View Full Version : Koga nastupva ovlulaciqta?
hollaback_girl
08-20-2006, 16:06
Taka zna4i...iskam da pitam po koe vreme ot mesecniq cikul ima ovulaciq i izob6to kakvoto znaete za ovulaciqtaa 6toto sam tarsila v knigi i v neta ama vse ne mi stava qsno..a pyk za po-sigurno ne e lo6o kato se pravi sex da ne e v perioda na ovulaciq,doir da se izpolzva prezervativ(nali moje da se syksa).predpolagam 4e ima i drugi momi4eta,koito ne sa dobre osvedomeni po tzo ivapros i pls kazvaite :D mersi predvaritelno za otgovorite
hollaback_girl
08-20-2006, 16:08
amm vaprosa moje i da e typ ama po-dobre da se prestra6a i da pitam otkolkoto da si sedq v nevedenie
alkobalko
08-20-2006, 16:33
Овулацията е периодът, в който рискът от забременяване е най-голям. При момичета с редовен цикъл настъпва на 14-ят ден, броено от започване на менструацията. Тъй като в повечето случаи цикълът не е редовен се смята с +/- 1-2 дни. Тогава най-добре не прави секс, защото рискът от бременност, както вече казах е най-голям. Лично аз усещам, когато съм в овулация. Ставам по-раздразнителне и най-малкото нещо може да ме извади от контрол. Надявам се, че съм успяла да ти пшомогна поне малко. :)
Овулацията е 14 дни преди началото на следващата менструация.
alkobalko
08-20-2006, 16:37
Овулацията е 14 дни преди началото на следващата менструация.
Може и така да се каже. Но при едно младо момиче е много трудно да се определи кога точно ще е следващата менструация, ето защо се броят 14 дни от началото на цикълът.
az ne razbrah sled ili predi menstruaciq se broi? :-k :-k :-k
alkobalko
08-20-2006, 17:57
Брои се от започване на менструация. При много малко момичета идва точно на 28 ден. Ето защо се броят 14 дни от започване на менструация.
вярно е, но доколкото знам сперматозоидите живеят в женското тяло от 3 до 4 дена след половия кат. това знали ли, че ако например ти е дошло на 28-ми и овулацията се пада между 10 и 11 на следващия месец, а сперматозоиди са попаднали в теб да речем на 9-ти, можеш да забременееш тогава?! :-k
alkobalko
08-20-2006, 18:49
За съжаление има такава възможност. Точно за това казват +/- 1-2 дни.
мисля, че Aleandra е обяснила много добре цялата ситуация.
`Death`Whore`
08-20-2006, 22:58
Овулацията може да се изчисли с мерене на температурата...но това е метод за зачеване, а не за предпазване от бременност. Алеандра е права. но както е +- 1-2 дни, може и да бъде +- 5-6 дни. Без значение в кой ден от цикъла се получи свършване във вагината, трябва да се вземе незабавно Постинор дуо.
А цикъл всъщност е времето от началото на една до началото на следващата менструация. :)