View Full Version : da skriem li ot na6ite
black_eye_f
08-01-2006, 10:35
Maika mi i ba6ta mi giveqt i rabotqt v 4ugbina.Vru6tat se vku6ti vednug godi6no za po 2-3 sedmitzi.Taka e ot 2 godini nasam,az sum na 18,sestra mi e na 14.S neq sme na kvartira ot nqkolko mesetza.Predi sedmitza tq razbra 4e e bremenna.O6te e v purviq mesetz.Tui kato az ne sum i nastoinik,ne moge da abortira bez podpisa na mama i tatko.S neq obmislqme tq da zadurgi bebeto i da rodi,a posle da go dadm za osinovqvane.Taka na6ite nqma da razberat za tova i nqma da ima skandali.Te idvaha naskoro i sledva6toto im pose6tenie 6te e nqkade prez mai-iuni drugata godina.Kagete da zadargim li bebeto ili nqkoi ima po-doba ideq?Help
Impress_Me
08-01-2006, 10:42
Tova e naistina mnogo seriozen problem i spored men trqbva da napravi abort sestra ti za6toto e prekaleno malko da preminava prez bremennost i rajdane se pak e na 14 godini.....taka 4e moito mnenie e da nameri6 na4in da napravi abort i po dobre kajete na va6te taka sha e nai dobre za vsi4ki a puk i te shte znaqt kak si4ko da se razvie po nai blagopriqtniq na4in !
Shukaritetka
08-01-2006, 10:47
[b][i]Ми тя е на 14 години много е опасен един аборт на нейната възраст.Трябвало е по-рано да се обърне внимание,и чрез някакви хапчета съм чувала че може да се прекрати развитието на зародиша,но това е възможно първите дни...Сега вече единствния начин е на роди бебето.Ти трябва много да я подкрепяш..Всеки родител би реагирал по различен начин.Може да те обвинят теб като по-голяма...да се ядосат много,да избухнат,но в следствия могат да разберат че вече това са обстоятелствата и да го приемат... :-k
tvurde malka e za abort ako sega abortira ima veroqtnost da nemoje da zabremenee pak .... li4no az se postavqm na neino mqsto bih go rodila ... i ot tam shte reshavam dali v dom ili 6te go zadurja.... za abort nqma i da si pomislq :(
PaChanGa_GiRl
08-01-2006, 10:52
и аз така мисля, постявам се на нейно място, все пак аборта е нещо много рисковано.. не казвайте на вашите и нека тя роди детето, мисля че така ще е по-добре
Успех!
Аборта е рискован както и раждането на нейна възраст, но по - добре да зъдържи детето другия вариянт е да кажеш, че е твое на ваще, знам, че звучи глупаво, но все пак едва ли сиропиталището е добър вариянт
Аборта е рискован както и раждането на нейна възраст, но по - добре да зъдържи детето другия вариянт е да кажеш, че е твое на ваще, знам, че звучи глупаво, но все пак едва ли сиропиталището е добър вариянт
az go podkrepqm znam zvu4i glupavo no tova e nai-dobriq variant
poslushai ostanalite,naistina e mnogo opasno i da rajda i da abortira na tazi vazrast....nai dobre kajete na vashite.Te ne vi mislqt zloto i nai dobre shte precenqt kakvo da napravqt.no shtom oshte e v parviq mesec mislq che moje da abortira s injekcii.Otidete na genikolog i tam shte vi kajat.Az imah edna sauchenichka koqto kato bqhme v 8 klas zabremenq i v tretata sedmica abortira s 3 injekcii.sega kato bqhm v 9 klas pak zabremenq i pak abortira taka.Opitaite po tozi nachin kato za nachalo i pobarzaite.Ako e kasno se obarnete kam vashite...kasmet..
