай за други момичета. Защо:
1.Човек оценява нещо когато го изгуби най-добре.
2.Ще се запознаеш с други момичета и евентуално, ако не се получи с нея ще намериш друга може би по-добра (всяко зло за добро).
Знам, че в състоянието в което се намираш не можеш да мислиш за други момичета, но това е положението.
Frank_Lampard
03-24-2006, 10:04
Прочетох ти 1вото мнение, но остганалите не съм, защото ме мързи :) Но все пак според мен трябва да действаш ! И то при първа възможност, защото може да стане късно после... Какво от това, че има гадже. Има вероятност след като говори с теб да няма ;)
tuka si prav shtot toi si go tyrseshe i neiskam drugi da posledvat negovata greshka za tva mu kazah vsichko
izmestvash go i tova e pone taka az pravq!!!!vinagi se namesvam m/y 2ma prosto sum takuv 4e kato iskam neshto si go vzimam
Kogato haresam neshto pravq 2 neshta ili go krada ili go e**!!! tuk e e samo za ebane no deistvai! :evil:
ма си тъп колкото си искаш... ](*,) #-o
а относно темата.. според мен трябва да се намесиш само ако разбереш че тя вече не го харесва.. щото иначе е кофти да им преебаваш връзката.. не мисли само за себе си.. ако толкова я харесваш помисли си кога тя ще е най-щастлива..
akademika
03-24-2006, 11:40
"ти на мене дай пък на тебе господ" [-X
Fat_phil
03-24-2006, 12:19
Kogato haresam neshto pravq 2 neshta ili go krada ili go e**!!! tuk e e samo za ebane no deistvai! :evil:
i koe te navede na tazi misul?shte mi kajesh li? sushto taka i na kolko godinki si!!!shtoto mai ne mojesh da mislish racionalno!!!
i koe te navede na tazi misul?shte mi kajesh li? sushto taka i na kolko godinki si!!!shtoto mai ne mojesh da mislish racionalno!!!
ахах кое?! и питаш даже.. ми ок сега ше ти разясня.. 1во толко ли не можеш да си намериш гадже че ще разделяш други.. 2ро постави се на мястото на тоя дето е сега с това момиче.. демек как би се почувствал ако доиде някой и ти вземе гаджето?.. а това за краденето и ебането нема кво да го коментирам просто... а и съм 18 щом те интересува..
Fat_phil
03-24-2006, 13:01
ахах кое?! и питаш даже.. ми ок сега ше ти разясня.. 1во толко ли не можеш да си намериш гадже че ще разделяш други.. 2ро постави се на мястото на тоя дето е сега с това момиче.. демек как би се почувствал ако доиде някой и ти вземе гаджето?.. а това за краденето и ебането нема кво да го коментирам просто... а и съм 18 щом те
интересува..
neka sega az da ti obqsnq na teb:
1. moga da si namerq i si namiram nqma zna4enie 4e ima drugi
2. Ako si baluk shte si zagubish gajeto (qsno e 4e ne bih se po4uvstval dobre no az pravq taka 4e gajeto mi da ne misli za drugi ; :wink: )
tova za kradeneto i ebaneto verno nqma za kvo da se komentira!!!
zashtoto tova e prosto edna fraza koqto mi haresva i obi4am da upotrebqvam ne sum suglasen s kradeneto no za ebaneto e dobra ideq
ne umuvai mnogo shtoto ne ti se otdava ](*,) ](*,) ](*,)
ахахах сладур :lol: :lol: :lol:
MrAnderson
03-24-2006, 13:06
Радвам се, че се е получила такава дискусия, тъй като за мен е важно да чуя различни мнения. Ще отговарям по ред на мненията.
виж братче...първо помисли как ще се почувства другия и какво може да се случи...дали може да те заплаши или още по лошо.а знаеш ли че тя ако почне да ти се подддава и той разбере може и тя да си го отнесе...хората са казали - ТРИПЪТИ МЕРИ ЕДИН ПЪТ РЕЖИ!!!
