View Full Version : Постинор Дуо
здравейте,искам да ви питам дали сте пили Постинор Дуо и дали след това веднага идва мензисът?много съм притеснена да не забременея и не знам как да разбера какво става,защото по принцип ми е нередовен доста и даже в момента пия някакви хапчета по вапроса и май не трябваше да го изпивам Постинора ама ме беше страх.
пишете ако имате опит !
mnogo_sladi4ka
04-08-2006, 17:56
Таблетката за спешна контрацепция Постинор Дуо може да предпази от бременност, ако се използва в рамките на 72 часа след полов акт.
Дори да нямаш в себе си Постинор Дуо, разполагаш с достатъчно време да се снабдиш - до 72 часа за приемане на първата таблетка. Втората се приема до 12 часа след първата. Но не чакай последния момент! Колкото по-рано се приеме първата таблетка, толкова по-добре. Затова най-добре да имаш Постинор дуо в себе си - за всеки случай.
Постинор Дуо: 99% сигурен
При спешни ситуации тези таблетки са много ефективни, но не могат да гарантират 100% предпазване, подобно на регулярните противозачатъчни. И все пак Постинор е изключително сигурен: когато инструкциите се следват стриктно. За сравнение - от 100 презерватива 15 се късат.
Какво става с менструацията след спешното дуо хапче?
В повечето случаи менструацията се появява навреме, но понякога с няколко дни закъснение или по-рано. Ако се появи аномалия в менструалния цикъл, не се безпокой. Обикновено в такива случаи е добре да се консултираш със своя гинеколог. Ако закъснението е повече от една седмица, е възможно да е настъпила бременност и трябва да се консултираш с лекар.
Какви са страничните ефекти на спешните таблетки?
Като при всеки медикамент, Постинор Дуо може да даде някои други рядко срещани странични ефекти. Рядко се появяват гадене и повръщане. По време на дните след приемането на таблетките може да се появи кръвотечение между двете менструации, но в повечето случаи то е слабо и краткотрайно. По-рядко се срещат главоболие, световъртеж, отпадналост, болезнени гърди. Тези оплаквания обикновено изчезват до 24 часа.
При всички случаи, тези малки оплаквания, ако възникнат, са нищо, в сравнение с най-големия възможен страничен ефект при секса: нежелана бременност.
Кога не трябва да се използват таблетките за спешна контрацепция?
Целта на приемането на "спешните таблетки" е да предотвратят нежелана бременност, а хирургическа намеса или аборт се прилагат при доказана бременност, тъй като в този случай методът няма ефект.
Абсолютни противопоказания на Постинор Дуо не се наблюдават. Не се препоръчва при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.
Ако жената страда от някаква хроническа болест и/или е на медикаментозно лечение, при подобни случаи е добре личният гинеколог да бъде информиран.
Важно
Постинор Дуо не може да предизвика аборт, и ако се приеме прекалено късно, няма да увреди зародиша, така че със сигурност би се родило здраво дете.
"Спешната таблетка" не е средство за регулярна контрацепция.
Използвана веднъж, таблетката не се препоръчва да се приема отново по време на същия менструален цикъл, защото увеличава риска от менструални аномалии. През останалото време (до края на цикъла) могат да се прилагат други противозачатъчни средства. Със започването на следващия менструационен цикъл, могат да бъдат използвани орални контрацептиви.
Спешните таблетки се препоръчва да бъдат използвани единствено при необходимост от спешна контрацепция.
Внимание
Постинор Дуо не предпазва от заболявания, разпространявани по полов път. Ако съществува и най-малко съмнение за СПИН или друга, предавана по полов път болест, гинекологът трябва да бъде незабавно уведомен.
Искам да попитам.Вчера пих постинор дуо,но бях на лечение с антибиотик,спрях да го пия последния ден заради постинор-а,но трябва да отида на контролен преглед и да си направя изследвания за урина.Възможно ли е резултатите да не бъдат реални и дали постинора може да наруши нещо? :(
аз преди почти 3 дена изпих постинор дуо ... до колко време трябва да ми дойде ? :smt010 :-$
аз преди почти 3 дена изпих постинор дуо ... до колко време трябва да ми дойде ? :smt010 :-$
nikoga nqma ti doide. aspirina deto si go haka6 u znae6 kyde e konserviral qicekletkite :mrgreen: taka sa praqt i nebeleni 4u6ki s aspirin za zimata :mrgreen:
аз преди почти 3 дена изпих постинор дуо ... до колко време трябва да ми дойде ?
Това че в повечето случей ти идва след няколко дена след приемането на Постинор не означава,че винаги е така.Не се притеснявай.Факта,че не ти е дошло не означава,че има нещо.А колко време след рисковия акт взе Постинор?
^DaRk_LaDy^
09-18-2006, 13:20
След като ти е нередовен цикълът , доста трудно ще забременееш според мен ...
The^SweeTesT^Thing
09-18-2006, 16:15
Em 6te ti doide,vse pak trqbva da se izhvarli oplodenata qicekletka est ako ima takava.Ne si bremenna spoko.A kolkoto do tova dali moje da se promeni ne6ty v rezultatite ot urinata-Moje!
аз преди почти 3 дена изпих постинор дуо ... до колко време трябва да ми дойде ?
Това че в повечето случей ти идва след няколко дена след приемането на Постинор не означава,че винаги е така.Не се притеснявай.Факта,че не ти е дошло не означава,че има нещо.А колко време след рисковия акт взе Постинор?
малко над 24 часа..
The^SweeTesT^Thing
09-18-2006, 16:53
ELiTyYy Shte ti doide spoko a tova sled kolko vreme nikoga ne se znae pri vseki e razli4no.Na nqkoi sled 3-4 sled sedmica na men mi doide 9 dni sled kato go pih .
Dnes pitah v 2 apteki za rezultatite,dali 6te se promenqt.Na purvoto mqsto mi kazaha,4e zaradi postinora do 4etvurtuk 6tqlo da mi doide cikula,a na drugoto kazaha,4e tova ne e zaduljitelno i 4e izsledvaniqta edva li 6te se promenqt,osobeno 6tom sa takiva.Pritesnqvam se,dali sum bremenna,dali postinora 6te okaje vliqnie,koga 6e mi doide...daite suvet... :(
White_DoveF
09-18-2006, 19:01
еми щом те е страх да не си бременна най добре си направи тест за бременност...
малко над 24 часа..
Мила просто няма от какво да се притесняваш! Постинор се пие до 72 часа.Не си пременна...не се притеснявай!
Sexapilna_kukla
09-18-2006, 21:38
I dvete hapcheta se piqt navednuj,a ne kakto nqkoi po-nagore beshe pisal,che vtoroto se priema 12chasa sled purvoto!Predi beshe taka,no veche ne e-zaedno se piqt!
ShMaTkaTa
09-19-2006, 21:33
moje da se piqt i dvete navednaj moje i edno sled drugo v ramkite na 12 chasa,az sam probvala i dvata nachina,posledniq put kogato pih,cikala mi doide sled edna sedmica zatova ElitYyY ne se pritesnqvai macko! :wink:
WindWaker
09-19-2006, 21:36
здравейте,искам да ви питам дали сте пили Постинор Дуо и дали след това веднага идва мензисът?много съм притеснена да не забременея и не знам как да разбера какво става,защото по принцип ми е нередовен доста и даже в момента пия някакви хапчета по вапроса и май не трябваше да го изпивам Постинора ама ме беше страх.
