PDA

View Full Version : За чалгарите

Страници : 1 [2]

Eleonora
08-22-2006, 19:38
Оооооооо МАЙ ГОД!Чалгата бла..бла била тъпа,бла...бла.Ама точно за тая тъпа чалга вие сте изписали 20 страници.Защо се чалгата ви пречи.Но никой не може да отрече, че от некой строеж се чува чалга.От колата пак чалга.От некое купонче пак чалгиика.Колкото и човек да не я харесва, след 2-рата водка му е сеено Анелия ли е, или Saxon :? Лелеее ама и ти верно си много заблудена, на хората които им харесва музиката и я оценяват като такава, а не като фон на купона *няма да им е се едно* дали е Анелия или Саксън. :roll:Казвам, че секи независимо на къф се праи и като се напие и надува чалгата!Така че :-({|=

Amayo
08-22-2006, 20:55
А кой е тоя саксон? :-k Че нещо май за пръв път го чувам. Иначе чалгата не струва, верно е адската селяния ама поне е музика докато разни мътели изобщо не бих ги вписал в графа музика.

Boot
08-22-2006, 22:21
Много ви се чудя... Големи хора, интелигентни... пък се връзвате на глупостите на гумената кукла. Кфо да напраи момичето, че е куха?! Не е особен проблем, ако я игнорираш. Ама вие... супер тру сте, заклевам се.

Eleonora
08-22-2006, 22:28
А кой е тоя саксон? :-k Метъл група Че нещо май за пръв път го чувам. Иначе чалгата не струва, верно е адската селяния ама поне е музика докато разни мътели изобщо не бих ги вписал в графа музика.

х
08-23-2006, 07:38
ot k1de p1k q izrovihte taq tema?????????
6te se zastrelqm! ne e li izpisano dostat14no

aBeP4eTo
08-23-2006, 11:16
Оооооооо МАЙ ГОД!Чалгата бла..бла била тъпа,бла...бла.Ама точно за тая тъпа чалга вие сте изписали 20 страници.Защо се чалгата ви пречи.Но никой не може да отрече, че от некой строеж се чува чалга.От колата пак чалга.От некое купонче пак чалгиика.Колкото и човек да не я харесва, след 2-рата водка му е сеено Анелия ли е, или Saxon :?

OMG!
1во Ели искам да те питам майка ти не те ли е учила да не съдиш за хората по себе си? Това, че ти всеки път като изпиеш 50водка вече си по масите не може да бъде определящо за всички. :mrgreen: :-)
И моля те научи се да пишеш по-разбрано! А не да ми пишеш "се" вместо "все" или "сеено" вместо "всеедно" не, че нещо ама претендираш, че слушаш качествена българска музика визирам чалгата не те ли е срам да пишеш така? :-)
А относното чалгата всъщност това е много силно някакъв музикален жанр в Б-я това си е просто една машина за пари. Грим, удалжени коси, къси поли визията е на първо място, а гласовите данни са останали много много назад. Не разбирам как може хората да се кланят на едни госпожици, които всъщност са едни направени Барбита, които нямат култура, възпитание, ум и са тотално изостанали в интелектуалното си развитие просто, защото са се посветили на себе си, на нереално изкуствената си визия. Аз само едно не разбирам да кажем, че преди 6-7години, когато стила започна да се налага може да е било весело да се слуша такава музика, може да е повдигала духа на хората обаче как след толкова много години успявате още да слушате този ритъм при положение, че аз не виждам никаква промяна нито в текстовете нито в звученето. И тези текстове за любов, изневяра някакси много се изтъркаха мисля, че ако толкова обичат феновете си колкото твърдят биха направили нещо много по-свежо за тях, но всъщност грам не ме интересува, защото никога не бих се кланила на такива хора. ;-)
И все пак всеки човек има правото да мисли и да решава какво да прави и какво да слуша. Щом някой хора тази музика им харесва - нека я слушат! Но нека наистина не бъде градивна за изграждането им като личност ;-) просто няма да бъде в положителна насока за тях. Тъпото е, че почти в цялата тема не видях някой "чалгар" да се защити. До тук прочетох адски тъпи аргументи :mrgreen: Бих се радвала ако някой ме убеди, че в тази музика има нещо хубаво. :-({|= ;-)

08-23-2006, 11:25
А да и не мразя (както тука 1 потребителка се изказа)метълистите-аз съм гадже с такъв човек 2 години.И в нито 1 момент музикалните ни предпочитания не са пречели на връзката ни.да понеже се събираме с метълисти се слуша метъл,но мен не ме бърка и съм свикнала да не го чувам!Как ние едни от най-заклетите фенове на съответния стил да можем да се погаждаме,а вие дето не се и познавате да имате толково враждебно отношение 1 към друг?

думичката металист винаги ми е бъркала в здравето защото е измислена от тъпи хора като тебе.....метъл се казва запомни го
:idea:

Boot
08-23-2006, 11:33
металург!!!
> all
нях нях нях

Mo6no
08-23-2006, 11:37
Ето един текст в защота на чалгата. :lol:

Аз лично намирам смисъла на живота и още много работи. Амет и бат Милко Калайджиев участваха изключително дейно във формирането на личността ми. Музиката на Кати и Глория ми помогнаха да преоткрия себе си, да направя нов старт в живота си - един по-добър старт. Когато бях малък и слушах метъл приятелите ми се дистанцираха от мен защото не виждаха дълбоките философски послания в песните на Cannibal Corpse, Carcass, Emperor и Mayhem. Първия път когато до ушните ми миди се домогна магията на поп-фолка не осъзнах силата и. Махнах с ръка и казах - ех, тея хора само шум записват. Но магията започна да действа - все по-често си тананиках кръшните ритми от парчета като "Я елате пиленца при баткооо" на бат Милко и "Радка пирака", даже метъл варианта на последната ми звучеше като погазване на всичко стойностно в този шедьовър на творчеството на работническата класа. Малко по малко започнах да презаписвам касетките си с преди любимия ми метъл с родното ни музикално богатство.
Сега съм друг човек. По-добър, по-усмихнат и по-доволен от живота.
Поп-фолка, той не е да разгражда, той изгражда!щ
Хау!

krem4et0
08-23-2006, 14:21
А да и не мразя (както тука 1 потребителка се изказа)метълистите-аз съм гадже с такъв човек 2 години.И в нито 1 момент музикалните ни предпочитания не са пречели на връзката ни.да понеже се събираме с метълисти се слуша метъл,но мен не ме бърка и съм свикнала да не го чувам!Как ние едни от най-заклетите фенове на съответния стил да можем да се погаждаме,а вие дето не се и познавате да имате толково враждебно отношение 1 към друг?

думичката металист винаги ми е бъркала в здравето защото е измислена от тъпи хора като тебе.....метъл се казва запомни го
:idea:
Аз се поправих и приех забележката на другия потребител.човешко е да се греши-божествено е да се прощва.Ама вие античалгарите гледате да се хванете за буквата,за да ни докажете колко сме тъпи и какви селяни сме.Айде като толкова много искаш да разбереш колко тъпа съм да се запознаем и ако останеш на това мнение след 30 минути-ще те черпя 1 голяма водка!

