PDA

View Full Version : Самокритика и девалвацията на съвременната младеж

akademika
08-24-2006, 00:49
Самокритика и девалвацията на съвременната младеж през погледа на един 16 годишен:
Здравейте, днешно време, забелязвам, че медийте, а в следствие повечето ми връсници размиват доста от човешките ценности като знанието, любовта и морала.
Като пример ще дам цензурата през времето на тоталитарното управление в България, разправя се, че тогава е нямало свобода на словото - но всеки интелигентен Българин ще осъзнае, че сега това понятие дори е размито... но да се върнем на цензурата. Повечето от тогавашните филми са били направени така за да поучат нещо добро у обществото, и децата да вземат пример от войводата, бригадира или било то малчуганите от 'Войната на таралежите'. Секс сцени по тогавашното наше кино са отсъствали, а насилието в повечето случаи е било олицетворявано като нещо много лошо и недопустимо.Моралните ценности са били извисявани към знанието и .... обичта към разбира се партията (какво да се прави...), но и към почитане на на предците - тези които са допринесли за запазването на България...(да не се увличаме). Ако направим паралел с съвременното кино излъчвано по родната ни земя, ние ще забележим главно асоциаций или открити подбуди за секс, убийства и насилие - Ще попитате 'Че какво лошо', Но аз ще ви отговоря. Плътта е преходна, а душата е вечна. Това не е вероучение - но когато едно дете стане възрастен мъж/жена на 40 и повече години - той ще съжалява за изборът, който е направил на 20 - защото фалшивите 'ценности' ще породят деформиран ценз при избора на брачен партньор, защото любов вече като че ли е синоним на секс ... следствието можете да проверите в почти всеки американски филм. Обърнете внимание, че там почти всяко семейство е разпаднато (обикновено развод) и детенцето е гледано от единия родител.
Дотук с секса и насилието - да погледнем любовта към знанието, и моралът.Не случайно се казва че за да си интелектуалец - ти трябва да си 3-то поколение вишист (баба и дядо, майка и баща, и ти включително да имаш висше образование). Но знанието по филмите е компроментирано. (като основен източник на "култура" днес) Забелязваме, че символът на знание е оприличен на ТЪП зубър, който се разхожда с книжка под ръка постоянно и има ОГРОМНИ ЦАЙСИ (очила).НЕ случайно повечето младежи не биха искали да са като него, но е така защото концепцията е сбъркана. Знанието няма нищо общо с 'енциклопедичната памет' (Пример: ако можехте за запомните 100 000 телефонни номера, вие не ставате за гений - а за телефонен указател) - знанието означава да можеш с малкото налична информация да направиш на практика нещо. А когато човек има знания и образование - той има по-различен поглед върху света от един тъп мангал на улицата (това не е расистка нападка :) ).
Искам да ви споделя, че мозъчните връзки се образуват до около 20 годишна възраст и след това ученето става изключително трудно - развивайте мозъкът и паметта си докато можете, ще ви трябват !!!!!
В момента аз съм за 10 клас, и ще опиша обстановката около себе си, и мен включително. Както сигурно подразбирате в момента си нямам гадже, но това е така, не защото - съм много беден, съм с лоши физически данни или съм пълен профан. А поради простата причина, че не съм намерил момиче, което да застъпва критериите ми (в скоро време май попаднах :) ) - реално погледнато мога да си намеря момиче за задоволяване на половия ми истинкт за отрицателно време - но замисляйки се, това ли е важното в живота. Лично за мен трепетното очакване на момичето, в което съм влюбен, да ми вдигне телефона - е по-ценно и от най-добрия акт, който бих имал.
Но в контраст с моето поведение наблюдавам реакциите на моите връстници, които, извисяват ценности - като псуване на учител или рушене на обществени сгради.Повечето от тях, като че ли, биха се сношили всяко нещо, що има дупка !? (разбирасе има и изключения, но те са рядкост) да не припомняме, че 'форсираните' полови взаимоотношения си имат последствията, но на тях може да се спра друг път.
Момичетата като цяло са в положението на моите връстници (разбира се пак има изключения) - като тях ги гризе повърхностен (а и по-дълбок) екзистенциализъм. Като голяма част имат мозък колкото да уравновесява налягането с околната среда, защото не развиват потенциала си, а гледат 'Планета'...
Къде се дяна платоничната любов? - отговорът е прост - вече е на изчезване - защото (аз съм момче) почти всяко момиче с което съм се опитвал да имам взаимоотношения от подобен род е тръгвало с първия, който започва да го обарва в блъсканицата на входа на училището ...Питайки се сам къде сгреших - си отговарям постепенно ...никъде просто нивото е ниско, а моя гард е прекалено висок общото плътско мислене. - А обществото винаги изхвърня различния.
Тъжното е, че бавно и безвъзвратно, и моите ценности отиват на вятъра за да се присъединим към огромното конформистко стадо наречено - ново поколение ...Сигурно се въпросът за конформизма ви убягва - аз бързо ще се коригирам като ви обясня. От първо място - модата, тъпите вицове и лафове от рода на 'Аве къде е батко ве?, до слушането на тази пародия на музика наречена чалга.

Лошото е, че повечето от изказаното дотук е световна тенденция - но какво по-хубаво от това народът да е прост, за да може властта да го манипулира по-лесно...

Не зная как ще гледа на света на 17 години, но не вярвам гледната ми точка да претърпи големи промени.

Благодаря ви за прочитането на моя личен анализ, ако имате някакво мнение или забележка - моля споделете!

gery_to
08-24-2006, 00:57
Taka e no kakvo da se pravi....... :roll:

akademika
08-24-2006, 01:04
Taka e no kakvo da se pravi....... :roll:
Човек трябва да пази идивидуалноста на собствения си характер и мисли и да не оставя да въде повлияван от общественото и мнението на връстниците си, Трябва да се бори - както е казал Яне Сандански - "ДА ЖИВЕЕШ ОЗНАЧАВА ДА СЕ БОРИШ" - а всеки си има за какво - лично в мое присъствие, аз съм успял да направя така, че например никой да не псува - защото ни най-малкото звучи грозно.

