PDA

View Full Version : дайте малко акъл че...

tiktak
04-13-2006, 21:43
Абе не съм си мислел че ще стигна до форуми ама ей го де...

Та каква е работата, преди известно време се запознах случайно с една мацка в кю-то. Така стана че си допаднахме, после си разменихме снимки и с времето се харесахме...но не сме се виждали на живо досега. Тя е от моя роден град, ама аз съм в друг в момента, но ще се връщам скоро. Проблема е че тя е на 18, а аз съм на 20 и няколко като скоро ще прибавя и още една годинка. Не знам за вас, но тази разлика във възрастта малко ме притеснява. Та днес и казах за опасенията си, че разликата ни не е особено малка и може да развали всичко, че не сме се виждали все пак, че ще има разлика в мисленето ни и житейския ни опит, че може да не се получи точно заради разликата във възрастта ни...не знам, имам такива впечатления от това което виждам около мен, говоря за 18-годишните момичета и мисленето им и т.н. И сега си мисля, че тя се дръпна от мен, не съм и казвал че няма да стане нищо или че е малка за мен, дори и казах че не искам да я губя и че времето ще покаже какво ще стане. Само споделих опасенията си. Тя е доста разбрано момиче и каза че ме разбира, но въпреки всичко си мисля че днес тя даде на заден ход. Не знам какво си е помислила и дали не си е казала че наистина съм много голям за нея...но ще е СУПЕР КОФТИ да я загубя заради това което и казах днес...дайте съвет какво да правя, ама по кю-то, щото не сме в един град сега...ако бях там щеше да е лесно ама...вие какво мислите за връзките в които разликата е по-голяма от 5-6 години...?
:smt013 :smt013 ](*,) ](*,)

penywise
04-13-2006, 21:46
Определено трябва да завършиш курс за разговаряне с жени брат...

Това с "тя е разбрана и...."

Ми не пич - направо си го е направила от учтивост към теб...

А "какво си е помислила" - не искаш да знаеш...

Изиграл си си картите :)

Мрън
04-13-2006, 21:52
Пич, сбъркал си форумите, пробвай някъде не толкова teen.

Иначе по въпроса ти - направил си грешка. Вярно имаш си своите основания да мислиш за възрастовата разлика, но не е редно да казваш от сега, че се опасяваш дали изобщо ще се получи между вас. Годинките не ти гарантират нищо! Ако искаш между вас да се получи, последното което ще смяташ е разликата във възрастта. И затова ти казвам, че си допуснал грешка. По-скоро е трябвало да я попиташ дали тя се чувства притеснена от това. За едно момиче е много по-нормално да се притеснява като излиза със значително по-голям от нея мъж. Най-добре се вижте, харесайте се и на живо, изяснете си очакванията и каквото има да става ще стане.

teenkopele
04-13-2006, 21:57
Каква разлика, какви 5лева?!? :o Човек, това са само 2 години, които поне според мен са почти нищо.
Това, което го каза за начина на мислене и за житейския опит...това, че е едва с 2 години по-малка от теб не значи, че начина й на мислене е някакъв детски и т.н. и че нямала достатъчно житейски опит.
Покани я някъде...на кафе да речем и виж как ще се развият нещата. :)
Успех. :wink:

04-13-2006, 21:59

Абе аз каквото го знам, го знам, ама проблема е че не съм си имал вземане даване когато има такава голяма разлика. Знам, че постъпих не както трябва, но вече е късно и затова гледам да спася каквото мога. Така че давайте по-конструктивно приятели... :smt013 :smt013 :smt013

penywise
04-13-2006, 21:59
Бе май имаш много високо мнение за себе си...

А факта, че се мислиш за доста по-зрял от 2 години по-млад от теб човек... сам по себе си говори за противоположността му

tiktak
04-13-2006, 22:02
Уф, това горе бях аз, забравих да си напиша ника...

Мрън, не пиша по форуми и това беше първия който ми попадна...така че...

Пчела, разликата не е 2 години а няколко пъти по две + това имам рожден ден скоро, така че ще се увеличи.

Пениуайз, не съм с 2 години по-голям от нея...а с повече. Както казах, проблема не е нищо друго освен разликата във възрастта, не съм имал вземане даване с такава разлика като багаж, затова...

