View Full Version : Границата "Обичам" - "Харесвам"
Th3WildAng3l
10-14-2006, 10:38
Къде точно е границата между "обичам" и "харесвам" и в какво се състои според вас? Кога и как разбирате, че "харесвам" е преминало във "обичам" ?
Reich_06
10-14-2006, 11:07
никой не може да ти каже къде е точната граница-просто трябва да го почувстваш!б началото е просто привличане,някаква тръпка,но в момента в който имаш чъвството че можеш да направиш всичко за човека до себе си,когато колкото и да се опитваш да не мислиш за него по цял ден,просо не се получава,когато искаш да прекараш с него всяка секунда и когато ти липсва,при положение че точно преди 2 минути сте си казали чао....тогава мисля че можеш да му кажеш"обичам те" и това деиствително да е така!
TeditoOoo
10-14-2006, 11:10
Това малко трудно ще мога да ти го обясня.Просто,когато "обичаш" ти го разбираш. Не може да се сгреши. За първи път... :-k някъде на 14 (за някой изглежда невъзможно но...) Просто изпивах нещо,което не бях изпитвала до онзи момент и така разбрах.
CVETELLINA
10-14-2006, 11:27
Това за границата никой не може да ти го каже,защото всеки човек има различна представа за "харесвам" и "обичам",за някой даже няма разлика м/у двете,но при всички случаи със времето се осъзнават доста неща..А иначе как разбираме,че "харесвам" се е превърнало в "обичам"?-Това се усеща,не може да се обясни с думи..защото "Най-красивите неща,не могат да бъдат видяни,нито докоснати,те се усещат в Сърцето.." :wink:
Mi spored me trqa da mine dosta vreme za da mogat dvama 4eloveka da sa vlubat az li4no si imam priqtelka ot 3 mes no za purvi put usetih 4e q obi4am predi 1 sedmica!!! :smt006
sexy_dizzy
10-14-2006, 11:35
Когато усетя, че без този човек не мога да издържа и ден, че ме кара да се разтрепервам цялата, не от докосване, а само от поглед.
Просто ти сам усещаш кога тази граница е преминала.То се чувства.
Много добре може да се направи разлика между тези две неща, защото тази разлика е огромна и всеки би усетил кое от тези две чувства изпитва.
Въпреки, че има много хора, които само си мислят, че това, което чувстват е обич, обаче постепенно с годините разбират смисъла на тази дума.И аз съм била такава.И аз съм съм превръщала едно невинно
харесване в обич, а след време съм се смяла на тогавашното си мислене.В началото, разбира се, е харесването, после настъпва и обичта.
Аз харесвам много момчета, но обичам само един.Това е разликата :!:
Th3WildAng3l
10-14-2006, 11:35
Не става въпрос за мен. Интересно ми е какво мислите ВИЕ. Питам за това как ВИЕ го разбирате.
:)
Това за границата никой не може да ти го каже,защото всеки човек има различна представа за "харесвам" и "обичам",за някой даже няма разлика м/у двете,но при всички случаи със времето се осъзнават доста неща..А иначе как разбираме,че "харесвам" се е превърнало в "обичам"?-Това се усеща,не може да се обясни с думи..защото "Най-красивите неща,не могат да бъдат видяни,нито докоснати,те се усещат в Сърцето.." :wink:
да много точно казано =D> =D> =D>
sexy_dizzy
10-14-2006, 11:43
Не става въпрос за мен. Интересно ми е какво мислите ВИЕ. Питам за това как ВИЕ го разбирате.
:)
Ние не говорим за теб, аз поне не съм.Аз лично говоря под общ знаменател."Харесваш","чувстваш"-не става въпрос за теб, а за човекът като цяло.
Amy_Lee^89
10-14-2006, 18:53
никой не може да ти каже къде е точната граница-просто трябва да го почувстваш!б началото е просто привличане,някаква тръпка,но в момента в който имаш чъвството че можеш да направиш всичко за човека до себе си,когато колкото и да се опитваш да не мислиш за него по цял ден,просо не се получава,когато искаш да прекараш с него всяка секунда и когато ти липсва,при положение че точно преди 2 минути сте си казали чао....тогава мисля че можеш да му кажеш"обичам те" и това деиствително да е така!
=D> =D> =D> Много точно казано, напълно си права! Искам да добавя само едно - това е най-прекрасното чувство, който го е изпитал, вече не е същият :oops: :D
Някога не можех да разбера каква е разликата между това да си влюбен и да обичаш някого. Мислех си, че е едно и също. След доста време осъзнах, че е съвсем различно, но то неможе да бъе обяснено с думи. Трябва да се почувства. Мисля, че тук говорите по-скоро за това, а не за харесване. харесванто е нещо съвсем първоначално..или по-скоро въбще не толкова силно.
Това, което Reich_06 описва според мен е да си влюбен в някой, но трябва мине доста време и връзката с този чивек да премине през какви ли не изпитания и етапи, за да каже ъс сигурност, че го обичаш.