08-24-2006, 06:54
Това 70-80% от хората в тоя форум няма да го разберат. : ) ловя бас

iiirish
08-24-2006, 06:55

най-вероятно си прав за съжаление

BUBU_to4ka_TO
08-24-2006, 07:01
stra6no uvajavam 4oveka, koito go e napisal i iskam da mu kaja 4e NE E SAM ima i drugi kato nego....samo da ne gubi nadejda

08-24-2006, 07:09

Дамм.... и точно тия хора, който включват тия 70-80%(може би) смятат това момче за задръстеняк и сдуханяк(или тама както се изразяват).

slan4evo_momi4e
08-24-2006, 07:56
От известно време посещавам този форум и чета какви ли не мнения, проблеми и коментари и всеки път, когато срещна нещо абсурдно, цинично, пошло и дори просташко се питам накъде върви обществото ни?!
Възрастните днес постоянно са склонни да критикуват и да повтарят, че новото поколение е пропаднало и е лишено от всякакви ценности...НО кой е виновен за това?! Защо никой не си задава този въпрос?! Нима е възможно причината да се крие единствено в днешните подрастващи?! Не, разбира се...Отговорни за днешния опадък на ценностите и морала са същите тези пораснали хора, които остават безразлични и нехайни към проблемите на младежта...
От части съм съгласна с написаното в тази тема...и бих похвалила автора за неговата зрялост, но нещата не са толкова прости, колкото той ги описва...Това, което прочетох (с интерес и доза възхищение) са баналните общоприет приказки, нещата, които се повтарят от години, но никой не им обръща внимание...Чалгата, сексът, моралът...неща, с които сме в непосредствен контакт, неща, които донякъде изграждат живота ни...Нека сега и аз да кажа как виждам нещата....чалгата нашумя през последните 7-8 години (може и по-малко да са)...причината за това е, че групи като Сигнал, Щурците, Фамилия Тоника, ФСБ и много други не успяха да задържат интереса на младите...Защо?! Защото не са екстравагантни, показни и пошли...защото смисълът на музиката, която те правят е твърде дълбок за днешната младеж....а чалга певиците...те са просто обрисувани с грим кукли, без всякакви ценности и себеуважение...Започнаха да показват "прелести", да излагат на показ сексуалността си и станаха интересни...Защото хората не бяха виждали преди такава музика и такова "изпълнение".....а сега им предлагаха...и естествено бунтът срещу всякакви ценности и ограничение на "предишното" общество (в което са израстнали родителите ни) намери отклик в тази пошла музика...Но нима не я слушат и възрастните?! Виждала съм хора на по 50-60 години, че и повече, които весело си тананикат последния хит на някоя чалгаджийка...Нима това е грешка на младите?! И как се очаква днешните подрастващи да отхвърлят тази музика след като родителите им ги отглеждат от малки със нея?!
И после сексът....секс днес правят всички....за мое огромно учудване и огорчение дори 12-годишни деца...Това не е нормално, но и то е следствие на нуждата да бъдеш интересен, на жаждата да бъдеш ГОЛЯМ...Защото големите правят така...И виновни пак са хора на по 30 години...защото те налагат този стандарт в обществото и младото (още недоразвито) съзнание на тийнейджърите не могже стойностно да оцени тази норма....и да я осъди като погрешна...Защото, съгласете се, но сценаристи на филмите на са деца на по 15 години...те са зрели хора, на които не им пука за новото поколение....А какво е виновна то, че е така беззащитно?!
А морал днес няма кой да гради...родителите са твърде заети със своите всекидневни грижи и оставят децата си без контрол....на произвола на съдбата...и резултатът е очевиден....
Да, обаче днес ще чуете само критика....и никой няма дори да се опита да разбере причините...Защото проблемът всъщност е много под повърхността...проблемът е в основите на самото общество...чийто главни представители днес са хора над 18 години....тоест възрастни...
Бих упрекнала всеки, които се прави на зрял и просто вижда проблемите и само критикува, бих упрекнала всеки, който твърди, че не е част от тази маса хора...Защото това е просто илюзия...Хората, които само говорят са просто по-хитри, не по-зрели и отговорни...Истински ценностните хора, са тези, които виждат проблема и правят всичко възможно да го отстранят...на тях им свалям шапка...
И моля престанете с общоприетото виждане, че момичетата са празноглави кукли, а момчетата мислят само за секс....нещата са далеч по-сложни...

DiRTy^^SLuT
08-24-2006, 16:04
stra6no uvajavam 4oveka, koito go e napisal i iskam da mu kaja 4e NE E SAM ima i drugi kato nego....samo da ne gubi nadejda

подкрепям те! =D> =D> =D>

akademika
08-24-2006, 17:11
Относно slanchevo_momiche - добре защитавате позицията си , но искам да допълня, че споменах- проблемът е политически - но, въпреки че мога, не желая да разяснавам как и защо поради причината, че това са опасни работи - и може дори да закрият форума (като внасящ етническа и политическа нестабилност) ако кажа нещата по начина по който стоят наистина ... - А това което съм споменал горе е една САМОкритика и анализ на девалвацията от МОЯТА ГЛЕДНА ТОЧКА -т.е. очаквам да мога да я калибрирам според мненията на другите, но явно настройка не е нужна поради това, че мнението ми е 'общо за частните случаи'. А това за момичетата и момчетата - ЯВНО съм отбелязал, че има, изключения (вероятно и вие сте едно такова).

По тази тема - кой и с какво е виновен може да се разсъждава дълго, но е факт че обикновено младите са били( и трябва да бъдат) основна движеща сила на обществото - че какво на мен ми пука, какво и си слушало на баба ти (относно чалга-та). Проблемът си има и решение, но решението изисква постоянство в оправленска тактика, която може да бъде спазвана и от едно малко дете - но не се спазва поради гореспоменати причини ...

akademika
08-24-2006, 17:18
А за тези, които не са убедени в девалвацията :) - ето най-новите
'гвоздеи' в програмата на форума :

#Какво да правя той иска само секс а аз го обичам ?# (ами тегли му една майна) - какво прави тази тема в раздел любов ?!

#ПРИЯТЕЛСТВО СЛЕД ЛЮБОВ? е такоа животно нема!!:)#

#Защо момичетата 13-16 години ходят с 20-30 годишни?# (интересен въпрос, заслужава внимание :)

#kade i kakvo pravite s gadgeto,kogato ne ste v legloto# (мама мия)

и още мноооооого ........

`BItCH`
08-24-2006, 18:28

До довърша може ли :) Обаче тези някои не показват това , което мислят за обществото , защото връстниците ще им се изсмеят .. Обществото деградира независимо каквото и да кажете . Сега всички ще почнат .. "а ама има изключения" и някакви такива , а не виждат че те го правят в определен момент. Даже и да искаш да се запазиш като личност не можеш , защото "принципите на обществото" те задължават да не си такъв.. не може да си по различен от стадото .. а ако си по различен това значи да си вълк единак и да се подложиш цял живот на самота в търсене на човека който споделя твоите възгледи и разбирания.Общестовото ще мачка различното... !

08-24-2006, 20:02
Настанявам се удобно,взимам пуканки и започвам да гледам как обществото си решава проблемите :lol:
"Обществото"
Пхахахах,толкова е жалко и смешно...
И не мога да разбера защо вие се интересувате от живота на хора,които дори не са част от живота ви?След като сте толкова "осъзнали се" и "мъдри" и не се поддавате на заливащата света простотия...К`фо ви пука за другите?Оооо,искате да сте част от обществото... :lol: Проблемите на младежта са и ваши проблеми..."Това трябва да се спре!" "Ние сме отговорни и борбени" :lol:
Айде,решавайте проблемите на обществото,аз ще се наместя и ще гледам

Проблема на обществото лесно ще се реши ... :lol: Който не те кефи трепиш наред :smt068 И какво лошо има момчето се оплава , че не харесва обществото :mrgreen:

rowzz
08-24-2006, 20:41
Настанявам се удобно,взимам пуканки и започвам да гледам как обществото си решава проблемите :lol:
"Обществото"
И не мога да разбера защо вие се интересувате от живота на хора,които дори не са част от живота ви?След като сте толкова "осъзнали се" и "мъдри" и не се поддавате на заливащата света простотия...К`фо ви пука за другите?Оооо,искате да сте част от обществото... :lol: Проблемите на младежта са и ваши проблеми..."Това трябва да се спре!" "Ние сме отговорни и борбени" :lol:
българия няма нито народ нито общество.. българия е просто 7 млн. човека затворени в 512000кв/км площ.. нищо повече..
незнам защо се ядосвате и защо гледате в паниците на другите.. всеки да са опрая както може.. а ако не може да се справи да поиска помощ..

akademika
08-24-2006, 20:42
Еми аз също не го харесвам.Затова не му се бъркам.То не е част от живота ми, и аз не съм част от неговия.Готово.Защо ми е да мрънкам,че запада?
Защото - запада заради такива като теб, с извинение, които уж не искат да имат нищо общо с обществото - и уж не ги засяга - но и те ще 'сърбат попарата' когато му дойде времето - Човек е социално 'животно'...

Obitax
08-24-2006, 22:08
Akademika bratko mnogo si prav za ne6tata no tuk ima dosta ( da ne kaja mnogo ) "kuhi leiki "

JiMiTo
08-25-2006, 10:29
маи този свят има нужда от рестарт... едно чисти начало...но..напълно е възможно дори след това начало пак да се достигне до положението в което сме в момента и извода... ние сме обречени :-)

08-25-2006, 11:12
f0r3v3r]
"Обществото"
българия няма нито народ нито общество.. българия е просто 7 млн. човека затворени в 512000кв/км площ.. нищо повече..
незнам защо се ядосвате и защо гледате в паниците на другите.. всеки да са опрая както може.. а ако не може да се справи да поиска помощ..ne e taka ako vs misliat kato teb nie 6e zativame o6e i o6e za sugalenie tvurde burzo stanahme materilani a kude otidoha hubavite ne6a kude e dobroto az viarvam 4e vs dobro ragda o6e edno i taka... sindgir.. no zaradi takiva kat teb sme na tva nivo mda ne kazvam 4e tree da gleda6 v panicata na dr ami da givee6 za da pravi6 dobro nz za teb no li4no az ne bih mogla da sam 6astliva bez horata okolo men da sa 6astlivi...

slan4evo_momi4e
08-27-2006, 18:00
Ъъъ...Това "куха лейка" май визираше мен,и нямам особено против,защото и аз използвам тези думи доста често,обаче за случаи съвсем различни..."Куха лейка" клони към тъпите путки,които постоянно мрънкат,че "не трябва да се прави секс под 17,че еди кои си момичета са курви,бива ли така,накъде върви обществото,как може така,не е правилно,аз не правя така,те какви са"...Еми...като те не правят така какво ги ебе?Дразнещо е да гледаш нек`фи лигли,които твърдят,че проблемите на обществото са и техни,че "ние всички трябва да ги решим"
А аз...Ами просто...не занимавам обществото със себе си и не му се бъркам..Защото обществото е жалко и предпочитам своите проблеми пред неговите :smt017
Винаги е по-лесно да не се занимаваш с това,от което не зависи физическото ти благосъстояние..Тоест всичко,което не те касае пряко не е твой проблем.Нека обществото да го решава :lol:

Знаеш ли, ти си типичен пример за упадъка на нашето общество...нищо лично, но непукизма и отчужденстта, които показваш ясно показват това...Което е жалко..."Обществото не ме интересува....неговите проблеми не са мои..." това са думи на малко дете...Кой ако не ти си част от това общество?! Кой ако не ти създава проблемите в него?! Кой ако не ти трябва да ги разреши?! Мисля, че е нужно да свикнеш с мисълта, че живееш с други хора (без значиние дали ги познаваш или не) и заедно с тези хора ти формираш обществото...Но това явно е твърде сложна мисъл за теб....

one_more_minute
08-27-2006, 18:43
Ъъъ...Това "куха лейка" май визираше мен,и нямам особено против,защото и аз използвам тези думи доста често,обаче за случаи съвсем различни..."Куха лейка" клони към тъпите путки,които постоянно мрънкат,че "не трябва да се прави секс под 17,че еди кои си момичета са курви,бива ли така,накъде върви обществото,как може така,не е правилно,аз не правя така,те какви са"...Еми...като те не правят така какво ги ебе?Дразнещо е да гледаш нек`фи лигли,които твърдят,че проблемите на обществото са и техни,че "ние всички трябва да ги решим"
А аз...Ами просто...не занимавам обществото със себе си и не му се бъркам..Защото обществото е жалко и предпочитам своите проблеми пред неговите :smt017
Винаги е по-лесно да не се занимаваш с това,от което не зависи физическото ти благосъстояние..Тоест всичко,което не те касае пряко
не е твой проблем.Нека обществото да го решава :lol:

1. Знаеш ли, ти си типичен пример за упадъка на нашето общество...
2. нищо лично, но непукизма и отчужденстта, които показваш ясно показват това...
3. Което е жалко..."Обществото не ме интересува....неговите проблеми не са мои..." това са думи на малко дете...Кой ако не ти си част от това общество?! Кой ако не ти създава проблемите в него?! Кой ако не ти трябва да ги разреши?!
4. Мисля, че е нужно да свикнеш с мисълта, че живееш с други хора (без значиние дали ги познаваш или не) и заедно с тези хора ти формираш обществото...Но това явно е твърде сложна мисъл за теб....

Преди всичко поздрави за размислите, бяха интересни :)
1. В случая, не мисля, че избра много подходящ пример.
2. Непукизма и отчуждеността единствено изразяват позиция.
3. Яко е, че си блъскате главите, за да измислите решение, обаче в случая - такова няма. А за проблемите.. Лично аз не се чувствам длъжен да разрешавам проблемите на никой друг, освен своите. А и за какви проблеми точно говорим? Знаете, че е погрешно да се обобщава за каквото и да било..
4. Живея с хората, с които искам да живея и съм избрал да съм, защото имаме сходни възгледи - говоря за приятелския кръг, а семейството е друга тема.

slan4evo_momi4e
08-27-2006, 19:09
One_more_minute написа....

Преди всичко поздрави за размислите, бяха интересни :)
1. В случая, не мисля, че избра много подходящ пример.
2. Непукизма и отчуждеността единствено изразяват позиция.
3. Яко е, че си блъскате главите, за да измислите решение, обаче в случая - такова няма. А за проблемите.. Лично аз не се чувствам длъжен да разрешавам проблемите на никой друг, освен своите. А и за какви проблеми точно говорим? Знаете, че е погрешно да се обобщава за каквото и да било..
4. Живея с хората, с които искам да живея и съм избрал да съм, защото имаме сходни възгледи - говоря за приятелския кръг, а семейството е друга тема.[/quote]

Смяташ, че непукизма и отчуждението изразяват позиция...да, това е така...но аз съм убедена, че тя не е правилната...
А за какви проблеми говоря....за неща като социалното безразличие, за това, че все по-малки деца започват да правят секс, за това, че насилието стана доста често срещано между младите, за това, че повечето хора остават безразлични и стоят настрана от социалните проблеми....Говоря за факта, че над 50% от българите не гласуват....че някои млади дори не знаят името на президента...ЗА такива неща говортя...Смятам, че не е непосилно за всеки един от нас да се опита да разреши тези проблеми първо за себе си....а по този начин и за останалите....Ето, станах конкретна :)
А що се отнася до това, че сам избираш хората, с които живееш си прав...Вярно ти решаваш кои да са приятелите ти, с кого да излизаш...но ако аз ударя някой твой приятел...това моментално ще стане твой проблем...без дори да се познаваме...Просто искам да ти кажа, че малко или много ти зависиш от заобикалящия те свят....