пишете ако имате опит !
mejdudrugoto iskam samo da ti kaja 4e v opakovkite na lekarstvata ima edni takiva belejki, list4enca. razbra me nali ? list hartiq ne drugo. ta na teq list4eta ima izpisani bukvi. MNOOOOGo bukvi, koito sa svyrzani v dumi i izre4eniq. tezi izre4eniq se 4etat posledovatelno na bulgarski ezik i syotvetno imat nqkakav smisal. bydi taka dobra sledva6tiq pyt da gi pro4ete6 (ako moje6, ako ne moje6 - dai na nqkoi drug da ti gi pro4ete). blagodarq za vnimanieto. typo lape ! (ne se sdyrjah, sorry)
ShMaTkaTa
09-19-2006, 21:41
a za kogo se otnasqshe tova?!az sam 4ela nad 100 pati upatvaneto i v dvata sluchaq nqma problem kak se pie,moje da ne govorish bez da znaesh koi sedi otsre6ta! :twisted:
WindWaker
09-19-2006, 21:43
kazah go na vsi4ki lapeta koito po4vat da praqt seks bez dori da znaqt za6to, piqt hap4eta koito neznaqt za kakvo sa , ebat se nalqvo i nadqsno i posle se 4udqt za6to im vikat k*rvi. na tezi hora govorq. i vsy6nost moga da si prikazvam kolkoto iskam, da ti napomnq li 4e sme demokraciq ?
ех мерси на вс за темата... и за помоща... дойде ми хихи :lol: :evil: :P :P
Аз искам да питам нещо.На 17 години съм.Няколко дни след като ми свърши менструацията (на 8 Септември) се наложи да пия Постинор.Взех си 2те хапчета едновременно,24 часа след акта,всичко точно...Не съм повръщала,нямаше проблеми.Само че на 14-ти започнах да кървя леко...То даже беше не баш червено,ами бледо кафеникаво.Много малко беше,мислех,че ще спре.Само че от 14ти до днес продължава и сега е по-червено от тогава :shock: Дали е заради Постинор или може би вече ми идва по-рано заради хапчетата?
gostenka
09-24-2006, 16:21
4uh,4e postinora moje da se pie samo dva pati godi6no,ina4e stavalo lo6o.taka li e i ako da-za6to?
abe i az pih postinor duo i v lista pi6e6e 4e se piqt ednovremenno a na prez 12 4asa ? kvo gi slu6ate dr-te 4etete si kvoto si pi6e tam
GeRyTooo
10-30-2006, 06:52
ох искам и аз да попитам сега. Наложи ми се да пия постинор два пати за 2 седмици и сега незнам страх ме е цикъка ми закснява направих си тест но не съм бременна уж!но незнам мн ме е страх дали ми закъснява защото съм пила два пати хапчетата?моля ви помогнете ми защото ще умра!
lifestyle
10-30-2006, 10:40
ох искам и аз да попитам сега. Наложи ми се да пия постинор два пати за 2 седмици и сега незнам страх ме е цикъка ми закснява направих си тест но не съм бременна уж!но незнам мн ме е страх дали ми закъснява защото съм пила два пати хапчетата?моля ви помогнете ми защото ще умра! ](*,) 2 пъти за 2 седмици????????След като си го пила 1-вия път е трябвало сериозно да се замислиш......И най-ве4е да правиш секс с презерватив......Много сте тъпи ей.....1 път ми се наложи и то защото се скъса презерватива и докато не ми дойде никав секс...Кви се тея глупости :smt011 толкова ли сте загорели и невнимателни :smt013 Кво си късам нервите...за вас си е...След извесно време,недайсе боже стане някав гаф и кво прайш??Пак ли ще пиеш???Само се тровите :smt012
е се пак няма нужда от обиди! Пила сам го 2 пати защото и двата пати се скаса смотания презарватив а не защото го правя без! и все пак исках да попитам а не да получавам обиди!