Mo6no
08-23-2006, 14:40
Няма смисъл да си губя половин час, а направо давай водката.

machoka
08-23-2006, 15:02

по-скоро я направо си давай телефона, че да си уговаряме срещата.. 8)

krem4et0
08-23-2006, 16:00
Жалко,тесногръд човек.Тези са най-трудни за убеждаване.Но да подчертая-80% от познатите ми(метЪлисти) бяха същите,ама сега друго мислят.Водка няма да видиш преди да видиш и да си поговориш с мен,а 30-те минути ще те научат на нещо,най-малкото да си по-толерантен към инакомислещите!

machoka
08-23-2006, 16:02
Сподели на какво ще ме научиш, за да знам дали да ги изгубя тези 30 мин :D

Mo6no
08-23-2006, 16:02
Жалко,тесногръд човек.Тези са най-трудни за убеждаване.Но да подчертая-80% от познатите ми(метЪлисти) бяха същите,ама сега друго мислят.Водка няма да видиш преди да видиш и да си поговориш с мен,а 30-те минути ще те научат на нещо,най-малкото да си по-толерантен към инакомислещите!
Като ти гледам аватра ти и ми става ясно ще за човек си. :wink:
И да научи ме. Аз съм ученолюбив. :-D

white_chik
08-23-2006, 18:32
Не знам колко теми вече прочетох,в които някой плюе чалгата и нейните фенове.Добре,повечето хора,които са писали тук,както и авторката на темата не харесвата тази музика,нали така?Тогава защо си губите времето да обсъждате и нападате това "ужасно нещо",което покварва младото поколение и е срам за всички вас?На първо място всеки си има право на избор - ще слушам,каквото си искам и никой няма право да ми казва,че съм проста,защото се кефа на Анелия,Ивана и Преслава.Да,голяма част от чалга изпълнителките нямат певчески данни,но музиката се прави,за да забавлява хората.Никой не Ви налага да я слушате,когато пуснат чалга на купон едва ли някой Ви спира да си тръгнете,щом Ви е противно.Слушам чалга,защото има песни,коита са наистина хубави и защото тази музика ме кара да танцувам,освен това слушам и много други стилове и не се смятам за проста

macy_day_parade
08-23-2006, 20:25
ще слушам,каквото си искам и никой няма право да ми казва,че съм проста,защото се кефа на Анелия,Ивана и Преслава.Да,голяма част от чалга изпълнителките нямат певчески данни,но музиката се прави,за да забавлява хората

kolko mi e zabavno samo... :smt043 umiram ot kef!! myhahahaha :twisted:

Dam...na men lubimiq mi e azis-napipai go,fani me poleka...lele,tova e nai smisleniqt tekst,koito nqkoga s1m 4uvala...tezi dumi dokosvat du6ata mi...
:smt050

krem4et0
08-23-2006, 20:40
Като ти гледам аватра ти и ми става ясно ще за човек си. :wink:
И да научи ме. Аз съм ученолюбив. :-D
А какво ми е на аватара?Той не дначи нищо-само 1 девойче,което оприличих на мен заради червената коса!

krem4et0
08-23-2006, 20:42
Сподели на какво ще ме научиш, за да знам дали да ги изгубя тези 30 мин :D
Е аз не говорех за теб-не ми се струваш толкова тесногръд.не съм казала,че ще научиш теорията на относителността,но поне ще видиш,че съм доста умничко дете!

krem4et0
08-23-2006, 20:54
Аз не те карам да я харесваш,а да си толерантен към инакомислещите.но за теб е ужасна даже мисълта да познаваш и дяа дружиш с чалгаджийка-ние сме ниско ниво,боклук,измет,тъпи и прости!Ето това ме дразни-че съдиш по човек,който не познаваш за това какъв е само по 1 единствен признак-предпочитения стил музика.Жалък си!А какво като съм дете-по-добре да запазя детското в себе си за по-дълго.Това не значе,че се държа или мисля като дете,а че искам за бъда такова.Ама какво се вързвам.Писала съм по форуми,чатове и къде ли не на тази тема-резултатът е,че всички противници придпочетоха да млъкнат,а не да спорят с мен,защото не можаха да изкарат 1 аргумент защо ме мразят.
Нима ще обичаш 1 човек който те е наранил и ти е причинил мъка,ако слуша същата музика като теб?Защо трябва да се мразим поради тази причина-не казвам спрете да мразите чалгарите,а спрете с омразата-тя не води към нищо добро!

krem4et0
08-23-2006, 20:57
дете е ключовата дума- защо трябва да убеждаваш някой и да му променяш мнението???

Аз не харесвам чалга и просто ми е неприятно да я слушам- колкото и да ми говориш, пак няма да я харесвам...
все едно аз да почна да ти говоря за Ой!- като не ти харесва, няма какво да убеждаваш...

а за метълите, които са ти приятели... емииииии мнението ми към тези хора е толкова ниско, че май ще се намери и двойно дъно...
а ако са метъли тип- SOAD и LP... ](*,)
не че разбирам,ама не са такива-100%-щях да съм чувала гореспоменатите групи,ама не съм!

krem4et0
08-23-2006, 21:13
А защо казваш,че приятелите ми не са свестни метълисти след като са ми приятели,а аз слушам чалга.А да тя ме докосва,защото е нежна и романтична(обожавам баладите),а и се пее на родния ми език,което да мен е много важно!
Много си противоречиш,ей!
Спирам за сега,че да се порадвам на успеха на Левски,който се очертава!

Heili
08-23-2006, 21:36
Значи не искам да казвам нищо против хората които слушат чалга щото до преди година и половина две и аз слушах, обаче вече ми дойде ъкъла в главата

krem4et0
08-24-2006, 08:15
емиииии ти каза, че слушат чалга- ебал съм ги и в метълите, където слушат чалга...
Не съм казала,че слушат,а това че бяха на мнение,че чалгаджийте са тъпи хора,а сега не мислят така.Като се събираме не слушаме чалга,а каквото те искат-аз мнение леко нямам по този въпрос.Само,ако сме у дома де-аз и друго на компа нямам!

krem4et0
08-24-2006, 08:16
А защо казваш,че приятелите ми не са свестни метълисти след като са ми приятели,а аз слушам чалга.А да тя ме докосва,защото е нежна и романтична(обожавам баладите),а и се пее на родния ми език,което да мен е много важно!
Много си противоречиш,ей!
Спирам за сега,че да се порадвам на успеха на Левски,който се очертава! Обожавала баладите... :lol: Чуй нещо българско от 70те и 80те години... и Сигнал, Щурците?? А, не! Изчакай - то не е модерно!! :shock:
А аз съм фенка на Сигнал-невероятни са.А и да допълня-обичам всякаква българска музика!

