View Full Version : вечерен час
babi_girl
05-19-2006, 20:06
хора, имам нужда от помощ, аз съм на 16 години (почти) и имам вечерен час 22.00 часа, и наще не ме пускат до по късно само защото закона забранявал. как да им обясня че моя вечерен час е 23.00 часа??
miloto_girl_4e
05-19-2006, 20:12
хах...твоя вечерен час бил 23:00 часа..
ти ли преценяваш до колко да ти е часа или ваще..?
не си голяма.. 22 часа си ти е добре..
не ставай алчна...
babi_girl
05-19-2006, 20:13
лесно ти е на теб, след като момиче което е 3 години по-малко излиза до 23.30 :evil:
лесно ти е на теб, след като момиче което е 3 години по-малко излиза до 23.30 :evil:a trqbva li da se vodi6 po drugite?kakvo ot tova 4e izliza do 23:30,trqbva li da si kato drugite?a i na si4ko otgore ima deca/bratov4edka mi koqto vsu6tnost e na 17/4iito rodite li ne ima davat da izlizat do po kusno ot 9-10 4asa!taka 4e budi blagodarna a ne al4na
лесно ти е на теб, след като момиче което е 3 години по-малко излиза до 23.30 :evil:
roditelite ti 6te precenqvat v kolko da se pribira6 a ne ti
babi_girl
05-19-2006, 20:20
да много ви благодаря за съветите ](*,) ](*,) ](*,) помогнахте ми страшно много
Бе момчета и момичета да ви питам тука едни олигофрени май нещо ме лъжат,ама все пак да питам.Значи верно ли е ,че от скоро вечерен час има само за под 16 годишни.Тоест ако си на 16 или 17 нямаш вечерен час :?:
да много ви благодаря за съветите ](*,) ](*,) ](*,) помогнахте ми страшно многоmq vij sega ne6to:seki ima nqkakuv ve4eren 4as, i nikoi ne moje da go promeni!Kakvo mojeme da napravime nie ot foruma ili ti?!NI6TO!!!! :!: prosto roditelite ti taka sa precenili taka go pravqt-primiri se!a i ne zabravqi 4e te se trevojat za tebe i nadali 6te te pusnat po 12 ili 1 4asa prez no6ta navunka po ulicite!
MiRaCuLiXbb
05-19-2006, 20:24
Еми какво искаш да направим? Дай телефона на майка си и ще й кажа да те пусне.
Ми говори с тях, спечели доверието им, оговорете се да направиш нещо в замяна на това да те пуснат. Освен това къде искаш да ходиш? Ако кажеш на ваще, че искаш само да излезеш естествено, че няма да те пуснат. Кажи им къде, с кого ще ходиш. Ти познаваш най-добре родителите си, ако незнаеш как да се оправяш с тях кой да ти каже. :)
na mene 10h mi se vijda malko, na 16 si se pak, kaji im na va6te da si gledat rabotata, ili se razberi s tqh kato stane 10h da im zvune6 da im kaje6 koga 6te se pribere6, primerno 11h, koeto si e normalno daje spored mene i tva e malko, na na6te sum im dal snimka 6tot posledniq put mi se oplakvaha 4e ne sa me vijdali otdavna, a naskoro razbrah 4e jiveq s baba i dqdo
averkata puk si jivee sami4ka v apartamenta, tehnite sa v drug apartament
na 16 i polovina sme gore dolu, ama nie sme isklu4eniq, si4kite mi priqteli i priqtelki koito sa na po 16-17 se pribirat kum 12-1
Composure
05-19-2006, 20:32
аз съм на 12 и нямам такъв час :) пробвай да докажеш на ваще че можеш сама да се оправяш щото мене ме знаят че ще се оправя стига да си нося ГСМа и няма проблем никав \:D/
Бе момчета и момичета да ви питам тука едни олигофрени май нещо ме лъжат,ама все пак да питам.Значи верно ли е ,че от скоро вечерен час има само за под 16 годишни.Тоест ако си на 16 или 17 нямаш вечерен час :?:
Ами и аз чух нещо подобно но не съм сигурна че е така :-k
MidnightScream
05-19-2006, 21:40
mene pa me puskat do 9 i sum na 15 ... ne mi puka az sum dovolna ;)
Sunny_stz
05-19-2006, 21:53
Абе аз съм на 16 и съм до 10 .Нормално е, родителите се притесняват.Има време еи сега ще минат годините и ще си излизаш до колкото си искаш :D
miloto_girl_4e
05-20-2006, 09:55
аз съм на 12 и нямам такъв час :) пробвай да докажеш на ваще че можеш сама да се оправяш щото мене ме знаят че ще се оправя стига да си нося ГСМа и няма проблем никав \:D/
хах,много ми е смешно като кажете,че можете сами да се оправяте :mrgreen:
логично е ,че можете,ама не от вас зависи какво може да ви се случи вечерта :!:
като някъде те сгащат няколко момчета/мъже ще видим какво ще ти помогне мобилният в джоба или това,че си оправен...