lifestyle
10-30-2006, 14:13
е се пак няма нужда от обиди! Пила сам го 2 пати защото и двата пати се скаса смотания презарватив а не защото го правя без! и все пак исках да попитам а не да получавам обиди! Какви презервативи използвате :shock: Извинявай за обидите,ама все пак внимавайте ...Егати....Като си такава полова атлетка пий противозачатъчни.Постинор е СПЕШНО хапче все пак.Това за 2 седмици 2 пъти да пиеш граничи с лудост.....Организма ти тотално се е прецакал и затова ти закъснява.Може и да не ти дойде скоро :smt011
az sam pila postinor duo predi vreme.i sled tova mi zakasnq,drugi momi4eta sa mi kazvali 4e na sledva6tiqt den vednaga im idva.
lifestyle
10-30-2006, 15:48
az sam pila postinor duo predi vreme.i sled tova mi zakasnq,drugi momi4eta sa mi kazvali 4e na sledva6tiqt den vednaga im idva.Четете листовките!Пише ч може да ти дойде още на другия ден,а може и да ти дойде когато си трябва!!!
ShMaTkaTa
12-12-2006, 08:23
Взех си много готини противозачатьчни които действат успешно!!!!вече 3 месеца ги вземам и едно че менструацията ми се оправи и 2-ро че каквото и да правиш при секс няма възможност от забременяване -казват се Regulon,21 хапчета са и се пият всеки ден
someone:_some girl
12-12-2006, 14:49
am iskam da pitam tova kyrvene deto idva sled postinora 4e nerazbrah ot temite koito pregledah samo kyrvene li e ili samiq cikyl...?????
am iskam da pitam tova kyrvene deto idva sled postinora 4e nerazbrah ot temite koito pregledah samo kyrvene li e ili samiq cikyl...?????
Може пък да е знак за цветна бременност. :roll: :-D
Може пък да е знак за цветна бременност. :roll: :-D
ima li naistina takava veroqtnost..?...misylta mi e 4e pravih sex predi okolo sedmica..prezervativa se skusa....a predi nqkolko dni mi be6e svur6io...vzeh postinor...i sega sedmica ot kakto se sly4i i otkakto mi svur6i i pak karvq...i drug put sym zimala..tova mai ne se e sly4valo ili pone ne pomnq priznak za kakvo e kurveneto i tova samo kurvene li e ili samiq cikul ako e samo kurvene ...kolko vreme produljava.....
ShMaTkaTa
12-14-2006, 13:44
pri men se e poluchavalo i ve4e 4ak na sledvashtiq mesec mi idva,taka che mojesh da go smqtash za cikula. :wink:
ShMaTkaTa
01-04-2007, 12:01
sega az imam problem:( sprqh za malko hap4etata za koito govoreh i pravih seks...za vseki slu4ai si vzeh hap4eta postinor i gi izpih,ve4e 6 dena minaha i ne mi e doshlo..nqkoi 6te mi pomogne li?strah me e da napravq test..:(((
гост 378234789
01-04-2007, 12:38
ve4e 6 dena minaha i ne mi e doshlo..-трябвало е по-навреме да вземеш мерки :>
А сега задължително трябва да си направиш тест
колко % е шансът от незабременяване след приемането на хапчето?
Мисля, че към 97-98-99 %, но не съм напълно сигурна.
Мисля, че към 97-98-99 %, но не съм напълно сигурна.оо грешиш по малко е ...ама колко..?
85% e..oba4e drugite procenti koito sa..sa za izvynmatu4na bremenost..koeto se slu4va dosta rqdko..abe hora to si gi pi6e tiq raboti v listovskata..az za 2 meseca 2 pyti pih..6toto sym naistina typo lape..nqq6e mn za ko da gi piq..ama gi pih ](*,) ](*,) ](*,) pyrvi mesec mi doide normalno..no sled kato gi pih za 2-ri pyt...mi doide sled 1 sedmica..svyr6i mi..i posle sled 1 sedmica mi te4e onva deto go kaate edno takoa kafenikavo..ama samo 3 dena te4e..i sq se 4udq i maq..koga 6e mi doide..??:(..a iskam da pitam vyzmojno li e da zabremenee6..ako prezyrvativa se e skysal..videli sme go malko sled kato se e skysal..i mom4eto ne e svyr6ilo v men..daje volb6te ne e svyr6ilo??? :? :?