JORJIQ_*_#_*
08-27-2006, 19:11
Намерих съмишленик в този форум! :) Живеем в скапан материален свят, но и аз се надявам нещата да се променят! То си зависи от нас! Дано повече хора осъзнаят какво е истинското и непреходното в живота!

one_more_minute
08-27-2006, 19:23
"Смяташ, че непукизма и отчуждението изразяват позиция...да, това е така...но аз съм убедена, че тя не е правилната..."
Отново стигаме до тук - в какво ТИ си убедена, обаче аз мисля по друг начин..
"А за какви проблеми говоря....за неща като социалното безразличие, за това, че все по-малки деца започват да правят секс"
Така е.
", за това, че насилието стана доста често срещано между младите"
и това е така.
", за това, че повечето хора остават безразлични и стоят настрана от социалните проблеми"
Личен избор е. Да и аз съм опитвал да обяснявам на приятели някои неща, в които вярвам, обаче съм се отказал. Всеки да избира за себе си. Не пипнеш ли печката, няма да разбереш, че е гореща.

"....Говоря за факта, че над 50% от българите не гласуват....че някои млади дори не знаят името на президента..."
Не бих гласувал за някой, само защото - другия е по лош. Видя ли някой на когото вярвам, повярвай, бих си дал гласа.
"ЗА такива неща говортя...Смятам, че не е непосилно за всеки един от нас да се опита да разреши тези проблеми първо за себе си....а по този начин и за останалите....Ето, станах конкретна :)"
Да, сега вече си конкретна :wink: И не е непосилно на всеки да разреши проблема за СЕБЕ СИ. Обаче тук малко си противоречиш..

"А що се отнася до това, че сам избираш хората, с които живееш си прав...Вярно ти решаваш кои да са приятелите ти, с кого да излизаш...но ако аз ударя някой твой приятел...това моментално ще стане твой проблем...без дори да се познаваме..."
"Който има приятели - има и врагове", обаче аз първо ще разбера ЗАЩО си ударила моя приятел, кой е прав и тн и тн.. Отново ще пречупя нещата под мойте си разбирания и тогава ще действам.
"Просто искам да ти кажа, че малко или много ти зависиш от заобикалящия те свят...."
Да, въпроса е колко точно си зависим[/quote]

slan4evo_momi4e
08-28-2006, 10:21
Прав си, че всеки сам избира как да живее и какво да прави...И аз съм безсилна да променя отношението на мнозина, но ако успея да убедя дори един единствен човек в "моята истина" ще бъда щастлива... Жалко е, че в обществото се налага все повече егоизма и самовглъбеността...Не е редно човек да живее сам за себе си...но това наистина е личен избор....На мен ми става тъжно, когато видя човек да рави в контейнери, или малко дете да ходи босо по улиците и да проси...или пък когато дете се моли на майка си за близалка, а тя му казва "нямам пари"....Просто не мога да остана безразлична...И затова съм направила своя избор...да се интересувам за другите също толкова колкто и за себе си...и ако успея да променя поне малко този свят...Обществото се нуждае от водачи и аз ще се опитам да бъда една от тях...а ти живей както сметнеш за добре....

mnogomili4kata-sf
08-28-2006, 10:40
=D> =D> =D> =D> =D> Свалям ти шапка,дето се казва!Знаех си,че все още има хора като теб,колкото и трудно да се повярва.Точно на такива хора като теб се радвам-различни!В днешно време да си различен значи много....само така-давай в същия дух,пък все някъде там ще се намери момичето,което да те оцени.Както и аз вярвам,че ще намеря човек като теб

LilAngel
08-28-2006, 10:41
ебах ви у темата...не се замисляйте толко мн ве :mrgreen:

one_more_minute
08-28-2006, 10:44
Прав си, че всеки сам избира как да живее и какво да прави...И аз съм безсилна да променя отношението на мнозина, но ако успея да убедя дори един единствен човек в "моята истина" ще бъда щастлива... Жалко е, че в обществото се налага все повече егоизма и самовглъбеността...Не е редно човек да живее сам за себе си...но това наистина е личен избор....На мен ми става тъжно, когато видя човек да рави в контейнери, или малко дете да ходи босо по улиците и да проси...или пък когато дете се моли на майка си за близалка, а тя му казва "нямам пари"....Просто не мога да остана безразлична...И затова съм направила своя избор...да се интересувам за другите също толкова колкто и за себе си...и ако успея да променя поне малко този свят...Обществото се нуждае от водачи и аз ще се опитам да бъда една от тях...а ти живей както сметнеш за добре....
По тоя въпрос може да си говориме дни наред и пак ще тъпчеме на едно място. По принцип имаш добри идеи (или по скоро добро сърце).
Обществото се нуждае преди всичко от твърда ръка и увереност, за да излезем от калта.
Излиза, че аз съм някакъв пълен егоист - до голяма степен си е така, обаче всички правим каквото можем..

П.п. Ако се кандидатираш за президент кажи, да гласуваме за теб :wink:

slan4evo_momi4e
08-28-2006, 11:44
Whisskas, дано този лесен живот, който си си избрал ти е достатъчен да осмислиш съществуането си...Беазспорно пътят, който аз съм избрала е много по-труден, но и възвишен....И когато един ден се обърна назад, ще знам, че съм сторила НЕЩО...или поне, че съм опитала....
one_more_minute.....политиката ме отвръщава...и май не мисля да се занимавам с нея....Има и други начини да постигна целта си...:)

one_more_minute
08-28-2006, 18:30
Whisskas, дано този лесен живот, който си си избрал ти е достатъчен да осмислиш съществуането си...Беазспорно пътят, който аз съм избрала е много по-труден, но и
Това е безспорно според кого? Как реши, че живота, който водиш ще е изпълнен с повече смисъл от този на някой друг? И по.. възвишен :D
Не всичко е така както си го мислиш - черно на бяло, често опитвайки се да помогнеш, всъщност влошаваш нещата. Коя си ти, че да решиш кое е добро и кое лошо? Има само СПОРЕД теб и СПОРЕД мен. Съжалявам, ако съм убидил някого.