Малко OFF Topic - това обяснява и защо може един мъж наистина да обича жена си, а да се влюби в някоя друга, но това нaистина е друга тема. Ако някой я пусне може да си поговорим за това.
priti_kiti
10-14-2006, 19:22
Това за границата никой не може да ти го каже,защото всеки човек има различна представа за "харесвам" и "обичам",за някой даже няма разлика м/у двете,но при всички случаи със времето се осъзнават доста неща..А иначе как разбираме,че "харесвам" се е превърнало в "обичам"?-Това се усеща,не може да се обясни с думи..защото "Най-красивите неща,не могат да бъдат видяни,нито докоснати,те се усещат в Сърцето.." :wink: съгласна
Просто в един момент го осъзнаваш.Осъзнаваш,че не можеш да живееш без този човек,че той е всичко за теб,че само един поглед от него прави чудеса и т.н.
Не може да се определи :) Граница няма ... То идва от само себе си. Например аз наскоро казах на едно момиче, че я обичам и тя си помисли, че се базикам ](*,)
когато тръгнеш с едно момиче/момче и си мислиш,че я обичаш,но идва един период,когато изпитваш по силни чувства и тогава разбираш,че преди те е привличал/а а сега я обичаш.Абе нещо такова
KisskilleRcHe
10-14-2006, 20:41
Според мен трябва да е "харесвам" , "влюбен съм" и " обичам" !!!
Трудно да се опреди.... То просто се усеща!!!! :lol:
He3HauKa
10-15-2006, 06:15
To prosto se useshta.Kakto kato vidim hubavo momche po ulichata go haresvame,taka i kogato obichash nqkogo go useshtash s vsqka chast na tqloto si,i tova chuvstvo e nezamenimo i te pravi shtastliv .Sabujdash se s usmivka bez prichina,mislish za edni chovek,kopneesh za nego,a kogato ste zaedno sa bezcennii migove :smt054 Koga razbrah che haresvaneto premina v lubov?Kogato go izgubih :smt086
Tender Poison
10-15-2006, 07:20
Ами границата е твърде близко и доста далече...хаха...Наистина не знам къде е границата,а и аз не съм от хората,които казват "Обичам те!".Не защото не ми се е искало,а защото ме е страх,че след това ще съжалявам...Как обаче да усетиш кога си влюбен... :roll: Сърцето ще ти каже :)
teenkopele
10-15-2006, 07:31
Аз самият не мога да преценя къде е тази граница и кога едното преминава в другото. :o :shock: :wink:
IKisseDAGirL
10-15-2006, 07:46
човек, когото познаваш само бегло, с когото си си говорил само няколко пъти, но мн те привлича външно, мислиш за него, такъв човек можеш да харесваш
но да обичаш можеш само някого, когото познаваш достатъчно добре, с когото си бил и знаеш какъв е, имате споделени моменти заедно.. тогава не опира само до външното привличане :wink:
alkobalko
10-15-2006, 07:51
Няма определена граница, всеки човек сам може да определи за себе си. Лично за мен обич (любов) може да се изпита само към един човек. Може да харесвам много хора, като приятели, външност, характер, но мога да обичам истински само един човек. Обичта е, когато знаеш, че само един човек ти е достатъчен и може да ти даде всичко, от което се нуждаеш. Да знаеш, че има човек, който те обича по начина, по който и ти го обичаш и е готов на всичко за теб, както и ти за него.
Аз нямам чувства и не мога да кажа границата...чувствата ми са само когато се свалям с някой в дискотеката :lol: . Не смятам на тая възраст да се знаимавам с любов!
iskamTe_vednaga
10-15-2006, 08:13
Къде точно е границата между "обичам" и "харесвам" и в какво се състои според вас? Кога и как разбирате, че "харесвам" е преминало във "обичам" ?
любовта е рядко срещано чиство,но когато обичаш някои си готов на всичко заради него .готов си да направиш много компромиси и да се откажеш от много неща за да се чуства добре човека до теб
Усеща се. Трудно може да се опише.
Аз лично разбирам че здраво съм хлътнал по някое момиче,когато постоянно мисля за нея. Каквото и да правя все тя ми е в главата. А като просто я харесвам се сещам за нея,но не толкова често и няма чак такава тръпка.
Nightmare
10-20-2006, 17:35
Когато разбереш, че си готова да пренебрегнеш себе си, собствените си принципи и желания заради човека до теб, значи обичаш.
GossipGirl89
10-20-2006, 18:10
Ми то не може да се обесни точно къде е границата.Както казаха по-нагоре - усеща се :wink: В началото винаги е само привличане,но постепенно усещаш как едва ли не ставаш зависим от този човек,започва да ти липсва във всяка една секунда... просто разбираш,че не можеш без него :wink:
Slave4You
10-20-2006, 21:01
spored men liubovta i haresvaneto ne e kato uroka po istoriq koito u4i6 ... tova se nari4at 4uvstva i te ne se zubrqt.tova se use6ta.vseki 4ovek moje da useti kogato privli4aneto premine v liubov :)
обичаш някого само когато си готов да направиш всичко за него(нея)! когато си сигурен в чувствата си сам разбираш че си влюбен! Това чувство е страхотно и неповторимо! Пожелавам на всички да го изпитат!