Mo6no
08-24-2006, 08:32
Че на чалгата какво и е българското?

undead
08-24-2006, 09:50
4alga sux btw...

krem4et0
08-24-2006, 09:52
Че на чалгата какво и е българското?
Пее се на български!

Mo6no
08-24-2006, 09:57
Да. Пее се на български, но мелодията е на чужд музикант. Не съм сигурен, но съм чувал, че много често самият текст е просто преведен от от чужда песен. А и да допълня- не обичам почти никакво българска музика.

krem4et0
08-24-2006, 10:07
Едно време ги превеждаха,ама сега си има професионални текстописци.Да си кажа правата-не се ли пее на български-не го и слушам.Само сръбското прави изключение.Въпрос на вкус!Та в наши дни текстовете на доста от песните са много смислени и стойностни.Даже мога да ти кажа,че сръбските да речем песни нямат голям смисъл-нашите са на светлини години пред тях като смисъл и стил!

Mo6no
08-24-2006, 10:16
За какъв смисъл става дума при положение, че тези хора пишат текстовете си не с идеята каквато чувстват те, а с идеята за направата на максимум пари, а това с писане на смислени текстове не става.

Още повече ще ти кажа какво е казал един съученик на баща ми, които се занимава с музика. Казал му е, че някой текстописци или там каквито са, когато пишат текст на някоя тъжна песен/балада и разни подобни. Отиват и преписват некролозите като малко ги доуправят. Това ли наричаш смислен текст. Колкото да песните от типа "Ах банана Ох банана . Те поне са смешни.

След като твърдиш, че са смислени текстовете ми дай един смислен такъв.

krem4et0
08-24-2006, 11:31
Плащах за всичко безумна цена,
за всяка усмивка и за всяка сълза.
Приятелства плащах с горчиви сълзи,
предателства срещах от всички страни.

Плащах за всичко безумна цена,
за всяка усмивка, за всяка сълза.
Уморих се от думи, от фалш и лъжи,
уморих се от бедни и празни души.

За всяка моя сълза
плащах аз безумна цена.
За всяка моя дума добра
усещах ножа в гърба. /х2/

Пак ще обичам и пак ще простя,
даже да струва безумна цена.
И даже живота да е само лъжа,
не мога да мразя, ще продължа.

Приятел те наричам, такъв ли си едва ли.
Не стана точно както си бяхме обещали
Богати безразлични, смехът ни се загуби.
Човек като печели - не знае колко губи

За какво са ни всичките тези пари,
щом приятели нямаме вече?
щом сънят подминава ни вечер?
Погубваме вярност,любови дори
а самотни през сълзи се смеем.
от бедняци по тъжно живеем.

Бутилката е празна, поръчвам и готово.
Сърцето ми е празно Къде продават ново?
Сърцето ми е болно - ни мрази,нито люби.
Човек като печели - не знае колко губи.

Заклевам те,проклетнико,
заклевам те до гроба!
Друга да обичаш ти,
тя силно да те мрази!
Как искам аз да разбереш,
що е болката!
Как искам аз да разбереш,
що е любовта!

Имаш ли приятели? За тебе колко хора ги боли?
Не е ли много беден на любов богатият ти начин на живот?
Имаш ли приятели? Не се замисляш, за да не боли.
Пари пилееш с огромна лекота, а всъщност си купуваш самота.

Ето част от песните,които аз слушам и смятам,че имат смисъл!

macy_day_parade
08-24-2006, 12:17
MACY"S DAY PARADE
GREEN DAY

Today's the Macy's Day parade.
The night of the living dead is on it's way...
with a credit report for duty call.
It's a lifetime guarantee.
Stuffed in a coffin 10% more free.
Red light special at the mausoleum.

Give me something that I need.
Satifaction guaranteed to you.
What's the consolation prize?
Economy sized dreams of hope.

When I was a kid, I thought...
I wanted all the things that I haven't got.
Oh, but I learned the hardest way.
Then I realized what it took...
to tell the difference between thieves and crooks.
A lesson learned for me and you.

Satisfaction guaranteed...

' Cause I'm thinkin about a brand new hope.
The one I've never known.
'Cause now I know it's all that I wanted.

What's the consolation prize?
Economy sized dreams of hope.
Satisfaction guaranteed.

'Cause I'm thinkin' about a brand new hope.
And where it goes...

And I'm thinkin' about the only road.
And where it goes...

And I'm thinkin' about a brand new hope.
'Cause now I know it's all that I wanted.

za men tova e smislen tekst...

08-24-2006, 17:00
When you're talkin to yourself
And nobody's home
You can fool yourself
You came in this world alone
(Alone)

So nobody ever told you baby
How it was gonna be
So what'll happen to you baby
Guess we'll have to wait and see
ONE, TWO

Old at heart but I'm only 28
And I'm much too young
To let love break my heart
Young at heart but it's getting much too late
To find ourselves so far apart

I don't know how you're s'posed
To find me lately
An what more could tou ask from me
How could you say that I never needed you
When you took everything
Said you took everything from me

Young at heart an it gets so hard to wait
When no one I know can seem to help me now
Old at heart but I musn't hesitate
If I'm to find my own way out

Still talkin' to myself
and nobody's home
(Alone)

So nobody ever told us baby
How it was gonna be
So what'll happen to us baby
Guess we'll have to wait and see

When I find out all the reasons
Maybe I'll find another way
Find another day
With all the changing seasons of my life
Maybe I'll get it right next time
An now that you've been broken down
Got your head out of the clouds
You're back down on the ground
And you don't talk so loud
An you don't walk so proud
Any more, and what for

Well I jumped into the river
Too many times to make it home
I'm out here on my own, an drifting all alone
If it doesn't show give it time
To read between the lines
'Cause I see the storm getting closer
And the waves they get so high
Seems everything We've ever known's here
Why must it drift away and die

I'll never find anyone to replace you
Guess I'll have to make it thru, this time- Oh this time
Without you

I knew the storm was getting closer
And all my friends said I was high
But everything we've ever known's here
I never wanted it to die
ей това е текст...

Извинявай , обаче според тебе колко хора знаят английски език перфектно да го разберат ?! Аз знам английски и текста е смислен , обаче си представи някое лапенце дето не ходи на училище за да учи, а да си прави кефа и вместо да учи език .. знае само как да псува мислищ ли , че ще го разбере ? Ето затова харесвам чалгата , защото е на български , а българския е страшно мелодичен и звучи хубаво !!! А и така една песен може да ме грабне от първия път , докато една англииска песен трябва да и чуя мелодията , че после да се замисля какво значи текста ... например Guns'N'Roses-Don't Cry много ми хареса мелодията , обаче ми трябваше поне 4-5 пъти да се заслушам в текста за да си го преведа добре и после да се замисля какво искат да кажат с песента :) .. НЯМА НИЩО ПО ХУБАВО ОТ БЪЛГАРСКОТО това е положението слушайте си чуждите изпълнители предпочитам български текстове като на ИВана - Безумна цена (изпяти от силиконови кукли , а Ивана каква манекенка е мали мали на нея само визията и гледам) отколкото да слушам песни на чужд език !