Мрън
04-13-2006, 22:10
Всъщност какво точно те притеснява? Надявам се ще се опиташ да ми отговориш изчерпателно? А аз ще ти кажа мнението си на момиче, което има връзка с мъж 10 години по-голям от нея?

MrAnderson
04-13-2006, 22:13
Каква разлика, какви 5лева?!? :o Човек, това са само 2 години, които поне според мен са почти нищо.

А факта, че се мислиш за доста по-зрял от 2 години по-млад от теб човек... сам по себе си говори за противоположността му
Някой пак е чел по диагонала... \:D/

Проблема е че тя е на 18, а аз съм на 20 и няколко като скоро ще прибавя и още една годинка.

teenkopele
04-13-2006, 22:15

Проблема е че тя е на 18, а аз съм на 20 и няколко като скоро ще прибавя и още една годинка.

Добре де, не са 2 години....КОЛКО ТОГАВА? :mrgreen:

penywise
04-13-2006, 22:19
20 и няколко...

Е, или е на 21, или ще става на 30... (крайни варианти)

В единия случай е хлапак - в другия - за кво му е 18 годишна...

Чак пък и да бъдат "приятели"
:smt017

Мрън
04-13-2006, 22:24
Абе какво философствате всички! Той човека си го е написал - "какво мислите за разлика от 5-6 години". Много е сложно да четете преди да отговаряте!

tiktak, регни се, прати ми лично съобщение да ти дам icq номера си и да си поговорим ако искаш. Както и казах сбъркал си форума - какъв отговор очакваш там дето средната възраст е 16-17.

04-13-2006, 22:28
Всъщност какво точно те притеснява? Надявам се ще се опиташ да ми отговориш изчерпателно? А аз ще ти кажа мнението си на момиче, което има връзка с мъж 10 години по-голям от нея?

Добре...

С две думи ме притеснява разликата във възрастта.

С много думи ето за какво конкретно става дума:

1. Мисленето - имам доста наблюдения върху 18-годишните момичета. Това е така защото следвам и имам доста вземане-даване с първокурснички...разбира се само делово. Докато аз съм малко или много улегнал, все пак след няколко години ставам на 30, 18-годишните (няма нищо лошо в това) не са на това ниво, на тях им се живее, ходи им се на дискотека, излиза им се с много момчета и т.н. Аз вече минах тази възраст и не бих искал да се връщам назад.
2. Не знам как да го опиша това тук - в такава връзка бих се чувствал като големия брат, а тя като малката сестра...братското чувство се смесва с любовното и...не е само любов вече.
3. Не знам доколко подхожда на един мъж да ходи с тийнейджърка. Не ми пука особено за хорското мнение, но все пак. Няма ли това да изглежда като постъпка на двама незрели хора?
4. Секс? В тази си роля пак ще се чувствам като големия брат...а това вече навява доста гадни асоциации свързани с кръвосмешение.
5. Целите в живота на този етап от него - аз имам едни, а тя други при това коренно различни...а когато двата пътя се разделят се разделяме и ние.

Това е...сигурно има и още, но не се сещам в момента.

Благодаря на всички за бързите отговори...

Мрън
04-13-2006, 22:55
С две думи ме притеснява разликата във възрастта.
Така... предположих, че ще ми напишеш нещо подобно, та да пробвам да ти отговоря някак...

1. Мисленето - имам доста наблюдения върху 18-годишните момичета. Това е така защото следвам и имам доста вземане-даване с първокурснички...разбира се само делово. Докато аз съм малко или много улегнал, все пак след няколко години ставам на 30, 18-годишните (няма нищо лошо в това) не са на това ниво, на тях им се живее, ходи им се на дискотека, излиза им се с много момчета и т.н. Аз вече минах тази възраст и не бих искал да се връщам назад.
OK, тук съм съгласна. Мисленето на 18-годишните девойки е доста по-различно от тези на 21-22, на 25 и тези на 30 години. Просто защото живота се променя, защото тяхната роля в него се променя и защото очакванията им от него и от тях самите се променят. Това няма как да го скрием. Съгласна съм, че едно 18-годишно момиче, особено първокурсничка, преди всичко иска да живее. Съгласна съм, че поведението й е като на освободена птичка, жадна да вкуси от всичко, което и се изпречи пред погледа или което си помисли, че може да й се изпречи пред погледа. Така е. Но... има едно НО. Това не е общовалидно. И може да не се отнася за твоето девойче. Има момичета, които съзряват много по-рано. Има момичета, които са така възпитани, че изобщо да не отговорят на горното описание. Има и момичетата, които ще се втурнат с главата напред, но много бързо ще осъзнаят, че самите те не са такива! Огледай се, не може да не си виждал изключенията на описаното. Има ги! И докато не си опознал твоето девойче просто не можеш да говориш по въпроса.