на 12 години без вечерен час ... това е...БЕЗОТГОВОРНО :!:
MidnightScream
05-20-2006, 18:11
eee da kak she ima vechern chas moje naprao da se iznese ot tqh i da ne kazva na roditelite si ! kyf e problema ? :evil:
Dr. Kazimbutt
05-20-2006, 19:23
ще се оправя стига да си нося ГСМа и няма проблем никав \:D/
Какво ще направиш? Ще викнеш мама и тати ли? :lol:
spored mene jivota si e nash i mojem da pravim akkvoto si iskame s nego :) tfa kakuv shte stanesh si zavisi ot tebe..nai mnogo roditelite s tova tqhno zabranqvane,nakzaniq,poboishta,vecherni chasove da si spechelqt neyvajenie ot decata,lyji pak ot decata i nikakvo doverie i toploto kakvoto trqbva da ima v edno semeistvo..zashtoto kolkoto poveche zabranqvash na edno dete,nakazvash go i go biesh i my postavqsh vecheren chas tolkova to pravi neshtata na pyk...
Az nikoga ne sym imala vecheren chas,no si se pribiram rano kym 11 ili 11:30 ...slychva se i da ne se pribera,no se obajdam vinagi..nashte mi imat doverie i nqma da trygnat da me nakazvat i biqt kamo li na 19 godini :))) v nashto semeistvo vaji principa koito opisah nai gore :) i mislq che taka trqbva da e navsqkyde...prosto doverieto se zaplashta s doverie..
MiRaCuLiXbb
05-21-2006, 13:30
ще се оправя стига да си нося ГСМа и няма проблем никав \:D/
Какво ще направиш? Ще викнеш мама и тати ли? :lol:
В смисъл да го знаят къде е. :wink:
То в днешно време да си носиш GSM-а не е много безопасно. :evil:
Много безотговорни отговори прочетох ... Ще ви кажа само , че в нашият консуматорски живот не знаеш кой малоумник от каде ще те нападне , недай си боже да те изнасили , да те ограби и куп други поразии ... Аз съм подкрепям идеята , че е редно въпроса за вечерният час да се обмисля с родителите . Малко или много ние сме зависими от тях , заслужават поне мъничко оважение ... Вечерният час за непълнолетни е 22 часа !
Communist
05-21-2006, 17:56
Подкрепям горния отговор.
Аз лично нямам вечерен час, но досега никога не съм се "възползвал" от тази възможност. Просто не обичам да излизам навън и точка.
Не може деца на 14-17 години да излизат сами през ноща. Трябва да има ред и дисциплина. :x
spored mene jivota si e nash i mojem da pravim akkvoto si iskame s nego :)
ами по закона родителите са длъжни да носят отговорност за децата си докато навършат 18 години.тъй че малко или много те решават кво ше праиш и кво не.
според мен трябва да има вечерен час щото хора дет викат "искам да има много алкохол","ше правя квото си искам","наште нищо не могат да ми кажат" и тем подобни трябва да се прибират за Сънчо.
Много безотговорни отговори прочетох ... Ще ви кажа само , че в нашият консуматорски живот не знаеш кой малоумник от каде ще те нападне , недай си боже да те изнасили , да те ограби и куп други поразии ... Аз съм подкрепям идеята , че е редно въпроса за вечерният час да се обмисля с родителите . Малко или много ние сме зависими от тях , заслужават поне мъничко оважение ... Вечерният час за непълнолетни е 22 часа !
podkrepqm tova mnenie .Az syshto nesym imala vyzmojnosta da se "vyzpolzvam" ot ve4erniq chas a i ve4e jiveq s gadjeto si.. ..i to ne mi postavq ve4erni chasove :-$
Roxy,moq greshka ne se ytochnih...imah vpredvid za hora kato mene,kato tebe,koito znaqt kak da se pazqt,da ne zakysnqvat osven ako ne e nalojitelno,a ne nqkakvi bezotgovorni mladi alkoholici,koito znaqt samo da psyvat,da se pravqt na interesni i kfo li oshte ne...
NE podkrepqm roditeli koito biqt i nakazvat decata si prosto zashtoto iskat da gi dyrjat strogo... :smt013 :smt013 :smt013
Roxy,moq greshka ne se ytochnih...imah vpredvid za hora kato mene,kato tebe,koito znaqt kak da se pazqt,da ne zakysnqvat osven ako ne e nalojitelno,a ne nqkakvi bezotgovorni mladi alkoholici,koito znaqt samo da psyvat,da se pravqt na interesni i kfo li oshte ne...