Бях си обещал да не пиша в теми за смисъла на живота, за политика и за сваляне на килограми, защото се пише едно и също - но ето - на :mrgreen:

П.П. Уискас е момиче

08-29-2006, 08:37
Академик,виж сега брато-като не можеш да победиш врага си-сприятели се с него!Това са го казали много отдавна-но още важи с пълна сила.Така виждам,че си начетено момче използваш сложни думички(за повечето хора сложни де-аз те разбирам какво пишеш),изразяваш се грамотно и т.н.НО ти трябва да се нагодиш към света иначе просто ще се изморош в търсене,а така ще губиш много ценно време,после ще дойдат комплексите(ако вече не са дошли),терзанията,но ще бъде вече късно.Трябва да бъдеш егоист-иначе ГУБИШ.На този свят няма място за добрите хора-а пък и на повечето момичета,ако почнеш да им приказваш-бъди сигурен-ще те отрежат.За това прави като мен-влагай абсолютно всичките си средства-в себе си,и мисля,че в тази нашата тинейджърска връзка е най-важно да поддържаш външния си вид-всичко друго е второ място.Намирисваш ми на "зубър"-почто 100% съм сигурен,че си такъв-Моля те не оставяй такъв-само губиш,а и яките мацки не си падат по такива! :)

summer_04
08-29-2006, 09:28
i az go uvajavam,kato se zmislim tva trqbva da ne e ne6to za uvajenie ,a ne6to normalno ,no sveta v koito jiveem e nenormalen i normalnite normi i ne6ta sa ne6ta na iz4ezvane i porajdat uvajenie ,za6toto sa glolqma rqdkost!nz dali razbrahte kakvo kazah ,nqma zna4enie pouvlqkoh se!i az uvajavam 4oveka,koito go e pisal,pri tova adksi mnogo!:)

Amayo
08-29-2006, 09:44
Аз пък си обожавам обществото-. Отидете в германия и вижте общество :? .

Communist
08-29-2006, 09:59
Обществото трябва да бъде най-важното нещо за вас на тоя свят! Трябва да се ръководите само в интересите на другите и на общото благоденствие! :!:

Communist
08-29-2006, 10:04
Академик,виж сега брато-като не можеш да победиш врага си-сприятели се с него!Това са го казали много отдавна-но още важи с пълна сила.Така виждам,че си начетено момче използваш сложни думички(за повечето хора сложни де-аз те разбирам какво пишеш),изразяваш се грамотно и т.н.НО ти трябва да се нагодиш към света иначе просто ще се изморош в търсене,а така ще губиш много ценно време,после ще дойдат комплексите(ако вече не са дошли),терзанията,но ще бъде вече късно.Трябва да бъдеш егоист-иначе ГУБИШ.На този свят няма място за добрите хора-а пък и на повечето момичета,ако почнеш да им приказваш-бъди сигурен-ще те отрежат.За това прави като мен-влагай абсолютно всичките си средства-в себе си,и мисля,че в тази нашата тинейджърска връзка е най-важно да поддържаш външния си вид-всичко друго е второ място.Намирисваш ми на "зубър"-почто 100% съм сигурен,че си такъв-Моля те не оставяй такъв-само губиш,а и яките мацки не си падат по такива! :)
В грешка си. Не виждам нищо лошо човек да е интелигентен и да говори с приятелката си за важни за цялото човечество проблеми.
И човек не трябва да бъде егоист както казваш ти. И външният вид изобщо не е важен. [-X

08-29-2006, 13:08
Комуниста-идеологията ти е престъпна и грешна,Георги Жеков ще ви оправи вас.Комуниста вярваш в една провалила се идеолигия-повтарям провалила се.Национал-социализма е истинската идеология,тя има повече предимства

Communist
08-29-2006, 13:30
Комуниста-идеологията ти е престъпна и грешна,Георги Жеков ще ви оправи вас.Комуниста вярваш в една провалила се идеолигия-повтарям провалила се.Национал-социализма е истинската идеология,тя има повече предимства
Ха, еми тя не се различава кой знае колко все пак е национал-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА....както и да е, комунизма все още има какво да покаже на света. Стига с политическите спорове, че май беше забранено тука...

mnogomili4kata-sf
08-29-2006, 17:33
Извинете много,че се намесвам,ама според мен е неумесно да се обсъждат политически пристрастия във форума!!!! :evil:

vladi_addict
10-05-2006, 17:04
към автора на темата - батка, аз съм ти връстник и явно мислим еднакво (почети де, като гледам какви сложни думи си използвал в пъривят ти пост [не ми се четяха другите]) аз съм намерил решението на проблемът ни - намерил съм си добри приятели, всички са по-големи от мен и мислим горе-долу еднакво. аз също се отвращавам от днешното поколение и идиотизъм които ни заобикаля, но няма как. затова петък вечер отивам на клуб с приятели и си "избухвам" както аз си знам, за другите - i don't give a f.uck, да си трошат главите. също като теб нямам приятелка ( но наскоро срещнах една подходяща за целта) но това не ме притеснява, защото знам, че не аз съм зле - а те.. моят стандарт е висок, и в повечето случай момичетата ми викат надут и не знам си какво, но така става като не им орбъщам внимание на напудрените задници ... \/ и наздраве !

10-08-2006, 18:56
Ми то какво да кажа - в днешно време трябва да полагаш големи усилия за да не те завлече "стадото" и за да не потъпкваш ценностите си. Въпроса е, че някои хора се се мислят за по-умни, за по-интелигентни, за по-различни от другите. Според мен трябва да показваш/казваш на другите за своите възгледи, какво мислиш и т.н., а не да си викаш "те са тъпи, нищо няма да разберат"....може и така да е, но трябва да опиташ.
Да и аз съм на мнението, че повечето тинейждъри нямат морални ценности(уж че и аз съм на 16), но само с констатиране на фактите и критикуване няма да стане. :roll:

krassiholmz
10-14-2006, 20:28
Да...
Една изключително интересна тема.
Ще се въздържа да изложа собствените си възгледи по проблема, като погледна провлема от друга гледна точка.

И така...

Представи си че си извънземно. И не просто устроен едноклетъчен организъм, а мислещо същество от свръхразвита раса, много по-напреднала във всяко отношение от нашата.
В училеще имаш предмет на име "Землелогия", в който изучаваш живота на малка, отдалечена планета, на която (съвсем случайно) е възникнал живот и (още по-случайно) живите организми там (хора) са развили едно първобитно интелектуално ниво. Та този предмет се опитва да обясни действията на хората и да предскаже следващите им действия.
Това е един от най-интересните предмети в училище. Но на другите съученици им е скучно. Действията на Земляните са твърде нелогични и (глупави). Въобще предмета е труден за асимилиране.
Това прави и прогнозите несигурни.
Но дали няма някакъв общ закон за предсказване на бъдещето?
След много изследвания върху други подобни на Земята планети, се наблюдава странна закономерност: Всяко средностатистическо общество на това интелектуално ниво понижава нивата на морала си, което е пряко следствие от прекалената свобода.
Учените (извънземни) наричат този период в развитието "Великата Морална Деградация На Народите". Интересно е да отбележим, че в определени случаи това явление не се наблюдава, но на негово място изпъкват други (недъзи) на обществото.
Науката (на извънземните) е коренно различна и е изцяло основана на еволюцията. Изведени са точни зависимости за такива абстрактни понятия като прогрес, морална градация. Ето еволюционната история на типична средностатистическа планета:
1. Еволюцията действа на самата планета, праменя я, но още не се е формирал живот.
2. Биогогична еволюция. Може да се приеме, че този етап е (завършен), когато индивидите (хората) развият способност да се самомодифицират, и по този начин да контролират (малко или много) естественото еволюционно развитие.
3. Социална (Обществена) еволюция. Земляните са намират в началото на този етап. При него мислещите индивиди започват да се оформят социално като елементи на нещо по-голямо - обществото. Еволюцията преминава на по-високо ниво.
Както е известно, еволюцията е изградена на принципа на опитите и грешките. И този етап не е изключение - по случаен път се внасят различни флуктуации и се пробва стабилността на цялото (обществото).
Както в предишния етап, и този може да се смята за (завършен), когато обществото стане способно да се самоконтролира (по логичен и разумен начин), т.е. когато бъдат разкрити механизмите, чрез които отделните индивиди действат върху цялото и цялото - върху индивидите.
Та учените (извънземни) тълкуват "Великата Морална Деградация На Народите" като част от социалната еволюцея на (човечеството).
По-нататък (АЗ, не извънземното) не мога да гадая. И като се замисля, може би (дори и малко) бих приел този модел. Защото в него има и нещо оптимистично - все пак, вероятността за грешка е половинка...