Maika mi i ba6ta mi giveqt i rabotqt v 4ugbina.Vru6tat se vku6ti vednug godi6no za po 2-3 sedmitzi.Taka e ot 2 godini nasam,az sum na 18,sestra mi e na 14.S neq sme na kvartira ot nqkolko mesetza.Predi sedmitza tq razbra 4e e bremenna.O6te e v purviq mesetz.Tui kato az ne sum i nastoinik,ne moge da abortira bez podpisa na mama i tatko.S neq obmislqme tq da zadurgi bebeto i da rodi,a posle da go dadm za osinovqvane.Taka na6ite nqma da razberat za tova i nqma da ima skandali.Te idvaha naskoro i sledva6toto im pose6tenie 6te e nqkade prez mai-iuni drugata godina.Kagete da zadargim li bebeto ili nqkoi ima po-doba ideq?Help
Извинявай ама когато роди детето, не мисли че веднага ще се намери кой да го осинови.
По-добре да направи аборт , на тези години не мисля че е достатъчно силна да успее да го роди живо здраво , или недай Боже на нея да и стане нещо ..
Може осиновяването да продължи много !
А и детето не може да се даде на 10 дена като е ,хубаво е майката да го кърми поне до 2-рия месец според мен и чак тогава да се осиновява.
Недейте.. по-добре да абортира ! малка е ! това е за мен , но вие решете вие знаете най-добре как е за вас..
Пък и сестрати може да мисли така сега но като го роди майчинския инстинкт ще си каже думата, тоест и да го даде по-късно ще умира от скъб и ще се самосъжелява, което е по - лошо , пък и не може да отидеш след време и пак да си го вземеш, детещо също ще се травмира
Impress_Me
08-01-2006, 11:07
Abe hora aborta naistina e opasen na taq vuzrast ama iznosvaneto na dete ot momi4e na takava vuzrast e mnogokratno po opasno dori za jivota na momi4eto ......
Ами,както казаха абортът е доста рискован.По-добре кажете на вашите.Ще се ядосат,но после ще ви помогнат.Това дете ще бъде без майка,ако го дадете без майка.Естествено,ви еси решете какво да правите.
"Гол, гол, гол по шорти - тогава още нямаше аборти..."
Като стана дума.. по-хубаво без аборт.
Аз мисля, че родителите са хората които поне трябва да знаят такива важни неща. Ми нека се върнат да й се подпишат ако се е решило да има аборт. Но и се съгласявам с другите - абортът е кофти нещо.
Да се роди - пак кофти, но поне това е нещо естествено, докато абортът предполага хирургическа намеса.
Станалото - станало. Какво се тревожите. Че вашите ще ви набият и двете ли? Каква полза.. "стомните вече са счупени" както се казва, трябвало е преди това да я бият че да не се захваща. Хлябът е изгорял и момичето е забременяла защото не е изваден навреме.
Според мен да го роди, да го даде после на някой роднина да го гледа докато порастне. Сестра ти ще прекъсне 1 година даскало, т.е. ще мине на самостоятелна форма, с изпити.
И ако тоя който я е надул не изчезне някъде, ще го хванете и той да помага колкото може. Детето си е тяхното, трябва да се разделят парите за издръжката.. т.е., и неговите родители са задължени.
Е, дано сестра ти наистина го обича. Това ги свързва завинаги (колко романтично, а.. сега ще е интересно той да каже "еби си майка пача, ще пия чак до сутринта, живота си е мой до дупка... ако искаш си върви, децата също си вземи, събирай куфарите- ЧУПКА"
Извинявай ама когато роди детето, не мисли че веднага ще се намери кой да го осинови.
По-добре да направи аборт , на тези години не мисля че е достатъчно силна да успее да го роди живо здраво , или недай Боже на нея да и стане нещо ..
Може осиновяването да продължи много !
А и детето не може да се даде на 10 дена като е ,хубаво е майката да го кърми поне до 2-рия месец според мен и чак тогава да се осиновява.
Недейте.. по-добре да абортира ! малка е ! това е за мен , но вие решете вие знаете най-добре как е за вас..
Absoliutno...ako go rodi shte sasipe celiq si jivot,a i tozi na bebeto.Ako shte go rajda to neka bade sas znanieto na vashite...