Единственото, за което мисля в момента, е как да си проправя път до сърцето й. Не мога да кажа, че последствията не ме интересуват, тъй като те засягат пряко не само мен, а и нея. Хванеш ли се на хорото обаче, трябва да го играеш...
Jenninka: Реакцията ти е разбираема. Ти поставяш знак за равенство между мен и човека, опитал се да разстрои връзката ви. Това, че съществува общо между целите ни обаче, не би трябвало да те подвежда относно еднаквостта на подходите ни. Намирам подхода на този твой така наречен „приятел” за доста повърхностен и импулсивен. Моите опити да я спечеля свършват там, където тя бива поставена пред избора с кой от двамата да бъде.
При други обстоятелства щях да последвам съвета ти. Дали съм излишен или не, тепърва предстои да се разбере... А ти нима наистина смяташ, че ако тя ме харесваше, щеше веднага да разтрогне отношенията си с приятеля й?
ако чак толкова много не можеш да си я избиеш от главата (през което всички сме минали поне веднъж в живота си) направи възможно най-простото нещо. повярвай ми, чакане, подготвяне на почвата и разни други такива е само загуба на време. в любовта важи едно по-различно правило - по добре по-рано отколкото по-късно! не знаеш какви са им отношенията, доколко са сериозни. ако изчакваш през това време тяхната връзка може да се задълбочи.
не съм на твоя страна, не съм и на нейна. всеки заслужава да бъде щастлив но зависи каква цена ще плати за това. ако цената е твърде висока, по-добре да съм нещастен откокото да съсипя живота на някого. а и откъде знаеш че тя ще бъде по-щастлива с теб. ами ако не можеш да я направиш щастлива? замисли се за това.
и най-добрия вариант който ти предлагам е следния:
-- просто един ден и кажи, ей така на майтап: "знаеш ли, завиждам на гаджето ти. бих дал всичко да съм на неговото място!"
гаранция ти давам че тези твои думи няма да ги подмине. но вече тя ще трябва да си реши какво иска. и ако не иска нищо от теб, забрави я!!! дори и това да означава повече никога да не я видиш
Имам основания да предполагам, че не са заедно отскоро, с което не искам да отрека, че връзката им може да е в процес на задълбочаване. Работата е да направя така, че дори тя да ми откаже, приятелството между нас да се запази. Имаш право, не знам с кой от двамата ще бъде по-щастлива. Ако знаех, нямаше да ми се налага постоянно да се изправям пред съда на съвестта. Понякога си мисля дали наистина е необходимо да действам толкова настъпателно и дали не е по-добре просто да подхвърля подобна реплика без да поставям на карта приятелството ни.
PoTTerKa: Не, постоянно трябва да доказвам пред себе си, че това е единственият начин да я спечеля. Ако знаех какви ще са последствията, много по-лесно бих могъл да преценя кой подход е най-уместен.
Бих могъл да й бъда добър приятел, но ме притеснява това, че за момента не са налице необходимите условия това да стане. Просто пътищата ни не се пресичат в достатъчно голяма степен. От друга страна скоро се очертава да се разделим за немалък период от време.
Мисля, че преувеличаваш опасността от това аз да стана причината за провал в нейната връзка. В най-крайния вариант аз имам намерение само и единствено да й призная какво чувствам и ако тя не отвърне на чувствата ми, това просто ще означава, че трябва да приема нещата такива, каквито са.
При всички случаи си права, че трябва да знам що за човек е приятелят й. Но не защото може да се окаже мутра, а защото така ще имам по-ясна представа какви са ми шансовете.
Fat_phil: За това говорех. Фактът, че дадено момиче си има приятел, невинаги означава, че с него е най-щастлива. Без да искам да правя прибързани обобщения, досега женската част неизменно предпоставяше именно това.
akademika: Не минава ден, нито час, през който да не си мисля за нея. Тотално е превзела съзнанието ми. И въпреки че осъзнавам, че в това състояние действам абсолютно първосигнално, пак не мога да спра да го правя.