Забележки:

Думите в скоби могат да се сторят трърде (твърди) за някои, затова съм сложил скоби, за да ги омекотя.

Понеже има вече 3 страници с лични мнения (и не само), реших да съчиня нещо по-необикновено. Не давам отговор на основните въпроси - "Как да се оправим" и "Кога". Но се надявам, че това беше една интересна нова гледна точка, която внася нови въпроси, и се опитва да посочи "някъде".

Мнението ми е, че още не сме готови за отговора. Ще го намерим, когато му дойде времето. (ако не Си съгласен, предварително се извинявам)

KisskilleRcHe
10-14-2006, 20:38
Дори не можеш да си представиш колко си прав!!!! Но това нещо като го кажа на някой приятел(ка) тя ми казва: "Ти говориш като баща ми" и какво..... Зарязват ме защото съм по умен от тях и мога да разбера нещата... Дам много е лошо това, но никой не иска да го проумее.... Какво... Някой си там пуши треволяк и аз искам да съм като него... И после някой си се друса с хероин, и аз искам да съм като него..... И до кога така до самоъбииство.... Или после аз искам да имам здрави внуци.... И как ще стане това.... Като синовете ми се друсат и се напиват.... Няма да забравя никога как ми се смяха всички преди 2 години когато те се напиваха с водки и спиртове, а аз не пиех нищо..... Сега стана така че ми казват "БРАВО" и нормално...... Мисля че това "Трябва да опиташ всичко от живота!" е глупост... Ми опитай и самоъбииство и това на половина е част от живота........

Браво на теб!!!! Успехи в живота и само така !!!!!!!!

IlLuSi0nS`
10-14-2006, 20:58
и кое му е лошото на обществото и света в който живеем ?? това че вие не можете да си направите веселото и че не ви харесва поведението на повечето хора не означава че има огромен проблем защото проблем в обществото няма. проблема си е ваш като не ви харесва е*ете се и мн ви здраве. аз съм се погрижила животът ми да е купон и хич не ме е*е за обществото нито път за такива като вас кадето само знаят да се оплакват..тфа не било наред онова не било.. мн важно и без тфа живота е прекалено кратък за да го прекарвам в подобни самосъжалителни излияния..ае

KisskilleRcHe
10-14-2006, 21:15
и кое му е лошото на обществото и света в който живеем ?? това че вие не можете да си направите веселото и че не ви харесва поведението на повечето хора не означава че има огромен проблем защото проблем в обществото няма. проблема си е ваш като не ви харесва е*ете се и мн ви здраве. аз съм се погрижила животът ми да е купон и хич не ме е*е за обществото нито път за такива като вас кадето само знаят да се оплакват..тфа не било наред онова не било.. мн важно и без тфа живота е прекалено кратък за да го прекарвам в подобни самосъжалителни излияния..ае

И до кога ще караш така.... Докато вече е късно.... Ето точно за това говорим... Ти въобще не знаеш каде се намираш бе!!! И не можеш да ми кажеш да се е*а, защото ти ще се прееб*ш като човек и нищо няма да излиза от тебе... И не е много здравословно да говориш толкова смело за всички!!! Изрази си мнението, не ми обяснявай какво да правя аз щом не съм те питал!!!!!!!!!!!!!!!

До вчера срала в памперс, днес ми обяснява, че си е оредила живота...
ТИ СИ СМЕШНА !!!!!

akademika
10-14-2006, 21:24
Да...
Една изключително интересна тема.
Ще се въздържа да изложа собствените си възгледи по проблема, като погледна провлема от друга гледна точка.

И така...

Представи си че си извънземно. И не просто устроен едноклетъчен организъм, а мислещо същество от свръхразвита раса, много по-напреднала във всяко отношение от наша...

Приятелят ми krassiholmz дава много добра класификация на ситуацията чрез негов анекдот, и аз съм му безкрайно благодарен за това. Браво Краси!

Сега ще допълня:
Както краси ми казва "не резултата е важен, а опита (не напълно правилно, но върши работа до някъде) "

Трябва да се целим високо. Никой не е съвършен, но всеки трябва да се стреми да бъде такъв. По мое мнение всяко нещо ни е донякъде предопределено, но зависи от нас самите дали ще го достигнем.
Ако пред всеки човек има безкраен океан от доброта, то от самия него зависи, колко и с каква 'гаванка' ще гребе от него.

Tender Poison
10-15-2006, 08:18
Браво!!! =D> =D> =D> =D> Радвам се,че има хора,които все още да мислят така и се надявам това мислене да си остане,а да не е просто за да се правим на образовани,умеещи да мислим и т.н. Още веднъж Браво !!! =D> =D> =D>

10-15-2006, 10:32

=D> =D> =D> Sajalqvam za latinicata,no nqmam vazmojnost da pi6a na kirilica sega....ta po posta- 4udesno moito mom4e,badi kato vsi4ki ostanali.Neka da ne te e*e za ni6to,no pomni mi dumite edin den 6te se sabudi6 i 6te osaznae6,4e ni6to ne si postignal v tozi jivot,4e vsi4ko,koeto si mislel e bilo dostata4no povarhnostno,za da bade6 prosto edna ovca v stadoto,za6toto ne vsi4ko e fun,a idva moment,v koito ili se izdiga6 ili ostava6 dolu v niskoto pri vsi4ki propadnali i nenapravili ni6to stoinostno s jivota si,nito s 4ujdiq jivot.povqrvai li4niqt primer e ne6to mnogo vajno,zamisli se za tova

mnogomili4kata-sf
10-15-2006, 10:34
po-gore bqh az

10-16-2006, 18:17

Дамм.... и точно тия хора, който включват тия 70-80%(може би) смятат това момче за задръстеняк и сдуханяк(или тама както се изразяват). ebati tapata izcepka [-( [-(

vladi_addict
10-16-2006, 18:31

Дамм.... и точно тия хора, който включват тия 70-80%(може би) смятат това момче за задръстеняк и сдуханяк(или тама както се изразяват). ebati tapata izcepka [-( [-(
бе момчето се е развило умствено по-рано. малко се задълбочава в тая тема което не е хубаво (нищо много не е на хубаво). явно доста внимава в часовете по психолохия/логика/етика/право/етика на правото, в което няма лошо. интересни възгледи за живота има, ама да се отпусне малко, дет се вика "релах". радвай се на живота, щото бързичко ще мине.