08-24-2006, 17:39
това, че не ходят на училище и не знаят нищо е още един пирон в ковчега на чалгата...

Имам чувството , че подкрепяш поамериканчването .. там всеки 2ри е някакъв пънкар или е рапър едно от двете :) .. Ся забелязвам модата че сега вече не е фешън да се слуша чалга , а някакъв хаус и да се носи като скейтар по улиците с чантичката на гърба и вътре в нея да си носи мп3 и "яко хаус" .. предпочитам чалгата пред хауса или пък пред рапа (говоря за чуждия) където там се пее само за дрога и някакви черни мадами си друсат дебелите задници по клиповете ... отврат

08-24-2006, 17:52
мдам...

пълно е с пънкари в щатите...

хайде стига глупости- ако не ти харесва това- ходи с потури и калпак... пояс и цървули.. ето ти българско..

Какво им има на носиите ни !? Наши са си и няма нищо срамно .. срам ли те е да кажеш , че си българин ! Опа .. аз съм гадна чалгарка и какво разбирам аз , даже и правописа ми е зле .. тебе не мога да те разбера защо не приемаш различното оттебе всеки харесва даден стил , но няма да подкрепя , че българската музика е някаква некачествена щом е на български.

Mo6no
08-24-2006, 20:50
Кремче,
на моменти е добро, но като цяло не ми харесва. На моменти са използвани прекалено прости думи така да го кажа.

Ето това е смислен текст.

7. Angel

Angel - put sad wings around me now
Protect me from this world of sin
So that we can rise again

Oh angel - we can find our way somehow
Escaping from the world we're in
To a place where we began

And I know we'll find
A better place and peace of mind
Just tell me that it's all you want - for you and me
Angel won't you set me free

Angel remember how we'd chase the sun
Then reaching for the stars at night
As our lives had just begun

When I close my eyes I hear your velvet wings and cry
I'm waiting here with open arms - oh can't you see
Angel shine your light on me

Oh angel will we meet once more - I'll pray
When all my sins are washed away
Hold me inside your wings and stay
Oh! angel take me away

Put sad wings around me now
Angel take me far away
Put sad wings around me now
So that we can rise again

Dr. Kazimbutt
08-24-2006, 21:01
Ето още един смислен текст:

Down the street you can hear her scream youre a disgrace
As she slams the door in his drunken face
And now he stands outside
And all the neighbours start to gossip and drool
He cries oh, girl you must be mad,
What happened to the sweet love you and me had?
Against the door he leans and starts a scene,
And his tears fall and burn the garden green

And so castles made of sand fall in the sea, eventually

A little indian brave who before he was ten,
Played wargames in the woods with his indian friends
And he built up a dream that when he grew up
He would be a fearless warrior indian cheif
Many moons past and more the dream grew strong until
Tomorrow he would sing his first warsong and fight his first battle
But something went wrong, surprise attack killed him in his sleep that night

And so castles made of sand melts into the sea, eventually

There was a young girl, whos heart was a frown
cause she was crippled for life,
And she couldnt speak a sound
And she wished and prayed she could stop living,
So she decided to die
She drew her wheelchair to the edge of the shore
And to her legs she smiled you wont hurt me no more
But then a sight shed never seen made her jump and say
Look a golden winged ship is passing my way

And it really didnt have to stop, it just kept on going...

And so castles made of sand slips into the sea, eventually

martinka_91
08-24-2006, 21:08
Въобще изообщо не си направих труда да прочета 24-те страници посветени на тази тема...Просто казвам моето си мнение...Надявам се да не повтарям някого...
Значи...Съгласна съм с това, че има страшно много кавъри, има певици, които изобщо не могат да пеят и така нататък...Но защо с това трябва да поставяме изпълнителките на така наречената "ЧАЛГА" под един знаменател...Добре бре, хора, колко кавъра има една Ивана?Анелия?Колко разголени клипа имат?Колко дето се повтарят?Говоря за две наистина стойностни певици ( поне за мен са такива ).От тея чалгарки, дето сте тръгнали да ги избивате с камъни пред Пайнер-а, има и жени, които си обичат работата, които не са се надули от това, което са и най - важното - имат талант...Всички знаем, че половин България слуша чалга.Независимо дали слуша САМО този стил или харесва и други стилове музика.Невиждам какво пречи на някой да слуша едновременно както и метъл, така и чалга, черно, хаус, ретро или каквото и да е било..."Умственият багаж на Чалгарите" е строго индивидуален за човек...Не е нужно всички, които слушат поп-фолк да са прости, пияндета, курви и така нататък....За мен е пълна тъпотия да си избираш приятелите по това на каква музика се кефят...Тоя бил тъп, щото слуша чалга, оня бил малоумен, пропаднал наркоман, щото слуша метъл!Абсолютни глупости!!!Най-яко е да можеш да се кефиш на всякаква музика, за да ти е кеф с компанията, каквато и да е тя...Ограниченията...са...ужа но нещо.Няма какво повече да кажа...

sherry
08-25-2006, 10:01
Чалгата от скоро взе да ми омръзва... Дразни ме това, че измислят почти еднакви текстове, повтарят се постоянно и наистина крадат мелодии от чужди изпълнители. Но има хора, които предпочитат да правят и авторски песни. Евала на тях. Аз слушам чалга примерно когато съм на купон, или някоя балада, когато съм тъжна. Малко са песните, които са стойностни, но има и такива...Всяка музика си има лоши песни, така е и с чалгата...Надявам се да се промени фактът, че правят много кавъри, защото това е много гадно наистина...да трупат пари правейки кавър на вече доказала се песен...

lady_of_carnage
08-25-2006, 18:09
4algata mnogo pe4eli,osobeno
ako si trezven i ne slu6a6 4alga,no sled izvestno koli4estvo alkohol i ti zapo4va6 da se divi6 na 4algata \:D/
Била съм мъртво пияна ама не съм си и помислила да си разклатя задника и циците на маса с чаша в ръка!Даже като си се представя така ... противно ми става...

lady_of_carnage
08-25-2006, 18:28
Въобще изообщо не си направих труда да прочета 24-те страници посветени на тази тема...Просто казвам моето си мнение...Надявам се да не повтарям някого...
Значи...Съгласна съм с това, че има страшно много кавъри, има певици, които изобщо не могат да пеят и така нататък...Но защо с това трябва да поставяме изпълнителките на така наречената "ЧАЛГА" под един знаменател...Добре бре, хора, колко кавъра има една Ивана?Анелия?Колко разголени клипа имат?Колко дето се повтарят?Говоря за две наистина стойностни певици ( поне за мен са такива ).От тея чалгарки, дето сте тръгнали да ги избивате с камъни пред Пайнер-а, има и жени, които си обичат работата, които не са се надули от това, което са и най - важното - имат талант...Всички знаем, че половин България слуша чалга.Независимо дали слуша САМО този стил или харесва и други стилове музика.Невиждам какво пречи на някой да слуша едновременно както и метъл, така и чалга, черно, хаус, ретро или каквото и да е било..."Умственият багаж на Чалгарите" е строго индивидуален за човек...Не е нужно всички, които слушат поп-фолк да са прости, пияндета, курви и така нататък....За мен е пълна тъпотия да си избираш приятелите по това на каква музика се кефят...Тоя бил тъп, щото слуша чалга, оня бил малоумен, пропаднал наркоман, щото слуша метъл!Абсолютни глупости!!!Най-яко е да можеш да се кефиш на всякаква музика, за да ти е кеф с компанията, каквато и да е тя...Ограниченията...са...ужа но нещо.Няма какво повече да кажа...