Ами,както казаха абортът е доста рискован.По-добре кажете на вашите.Ще се ядосат,но после ще ви помогнат.Това дете ще бъде без майка,ако го дадете без майка.Естествено,ви еси решете какво да правите.Ето едно смислено мнение !Трябва да кажете на родителите си !Възможно е да има някакъв скандал и четене на конско но ще търпи момичето като не е внимавала!Дригото е че родителите ви никога няма да ви изоставят и ще помогнат винаги каквото и да е направило детето!Още нещо ако дадете бебето във сиропиталище представете си какъв живот ще има то по тези домове!
Аз казвам да кажете на вашите и ако го направите вероятно всичко ще си дойде на място!
П.П Незнам дали има голяма опасност ако абортира не съм експерт(както и повечето тук) по добре говорете с няколко специялисти за да сте сигурни!
ragingbull
08-01-2006, 11:22
mn slojna situaciq........ami parvi kajete na va6te...nikoi ni6to nqma da vi napravi...vse pak vie ste im deca...nqma da vi spar izdrujkata....bremenna e v 1 mesec i aborta nqma da e tolkova riskovan....kogato stanat 2 meseca togava e nai opasno...ima vreme za abort.....ako puk re6i da go zadurji da go dadete v nqkoi dom ne si struva...ne se prevru6taite kato gadnite cigani.....koghato pravi6 sex ti poema6 i otgovornostite, a kogato zabremnee6 i rodi6 ti trqbva da se griji6 za tova dete...mn e lesno da se oturve6 ot ne6to......mislq 4e borta e po-pravilen, koeto vodi do tova da kaje6 na va6te.....vse pak i te sa hora 6te razberat.......a za tfa momi4e deto zabremenqvalo v 8 i sled tova v 9 klas....awe vie akul nqmate li pone malko ot malko i ne se li uchite ot gre6kite?!?!?!........
a za tfa momi4e deto zabremenqvalo v 8 i sled tova v 9 klas....awe vie akul nqmate li pone malko ot malko i ne se li uchite ot gre6kite?!?!?!........
Сериозно ли е, кофтория е т'ва... Тя после к'во направила с тия деца. (Превърнал съм се в бахти клюкарката, първа поща ;)
ragingbull
08-01-2006, 11:25
a zabravih da kaj...edna bremennost ne moje da se krie ve4no....vse pak tfa momi4e 6te naedree i malko ili mnogo sau4enicite 6te nau4at i 6te povnat podmqtaniqta i lsuhovete....a puk nqma na4in nqkoi va6 rodnina ili semeen priqtel da ne vidi malkata ti sestra......osobeno ako puk i ima nqkoq baba nablizo.....awe s edna duma vse nqkoi 6te izdrunka na va6te...togava ve4e stava po-lo6oto!!!!! :-k :-k :-k :-k
love_all
08-01-2006, 11:36
Mnogo zavisi ot vashite. Mislish li, che shte sa sklonni te da se grijat za nego? Edna ot uchilishte rodi na 15. ama sega deteto i e kato sestra, daje kazva "mama" na maika si...
vie nai-dobre gi poznavate i znaete kak shte reagirat...
no ako shte se nalaga da go davate po domove...
no kakvoto i da pravite, reshavaite burzo, zashtoto kolkoto po-rano se vzeme reshenie, osobeno za abort, tolkova po-dobre za neia. V kraina smetka tia e po-vajna ot bebe, koeto oshte ne e rodeno.
Stiskam palci da vzemete nai-pravilnoto reshenie, makr i da ne znam koe e to.
:)
PP shte izprashtam polojitelni misli;)...znam, che ne e smeshno
love_all
08-01-2006, 11:37
a za tfa momi4e deto zabremenqvalo v 8 i sled tova v 9 klas....awe vie akul nqmate li pone malko ot malko i ne se li uchite ot gre6kite?!?!?!........