2. Не знам как да го опиша това тук - в такава връзка бих се чувствал като големия брат, а тя като малката сестра...братското чувство се смесва с любовното и...не е само любов вече.
Ако ще се чувстващ така, значи няма да имаш връзка. Виж ако изпитваш любов чувството на големия брат просто няма да се появи. Въпросът ти е нормален дотолкова колкото не си комуникирал с нея на живо, а от онлайн разговорите ми е повече от ясно, че няма как да прецениш това освен топлите приятелски отношения ще има ли и любов и страст или ще си останат просто топлите приятелски отношение. Трябва да се видите и да пообщувате повече и на живо!

3. Не знам доколко подхожда на един мъж да ходи с тийнейджърка. Не ми пука особено за хорското мнение, но все пак. Няма ли това да изглежда като постъпка на двама незрели хора?
Какво му е незрялото да се влюбиш в по-младо момиче? Всеки мъж иска да себе си младо готино гадже, хайде да не се лъжем поне за това. А след като не ти пука за хорското мнение, защо изобщо се притесняваш как изглеждаш отстрани? В чии очи се предполага, че може да изглеждате незрели - в тези на родителите ти, в тези на приятелите, в тези на случайните минувачи по улиците?

4. Секс? В тази си роля пак ще се чувствам като големия брат...а това вече навява доста гадни асоциации свързани с кръвосмешение.
Както казах, ако има любов няма да има чувство като голям брат. Ако има такова чувство няма да има любов и страст.

5. Целите в живота на този етап от него - аз имам едни, а тя други при това коренно различни...а когато двата пътя се разделят се разделяме и ние.
А откъде си сигурен, че нямате еднакви цели в живота? Това, че те ще върви след теб по пътя към тях, не значи непременно раздяла. Повярвай ми това по един или друг начин ще я дърпа напред, ще и дава един по-ранен поглед към това, което и предстои заедно с ученето, бъдещата работа и т.н.

MrAnderson
04-13-2006, 23:07
Абе не съм си мислел че ще стигна до форуми ама ей го де...

Та каква е работата, преди известно време се запознах случайно с една мацка в кю-то.
По същия начин не си мислел, че ще стигнеш до любовта през ICQ. Сега по същество... Наистина, трябвало е да запазиш опасенията си за себе си. За добро или за зло обаче, ти си поставен пред свършен факт и трябва да гледаш напред. Наивно е да смяташ, че причината да се дръпне назад е в това, че си я подтикнал да мисли, че няма да си паснете поради разликата във възрастта. По-скоро се е отдръпнала защото очакванията й за евентуална връзка между вас двамата не са били оправдани. Помисли как би се почувствал ти, ако беше на нейно място и разбереш, че чувствата и надеждите, които влагаш в изграждането на връзката ви, не са реципрочни от двете страни.

вие какво мислите за връзките в които разликата е по-голяма от 5-6 години...?
Досега не съм попадал в позиция, в която да съм бил изправен пред въпроса дали да имам връзка с момиче при положение, че възрастовата ни разлика е 5-6 години в моя полза. Всъщност това няма значение. Възрастовата разлика може да мине за някакво съображение, но в никакъв случай не би трябвало да определя финалния ти избор.
Какво те притеснява? Личните ти принципи? Нима ще позволиш на закостенелите ти възгледи да възпрепятстват едно начинание, което по идея трябва да се ръководи от един-единствен водач - сърцето? Средната обществена норма и мнението на околните? Само не ми казвай, че решенията, касаещи теб самия, трябва да бъдат одобрени от чужда инстанция...