ок, искаш да запазиш приятелството дори и да ти откаже, но защо?? защо ти е да си причиняваш това? знаеш ли колко е гадно да си влюбен в момиче, което знаеш че никога няма да имаш и да продължаваш да я виждаш и да общувате? да я разсмиваш, да й правиш комплименти, да я докосваш и все пак да знаеш че довечера тя ще си легне с него и няма да се сети за теб, а ти ще лежиш в празното легло - убийствено е!!! ако по думите си личи да съм го преживял, да така е. преживял съм го!!!
ако тя поиска сама да си тръгне от него, тогава бъди до нея. подкрепяй я, и един ден чудото може да стане. но ако тръгнеш да я изтръгваш от него, ще се получи точно обратния ефект.
не мисля че можеш да останеш със същите чувства към жена която обичаш, но е избрала друг пред теб. не можеш изведнъж да си кажеш (а и да го направиш) - "ами хайде от днес вече не я обичам, само приятелка ми е." няма такова нещо!!! обичал ли си някога, винаги остава по нещо, дълбоко в теб. и след година като я видиш с някой друг, пак всичко ти изтръпва и се свива отвътре и си казваш: "това там можеше да бъда аз с нея, но тя не ме избра."
ок, искаш да запазиш приятелството дори и да ти откаже, но защо?? защо ти е да си причиняваш това? знаеш ли колко е гадно да си влюбен в момиче, което знаеш че никога няма да имаш и да продължаваш да я виждаш и да общувате? да я разсмиваш, да й правиш комплименти, да я докосваш и все пак да знаеш че довечера тя ще си легне с него и няма да се сети за теб, а ти ще лежиш в празното легло - убийствено е!!! ако по думите си личи да съм го преживял, да така е. преживял съм го!!!
ако тя поиска сама да си тръгне от него, тогава бъди до нея. подкрепяй я, и един ден чудото може да стане. но ако тръгнеш да я изтръгваш от него, ще се получи точно обратния ефект.
не мисля че можеш да останеш със същите чувства към жена която обичаш, но е избрала друг пред теб. не можеш изведнъж да си кажеш (а и да го направиш) - "ами хайде от днес вече не я обичам, само приятелка ми е." няма такова нещо!!! обичал ли си някога, винаги остава по нещо, дълбоко в теб. и след година като я видиш с някой друг, пак всичко ти изтръпва и се свива отвътре и си казваш: "това там можеше да бъда аз с нея, но тя не ме избра."
От една страна си прав/а,но от друга не ... по скоро е добре че си остават приятели защото ако въпросната двойка скъсат MrAnderson ще е до нея и ще я подкрепя и е хубаво,че ще и е приятел щот е добре да си има една вратичка към нея :D всичко може да се случи :lol:
MrAnderson
03-24-2006, 14:18
Всичките тези дилеми болезнено ми напомнят за дилемата, която поставя Морфей пред Нео във филма Матрицата. Морфей му предлага две възможности. Първата - да вземе синьото хапче, историята приключва, Нео се събужда в леглото си и вярва каквото си поиска. И втората - да вземе червеното хапче, оставайки в Страната на чудесата и Морфей да му покаже колко е дълбока заешката дупка. Ако това звучи твърде абстрактно, достатъчно е просто да се каже, че въпросът е в избора - дали да не предприемам нищо, като с това елиминирам вероятността да претърпя разочарование, или да действам както си знам, поемайки всички рискове, произтичащи от това, както и отговорността за последствията, но със съзнанието, че съм опитал.