Сериозно ли е, кофтория е т'ва... Тя после к'во направила с тия деца. (Превърнал съм се в бахти клюкарката, първа поща ;)
abe ti ne chetesh li! I dva puti e abortirala sus sprincovki!ama e bila oshte v tretata sedmica...
hristina^
08-01-2006, 11:42
поговорете с вашите...мн кофти ситуация
znae6 li vse pak az naprimer ne sum "za" da rodi, za6toto po tozi na4in obri4a tva bebe na edno mu4enie za cql jivot ai seriozno se sumnqvam 4e 6te e gotova da go dade prosto taka za osinovqvane....no i ot druga strana edin abort za neq nqma da e "blagopriqten" za6toto v pove4eto slu4ai tezi momi 4eta ne mogat da imat deca sled tova....az boh te posuvetvala da kajete na va6ite...te 6te precenqt nai-dobre...
vikito_666
08-01-2006, 11:47
znae6 li vse pak az naprimer ne sum "za" da rodi, za6toto po tozi na4in obri4a tva bebe na edno mu4enie za cql jivot ai seriozno se sumnqvam 4e 6te e gotova da go dade prosto taka za osinovqvane....no i ot druga strana edin abort za neq nqma da e "blagopriqten" za6toto v pove4eto slu4ai tezi momi 4eta ne mogat da imat deca sled tova....az boh te posuvetvala da kajete na va6ite...te 6te precenqt nai-dobre...
tva bqh az!
въпросът е наистина мн сериозен и трябва да помислите мн преди да вземете окончателно решение!!! всички се опитват да те посаветват да за пази детето и да го даде за осиновяване, обаче замислили сте се че ти няма да можеш сама да се грижиш за сестра си , а на нея раздялата с бебето ще и е мн трудна . моя съвет е да кажете народителите си защота така сестра ти ше е по сигурна и риска ще е по-малък. успех момичета дано нещата се оправят!!!!!
[b][i]Ми тя е на 14 години много е опасен един аборт на нейната възраст.Трябвало е по-рано да се обърне внимание,и чрез някакви хапчета съм чувала че може да се прекрати развитието на зародиша,но това е възможно първите дни...Сега вече единствния начин е на роди бебето.Ти трябва много да я подкрепяш..Всеки родител би реагирал по различен начин.Може да те обвинят теб като по-голяма...да се ядосат много,да избухнат,но в следствия могат да разберат че вече това са обстоятелствата и да го приемат... :-k
Подкрепям!
BeBcHeTo
08-01-2006, 11:57
Aborta e opasen osobeno na neinata vazrast no mai nai-dobriq variqnt e da rodi deteto i da ne kazvate na va6te.Aide uspex 6te stiskam palci vsi4ko da e kakto go iskate :wink:
BladeMaster
Tezi deca do kade stignaha ???
Nai-dobre pravete abort ne ostavqite oshte edno dete v soropitalishte :smt018
Алминатора
А стига бе отколко малки почвате да се ебете бе?
ragingbull
08-01-2006, 11:58
dobre we hora...ima edna tema koqto e nai-otgore, i se kazva abortut...hvanete pro4etete pone malko...eto edna izvadka ot tam:
От друга страна – при момичета под 16 години износването на плода и раждането при неукрепналия и недоразвит организъм може да причини по-голяма опасност за здравето, дори за живота на момичето, отколкото добре направения аборт. В България аборт на момиче под 18 години се извършва с подпис на родителя.
Това не е случайно. В нашата страна обикновено след 19-20 годишна възраст ситуацията се променя и мотивите за правилно решение са други. Предполага се, че след тази възраст повечето хора са достатъчно зрели и при наличие на бременност могат да предпочетат създаването на семейство пред аборта.
И пак ще ви напомним, че чрез използването на контрацептивни средства няма да се стигне до дилемата аборт или раждане.
i oburnete vnimanie na frazat....bi bilo po-riskovano da rodi otkolkoto da abortire.....neglano go pi6e...... :-k [-X
CooL_CheRRy
08-01-2006, 12:01
квото и да направи ще съжелява..ако абортира ще съжелява цял живот щото е убила собственото си дете.... ... аБе цялата тая ситуация е много гадна ама все пак да се е пазила [-(
DaDdY_BoY
08-01-2006, 12:02
малееее....тва си е мн мн мн сериозен проблем...треа много сериозно да размислите...обаче ако направи аборт...може после да си има проблеми...а пък ако го задържи мислиш ли че родителите Ви няма да разберат после ??? #-o ](*,) ](*,) ](*,) :?