Абе аз каквото го знам, го знам, ама проблема е че не съм си имал вземане даване когато има такава голяма разлика.
Нали знаеш, за всичко си има първи път ;) . Няма нищо лошо в това човек да търси помощ във форумите, пък било то и по такива въпроси. В крайна сметка важното е да си решиш належащия проблем. Не е важно какъв път си изминал, за да стигнеш някъде, важно е дали си стигнал.

// UPDATE

В хода на писане на това мнение са се появили нови отговори, което налага малък ъпдейт. По точка 1 мога да кажа, че за съжаление имаш право. Не можеш да очакваш, че на момичето няма да му се ходи по дискотеки, нощни клубове и насам-натам с приятели. По точка 2: всеки интерпретира положението си по различен начин. В този смисъл не мога да те упрекна, че разсъждаваш по този начин. Всъщност съм далеч от това да те упреквам за каквото и да било... Точка 3 съм я засегнал (подчертавам, според личните си възгледи) един абзац по-нагоре. По точка 4 ще кажа, че асоциациите ти нямат нищо общо с реалността, колкото и близо да са до фрагменти от нея. И след номер четири следва пет. Последната точка е аналогична с първата, демек не мога да не се съглася с теб. В заключение искам да ти пожелая да не съжаляваш за окончателното решение, което ти предстои да вземеш, тъй като съм наясно, че при всички случаи ще е трудно. Бъди здрав!

God-Is-A-Girl
04-14-2006, 04:22
А бе пич колко са 3 годинки бе ? Това е нищо , а и не е ти д си на 16 тя на 13 да кажеш че е лапе.Момичето е на 18 години готова зряла и само теб чака.Опасенията ти са напълно излишни.Отивай и я хваштай докато не е станало късно че после ще съжеляваш.Разликата между майка ми и баща ми е 7 години.Повече няма какво да кажа :)

04-14-2006, 06:29
20 и няколко и още една 26-27 явно някъде там препоръчвам ти да си вземеш нещо от 22-23 години не саза теб момичетата на 18 в зависимост разбирасе от мисленето им има всякакви в крайна сметка ти си решаваш какво да правиш.Дали да се бориш или да отстъпиш.

pitbullbg
04-14-2006, 11:08
ami vrazka s 6-ti klas momi4e i 11-ti??? kak ti se struva 6toto sestra mi e na toq princip az sam 10-ti i ako ne q poznavam i po van6en vid i po akal 6te kaja 4e e v nai malko 9-ti 10-ti klas.. tai 4e... dokat ne probva6 ni6to nqma da razbere6... az mislq 4e moje da se polu4i ne6to probvai a po icq-to ili tam kfoto e ne dei kazvai ni6to kato si ide6 vav grada i go kaji si4ko v o4ite....

ATAKABG
04-15-2006, 05:33
Каква разлика е 2 години при положение,че си на 20 бе?!? :lol: :lol: :lol:

тиктак
04-15-2006, 16:49
Колко пъти трябва да напиша че не съм на 20, а на 20 и няколко? :smt013

Оправих се с момичето, мерси на всички за помощта! :D

MrAnderson
04-15-2006, 21:50
Колко пъти трябва да напиша че не съм на 20, а на 20 и няколко? :smt013

Оправих се с момичето, мерси на всички за помощта! :D
Ама си ни спестил подробностите... Kажи поне какво решение си взел.

miss_kiss
04-15-2006, 22:50
Trq da ti kaja, 4e ne vsi4ki momi4eta na 18 sa nqkvi neorientirani, glupavi i ne znam si o6te kakvi...daje to4no obratnoto!Moga da ti kaja, 4e ima mn svesni momi4eta, daje mn po-zdravomisle6ti ot, naprimer, mom4eta na po 20/21, koito o6te ne znaqt kakvo iskat i se vyrtqt kato riba na suho v prostranstvoto dokato se 4udqt kak da izlqzat ot svoeto mijavo polojenie.Ne iskam da te zasegna,nito pyk se obry6tam s tova kym teb, no vse pak iskam da ti kaja, 4e tezi predubejdeniq,koito ima6 ne sa osnovanie da se opravdava6 i da kazva6, 4e ni6to nqma da se polu4i m/u vas.Ti sam pi6e6 4e tq e mn svqstno, razbrano momi4e, i ako e takova kakvo te byrka da si s neq?! A i, da me izvinqva6, 2-3 godini ne sa osobeno golqma razlika, i mislq, 4e ako 4uvstva6 tova momi4e tolkova blizko, opitai se da byde6 s neq, za6toto po-dobre e da syjelqva6 za ne6to koeto si napravil,otkolkoto za ne6to koeto ne si!Ne misli6 li?!