Ми виж ся...от една страна си права ,а от друга не!Истинските чалгарки(които могат да пеят така ,че да успеят да омаят цялата зала без музиката и без компютърните ефекти) се броят на пръстите на едната ми ръка.Доколото разбрах от братовчедка ми тези певици са Ивана,Преслава,Азис :) и май Анелия или не съм мн сигурна...И от там нататък всичко е леш!70% от чалгарите в беге-то са едва ли не маниаци на тяхната "музика"!От личен опит знам ,че те няма да приемат личности ,които са с различна прическа от тяхната или с различен стил на обличане от тяхния.Гледат на различните от тях хора като на мишки!И другото-
1-Най-лошото е,че чалгарите ,които отиват в чужбина разпространяват "музиката,която не бива да се назовава"
2-Малките лапета (гледайте някой път Кой е по-по-най) като видят разголена "хубавица" те искат да приличат на нея! :(
Просто тия хора нямат нищо в главния!Никой стойностен човек няма да почне да слуша чалгата!
"Когато на хубав човек му е кофти-това е блус,а когато на кофти човек му е хубаво -това е чалга!"

Amayo
08-26-2006, 00:44
Еххх този експлойтед тийн, толко исилия полага да ни убеди в правотата си че фана и ме отказа да слушам чалга. Са ше зема и аз да стана пънкаро-скинаро-метъло-изтрещеняк :mrgreen: .

MimityYy
08-26-2006, 19:02
Ето теорията ми за Чалгата!

Преди много..ама много време в некое си Сръбско село от некви селяни с цигански произход , се зародил най-гадния, най-тъпия, най-смотания, най-зле звучащ, най-прост стил в музиката-Чалгата.Селянията на тези прости хора ги принудила да разпространят своето "творение" по останалите населени месности Всички тези общества захвърлили това понятие, което не заслужава да бъде наречено даже подобие на музика.Но в България чалгата открила своя втори дом.Като златно правило в чалгаджийските историй било-Да бъдеш безнадежно прост и безвкусен.По време на раждането на чалгата по-голям процент от българското население отхвърлило този стил в музиката.Но по-късно той станал водещ стил в България.Малко хора-които имат нещо в главата останали от страната на съпротивата.Другата по-голяма част вече била достатачно заблудена!Модерно вече било да бъдеш тъп, грозен, дебел и мазен гей носещ джапанки с фръкнал палец(през лятото), високи обувки които завършват като гуменки един вид гейски!(за през зимата), с вкарани в обувките избелени дънки, големи очила, които закриват 30% от фейса, много мощно кожено яке където пише или DieSel (което си го превеждам като..Умри(Die) или го Продай(Sel) умри от срам ако го носиш, или го продай ако не ти се умира от срам )Та..друг вид..раздърпано яке със надпис "DE PUTA MADRE" или "Formula 1Според вас..начин на обличане или пълна безвкусица и селяния е това??Всички чалгари явно расъждават така -ДА СИ ГЕЙ В ДНЕШНО ВРЕМЕ НЕ Е СРАМНО И Е МОДЕРНО !-Та..ние..хората от съпротивата до ден днешен се борим с тези Гейове наречени -Чалгари-За жалост като умре един се раждат двама..деба кат циганите са :) Всъщност голяма част от заможните цигани са ей такива-чалгари!Друга причина да мразя това понятие"чалга " е това, че въпросите"певици " с извинение..стават само за духов оркестър ;P Това, че в цяла песен се повтарят от две до максимум три изречения в различна тоналност също не ме настройва позитивно към всичко това!
За хората на мойто мнение им пожелавам да дойде денят на страшния съд..в който чалгта ще бъде ОТХВЪРЛЕНА.
Ем..мисля че разбрахте нещо за мен
Чалгата SuX. evala pi4..kefi6 me !

RedChil
08-26-2006, 22:06
както и да се облечеш- все чалгар си оставаш...
бтв наскоро в някакъв вестник са казали, че кубинките стават модерни... :evil:

така, че хайде народе... гребените осрахте...
дрехите с кръпки и прочие модификации осрахте...
време е и обувките ни да станат обект на гавра...

Представям си кво ше стане ако и тирантите дойдат на мода...

GLeZoRanA
08-26-2006, 22:07

Представям си кво ше стане ако и тирантите дойдат на мода... Ще стане перфектно , че какво им е на тирантите.Аз искам розови с пухчета и на Барби винаги съм си мечтала за такива

Amayo
08-26-2006, 22:28

Представям си кво ше стане ако и тирантите дойдат на мода... Ще стане перфектно , че какво им е на тирантите.Аз искам розови с пухчета и на Барби винаги съм си мечтала за такива
Довечера те искам с тия тиранти... и нищо друго :smt016

GLeZoRanA
08-26-2006, 22:29

Довечера те искам с тия тиранти... и нищо друго :smt016 хаха Довечера ;) Ще си помисля . нищо не обещавам :-$

Amayo
08-26-2006, 22:33

Довечера те искам с тия тиранти... и нищо друго :smt016 хаха Довечера ;) Ще си помисля . нищо не обещавам :-$
8-[

RAWRRR
08-27-2006, 01:24
http://chalgakiller.hit.bg/chalgakiller.exe

:twisted:

machoka
08-27-2006, 09:51
В стил ала Карбовски...

Amayo
08-27-2006, 10:04
Тва горе сто процента го е написал некой измекярин който бачка я учител по български, я даскал по музика къде е загубил сичките си пари в периода на добрите мутрашки години и сега е твърдо решен да покаже несъгласието си с хората които правят пари (било то и по нечестен начин) и с хората които са известни и се харесват от млади и стари. Или както каза един пич по телевизията докато спореше с некви професори - "Ти щом си толко умен - що си толко беден?"

Amayo
08-27-2006, 10:19
Тва в контекста на мутрите не на чалгата.

Amayo
08-27-2006, 10:42
Пак не мислиш. Човк не трябва да ги вини че самия той е пропадняк докато те се возят в есовици. Верно че не винаги доживявавт да им се дорадват ама тва са само тия дето се самозабравят....

machoka
08-27-2006, 10:48
Фолк певачките си изкарват парите с честен труд.. и то какви пари... за завиждане :)

В грешна насока поеха разсъжденията ви :)

GLeZoRanA
08-27-2006, 10:48
Фолк певачките си изкарват парите с честен труд.. и то какви пари... за завиждане :)

В грешна насока поеха разсъжденията ви :) Аз за тва си мечтая да стана фолк певачка ама не ме бива в пеенето :smt010 :smt010 :smt010 :smt010

Amayo
08-27-2006, 10:56
зависи какво разбираш под пропадняк...