Няма как да съжалявам за това, че не съм до нея, защото тя не ме е избрала, ако преди това не съм я поставил пред избора дали да бъде с мен или не. Замисли се как би постъпил, ако имаше възможност да върнеш времето назад. Иначе за всичко си 100% прав.
mnogomili4kata-sf
03-24-2006, 14:47
Не,то просто си е за твоя сметка всичко...като нямаш огризения начи си върхова степен на ЕГОИЗЪМ...пак си прави каквото знаеш
Fat_phil
03-24-2006, 14:49
Не,то просто си е за твоя сметка всичко...като нямаш огризения начи си върхова степен на ЕГОИЗЪМ...пак си прави каквото знаеш
Mnogo qsno 4e trqbva da si egoist v nqkoi slu4ai i tuk shte si napulno prav!!!
samo pomisli na nego shteshe li da mu puka ako beshe na tvoe mqsto????
na nikoi nqmashe da mu puka zatova i na teb ne trqbva da ti....
akademika
03-24-2006, 14:56
Любовта е алтруистичен егоизъм и не знам как по друг нормален начин би трябвало да действа човек,ако се появи някое момиче и ти отнеме риятеля ти 'кво ще я оставиш защото той ще е по щастлив с нея [-X
teenkopele
03-24-2006, 15:01
Щом мислиш, че те харесва...ДЕЙСТВАЙ!
Говори с някоя нейна приятелка да я поразпита малко и ето...3та страна.:-D
Вече друг е въпроса какви чувства изпитва тя към сегашното си гадже. Може би ако са силни ще е най-добре да я оставиш, колкото и трудно и невъзможно да звучи това. :o
Успех. :wink:
mnogomili4kata-sf
03-24-2006, 17:29
Любовта е алтруистичен егоизъм и не знам как по друг нормален начин би трябвало да действа човек,ако се появи някое момиче и ти отнеме риятеля ти 'кво ще я оставиш защото той ще е по щастлив с нея [-X
Просто всички наоколо станаха баси егоистите...може би моята психика е различна,защото аз ако знам,че някое момче е заето,колкото и да ми е симпатичен,моят мозък го отхвърля като възможен вариянт да бъда с него...
akademika
03-24-2006, 18:17
Просто всички наоколо станаха баси егоистите...може би моята психика е различна,защото аз ако знам,че някое момче е заето,колкото и да ми е симпатичен,моят мозък го отхвърля като възможен вариянт да бъда с него...
Забележи думата СИМПАТИЧЕН Ти не си влюбена в него а просто си увлечена - ясно осъзнаваш това и затова си се възпираш. При този човек е друго.Той е ВЛЮБЕН и вижда всичко като на черно бял филм,а нея в розово и изобщо не му пука :smt018
mnogomili4kata-sf
03-24-2006, 19:27
Няма какво да споря,защото ще трябва много да описвам това,с което съм се сблъсквала,но твърдо стоя зад тезата за егоизма,който ме шашна в този пост....че на човека не му дреме за другите...това имам предвив
PoTTerKa
03-24-2006, 20:07
Ами явно си решил все пак да признаеш чувствата си...В крайна сметка ти решаваш найстина какво да правиш, а ние само ти даваме съвети...Щом искаш да признаеш на това момиче какво изпитваш към нея, давай, успех :o От едно момче, което ме харесваше, научих едно...Че ако не признаеш на даден човек какво изпитваш към него, после можеш цял живот да съжаляваш, че не си го направил и да се чудиш какво ли би станало...И дали не би се получило нещо от този риск. Може би трябва да направиш същото. Помисли добре как ще го направиш. Ако съдя от първите си впечатления за теб и от мненията ти, бих казала, че си умен човек. Ще измислиш нещо. В краен случай за това сме ние... Ще дадем някой друг съвет. Стига да измислим разбира се 8-[ Мога да кажа, че всяко момиче обича да й се обясняват в любов. Дори да не я споделя... Така, че едва ли ще я нараниш или нещо такова. Сега аз не знам на колко си години, но по-големите имат по- голям акъл относно това...Ако държи на теб, едва ли ще се одръпне :wink:
MrAnderson
03-24-2006, 20:22
Моля се момичето, по което съм хлътнал, да няма чак толкова силно развито чувство за справедливост, защото ако е толкова морална колкото си ти, ще ми е адски трудно да я спечеля ;) .
Щом мислиш, че те харесва...ДЕЙСТВАЙ!
Говори с някоя нейна приятелка да я поразпита малко и ето...3та страна.:-D
Вече друг е въпроса какви чувства изпитва тя към сегашното си гадже. Може би ако са силни ще е най-добре да я оставиш, колкото и трудно и невъзможно да звучи това. :o
Успех. :wink:
Мдам, от доста време ми се върти тази идея в главата, ама как да съм сигурен, че информаторката ми ще пази тайна? Аз разсъждавам на принципа, че невъзможни неща няма, има само липса на воля да докараш нещата докрай. Друг е въпросът вече докъде е готов да стигне човек, за да постигне целта си. Аз не искам да причиня страдание на момичето, но от своя страна страдам, понеже не сме заедно в интимния смисъл на думата.
Похвално е, че държиш на принципите си. Както правилно си отбелязала, аз и ти имаме различни психики. Това е и причината там, където аз виждам привличане, ти да виждаш егоизъм.
Забележи думата СИМПАТИЧЕН Ти не си влюбена в него а просто си увлечена - ясно осъзнаваш това и затова си се възпираш. При този човек е друго.Той е ВЛЮБЕН и вижда всичко като на черно бял филм,а нея в розово и изобщо не му пука :smt018
По-добре едва ли може да бъде казано. За добро или за лошо обаче, моите мотиви ще останат криворазбрани от някои хора. Стряскащ егоизъм или любовен делириум, за мен няма значение... Това, което съм, е това, за което се боря.
PoTTerKa: Все още не съм решил как точно ще процедирам, но важното е, че възнамерявам да го направя. Оценявам всеки един съвет без изключение, бъди сигурна в това. Искам не искам, ще се наложи да разчитам на акъла, който ми е даден от Господ. Все пак благодаря. Съветите и гледните точки, които получих от тази дискусия, несъмнено ще ми бъдат много полезни. Иначе съм на 21 лета, ако това има някакво значение.
PoTTerKa
03-24-2006, 20:44
Хех странно...това, което научих от въпросното момче, също е на 21...Не че има значение найстина.Ами аз май няма какво повече да кажа или поне се сещам..Решил си да го направиш.Давай, ние сме с теб:) Както казваш, ти си си ти. Като не те приеме такъв какъвто си, явно не те заслужава. Тя губи...Въпреки, че найстина се съмнявам да зарежи приятеля си заради теб, ако найстина много го харесва :-k Покажи й, че ти й дааш обичта, от която има нужда и че може да държи на теб...Така дори когато се раздели с приятеля си, ще знае, че ти държиш на нея;)
MrAnderson
03-24-2006, 20:50
Не остава много време докато стане ясно дали съм тръгнал на обречен поход или не.
PoTTerKa
03-24-2006, 21:03
А ти за къде бързаш?Какво толкова има? :-k
MrAnderson
03-24-2006, 21:17
Е, сега... Искаш от мен да разкрия твърде много детайли от картинката, а светът не е толкова голям, колкото си мислиш :wink: . Надявам се ме разбираш, не го казвам просто ей така... Приеми, че съм ограничен във времето, с което разполагам, за да действам, a не, че съм нетърпелив.
A3_CbM_MoMu4e
03-25-2006, 17:12
MrAnderson хей пич има и друга тактика :lol: ... не се коси ... пробвай с хитрост ;-) ... например спечели доверието на най-добрата и приятелка и и стани верен френд ... след това започни да и говориш че харесваш въпросното момиче в което си влюбен ... малко по малко приятелката и ще се разкрие пред твоята изгора :D тя от нейна страна няма да бъде безразлична към твоите чувства ... и т.н. развръзката е очеизваждаща \:D/
PoTTerKa
03-25-2006, 17:29
Или пък приятелката й ще й каже за неговите чувства и всичко ще се провали...Не е ли по- добре да ги научи от него? А и не знам какво ще помогне толкова приятелката й. Нали въпростното момиче си има гадже, би трябвало да е на нейна страна, а не на страната на поредния (нищо лично, но тя сигурно това си мисли). Едва ли би искала да раздели приятелката си с гаджето й... :-k
A3_CbM_MoMu4e
03-25-2006, 20:20
цитирам себе си "например спечели доверието на най-добрата и приятелка и и стани верен френд" ако го направи това може и да не каже нищо а да е пък на негова страна и + това казвам "например" а не е така ще стане ... за това е темата - за съвет :)
MrAnderson
03-25-2006, 22:03
Цял ден прехвърлям през главата си всевъзможни сценарии. Колкото повече задълбавам, толкова повече имам чувството, че напредвам с намаляващи темпове. Съвсем доскоро се събуждах като нормален човек – с различна мисъл всяка сутрин. Не помня с точност кога я видях за пръв път. Знам само, че не беше отдавна. А толкова неща са се променили оттогава... Изобщо не съм и предполагал, че чувствата ми могат да стигнат толкова далеч.