Impress_Me
08-01-2006, 13:32
dobre we hora...ima edna tema koqto e nai-otgore, i se kazva abortut...hvanete pro4etete pone malko...eto edna izvadka ot tam:
От друга страна – при момичета под 16 години износването на плода и раждането при неукрепналия и недоразвит организъм може да причини по-голяма опасност за здравето, дори за живота на момичето, отколкото добре направения аборт. В България аборт на момиче под 18 години се извършва с подпис на родителя.
Това не е случайно. В нашата страна обикновено след 19-20 годишна възраст ситуацията се променя и мотивите за правилно решение са други. Предполага се, че след тази възраст повечето хора са достатъчно зрели и при наличие на бременност могат да предпочетат създаването на семейство пред аборта.
И пак ще ви напомним, че чрез използването на контрацептивни средства няма да се стигне до дилемата аборт или раждане.
i oburnete vnimanie na frazat....bi bilo po-riskovano da rodi otkolkoto da abortire.....neglano go pi6e...... :-k [-X
a az kakvo kazah v prednite si 2 mneniq !
Kotetoto
08-01-2006, 20:36
Az mislq,che trqbva da kajete na roditelite si,za6toto te nai-dobre mogat da recenqt kakvo da napravi s bebeto.Sigurna sam 4e 6te q razberat.Ili pak se posavetvaite s nqkoi va6 rodnina...vie savsem sami li ste???
_crazy_baby_
08-01-2006, 20:57
Boje moi kakvi hora imalo tctctc #-o kak mojete da i kazvate da zadurji bebto da go rodi vie znaete li na neq kolko 6te i e tejko prez tezi 9 meseca amii nali imate priqteli te nali shte vidqt sestra vi shte se obadqt na vashte po telefona i ko ami aloo...nz kak da ti go kaja oba4e dushterq ti e bremenna e togava ve4e shte otka4at horata po dobre im kajete az sum sigorna 4e shtom im kajete te shte se vurnat i shte pregledat vsi4ki vuzmojni na4ini koito da ne navredqt na zdraveto na sestra ti i poburzaite vseki den e ot golqmo zna4enie kolkoto po skoro tolkova po dobre uspehh :smt006
BeZ^BikiNi
08-01-2006, 22:07
Abe kak taka shte rajda tq e na 14 - toest 7mi klas. :shock: Izobshto ne moje da stava duma za rajdane prosto nqma da moje da go izdurji organizma i e slab i shte navredi ne samo na deteto a i na sebe si zashtoto tqloto i ne e prigodeno i gotovo za takova neshto.Po dobre kajete na vashte i da napravi abort. Az lichno imam sauchenichka koqto na 16 napravi abort i nishto i nqma i vsichko mina dobre :-k =; [-X [-X [-X
Да, наистина е опасен абортът на нейната възраст, и може би по-добре е да кажете на родителите си :roll:
za men sestra ti e edna glupa4ka ,a ako ne ovedomite va6ite ...prosto 6te ste unikalno glupavi...za6toto ako sestra ti rodi ...taka ili ina4e roditelite vi 6te badat ovedomeni ot rodilniq dom.... i togava te6ko vi i na dve4kite... a za osinovqvane...emii prosto si predstavi za moment ,4e ti si novorodenoto bebe i o6te ot rajdaneto jivota ti e obre4en... da si sira4e !
kak ne vi e sram i 2-te !?
А някой от вас умници замисли ли се, че както няма право да абортира без подписа на родителите, по същия начин няма право и да даде детето за осиновяване без тяхното съгласие, защото веднага след раждането те се превръщат във временни настойници на това дете, докато тя не навърши 18 години? А ? И абортите не са чак толкова тежки, колкото си ги мислите, ако се направят от професионалист, а не от някой квартален шарлатанин - майка ми е правила 2 аборта преди да ме роди - пък хей ме на - пиша си тука.
wAKo ako be6e pro4el gore... napisal sam ,4e sled samoto rajdane .. roditelite im nqma kak da ne badat ovedomeni....
prav si te stavat avtomati4no nastoinici na tova dete ,za6toto vse pak "umnata" im da6terq ,koqto spi "bez gashti" nqma 18 g. =; :wink:
Ша каиш на малката пикла да не се прави на голяма и да използва презерваритиви. Може ли едно момиче на 14 години да забременее ве...