за мен да си пропадняк е да си точно някакъв безмозъчен тип, който убива хора за пари, тъп е като манивела и живота му се изразява в това да блъска по фитнеси, да парадира с мръсните си и кървави пари и да го застрелят като куче, а после да затворят цяла улица, за да правят оглед на местопрестъплението...

таааааааа откога да си човек, който си изкарва парите с честен труд= пропадняк???

Май чалгата наистина промива мозъчета...
Пропадняк е точно некъв такъв комплексар който с некво насрано и неподправено красноречие да ми се изявява като мега професора. Евалата като не слуша чалга, ама да не се опитва да ми налива акъл щото най много да си го преместя у другия крачол.

Amayo
08-27-2006, 11:03
Не е важното на мен дали ми харесва, аз не съм важния в случая, важното е че на тоя дрисък не му харесват едно 90 процента от населението на страната. От къде на къде тоя недоебляк ше се смята за по висш от 90 процента от страната. Ма ако ще моцарт да е пак не може да говори против едно мнозинство като той е един мишок дето целия свят му е виновен че е такъв и е подкрепен от трима метали в някъв тийн форум.

Amayo
08-27-2006, 11:07
Сто процента. Дай да го куроноваме тогава. :mrgreen:

machoka
08-27-2006, 11:16
Амайо - масата не винаги е права. Това, че масата има едно мнение - не го прави нито повече, нито по-малко вярно или каквото и да било.

Amayo
08-27-2006, 11:23
И тъй да е, не може некъв ми там комунист да се опитва да забранява нещо съвсем невинно, създадено единствено за удоволствие и забавление на хората. Щом се харесва значи има защо. :smt017 Закона на джунглата - Оцеляват силните , слабите ги обират мутрите и после недоволстват в интернет как чалгата им била виновна и целия свят и тия ладите си били друсали циците и незнам си кво. Са човек като не разбира от купон мога единствено да го съжаля.

machoka
08-27-2006, 11:26
Съгласен съм, с изключение на последното изречение. Купон не се прави само с чалга. Но пък бясната чалга е мана небесна за феновете на поп-фолк. Нека да съм прост, че съм се кефил на турбо-фолк изпълненията по Дай Дай, Планет и т.н... Пък нека съм прост, че ходя на ретро в Екзит, или поп в Бекстейдж, салса някъде си и т.н.

Т.е. - всичко опира да вкус. Купон се прави на всякаква музика.. включително и на чалга.. и това не е критерий за умствен потенциал.

Amayo
08-27-2006, 11:30
Ми бате има и раззлични видове купон. Като ми се купонясва си ходя на ретро като ми се маймунее съм ва найклубъ. Дори и супер рядко да ходя на чалга тя си остава част от нещата дето ме кефат.

Amayo
08-27-2006, 11:35
Ква ракия бе, ти изобщо знаеш ли за кво говоря?

machoka
08-27-2006, 11:36
.. то пък щото метълите имат толкова широк мироглед, че одобряват чалгата и всичко свързано с нея ;)

Въпроса не е кой на какво е фен, а на манталитетно ниво на отделният индивид.

machoka
08-27-2006, 11:41
обаче са ограничени хората, които са си забили нослето в паничката и ръсят простотии..
и метъли, и чалгари, и рапари...

.. и пънкари.. и всякакви други :)

Това е истината. Само че, като на мен не ми харесва нещо - просто не го оплювам. Да - всичко останало има повече смисъл от чалгата, но не я оплювам - всеки има право на изор да слуша каквото пожелае, без да бъде заклеймяван като какъвто и да било.

krem4et0
08-27-2006, 11:56
Който смята,че чалгаджийте са тъпи-да ми види IQ-то.А да сестра ми е доктор по икономика и е старши асистент,ама слуша чалга.да не говорим колко се кефят разни доценти и професори на чалгата.В нашия ВУЗ се организират редовно вечери на специалността,на които ходят много голяма част от студентите.Там 95% от музиката е чалга,тук- там по 1 хоро има.И всички се кефят и става купон и е весело.нима повечето студенти са тъпи?Хм,а даже ВУЗ-ът се слави като доста реномиран.

machoka
08-27-2006, 12:02
'абе те и половината от Консерваторията студенти млатят лудите гюбеци..

тука не спорим кой е 'по-' от другия, защото такова положение няма. Всеки си е 'най'.

midian
08-27-2006, 12:20
Ето теорията ми за Чалгата!

Преди много..ама много време в некое си Сръбско село от некви селяни с цигански произход , се зародил най-гадния, най-тъпия, най-смотания, най-зле звучащ, най-прост стил в музиката-Чалгата.Селянията на тези прости хора ги принудила да разпространят своето "творение" по останалите населени месности Всички тези общества захвърлили това понятие, което не заслужава да бъде наречено даже подобие на музика.Но в България чалгата открила своя втори дом.Като златно правило в чалгаджийските историй било-Да бъдеш безнадежно прост и безвкусен.По време на раждането на чалгата по-голям процент от българското население отхвърлило този стил в музиката.Но по-късно той станал водещ стил в България.Малко хора-които имат нещо в главата останали от страната на съпротивата.Другата по-голяма част вече била достатачно заблудена!Модерно вече било да бъдеш тъп, грозен, дебел и мазен гей носещ джапанки с фръкнал палец(през лятото), високи обувки които завършват като гуменки един вид гейски!(за през зимата), с вкарани в обувките избелени дънки, големи очила, които закриват 30% от фейса, много мощно кожено яке където пише или DieSel (което си го превеждам като..Умри(Die) или го Продай(Sel) умри от срам ако го носиш, или го продай ако не ти се умира от срам )Та..друг вид..раздърпано яке със надпис "DE PUTA MADRE" или "Formula 1Според вас..начин на обличане или пълна безвкусица и селяния е това??Всички чалгари явно расъждават така -ДА СИ ГЕЙ В ДНЕШНО ВРЕМЕ НЕ Е СРАМНО И Е МОДЕРНО !-Та..ние..хората от съпротивата до ден днешен се борим с тези Гейове наречени -Чалгари-За жалост като умре един се раждат двама..деба кат циганите са :) Всъщност голяма част от заможните цигани са ей такива-чалгари!Друга причина да мразя това понятие"чалга " е това, че въпросите"певици " с извинение..стават само за духов оркестър ;P Това, че в цяла песен се повтарят от две до максимум три изречения в различна тоналност също не ме настройва позитивно към всичко това!
За хората на мойто мнение им пожелавам да дойде денят на страшния съд..в който чалгта ще бъде ОТХВЪРЛЕНА.
Ем..мисля че разбрахте нещо за мен
Чалгата SuX.
Евалата!Много правилно го каза,за всички които слушат чалга е важно да си модерен,да си като другите.Защо ли 80% ходят с дънки,завряни в ботушите?!?Чакайте бееееее хора,нямате ли собствен стил,нямате ли собствено мнение ?!! А неее ,яя виж тая кфи обувки си е купила искам и аз.А да не говорим сега..почти всички момичета имат пантофи или там как се води..Просто това е ужасно!Тия обувки/чехли са ужасни.Ма неее и ние трябва да имаме такива,за да не сме по назад. #-o =D> =D> =D>
Бай дъ уей това за Diesel ме разби.