Достигнах до убеждението, че е безмислено да се опитвам да избягам от неизбежното - рано или късно трябва да й кажа. Съществува вероятност наближаващия период, през който ще сме далеч един от друг, да охлади чувствата ми към нея. Уви, не искам това да стане... Или ще й кажа сега, или ще съжалявам дълго време, че не съм го направил. Освен това не мога да съм сигурен, че когато се върна, нищо няма да се е променило.
Може би един ден, когато си спомня за дните, в които съм се измъчвал да реша как е правилно да постъпя, ще го направя с усмивка и с мисълта, че всичко е било толкова просто.
A3_CbM_MoMu4e
03-26-2006, 01:02
браво MrAnderson така те искам ... решителен и точен /не че те познавам ама се пак :D /
Fat_phil
03-28-2006, 13:20
Mr anderson kakvo stana ?q razpravqi
бойна кокошка
03-28-2006, 13:31
Според мен не трябва да й го казваш още. Мисля, че трябва да се сближиш повече с нея, да я караш да се чувства сигурна, весела в твое присъствие. Да има и лек елемент на флирт (за да не те възприема само като приятел), но този елемент да е и леко на майтап. Задължително е да си прекарва добре с теб, измисли интересни и забавни неща, които да правите заедно, заведи я на зоопарк примерно (: Момичетата често се влюбват в свои приятели. Дръж се нежно и леко покровителствено (но не трябва да разбере, че си влюбен в нея). Ако сега направо й сервираш според мен е по-голям шанса да те отреже. Вярно е, че и варианта със сближаването си има и рискове, но според мен е си заслужава риска. Успех, и да разкажеш после как върви (:
MrAnderson
03-28-2006, 17:57
Fat_phil: Ами не съм направил решителната крачка все още, но непременно ще се отбия тук, за да докладвам за резултата.
бойна кокошка: Нямаш представа какъв е процентът на сходство между подхода, който ме съветваш да възприема, и моят собствен. Само дето не съм я завел в зоопарка все още, но ако ми се отвори възможност, няма да я пропусна.
MrAnderson,просто от любопитство - на колко години сте тримата (ти,момичето и гаджето й) ?
после мога да споделя опит с теб...
MrAnderson
03-28-2006, 18:46
Не разбирам какво те възпира да споделиш опита си с мен още сега. При всички положения ще ми бъде от полза. На 21 лазарника съм.
PoTTerKa
03-28-2006, 19:13
Еми я най- добре рискувай и толкова...Найстина стига го мисли, че с много мислене можеш нищо да не измислиш. Рискувай, колкото по- бързо, толкова по- бърз резултат и по- малко мислене, относно какво ще правиш :-k Погледнато отстрани не е толкова сложно, знам че на теб ти е трудно, но не му мисли много. Каквото трябва ще стане \:D/
MrAnderson
03-28-2006, 19:57
PoTTerKa: Вече съм решил, че ще й кажа, но това ще стане в стратегически момент, до който все още има време.
sexy_diva
04-01-2006, 16:27
Opitai se da q spe4eli6.6tom 4uvstva6,4e ne si i bezrazli4en nqma ni6to lo6o da izmesti6 priqtelq i.Za lubovta nqma pregradi i ako dvamata se obi4ate...6te badete zaedno nezavisimo kakvi pre4ki ima mejdu vas.