А м/у другото да не се казва Айше ?
Tempestjuji
08-02-2006, 10:31
bravo na vas.. sestra ti 6te rodi poredniq neshtastnik, koito nqma da poznava roditelite si .. bravo, bravo... vie hich ne mislite za tova dete..vajnoto e na vas da ne vi se karat... vie ste sudisti i nqmate i gram moral.. tolkova li nqma nachin da im kajete..nqma li nachin da im se obadite??? nqma li drug nachin, a ne da obrichate edno dete na neshtastie???
moqt suvete da im se obadite i da im kajete..moje puk da se vurnat..edva li 6te vi ostavqt na proizvola na sudbata....
BebeTooOoo
08-02-2006, 10:35
spored men trqbva da abortira.kajete na va6te .te 6te reagirat po dobre.tfa e seriozen problem.se pak e na 14 god. malka e da rajda .
Ice_Kiss
08-02-2006, 11:14
Най-добре според мен (и повечето тук) е да се обадите на ваще,те най-добре знаят какво да направят
He3HauKa
08-02-2006, 11:29
po tozi nachin shte jertvash badesheto a moje i jivota na sestra si.Na 14 godini ne e zavarshilo razvitieto na organite i,i ne se znae dali sht moje da iznosi bebeto i dali pri rajdaneto shte ocelee.Ima chasni kliniki kadeto se plashta za abort ,struva ne pove4e ot 150-200 lv ..
osinoveno momi4e
08-02-2006, 12:13
Zna4i az 6te kaja moita gledna to4ka .. neiskam da obijdam nikoi! Az sum edno osinoveno momi4e.... ne me pitai kak se 4uvstvam kato znam 4e biologi4nata mi maika me e ostavila v dom!!!Pomisli nqkoi den tova dete kak 6te se 4uvstva... pomisli kakvo 6te stane s nego ako go ostavite za osinovqvane.. ne se znae kakvi roditeli 6te go vzemat.. moje vaob6te da ne go vzemat.. i sled kato napravi 18 to 6te ostane samo na ulicata! PO DOBRE KAJETE NA RODITELITE VI !
SummerKiss
08-02-2006, 12:27
Nqma smisul da si prikazvame , kolkoto da ne zaspim,za6toto v tozi forym vsi4ki sme deca.Spored men e po dobre ,predi da kajat na roditelite si , da se konsyltirat s lekar.
krem4et0
08-02-2006, 12:27
Наистина ситуацията е ужасна-на 14 да стане майка.Няма да й чета морал,но това е супер безотговорно поведение.И аз съм чувала за аборти с инжекция,но не знам не е ли късно за това.Мили момичета-кажете на родителите си.Вие не сте достатъчно големи да решите какво да правите,а идеята ви да криете и да се роди това дете е абсурдна.нека те да се върнат от чужбина,да се съберете да дойде и бащата-защоникой не го спомена и да поговорите.Срам не срам питайте гинеколог,но според мен 1 износване ще е доста трудно за толкова малко момиче.Абортът е добро решение,но естествено направен като хората.И моля ви ползвайте предпазни средства бе хора.Толкова ли е трудно това.
А да що за родители са вашите да ви виждат 1 път на 1-2 години.За мен те са безотговорните и също имат вина за станалото,защото 1 момиче в началото на половото си съзряване има нужда от майка.
BSplayer
08-02-2006, 12:55
ти наред ли си...знаеш ли какви последствия може да има.