krem4et0
08-27-2006, 13:13
Който смята,че чалгаджийте са тъпи-да ми види IQ-то.А да сестра ми е доктор по икономика и е старши асистент,ама слуша чалга.да не говорим колко се кефят разни доценти и професори на чалгата.В нашия ВУЗ се организират редовно вечери на специалността,на които ходят много голяма част от студентите.Там 95% от музиката е чалга,тук- там по 1 хоро има.И всички се кефят и става купон и е весело.нима повечето студенти са тъпи?Хм,а даже ВУЗ-ът се слави като доста реномиран.

емммммммм точно в България висшето образование е на такова ниво, че... хммм дай да не коментираме ;)
А ти имаш ли такова?

krem4et0
08-27-2006, 13:14
Абе аз слушам чалга,ама по дънки не си падам.даже се обличам елегантно-с тъмен панталон през зимата,с пуловерчета или изискани блузки.А лятото-да е по-цветничко.Но си имам мой стил,в който дънките и ботушите не са на почит!

Tedinceto_
08-27-2006, 13:52
mmmmm tva sa gluposti sega i izob6to cqlata tema e glupost.Typo e da kritikuvate horata kva muzika bile slu6ali ili pyk da ima kazvate kvo da slu6at.Vseki da si slu6a tva koeto iska da se obli4a kakto iska i taka natatyk.A taka nare4enite "4algari"ne s a ni6to drugo osven obiknovenni hora koito iskat da bydat v krak s modata i kato stil muzika koqto slu6at i kato stil na obli4ane i drugi no sa bylgari 6toto slu6at bylgarska muzika vse pak.:)Mi da 6te si slu6am 4alga i nikoi ne moje da mi kaje ni6to 6tom tazi muzika me kefi i me radva 6te q slu6am.Na koito ne mu haresva m,nogo mu zdrave!!!:))

S_T_E_V_E
08-27-2006, 15:04
Абе чесно казано не ми пука особено, защото слушам всичко :mrgreen: Да правят каквото си искат. Като те дразнят - да не ти пука. Не им обръщай внимание :!: Да си правят там музичката, пък после на някой домашно купонче, като си ги пуснеш яко да се накефиш :P \:D/ \:D/ \:D/ хихихи

Аде към класиката - Кали - 442

kalataboian
08-28-2006, 11:42
Чалгата е най-тъпата смотана проста елементарна тъпа,проста,глупава,смотан ,задръстена,чак като я слушате на компютъра даже може да ви гръмне процесора и колоните от тая тъпотия как може да издържате да го слушате тва то си е чиста простотия не вили дразни яко мнооооого.Даже аз като я слушам имам чувството че някои ме изтезава по най-бруталния начин на света.А тези "певици"са дяволите които те изтезават даже ти бъркат в мозака и след известно време те привличат на тяхна страна по тоя тъп начин са си здобили хилядите ТЪПИ фенове на ТЪПАТА ЧАЛГА . А по въпроса за еднаквия стил на обличане на сички ЧАЛГАРИ прави сте аз никога няма да облека некво потниче дет преличаш на СУПЕР ГЕЙ и само си показваш тялото предпочитам си широките тениски смъкнатите дънки кецовете и РАП музиката (подчертавам музиката защото това вече си е музика) оооо апа кат вида некав мазен циганин на улицата облечен в некви бели панталони дет мо прозира задника и неказ очертан потник(пак бял) направо ми се повръща. А тва че само копират и сички ТЪПИ клипове са еднакви напълно верно на секаде се снимат плачещи и тъжни и в сяка песен се пее само за любовта и само за тва не вярвам в някоя друга страна да има толко ТЪПИ хора че да слушат ТЪПАТА ЧАЛГА само ние тука в българия има толко ТЪПИ хора (не всички само ТЪПИТЕ ЧАЛГАРИ)че да слушат тая простотия наречена ЧАЛГА. Слушайте квато си изкате музика само не си промивайте мозъка и не си тровете живота с тая АДСКИ ТЪПА ЧАЛГА. Еми тва е за сега ако измисла още нещо ша пиша

Dr. Kazimbutt
08-28-2006, 11:54
РАП музиката (подчертавам музиката защото това вече си е музика)
В интерес на истината, чалгата е по-музика от рапа... :lol: Поне има някакъв сложен ритъм.

х
08-28-2006, 11:58
няма ли кои да заключи темата? из4ерпа се отдавна! #-o

Mo6no
08-28-2006, 11:58
В интерес на истината, чалгата е по-музика от рапа... :lol: Поне има някакъв сложен ритъм.
В интерес на истината това се отнася за фифти и разни такива.

Gangsta_zone
08-28-2006, 12:01
Чалгата е най-тъпата смотана проста елементарна тъпа,проста,глупава,смотан ,задръстена,чак като я слушате на компютъра даже може да ви гръмне процесора и колоните от тая тъпотия как може да издържате да го слушате тва то си е чиста простотия не вили дразни яко мнооооого.Даже аз като я слушам имам чувството че някои ме изтезава по най-бруталния начин на света.А тези "певици"са дяволите които те изтезават даже ти бъркат в мозака и след известно време те привличат на тяхна страна по тоя тъп начин са си здобили хилядите ТЪПИ фенове на ТЪПАТА ЧАЛГА . А по въпроса за еднаквия стил на обличане на сички ЧАЛГАРИ прави сте аз никога няма да облека некво потниче дет преличаш на СУПЕР ГЕЙ и само си показваш тялото предпочитам си широките тениски смъкнатите дънки кецовете и РАП музиката (подчертавам музиката защото това вече си е музика) оооо апа кат вида некав мазен циганин на улицата облечен в некви бели панталони дет мо прозира задника и неказ очертан потник(пак бял) направо ми се повръща. А тва че само копират и сички ТЪПИ клипове са еднакви напълно верно на секаде се снимат плачещи и тъжни и в сяка песен се пее само за любовта и само за тва не вярвам в някоя друга страна да има толко ТЪПИ хора че да слушат ТЪПАТА ЧАЛГА само ние тука в българия има толко ТЪПИ хора (не всички само ТЪПИТЕ ЧАЛГАРИ)че да слушат тая простотия наречена ЧАЛГА. Слушайте квато си изкате музика само не си промивайте мозъка и не си тровете живота с тая АДСКИ ТЪПА ЧАЛГА. Еми тва е за сега ако измисла още нещо ша пишаЕто го продължението и от мен: браво боби само така та мовеююже ли да сте толко ТЪПИ че да я слушате тая чалга бе ей увреждате си живота с тва бе аз ви казвам НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ ТЪП (за всики чалгари наистина не им е лесно) представете си на вас лесно ли ште ви е да ходите като някав педерас по улиците и по цял денда гледате тъпата планета и да си овреждате слуха и да ви мислят за пълен тъпак аз лично познавам 1 момче което слушаше ЯКО РАП ама от няколко месеца се е побъркал по чалгата и тва е ГАДНО (МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ :smt018 ТОВА У ДОМА СИ) опасно е както за вас така и за хората около вас представете си майкави ви вижда по улицата облечен като първокласен ГЕЙ какво ще си помисли за вас може да изпадне в шок и да омре затова ако оважавате близките си не ставайте ЧАЛГАР а представете си отивате на дискотека и си харесате някое момиче (момче ако вие сте момиче) и през цялото време пускат някава ТЪПА ЧАЛГА как ще танцувате на тоя ТЪП шум (казвам шум защото ако кажа музика ще излъжа понеже ЧАЛГАТА не е музика). АЗИС - това е нещо отвратително даже много нз някой фен на АЗИС дали знае какъв пол е защото аз не знам. Tа както каза боби слушайте квото изкате аме не ТЪПАТА ЧАЛГА