hforce
10-16-2006, 19:00
awe, moga li da vi zadam az edin vupros?
kvo pravi taq tema tuka? :smt017

evala na akademika za tova 4e taka misli, no spored mene e malko rano ot sega da mislime, kato mu doide vremeto togava, sega si jiveq jivota kakto mi haresva i kakto mi iznasq i nikoi ne moje da mi kaje kak trqbva da jiveq ili kakvo e pravilno i kakvo ne

dream_dragon
10-16-2006, 20:02
Аkademika, ти си на 16? Не мога да повярвам, че мислиш по този начин. Това е едно доста зряло виждане за нещата. Лично аз съм изненадан. Бох казал, че си прав, особено за тимите.

#Какво да правя той иска само секс а аз го обичам ?# (ами тегли му една майна) - какво прави тази тема в раздел любов ?!

#Защо момичетата 13-16 години ходят с 20-30 годишни?# (интересен въпрос, заслужава внимание :)

Трябва да поздравя и другите разписали се, защото и те имат едно индивидуално мислене. За съжеление сме малко, а да променим света е невъзможно. За това ви съвет: дайте пример с държането си на хората до вас. Заобикалящите ви, ако се повлят поне частично, ще го предат на татък. Така малко по-малко, може да променим доста хора.
Обаче няма смисъл да ги променяме. Защото кои сме ние да решаваме кое е правилно и кое - не. Онези може да ни мислят нас за страните. И ще са прави, защото за тях сме различни, не типични, друго общество, не познато им. Мисля, че трябва да оставим нещата така, както са си. Постепено всичко ще се нареди. Ако не се променят, така е трябвало. Ето сега пускам една темичка, дето ми хрумна. Та давайте в същия дух, обаче да не продължите да се мислите за нещо повече от тях.

IlLuSi0nS`
10-17-2006, 17:49

=D> =D> =D> Sajalqvam za latinicata,no nqmam vazmojnost da pi6a na kirilica sega....ta po posta- 4udesno moito mom4e,badi kato vsi4ki ostanali.Neka da ne te e*e za ni6to,no pomni mi dumite edin den 6te se sabudi6 i 6te osaznae6,4e ni6to ne si postignal v tozi jivot,4e vsi4ko,koeto si mislel e bilo dostata4no povarhnostno,za da bade6 prosto edna ovca v stadoto,za6toto ne vsi4ko e fun,a idva moment,v koito ili se izdiga6 ili ostava6 dolu v niskoto pri vsi4ki propadnali i nenapravili ni6to stoinostno s jivota si,nito s 4ujdiq jivot.povqrvai li4niqt primer e ne6to mnogo vajno,zamisli se za tova

първо - момиче съм и второ - да пък смешна съм и кфо?! трябва да сажелявам че съм избрала да не ми пука за никой освен мене си ли?! така поне никой не ме наранява.. трето- и да сажелявам някога вече ще е минало..четвърто- сега си прая кефа и не му мисля за обществото щото и то не мисли за мен ае

mnogomili4kata-sf
10-17-2006, 18:00

първо - момиче съм и второ - да пък смешна съм и кфо?! трябва да сажелявам че съм избрала да не ми пука за никой освен мене си ли?! така поне никой не ме наранява.. трето- и да сажелявам някога вече ще е минало..четвърто- сега си прая кефа и не му мисля за обществото щото и то не мисли за мен ае

Едва ли квото и да ти кажа ще ти промени мисленето...но погледни защо обществото не мисли за теб...защото всички са като теб!!!и защото никой не го е грижа и не иска да промени нещата...точка по тая тема

IlLuSi0nS`
10-17-2006, 18:33
и защо трябва да ме е грижа за някой друг освен за близките ми ?! мн ясно че не ме е грижа за някой когото не познавам камо ли за шибаното общество.. няма такова нещо че всички били еднакви или мислели еднакво - всеки е различен от другия.. и коя си ти че да ме съдиш ?! гледай си твоя живот .

blood_dodo
10-17-2006, 18:36
и защо трябва да ме е грижа за някой друг освен за близките ми ?! мн ясно че не ме е грижа за някой когото не познавам камо ли за шибаното общество..Ето това е много, ама много грешно... И за жалост в родината ни има много хора, споделящи твоите възгледи. Имам само 1 определение: Коне с капаци. Не се обиждай...

IlLuSi0nS`
10-17-2006, 18:48
и защо трябва да ме е грижа за някой друг освен за близките ми ?! мн ясно че не ме е грижа за някой когото не познавам камо ли за шибаното общество..Ето това е много, ама много грешно... И за жалост в родината ни има много хора, споделящи твоите възгледи. Имам само 1 определение: Коне с капаци. Не се обиждай...

не се обиждам защото не се имам за кон с капаци хахха просто си живея живота и си гледам през розовите цайса :P :P

vladi_addict
10-17-2006, 18:49

няма да е зле да внимаваш в час по български език.

и защо трябва да ме е грижа за някой друг освен за близките ми ?! мн ясно че не ме е грижа за някой когото не познавам камо ли за шибаното общество.. няма такова нещо че всички били еднакви или мислели еднакво - всеки е различен от другия.. и коя си ти че да ме съдиш ?! гледай си твоя живот .
хуху, сигурно не сте еднакви. :::

IlLuSi0nS`
10-17-2006, 18:55
оооо ае я се е*ете.. няма да пиша повече в тая тема.. вие сте некфи ненормални и изобщо в къф филм ме забъркахте хахахха

KisskilleRcHe
10-17-2006, 18:58
Аба кажи на майка ти да се еба ма спермо..... Еле тя ше ми каже да се еба... Умра ..... Ти си тъпа като черпак .... Ареее мрииииии!!!! Спи в гробищата... Помия !!!!!!!!!!!! :evil:

krassiholmz
10-21-2006, 09:50
Интересна посока на развитие на темата: :smt014
Точно от това се опасявах.
Но едно мнение много ми хареса и довечера ще го доразвия (с извинение към автора).

jony
10-21-2006, 10:54
Хора огледайте се! Всички! твърдите че нашето общество се е самозабравило и че не ви пука? Ами тогава защо толкова много хора са писали тук? всички са си направили труда да прочетат темата да дадат смислен според тях отговор! значи не сме толкова западнали се пак!
аз съм широко скроен човек! Всеки има право на мнение!(независимо какво е)
аз напрмер подкрепям академика! прав си тряя да седнем и да се замислим малко! но от друга страна когто някой не иска помощта ти?? не можеш да го насилиш!