MrAnderson
04-01-2006, 18:01
Времето неумолимо напредва, а с него наближава и часът на истината. Има някои неща, които ме озадачават, но за тях ще пиша идната седмица. Благодаря за насърчението!
Krem4eto
04-01-2006, 18:47
Бори се за нея!Да не ти пука за приятелят и!В края на краищата те не са женени,нали?!А колкото до егоизъм,всеки човек е егоист в различни насоки!В любовта няма правила!Има раздяли,събирания,кражби...� �спех дано да успееш!В края на краищата,ти много я харесваш и затова трябва да се бориш с всички сили за нея!!!УСПЕХ!!!
MrAnderson
04-26-2006, 22:50
Привет на всички! Изминаха почти четири седмици от последното ми участие в тази дискусия. Преди всичко искам да изкажа благодарността си към всички за безценните мнения по темата, които ме накараха да ревизирам коренно идеите си и да открия грешките в тях. Второто нещо е, че за съжаление все още не съм постигнал резултат с момичето. Не искам да кажа, че не съм правил нищо по въпроса, просто не съм предприемал решителни стъпки. Бързам да ви успокоя, че не съм се отказал от намеренията си :) . Темата хвана прах, а аз все още съм в преследване на целта. Допреди седмица имах чувството, че е възможно да съм преодолял неудържимото привличане към нея, но след това стигнах до окончателното убеждение, че съм бил подвластен на краткотрайна, но за сметка на това дълбока заблуда. Силите на привличане между между мен и нея са по-силни от всякога, което ми напомня за причината, поради която пиша тук и сега.
Колкото и да не ми се иска, факт е, че някои хора се оказаха прави в съветите си към мен и по-конкретно тези, касаещи се до неотложната необходимост от незабавни действия в посока спечелване на нейното сърце. Налага се да призная с известна доза горчивина, че имам чувството, че съм слязъл от гребена на вълната, на който бях преди 4 седмици. Нямам предвид, че съм сгафил или нещо се е объркало, нищо подобно. Искам просто да кажа, че вече не се чувствам на гребена на вълната, а този психологически фактор смущава очакванията, действията и намеренията ми в степен, която не може да се определи като незначителна.
На някои от вас може да звуча пораженчески. Истината е, че в такива начинания човек трябва да си дава сметка за изминалите събития и всичко останало, свързано с тях. Понякога се питам докога съдбата ще продължава да е благосклонна към мен и да ми подхвърля възможности, които аз подминавам не без ясното съзнание за това. Същевременно с това долавям първите признаци на поява на празнина в мен подобно на далечния и глух тътен на зараждаща се буря. С времето осъзнах, че е било доста наивно от моя страна да мисля, че мога да заложа приятелството ни все едно е някакъв предмет в игра на комар. Едновременно с това ме озари и още едно прозрение. За съжаление авторът на тезата, чиято истинност осъзнах едва сега, не е регистриран потребител, но въпреки това отнася моите благодарности за това, че ми отвори очите за подводните камъни, на които досега по една или друга причина отдавах почти нулево значение – че няма нищо по-гадно от това да си влюбен в момиче и да знаеш, че не можеш да я имаш, но въпреки това да продължаваш да се виждаш и да общуваш с нея. Отчайвам се от мисълта за подобен развой на нещата. Вече не съм склонен да приемам евентуалния отказ от нейна страна толкова като поражение, колкото като тъжен край на сегашното междинно положение, в което тя само може да гадае дали я харесвам, но пък сме си приятели и не съществува разочарованието и горчивината от разбитите надежди.
Спирам дотук. Още веднъж благодаря за отделеното внимание и полезните съвети, които получих. Ще пиша пак. Всякакви коментари, предложения, хрумвания и т.н. ще бъдат приветствани с добре дошли!
Поздрави, MrAnderson