ShMaTkaTa
01-05-2007, 13:09
abe az gi pih vednaga sled akta,napravih si test i be6e otricatelen!!!ama ne mi idva!!!
Таблетката за спешна контрацепция Постинор Дуо може да предпази от бременност, ако се използва в рамките на 72 часа след полов акт. Как трябва да се приемат?
Дори да нямаш в себе си Постинор Дуо, разполагаш с известно време да се снабдиш. ВЗЕМИ ДВЕТЕ ТАБЛЕТКИ ЕДНОВРЕМЕННО, КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО-СКОРО, за предпочитане до 12 часа и не по-късно от 72 часа (3 дни), след като си имала полов акт без предпазни мерки. Не чакай последния момент! Колкото по-рано се вземат таблетките, толкова по-добре. Затова най-добре да имаш Постинор-Дуо в себе си - за всеки случай.
Постинор Дуо: 99% сигурен
При спешни ситуации тези таблетки са много ефективни, но не могат да гарантират 100% предпазване, подобно на регулярните противозачатъчни. И все пак Постинор е изключително сигурен: когато инструкциите се следват стриктно. За сравнение - от 100 презерватива 15 се късат.
Какво става с менструацията след спешното дуо хапче?
В повечето случаи менструацията се появява навреме, но понякога с няколко дни закъснение или по-рано. Ако се появи аномалия в менструалния цикъл, не се безпокой. Обикновено в такива случаи е добре да се консултираш със своя гинеколог. Ако закъснението е повече от една седмица, е възможно да е настъпила бременност и трябва да се консултираш с лекар.
Какви са страничните ефекти на спешните таблетки?
Като при всеки медикамент, Постинор Дуо може да даде някои други рядко срещани странични ефекти. Рядко се появяват гадене и повръщане. По време на дните след приемането на таблетките може да се появи кръвотечение между двете менструации, но в повечето случаи то е слабо и краткотрайно. По-рядко се срещат главоболие, световъртеж, отпадналост, болезнени гърди. Тези оплаквания обикновено изчезват до 24 часа.
При всички случаи, тези малки оплаквания, ако възникнат, са нищо, в сравнение с най-големия възможен страничен ефект при секса: нежелана бременност.
Кога не трябва да се използват таблетките за спешна контрацепция?
Целта на приемането на "спешните таблетки" е да предотвратят нежелана бременност, а хирургическа намеса или аборт се прилагат при доказана бременност, тъй като в този случай методът няма ефект.
Абсолютни противопоказания на Постинор Дуо не се наблюдават. Не се препоръчва при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.
Ако жената страда от някаква хроническа болест и/или е на медикаментозно лечение, при подобни случаи е добре личният гинеколог да бъде информиран.
Важно
Постинор Дуо не може да предизвика аборт, и ако се приеме прекалено късно, няма да увреди зародиша, така че със сигурност би се родило здраво дете.
"Спешната таблетка" не е средство за регулярна контрацепция.
Използвана веднъж, таблетката не се препоръчва да се приема отново по време на същия менструален цикъл. През останалото време (до края на цикъла) могат да се прилагат други противозачатъчни средства. Със започването на следващия менструационен цикъл, могат да бъдат използвани орални контрацептиви.
Спешните таблетки се препоръчва да бъдат използвани единствено при необходимост от спешна контрацепция.
Внимание
Постинор Дуо не предпазва от заболявания, разпространявани по полов път. Ако съществува и най-малко съмнение за СПИН или друга, предавана по полов път болест, гинекологът трябва да бъде незабавно уведомен.
ShMaTkaTa
01-08-2007, 12:41
napravih si test ,otricatelen,no o6te ne mi e doshlo...
аз да ви разкажа моето начало на новата година...малко смех ама на мен не ми беше никак смешно!
от баницата ми се падна бебе!!!
в ранните часове на 1ви правим си секс,вс точно...