Ani_girl
08-02-2006, 13:02
kogato e pravila sex e trqbvala da mislis za posledstviqta a ne samo da i go rugat kolkoto i gadno da zvu4i .spored men e p[o dobre da se prestrashite i da kajete na vashte za da napravi adort a ne da rajda bebeto i da go zahvurlite kak moje da ste takiva bezoitgovorni be .spored men ako rodio bebto 6te si zasipe jivota kakto i jivota na bebeto ama nz vie si znaete mnogo ste bezotgovorni i dvete !!! ](*,) ](*,)
Ами,както казаха абортът е доста рискован.По-добре кажете на вашите.Ще се ядосат,но после ще ви помогнат.Това дете ще бъде без майка,ако го дадете без майка.Естествено,ви еси решете какво да правите. i spored men tova e nai dobroto re6enie.trqbva va6ite da znaqt.14-godi6nata im da6terq e bremenna a te ne znaqt.tova ne e kato da si probie6 pypa i da ne ima kaje6.tazq bremennost moje da provali 2 jivota.a predpolagam rositelite ti sa razumni hora i 6te napravqt nai dobroto i za sestra ti i za bebeto...uspeh...
Abe nai -dobre go prodai pi4.Se se preebete ako go dadete za osinoviavane,a puk abort e dosta zestoko.Pone taka se zemete nekoi lef. :smt005
sexy_diva
08-02-2006, 15:51
Abotat naistina e riskovan, no vse pak e po-dobriqt variant i nai-veroqtno nqma da ima otricatelni posledici.A da ostavite deteto na proizvola na sadbata - jestoko e.Tova ne e kukla, a dete,4ove6ko sa6testvo.Ako tova dete ne bade osinoveno sled kato go izostavite to e obre4eno da bade cal jivot sira4e i da strada.I za kakvo e vsi4ko tova...za da ne razberat roditelite vi...
тц тцсестра ти е на 14 абе тая сестрати е болен мозък но както и да е сигурно не е виновно момичето ...
ми кажи че е твое и така по дуре от колкото да дадето милото детенце което с нищо не е виновно ..така или иначе щом ще го даржи 9 месеца ... малии на 14 хората и деца си имат ... :-k
Klizmata
08-02-2006, 16:04
Zna4i naistina polojenieto e mnogo kofti za6toto 1. ako napravi abort moje posle sled vreme da nqma deca i 2.4e ako ne napravi abort moje da i se slu4i ne6to pri rajdaneto nedai si boje za6toto tq e malka i organizma i e o6te mnogo slab....mislq 4e po-dobre e da riskuvate s abort se 6te nameri6 nqkoq klinika kudeto pravqt nezakonni aborti 6e butne6 200-300 lv i vsi4ko e ok... :-({|= :-({|= :-({|= :-({|=
Mike-Jones
08-02-2006, 20:01
abort nai dobre kak na 14 si e ve kakvo iznosvane male dete sas korem ogromen ole po dobre abort che jivota shte i zamine
V nikakav slu4ai ne pravete kakvoto i da e bez da znaqt vashte ! Zadaljitelno trqbva da im saob6tite..kakvoto e stanalo-e stanalo.Kajete na roditelite si !
sweetcat
08-02-2006, 20:54
mnogo e malka za da rajda...tva e mn trudno i pak ima veroqtnost va6te da razberat....mislq si 4e e po dobre abort...ama deistvaite po byrzo...
vse pak pomislete i za deteto kolko izostaveni ima zaradi nemarlivost i neznanie...ABORT....TVYRDO...DRUGOTO E MY4ENIE ZA MOMI4ETO I ZA VSI4KI OKOLKO NEQ I NAKRAQ I ZA NERODENOTO DETE
Еми много е гадно така но според мен трябва да направи аборт! Просто незнам как ще се чувства това дете като разбере после за тая случка... като мислите да го оставите я си представете как ще се почувствате като плод на тийнейджърска лудория.. а и на нея целия живот и отива на майната си ...
Аз мисля че трябва да кажете на вашите (говори с тях успокой ги и ги накарай да разберат ситуацията не да реагират с разочарование и обиди защото няма време за това). И като им кажете заедо намерете специалист осигурете максимално добро ниво на работа и нека да направи аборт. Не пестете парите!!! Те нямат значение важно е да е специалист! успех! :smt006 :
Mike-Jones
08-02-2006, 22:31
ABORT....TVYRDO...DRUGOTO E MY4ENIE ZA MOMI4ETO da to4no taka e
aborta burzo dokato ne e kusno. posle she sajelqva che ne go e napraila. ne stiga che she hodi s golqm korem ami i shte ima mnogo zdravoslovni problemi, she se obezformi i dr neshta. nenormalna rabota e ako ne kajete na roditelite. te estestveno nqma da iskat da se zadurja ploda ama i moje da trugnat da se vrushtat i stava dulga i shiroka... po dobre govorete s lekar pyrvo.
prosto az :)
08-03-2006, 17:30
i az poprincip sam za abort,za6toto tq samata o6te e edno dete,pak i da si ima....oba4e ot druga strana....pri men situaciqta e mn gadna-kazaha mi,4e ako zabremeneq ne trqbva da pravq abort,za6toto pove4e nikoga nqma da imam deca...mn kofti e....taka 4e se molq da ne se slu4va sega,za6toto mi e rano pak i ako se slu4i nqmam dr izbor osven da go ostavq....za tova neznam pri sestra ti kak 6te e,no e mn riskovano i nai-dobre pogovorete s va6te i zaedno vzemete re6enie kakvo 6te pravite,uspeh
DeSiTo0o
08-03-2006, 21:59
Абе вия луди ли сте? :shock: Как ще си роди детето и ше го дадете за осиновяване?!По-добре кажете на ваще и да направи аборт!
И аз смятам, че трябва вашите да знаят. Ако много ви е страх как ще реагират може да излъжете, че е била изнасилена (чукам на дърво де, да не се случва никому), но ако смятате примерно че няма да викат много. Така сестра ти ще е жертвата и ще намерят начин да оправят бъркотията. Но вариантът "раждане" аз лично не го одобрявам.
SaYoNaRa
08-03-2006, 22:36
Кажете кво е станало че само ни държите в напрежение :D
Винаги съсществува опцията за нелегален аборт, излиза по-скъпо (доколкото съм запознат около 200-250лв.), но пък няма да са ви необходими документи от родителите. Затова пък ще са ви необходими правилните връзки.
The Fallen Angel
08-04-2006, 13:43
Според мен трябва да се каже на родителите за станалото и после да се пасъветвате с лекар...
ам чела съм а и майка ми е казвала че аборт може да се прави до началото на 4 месец колкото и лудо да ви звучи!наистина кофти ситуация но тя трябваше да внимава но не само тя ами и този който както казват другите не е успял да си искара екстрата навреме!но хораа все пак има презервативи бре!!!та ся вече сваршило!момичето е колкото мен и смятам че ако реши да запази детето тя рискува живота си но не само нейния но и на детето!чела съм няколко книги не казвам че обичам да чета но просто ако ми се наложи искам да знам какво да правя и бях прочела в една книга (и както казах с майка ми сме говорили няколко пъти за това и от нея знам много работи) че аборт се прави 2-3 пъти и ако надвишиш тази цифра деца няма да имаш вече никога!не искам да ме помислите за няква откачена просто казвам това което знам :| и искам поне малко да помогна това което трябва да направят най-напред е да кажат на родителите си и то докато е време макар чр може да им се поскарат малко но карането не е важно колкото един човешки живот!сега сигурно си казвате тя на 14 нищо незнае и това което казва са пълни простотий!квото искате мислете просто искам да помогна на това момиче!
А и ако го родиш не бива да го зарязваш в дом защото мисля че няма да ти е приятно след време ако никой не го е взел да го гледаш на улицата как проси пари!за ся най-добре и не само според мен но и според всички е да кажеш на родителите си!
надявам се поне малко да съм помогнала и УСПЕХ!
ах,разхайтила си я тая малката курва хАХА
adDicTeD`tO`yOu
08-07-2006, 10:27
Божее на 14 и бременна....Накъде отиа света....според мен най-добре да кажете на родителите ви...и да говорите с някой лекар... :|
sapphire5
06-23-2011, 08:29
Абе вия луди ли сте? :shock: Как ще си роди детето и ше го дадете за осиновяване?!По-добре кажете на ваще и да направи аборт!
аборт!.. кажете на ваще ии тва е.. няма друг изход..... :?
DarkTemplar
06-23-2011, 08:36
шшш, темата е от преди 5 години, айде ключ.
Extremescream
06-23-2011, 09:12
:-o