Gangsta_zone
08-28-2006, 12:05
И кво му е сложното на ТЪПИЯ ритъм бе ей то даже тва ритъм ли е? се питам

Amayo
08-28-2006, 12:08
Е не те тия последните някщолко мнения наистина доказаха колко е високо нивото на хората които не слушат чалга. Похвално на вас драги ми друзя. ](*,) ](*,) ](*,) #-o

Gangsta_zone
08-28-2006, 12:09
няма ли кои да заключи темата? из4ерпа се отдавна! #-o
Кво се е изчерпала мога да ги псувам и обиждам тия 24 часа на ден 7 дни в седмицата и 365 дни в годината така че не е изчерпана

Dr. Kazimbutt
08-28-2006, 12:09
Седни зад барабаните и опитай да издрънкаш ритъма на някоя песен на твоя идол Фифти. Ако не си супер некадърен, няма начин да не успееш. След това пробвай да засвириш някой кючек - ще преплиташ ръчички и ще се чудиш защо не става... Това не съм си го измислил аз, защото нито свиря чалга, нито слушам чалга; това го казват барабанисти.

Mo6no
08-28-2006, 12:10
МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ :smt018 ТОВА У ДОМА СИ
:lol:

kalataboian
08-28-2006, 12:13
Седни зад барабаните и опитай да издрънкаш ритъма на някоя песен на твоя идол Фифти. Ако не си супер некадърен, няма начин да не успееш. След това пробвай да засвириш някой кючек - ще преплиташ ръчички и ще се чудиш защо не става... Това не съм си го измислил аз, защото нито свиря чалга, нито слушам чалга; това го казват барабанисти.Кво ми пука важното е че ЧАЛГАТА е тъпа музика а РАПА не е а и каде си видял хора толкова да псуват РАПА както ЧАЛГАТА

Amayo
08-28-2006, 12:17
Седни зад барабаните и опитай да издрънкаш ритъма на някоя песен на твоя идол Фифти. Ако не си супер некадърен, няма начин да не успееш. След това пробвай да засвириш някой кючек - ще преплиташ ръчички и ще се чудиш защо не става... Това не съм си го измислил аз, защото нито свиря чалга, нито слушам чалга; това го казват барабанисти.Кво ми пука важното е че ЧАЛГАТА е тъпа музика а РАПА не е
Моля ти се, обясни защо?

а и каде си видял хора толкова да псуват РАПА както ЧАЛГАТА
Тва е или прекалено умно че да го разбера или и аз не знам...

kalataboian
08-28-2006, 12:25
Седни зад барабаните и опитай да издрънкаш ритъма на някоя песен на твоя идол Фифти. Ако не си супер некадърен, няма начин да не успееш. След това пробвай да засвириш някой кючек - ще преплиташ ръчички и ще се чудиш защо не става... Това не съм си го измислил аз, защото нито свиря чалга, нито слушам чалга; това го казват барабанисти.Кво ми пука важното е че ЧАЛГАТА е тъпа музика а РАПА не е
Моля ти се, обясни защо?

Еми прекалено умно е :D :D :D даже и аз не го разбирам :D :D :D еми ТЪПА си е а и заедно с Gangsta_zone сме обяснили защо е тъпа а РАПА е хубава музика защото си е хубава не ми се занимава още 100 часа да обяснявами това

Mo6no
08-28-2006, 12:33
Седни зад барабаните и опитай да издрънкаш ритъма на някоя песен на твоя идол Фифти. Ако не си супер некадърен, няма начин да не успееш. След това пробвай да засвириш някой кючек - ще преплиташ ръчички и ще се чудиш защо не става... Това не съм си го измислил аз, защото нито свиря чалга, нито слушам чалга; това го казват барабанисти.
А пък в блек и дет метъл колко трудни са барабаните, но това не значи, че блек и дет метъла са най-стойностната музика.

Иначе ми писна винаги като става дума за рап да се говори за фифти.

RudeBunny
08-28-2006, 12:36
exploitedteen напълно съм съгласна с тебе .. а също и с мнението на momcheto s tupiq nick ...

Amayo
08-28-2006, 12:36
Моля ти се, обясни защо?

Еми прекалено умно е :D :D :D даже и аз не го разбирам :D :D :D еми ТЪПА си е а и заедно с Gangsta_zone сме обяснили защо е тъпа а РАПА е хубава музика защото си е хубава не ми се занимава още 100 часа да обяснявами това
Мне не сте го обяснили изобщо - само сте псували без обективни аргументи.

Dr. Kazimbutt
08-28-2006, 12:40
А пък в блек и дет метъл колко трудни са барабаните, но това не значи, че блек и дет метъла са най-стойностната музика.

Не съм казвал, че чалгата е стойностна музика.

Mo6no
08-28-2006, 12:52
Не съм казвал, че чалгата е стойностна музика.
В интерес на истината в чалгата има някои доста стоиностни мелодии, но като чуя как пеят и направо ми се повръща, а и в повочето случаи е крадена. Колкото до рапа има рап, в които има мелодия просто не си чул такъв.

luda`flirtajika
08-28-2006, 15:54
chalga rulZzz bate... az slusham vsichko,ma i chalgata mn

francheska_baby
08-28-2006, 19:10
По въпроса за чалгата аз нямам нищо впротив тази музика. Всеки човек има различен вкус. И защо решихте, че всички "чалга" певици немогат да пеят. Има си такива, които могат да пеят, както и такива които немогат. Всеки със таланта си. Аз немога да разбера каква е тази злоба към този вид музика. Приемам да не харесвате, но такова нахвърляне. Слушайте това, което искате. Всеки със своите интереси...