shadow_mist
11-05-2006, 06:40
Тц,тц.Всички сте напълно прави от различна гледна точка за решение на проблема.Хубаво е че обсъждаме такива теми но ако погледнем реалистично на нещата ще си останем само с обсъждането.Радвам се че има хора които мислят за другите-и аз се опитвах да бъда една от тях,но мисленето на българина като цяло сочи ,че за да оцелееш трябва да бъдеш егоист.Всеки може да има някакви идеи за оправянето на живота в бг,но няма смисъл-може би има някаква част от българия която мисли по сходен начин като вас че трябва да се помага на другите ,но тази част така и няма да събере смелост да изяви мнението си.И докато бъде така можем само да мечтаем за по-добро и да правим добри неща за другите с заблудата и мечтата че те някога ще ни се изплатят.Вярно е има добри хора тук,но още повече има и егоисти.От друга гледна точка егоистите гледат своя живот.Всъщност те просто се опитват да оцелеят- а целта в света е да оцелееш.Те се грижат за семейство близки работят имат собствени проблеми издържат се ,справят се както могат.Можем ли да ги съдим?-не.Напротив.Те ще се борят ще създадат един смислен и здрав живот за тях.Затова каквото и да казваме за подобрение,няма начин да го изпълним.Просто нямаме смелост.Учете за да идете някаде другаде на по-добро място където обществото е силно и има благоприятни условия за живот. :wink: O:)

11-05-2006, 07:29
Аkademika, ти си на 16? Не мога да повярвам, че мислиш по този начин. Това е едно доста зряло виждане за нещата. Лично аз съм изненадан. Бих казал, че си прав, особено за темите.

Трябва да поздравя и другите разписали се, защото и те имат едно индивидуално мислене. За съжеление сме малко, а да променим света е невъзможно. За това ви съвет: дайте пример с държането си на хората до вас. Заобикалящите ви, ако се повлят поне частично, ще го предат на татък. Така малко по-малко, може да променим доста хора.
Обаче няма смисъл да ги променяме. Защото кои сме ние да решаваме кое е правилно и кое - не. Онези може да ни мислят нас за страните. И ще са прави, защото за тях сме различни, не типични, друго общество, не познато им. Мисля, че трябва да оставим нещата така, както са си. Постепено всичко ще се нареди. Ако не се променят, така е трябвало. Ето сега пускам една темичка, дето ми хрумна. Та давайте в същия дух, обаче да не продължите да се мислите за нещо повече от тях.

mnogomili4kata-sf
11-05-2006, 10:31
Тц,тц.Всички сте напълно прави от различна гледна точка за решение на проблема.Хубаво е че обсъждаме такива теми но ако погледнем реалистично на нещата ще си останем само с обсъждането.Радвам се че има хора които мислят за другите-и аз се опитвах да бъда една от тях,но мисленето на българина като цяло сочи ,че за да оцелееш трябва да бъдеш егоист.Всеки може да има някакви идеи за оправянето на живота в бг,но няма смисъл-може би има някаква част от българия която мисли по сходен начин като вас че трябва да се помага на другите ,но тази част така и няма да събере смелост да изяви мнението си.И докато бъде така можем само да мечтаем за по-добро и да правим добри неща за другите с заблудата и мечтата че те някога ще ни се изплатят.Вярно е има добри хора тук,но още повече има и егоисти.От друга гледна точка егоистите гледат своя живот.Всъщност те просто се опитват да оцелеят- а целта в света е да оцелееш.Те се грижат за семейство близки работят имат собствени проблеми издържат се ,справят се както могат.Можем ли да ги съдим?-не.Напротив.Те ще се борят ще създадат един смислен и здрав живот за тях.Затова каквото и да казваме за подобрение,няма начин да го изпълним.Просто нямаме смелост.Учете за да идете някаде другаде на по-добро място където обществото е силно и има благоприятни условия за живот. :wink: O:)]

Тук грешиш...и мен ме е грижа за семейството ми,за бъдещето ми и точно за това аз имам смелост да се изправя и да кажа истината(в частност истините).Има надежда,аз гарантирам...в момента се занимавам с нещо в тази насока,но за сега не мога да кажа всичко.Въпросът е в това да се обединим-ние младите и да потърсим отговорност от държавата.Сега е един много граничен момент...Такива хора като теб могат да преобърнат статуквото.Въпросът е в това да се преборим първо със себе си и с обществените порядки.Време е за нова ера в българското развитие и аз силно вярвам с просперитета на българите.Но ние сме най-голямата си пречка,първо трябва да се преборим със себе си.След това вече е направена първата крачка.Просто не бъдете като другите и ще видите светлината в тунела!

mnogomili4kata-sf
11-05-2006, 10:36
Аkademika, ти си на 16? Не мога да повярвам, че мислиш по този начин. Това е едно доста зряло виждане за нещата. Лично аз съм изненадан. Бих казал, че си прав, особено за темите.

Трябва да се даде пример,разбира се...но не с мотивацията "ако го примат- приемат"..."ако не--значи не е трябвало промяна"...ами как като повечето хора нямат изградена представа кое е правилно,кое не е,кое е лошо,кое е добро...точно за това наистина пример трябва да се даде!!!трябва тези хора да бъдат "образовани" един вид, да се даде ред на нещата,защото в момента властва хаосът.Аз определено не се мисля за нещо повече от обикновено момиче,но определено имам самочувствието на нещо постигнала...когато се сравня с другите хора около мен, просто те не са използвали възможностите си,нямат моята мотивация, а аз искам да им я предам,искам да виждам повече амбицирани хора,повече възпитани и образовани.Няма ли да бъде чудесно?!

AssShot
11-12-2006, 20:26
Много приказки, нулев резултат. Вие тука колко си и искате можете да си говорите и накрая нищо няма да се промени. Не бързайте да ме питате какво съм направил аз или да ми кажете, че съм от онези 70-80%, споменати на 1стр., нито пък че не ми пука. Напротив. 11 клас съм, справям се що годе добре с училище (4,5,6), и аз съм широко скроен човек, реалист съм, обаче каквото и да си приказваме тука то само тука ще си остане. Някой може да каже, че все от някъде трябва да се започне - ако си мислете, че тук е мястото за това начало, бъркате яко, защото тези, които могат да променят наистина нещата няма да влезнат точно в този сайт, точно в тази темичка. Нали знаете - "Само вселената и човешката глупост са безкрайни, но за вселенета не съм сигурен".

06-28-2007, 20:16
е кфо толкоз пич и аз неам късмет с жените ма кфо да се праи..се някога ще намеря истинската :-) F3..Searching for girl :D

<black soul>
06-28-2007, 20:28
напълно съм съгласна с slan4evo_momi4e .. особено с последното изречение... но все пак - ще минем през всякакви периоди. периоди на простащина -сегашния, и периоди на така нареченото "възраждане" - и аз се чудя кога.. така че единственото което ни остава е да държим на мнението си и да не забравяме че не сме виновни само ние - младите.
П.П. поклон пред автора. чудесна тема.

gangstata
06-29-2007, 00:49
ami stana mi mnogo interesno tova,4e mom4e(kato imam predvid vuzrastta ti) misli po tozi na4in.naistina vsi4ko tova e vqrno,a proble ma e 4e ob6testvoto(vrustnicite) tolerirat takova povedenie