тиктак
04-15-2006, 23:15
Виждам, че има нови отговори...така че, ще отговоря и на вас :)...и за да не се чудите на колко съм ще ви кажа, че съм на 25 и скоро ставам на 26. Така че разликата е близо 8 години.

А за момичето, ами поговорихме си пак и за моя изненада тя ме разбра...което допълнително ме кара да мисля, че не е никак загубена. И се разбрахме накрая и сега всичко е наред. Трябва да съм луд за да я зарежа само заради това че съм по-голям от нея, както казах вижда ми се свястна и заслужава шанс. Така че, в светлината на новите събития, опасенията ми изчезнаха и сега гледам само напред. :D

Благодаря на всички за насоките и помощта! :D

Мрън
04-16-2006, 00:26
Happy ending! :smt060 :smt054

:smt055 :smt055 :smt055 :smt055

MrAnderson
04-16-2006, 10:58
Радвам се, че си взел правилното решение. Желая ти късмет с момичето.

sk8girL
04-16-2006, 11:54
Май ше има :smt057 ми се струва.Айде успех с мацката! :}

tedy1_baby
04-16-2006, 12:12
popitai q da ne se e stresnala za tova,koeto si i kazal.i posle i povtori,4e ne iska6 da q gubi6.posle moje6 samo da 4aka6 rezultata ot izsledvaniqta.kysmet!!! :)

ZaViNaGi^nEsHtAsTnA
04-16-2006, 12:31
liubovta nqma granici ako naistina e liubov ako si vliuben v neqi tq v rteb ne mislq 4e razlikata v godinite 6te pre4i tq e ve4e palnoletna tyi 4e ni6tu ne moje da vi spre :)

MrAnderson
04-16-2006, 18:21
Трябва да съм луд за да я зарежа само заради това че съм по-голям от нея, както казах вижда ми се свястна и заслужава шанс.
Надявам се няма да имаш неблагоразумието някога да й кажеш, че си й дал шанс. Връзките се градят на доверие и равнопоставеност. "Айде от мен да мине" просто го забравяш, ако ме разбираш какво искам да кажа. Така ми прозвуча, нищо лично.

тиктак
04-16-2006, 21:19
Нееееее, как ще и кажа така? Това е все едно "хайде, ще се смиля, от мен да мине". =; Не стига, че ще прозвучи обидно, ами и сякаш и оказвам милост. И тогава няма да мога да я виня че си е тръгнала.

Това по-горе го написах в контекста на казаното от мен, в смисъл че няма да я оставя просто защото е на 18...и заедно ще видим къде ще му излезе края. :) =;

MrAnderson
04-16-2006, 22:08
Аха, така и предположих. Извинявай ако си се почувствал подценен. Не това беше замисълът.

тиктак
04-16-2006, 22:35
A, не, не съм се почувствал подценен. Споко, всичко е точно! 8)

MrAnderson
04-16-2006, 22:39
Радвам се. Живи и здрави!

Danielle
04-16-2006, 22:43

Това с "тя е разбрана и...."

Ми не пич - направо си го е направила от учтивост към теб...

А "какво си е помислила" - не искаш да знаеш...

Изиграл си си картите :)

zle si momko... 2 godini razlika...!! izlojil si se da znaesh...

MrAnderson
04-16-2006, 22:49
@Danielle: Айде в тоя дух и аз да цитирам себе си:

Смятам да ти спестя коментара си относно това кой се е изложил... :::

cveteto
04-19-2006, 14:13
Vij sega kato sudq po na6te (a te sa mnooogo 6tastlivi ) tqhnata razlika e 3 godini ne smqtam 4e dve godini sa golqma razlika vij ako kaje6 5-6 g. tova ve4e e seriozno ne6to ama 2-3 g. ne e nikakav problem taka 4e spoookoooo \:D/ \:D/ \:D/ \:D/