NE podkrepqm roditeli koito biqt i nakazvat decata si prosto zashtoto iskat da gi dyrjat strogo... :smt013 :smt013 :smt013
еми да права си че има някои деца дето не правят глупости и са много отговорни.ама закона не може да бъде такъв че на такива хора да не им поставя вечерен час тъй че според мен трябва да има.много се дразня че никви проверки не се правят всички си затварят очите затва че непълнолетни се наливат с алкохол по заведенията,ама стане ли нещо и айде веднага проверки.както се казва след дъжд качулка.ако спазваха толкова стриктно закона нямаше да се случат тея беди.и все пак има и 18 годишни дето са такива дечковци :shock:
techCandy
05-24-2006, 18:01
[quote=bibonka]spored mene jivota si e nash i mojem da pravim akkvoto si iskame s nego :)
Абе да ти кажа не е точно така, тъжното е че си на 19, и не си го
разбрала още. И аз като бях на 16 се мислех за безсмъртна и всемогъща, мислех си че съм съвсем способна дори да живея сама. Само, че родителите носят отговорност за психическото и физическото здраве на детето си. Това е огромна отговорност, и 10 си е съвсем приемлив час. Колкото и да ти е неприятно, не си достатъчно дорасла, за да се грижиш сама за себе си. Какво те интерусава тебе, кой в колко се прибира в крайна сметка. Не разбираш ли, че тва е за твое добро, и е по- добре да се прибереш с 1 час по-рано от другите, отколкото да ти се случи нещо "приятно". Замисляла ли се, че на всичко на тоя свят е купон, понякога трябва да се правят компромиси и жертви...скоро ще станеш на 18, после на 20 и ще съжаляваш, че не си пак на 16
stel4eto__
05-24-2006, 18:47
Еми аз съм на 15 и вечерният ми час е 9-9 и нещо,ама най-вероятно като свърша даскало ще стане 10.А пък и мисля,че за 16 години наистина 10ч е горе долу добре,а и сега идва лято и най-вероятно ще започнат да те пускат и до по-късно.Споко!
SmiLe_BaBy{P}
05-24-2006, 20:14
spored mene jivota si e nash i mojem da pravim akkvoto si iskame s nego :) tfa kakuv shte stanesh si zavisi ot tebe..nai mnogo roditelite s tova tqhno zabranqvane,nakzaniq,poboishta,vecherni chasove da si spechelqt neyvajenie ot decata,lyji pak ot decata i nikakvo doverie i toploto kakvoto trqbva da ima v edno semeistvo..zashtoto kolkoto poveche zabranqvash na edno dete,nakazvash go i go biesh i my postavqsh vecheren chas tolkova to pravi neshtata na pyk...
Az nikoga ne sym imala vecheren chas,no si se pribiram rano kym 11 ili 11:30 ...slychva se i da ne se pribera,no se obajdam vinagi..nashte mi imat doverie i nqma da trygnat da me nakazvat i biqt kamo li na 19 godini :))) v nashto semeistvo vaji principa koito opisah nai gore :) i mislq che taka trqbva da e navsqkyde...prosto doverieto se zaplashta s doverie..
Тва беше едно от най-тъпите мнения които прочетох. :evil: Мила моя .... на родители е ЗАДЪЛЖЕНИЕ да даржат децата си под контрол преди да навършат 18 години!
honey_beibie
05-25-2006, 11:58
миличка и аз имам някфо такожа проблемче на 15 години сбм и сбм до 9.30 а брат ми които е на 10 е до 9 :smt013 малко е нечесно ала какфо да се прави те се тревожат за нас и това си е! просто трябв да им докайем че сме си заслужили късния час :?
TikvenaElhichka
05-25-2006, 12:36
Нямам определен вечерен час поради простата причина, че не излизам вечер- в повечето случаи, когато се разхождам навън, съм сама, а не обичам да вървя сама по улицата в 8 вечерта и затова излизам през деня...
Аз мога да се кефа че немам.
rali4ka91
05-25-2006, 15:46
Не е вярно!До 18 години закона налага вечерен час на всички под 18!Не зависимо дали си малолетен или непълнолетен! :wink:
Ехх радвай се,че си до толкова.Аз също съм на 16, но стане ли 20 h. - 20:30 h. започват да звънят да се прибирам :-(
LoVe_RuSlAn
06-09-2006, 14:46
Ас съм на 14 и се прибирам в 10 11 а пък ти дето си на 16 еми явно не си им спечелила доверието напълно постараи се а го спечелиш и така може би ще се променят малко нещата нЗ ова е моят съвет споделяй повече с ТЯХ И ТАКА МОЖЕ И ДА СЕ ПОЛУчИ нещо
Mi az sym na 14 i vecherniq mi chas e 21:30 zashtoto jiveq na 1km ot centyra :-k a na moite priqtelki,koito jiveqt blizichko im e 22:00...nqma golqma razlika...
x-PeRiMenT
06-17-2006, 00:00
И аз нямам вечерен час.Като излизам наще ме питат в колко ще се прибера, но аз им казвам, че ще им се обадя допълнително, защото незнам къде ще ме отвее вятъра вечерта.Иначе по закон за всички под 18 вечерния час е 10 часа.Това имат право да те задържат в раьонното и да те глобят, но много си зависи от полицая.Мен веднъж ме спряха в 2 часа и ме питат 'Къде ходиш толкова късно?Не знаеш ли, че има вечерен час?' аз им казвам 'Знам.Прибирам се' 'На колко години си?' '17' 'Дай личната карта(тук вече се спекох здравата).Верно на 17 си.Айде бързо към вас, защото някой друг колега може да те спре'.И така.В общи линий ако докажете на вашите, че заслужавате доверието им, няма да имате проблеми в живота :mrgreen: