PDA

View Full Version : Колко струва 1 тест за бременност?

08-05-2006, 21:50
Знам,4е темата е тъпа,но ми трябва спе6но пи6ете рлс 8-[

Eleonora
08-05-2006, 21:58
3 лв.струва :?

CrazyWitch
08-05-2006, 22:02
Еми тоя който аз съм използвала струва 3лв. вид касета.
Ето още малко инфо:

Какви видове тестове за бременност се предлагат у нас?

В аптеките у нас могат да бъдат намерени три вида тестове с различни марки - Surecheck, UniMark, Home Test, Quick Sure, Clear Test, Ozone, Clear View, Confirm.

Очаква се в най-скоро време у нас да бъде пуснат и Presto - тест, който може да бъде използван няколко дни след полов акт и регистрира бременност много по-рано от другите. Те се различават по устройството си и начина на употреба.

Тестът „лентичка” обикновено е съпроводен с допълнително легенче. То се пълни с урина. Лентичката се изважда от фолиевата опаковка. Потапя се до обозначената върху него линия, така че стрелките нарисувани върху лентичката да сочат надолу.

След 1 минута тя се изважда, поставя се хоризонтално на чиста и равна повърхност и се отчита резултатът, най – добре след 3 минута. При този вид тестове за бременност има риск той да се направи неправилно. Това се случва, ако лентичката се потопи повече от необходимото, а тогава не може да се гарантира точността на резултата.

Тестът „касета” се използва като с помощта на пипетка се капват 3-4 капки урина в обозначено отворче. Резултат се отчита между първата и десетата минута, но не по късно, на „екранчето” на теста.

Това са една или две цветни ивици в зависимост от това дали жената е бременна – две цветни ивици или не е една цветна ивица. Този тип тестове са най-използваните по света.

„Касетите” са лесни за прилагане и разчитане, не изискват употребата на помощен инструментариум или квалифициран персонал за работа с теста. Бързи са и дават качествен резултат, а опасността от допускане на грешка по време на тестването е минимална.

Последните проучвания сред младите момичета и жените у нас показват, че най-предпочитан от тях е тестът Sure check, който също е от този тип.

lina15
08-06-2006, 12:23
е то след тая реклама която бяха пуснали по ТВ-то как хората да не си го купуват. (за Sure Check)

Love_You_Baby
08-06-2006, 13:33
има оп 3 лв и по 80ст също.. поне аз като си купувах имаха само тия двата вида.

NAT LA GITANE
08-06-2006, 13:38
kupi si Sure Chek! 3 lv mai struva6e...i naistina e to4en!

BeBcHeTo
08-06-2006, 13:47
3 leva sa....

^just_me^
08-06-2006, 14:17
3 do 7 lv