Влез

View Full Version : не искам да се привързва много към майка ми

izabela_16f
09-12-2006, 19:51
На 16 съм.Преди 4 месеца родих бебе - момиченце,кръстих я Аделина.Бащата(на 17) се отказа от родителската отговорност.Не съм го виждала от началото а бременността.С майка и татко гледаме бебето.Сега на 15 септември ще се връщам на училище(един клас по-долу).Ще виждам детето за няколко часа през деня вместо за целия ден,а майка ще седи да го гледа.Дали Аделина ще се привърже повече към майка ми?Защото един ден като стана пълнолетна и си осигуря доходи(намеря работа) ще взема детето със себе си и ще се преместим,а вероятно по-късно и ще се омъжа.Не искам детето да се привързва прекалено много към аба си.Моля за съвет!

olive_oil
09-12-2006, 19:58
ами ако темата не е ебавка,споко,ще се оправят нещата все някак

Шани
09-12-2006, 19:59
Да си мислила преди да го направиш това бебе! Сега не мислиш ли че е малко късно ](*,) :smt005 Нямам думи за тебе какава си ... това си е твоя работа, троши си главата като нямаш акъл у нея. :smt011

anonimnaa
09-12-2006, 20:29
abe kak moje da govori6 taka 6ani??? :-k momi4eto ne e napislao "Molq za upreci"...a iska suvet...da mu se nevidi,sigurna sum,4e tq ne e iskala da se polu4i taka...mnogo puti stavat izdunki...az i moq pr li4no mn vnimavame,no ni se e slu4valo da stava gaf...stigala sum i do postinor....no kakvo da se pravi na vseki moje da se slu4i,dai sq da q izkarame nai-4ernata...naprotiv-daje donqkude q pozrdavqvam,4e e imala smelostta da se izpravi pred problema i dori i da e trudno,da poeme otgovornostta ot deistviqta si =D> az li4no, 4estno da si priznaq ako stigna do takuv moment 6te se izpla6a i 6te izbrea po-lesniq na4in-aborta...no ne v tova e problema...zapo4vam da govorq malko outtopik,ama zamislete se,be,... hei hora...predi da govorite pomislete kak 6te go prieme otsre6tniqt 4ovek :| sigurno na momi4eto mu e dostatu4no trudno i mu e pisnalo ot kritiki,ta i ti da dobavq6 tvoqta...ako ne moje6 da i pomogne6,pone ne i pre4i,ne i pravi po-gadno [-X :x a za avtorkata-ami, mila,kakvo da ti kaja-da te uspokoqvam,4e vs 6te e ok,nqma da go pravq...za6toto sigurno si usetila 4e e dosta trudno,ne vinagi vs 6te e na 6,no zatova puk sa blizkite,da pomognat s kakvoto mogat...i ako naistina temata ne e bazik,ne se pritesnqvai za privurzvaneto na deteto...smqtam 4e prosto maika ti trqbva o6te ot sega da mu obqsnqva,4e mu e BABA,a ti si MAMA...kogato ima6 svobodno vreme,posve6tavai go na deteto...neka useti obi4ta ti i budi sigurna,4e nqma da te pripoznae s tvoqta maika....kolkoto i stranno da zvu4i,to e tvoe dete i use6ta, 4e ti si maika mu....kolko mn jeni ostavqt decata si na babite da gi gledat, za6toto trugvat na rabota...e da, tezi deca mn obi4at babite, no ne sa zabravili koq e maika im....spokoino,kogato deteto 4uvstva obi4ta ti, nqma zna4enie dali si s nego 2 4asa ili 5 4asa, ili cql den... [-( iii ti pojelavam da obi4a6 deteto si, kolkoto tvoite roditeli obi4at tebe...a to da te obi4a 2 puti pove4e ot tova i nikoga da ne razbere bolkata ot tova da si dete po pogre6ka(ako e taka,ako ne e jelano dete,a e prosto ot gaf)...budi 6tastliva....pregru6tam te :-) :smt006

alkobalko
09-12-2006, 20:48
Мога да кажа, че се възхищавам на това момиче. Искам да му кажа, че независимо какво се случва тя е нейна дъщеря и това никой не може да го промени. Никой не може да замени обичта ти. Така че няма защо да се притесняваш.

П.П.Дано темата да не е поредния бъзик.

09-12-2006, 20:49
abe kak moje da govori6 taka 6ani??? :-k momi4eto ne e napislao "Molq za upreci"...a iska suvet...da mu se nevidi,sigurna sum,4e tq ne e iskala da se polu4i taka...mnogo puti stavat izdunki...az i moq pr li4no mn vnimavame,no ni se e slu4valo da stava gaf...stigala sum i do postinor....no kakvo da se pravi na vseki moje da se slu4i,dai sq da q izkarame nai-4ernata...naprotiv-daje donqkude q pozrdavqvam,4e e imala smelostta da se izpravi pred problema i dori i da e trudno,da poeme otgovornostta ot deistviqta si =D> az li4no, 4estno da si priznaq ako stigna do takuv moment 6te se izpla6a i 6te izbrea po-lesniq na4in-aborta...no ne v tova e problema...zapo4vam da govorq malko outtopik,ama zamislete se,be,... hei hora...predi da govorite pomislete kak 6te go prieme otsre6tniqt 4ovek :| sigurno na momi4eto mu e dostatu4no trudno i mu e pisnalo ot kritiki,ta i ti da dobavq6 tvoqta...ako ne moje6 da i pomogne6,pone ne i pre4i,ne i pravi po-gadno [-X :x a za avtorkata-ami, mila,kakvo da ti kaja-da te uspokoqvam,4e vs 6te e ok,nqma da go pravq...za6toto sigurno si usetila 4e e dosta trudno,ne vinagi vs 6te e na 6,no zatova puk sa blizkite,da pomognat s kakvoto mogat...i ako naistina temata ne e bazik,ne se pritesnqvai za privurzvaneto na deteto...smqtam 4e prosto maika ti trqbva o6te ot sega da mu obqsnqva,4e mu e BABA,a ti si MAMA...kogato ima6 svobodno vreme,posve6tavai go na deteto...neka useti obi4ta ti i budi sigurna,4e nqma da te pripoznae s tvoqta maika....kolkoto i stranno da zvu4i,to e tvoe dete i use6ta, 4e ti si maika mu....kolko mn jeni ostavqt decata si na babite da gi gledat, za6toto trugvat na rabota...e da, tezi deca mn obi4at babite, no ne sa zabravili koq e maika im....spokoino,kogato deteto 4uvstva obi4ta ti, nqma zna4enie dali si s nego 2 4asa ili 5 4asa, ili cql den... [-( iii ti pojelavam da obi4a6 deteto si, kolkoto tvoite roditeli obi4at tebe...a to da te obi4a 2 puti pove4e ot tova i nikoga da ne razbere bolkata ot tova da si dete po pogre6ka(ako e taka,ako ne e jelano dete,a e prosto ot gaf)...budi 6tastliva....pregru6tam te :-) :smt006
=D>

alkobalko
09-12-2006, 20:55
=D>
Много ми хареса това, което написа. Очите ми се насълзиха, когато четях последните редове. Браво и дано всичко е наред.

09-12-2006, 21:06
Ако темата наистина не е бъзик
Мила,възхищавам ти се!Възхищавам ти се,че си избрала по-трудния път.Този да родиш детето!Не се притеснявай,дъщеричката ти усеща,че ти си МАМА,а жената,която за момента го гледа,защото ти трябва да учиш и да получиш образование е негова БАБА!Малката разбира,че ти правиш всичко заради нея,за доа може след време сама да и осигуриш приличен живот. А и след училище ще можеш да и отделяш нужното внимание,събота,неделя.....
Мила,прегърни силно дъщеричката си от мен.Тя е най-голямото щастие на света!Ти си много силна,не се предавай

zoben_pitbul
09-13-2006, 07:57
Ако си добра майка то никога няма да те забрави.Това си зависи само от теб,а колкото до това кой го гледа-да,вероятно доста ще се привърже към нея,но все пак ти си му майка и детето няма начин да не те обича най-много.

Roxy
09-14-2006, 00:27
абе тва е човек,да не е куче че да знае коя е майка му.ествествено че ще се привърже към баба си все пак тя ще го отгледа. и как така ще се виждате по няколко часа все пак училището отнема по 7 8 часа...ти кво ще хойкаш цял ден по кафета и ще оставяш майка ти да се грижи за бебето.мисля че ще имаш достатъчно време да прекарваш с детето.пък и какво лошо има то да се привърже към баба си?тва някъв вид егоизъм ли е "трябва да обича само мен" ....

Just_One_Girl
09-14-2006, 00:32
Wow... Докато четях темата ми изскочиха хиляди мисли, като седнах да пиша се разбъркаха и вече не знам как да ги събера. Момиче, ти ме шашна, рядко се случва да загубя ума и дума. Ти си само на 16, с точна и ясна предства какво искаш. Направила си грешка, предполагам не е било по план, но си избрала вярното решение. Възхищавам ти се! За това, че си събрала сили да родиш дъщеричката си, че си твърдо решена да я отгледаш, а не да я изоставиш, както става в повечето случаи, за това, че намираш сили на тази възраст да се грижиш за дете, за това, че си решена да завършиш образованието си и най-вече за това, че не се самосъжаляваш, а можеш с гордо вдигната глава да се похвалиш с малката Ади. Възхищавам ти се, мила! Също така много се радвам, че родителите ти са уважили избора ти и са готови да ти помагат както могат, а не те съдят. Някой може да каже горкото момиче, съсипало си е живота. И аз преди като чуех за такъв случай така си мислех, но темата ти успя да ми промени мнението. Радвам се за теб, защото имаш всичко, което ти е нужно - искрената обич на малката ти гордост и на родителите ти, също така и тяхната подкрепа. Те са безценни. След като знаеш, че не си сама срещу света всички трудности ще бъдат по-леки. Не се притеснявай, малката винаги ще знае коя е майка й и ще те обича повече от всеки друг. И мен са ме отгледали баби като малка, но мама я обичам повече от тях. Така ще бъде и при твоето малко съкровище, не се притеснявай. Бъди все така силна, мила! Пожелавам ти цялото щастие на света, ти го заслужаваш!

koalka
09-14-2006, 11:59
Ще свикне и с двете.Но ти,както каза един ден ще си осигуриш доходи и ще живееш заедно с нея.Помни:ти винаги ще си нейната майка,а твоята майка-нейна баба.

13lack_Sheep
09-15-2006, 20:07
Да си мислила преди да го направиш това бебе! Сега не мислиш ли че е малко късно ](*,) :smt005 Нямам думи за тебе какава си ... това си е твоя работа, троши си главата като нямаш акъл у нея. :smt011 =D> мн ясно ве ебаси децата имат деца пффф :D майкати може да те убие и псоле да си гледа скапаното ти детенце аххах 6тото от тебе ни6то нема да излезне ... ве4е! 100 % :D

mon4eto
09-16-2006, 13:46
Ako naistina temata ne e ebavka napravo te si dam mnenieto :arrow: razbiram 4e kogato si razbrala za tova dete ti se e iskalo da se xvrali6 ot nqkoi etaj no sega sam sigurna 4e go obi4a6 pove4e to koito i da bilo drug :oops: Ako maika ti spored teb ne mu vredi po nqkakav na4in :arrow: nqma za kakvo da se pritesnqva6,no ti vse pak 6te vijda6 deteto predpolagam vseki den taka4e to 6te se privarje i kam dvete ne se trevoji za tova.Nai dobre se uspokoi i si prodalji u4enieto bez da se pritesnqva6 [-X

=D> =D> =D>

IdiOtKa
09-16-2006, 13:58
ами да си мислила по рано е !!!

CrazyWitch
09-16-2006, 17:29
Мога да кажа, че се възхищавам на това момиче. Искам да му кажа, че независимо какво се случва тя е нейна дъщеря и това никой не може да го промени. Никой не може да замени обичта ти. Така че няма защо да се притесняваш.

Съгласявам се с това мнение.

П.П.Дано темата да не е поредния бъзик.

Защо пък трябва да е ебавка? Всяка втора тема дай да е ебавка. Хмм.

Angel_Girl
09-17-2006, 00:27
Wow... Докато четях темата ми изскочиха хиляди мисли, като седнах да пиша се разбъркаха и вече не знам как да ги събера. Момиче, ти ме шашна, рядко се случва да загубя ума и дума. Ти си само на 16, с точна и ясна предства какво искаш. Направила си грешка, предполагам не е било по план, но си избрала вярното решение. Възхищавам ти се! За това, че си събрала сили да родиш дъщеричката си, че си твърдо решена да я отгледаш, а не да я изоставиш, както става в повечето случаи, за това, че намираш сили на тази възраст да се грижиш за дете, за това, че си решена да завършиш образованието си и най-вече за това, че не се самосъжаляваш, а можеш с гордо вдигната глава да се похвалиш с малката Ади. Възхищавам ти се, мила! Също така много се радвам, че родителите ти са уважили избора ти и са готови да ти помагат както могат, а не те съдят. Някой може да каже горкото момиче, съсипало си е живота. И аз преди като чуех за такъв случай така си мислех, но темата ти успя да ми промени мнението. Радвам се за теб, защото имаш всичко, което ти е нужно - искрената обич на малката ти гордост и на родителите ти, също така и тяхната подкрепа. Те са безценни. След като знаеш, че не си сама срещу света всички трудности ще бъдат по-леки. Не се притеснявай, малката винаги ще знае коя е майка й и ще те обича повече от всеки друг. И мен са ме отгледали баби като малка, но мама я обичам повече от тях. Така ще бъде и при твоето малко съкровище, не се притеснявай. Бъди все така силна, мила! Пожелавам ти цялото щастие на света, ти го заслужаваш!
И аз мисля така. Браво!!! Ти си герой!!! Желая на теб, на малката Ади и на хората, които са до теб и те подкрепят много здраве, щастие и успех във всички начинания. И знай, че дъщеря ти винаги ше знае коя е майка и и ще я обича повече от всичко на света. Стига разбира се и ти да и показващ любпвта си марак и за 1-2 часа на ден. КЪСМЕТ ЗАНАПРЕД!!! =D> =D> =D>

sweet_lina
09-17-2006, 00:55
шани,13lack_Sheep,IdiOtKa за к'во говорите така за какво да е мислила по-рано затова че ще има дете и то не трябва да се роди,тя е решила да го роди и го е родила , тя само пита дали детето ще се привърже към баба си повече отколко към нея ,защо да няма акъл в главата? тя е решила че иска детето и го е родила ,и защо си казввате негативното мнение тя просто иска съвет,а не критика!!!Към авторката на темата-и аз те поздравявам,че си толкова смела,пожелавам на теб,на малката и на майката и бащата ти да сте живи и здрави и да отгледате едно прекрасно момиче
:smt006 :D :smt023