като се сабудихме с моя пр сутринта видяхме презерватива преди да го хвърли,скъсан....мале лошо ми стана идеше ми да се гръмна...просто перфектно начало на НГ!
кам обяд взехме постинор,беше 7 4аса след гафа...И да ви кажа на опътването вътре пишеше 79% ли нещо такова!изобщо не е 99%,както го пишете тук.
както и да е,дойде си ми след няколко дена,когато и трябваше да ми доиде.вече не се страхувам че ми има нещо,макар че по принцип мн ме е страх,дори да няма причина.тъпо ми беше 2 дена след това от самия факт че се стигна до това да пия хапче и така...
просто исках да ви разкажа как ми тръгна Новата година!:/
ShMaTkaTa
01-09-2007, 08:05
a az za moq sluchai samo che na koleda,prosto imat tradiciq togava da pravqt banica s kasmeti i na men sushto mi se padna bebe :) ne si edinstvena :D no ve4e mi doide.qvno naistina se e zabavilo ot hap4eto...
........
01-09-2007, 16:22
zna4i az pih prostinor i si mi doide na datata koqto trqbva6e da si mi doide....taka 4e ne se pritesnqvai ako si go izpila do 48h ima po golqma vyzdeistvie ne 4e ako sled 48h si go izpila nqma vyzdeistvie toi deistva do 3 dni(72h) ne se pritesnqvai spox 6te ti doide
Преди малко повече от седмица ми се наложи да пия Постинор Дуо. Пих го на 65 час след гафа. По принцип 4 дни след като го изпих ми предстоеше и редовния цикъл, но вече цяла седмица откакто го пих не ми идва. Направих си онзи ден и тест, но беше отрицателен. На някой случвало ли му се е подобно нещо?
Infatuated Inside
01-14-2007, 21:41
Хора, много ме стресирате така, а аз и без това съм си достатъчно откачена.
На 26ти ноември ми се наложи да пия - пих. Беше ми свършило скоро, нямаше как веднага след това да ми дойде пак. Декември месец ми закъсняваше, изплаших се много, направих си 1100 теста - всички отрицателни. Четох, че и на други момичета след постинор им пропускало, викам си - окей, ще чакам. Е хубаво, чаках си - нищо. Правих началото на този месец още един тест - отрицателен. И сега миналата седмица уж ми дойде и аз тамън си отдъхнах, а то всъщност си останах с няколкото капчици. И толкова. Е мамка му, какво да правя? :|
Мисля сега след няколко дни да отида при личната за направление, ама много ме е страх баси. Пф. |:
shadow4e
01-14-2007, 22:05
Аз лично и по-рано бих отишла на гинеколог. Дори и само, за да се успокоя, че нищо ми няма.
batkodoki
01-15-2007, 00:50
да бе, то ние сме наследници на баба Ванга.......
защо не попрочете какво се е изписало за въпросния препарат, вместо да предъвквате едно и също след всяко запиване завършило с трагично подобие на секс?!
Infatuated Inside
01-15-2007, 07:56
Ами, кхъм, чела съм.
Стигало се е постинор два пъти общо в живота ми и съм чела упътването по хиляда пъти, преди изобщо да пия хапчетата. Знам идеално какво пише. :|
Infatuated Inside, знам, че е безсмислено, но..
Спокойно!
^_^
Predi 4 dni pih postinor dnes moje li da si napravq test za bremennost?Ili trqbva da izchakam oshte mnogo sum pritesnena :oops:
alkobalko
05-28-2007, 15:11
Predi 4 dni pih postinor dnes moje li da si napravq test za bremennost?Ili trqbva da izchakam oshte mnogo sum pritesnena :oops:
Минимум седмица след гафа.
i az sam pila i mi doide na 6 den pri vseki e razli4no :|
Постинора с рецепта ли се предлага или без ?
kalpazanka
03-05-2011, 07:43
Постинор НЯМА. При това ОТДАВНА.