.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Границата "Обичам" - "Харесвам"

Къде точно е границата между "обичам" и "харесвам" и в какво се състои според вас? Кога и как разбирате, че "харесвам" е преминало във "обичам" ?

Фен
    Град
    София
    никой не може да ти каже къде е точната граница-просто трябва да го почувстваш!б началото е просто привличане,някаква тръпка,но в момента в който имаш чъвството че можеш да направиш всичко за човека до себе си,когато колкото и да се опитваш да не мислиш за него по цял ден,просо не се получава,когато искаш да прекараш с него всяка секунда и когато ти липсва,при положение че точно преди 2 минути сте си казали чао....тогава мисля че можеш да му кажеш"обичам те" и това деиствително да е така!
    Никой не е перфектен докато не се влюбиш в него!

Фен
    Град
    out of the reality
    Това малко трудно ще мога да ти го обясня.Просто,когато "обичаш" ти го разбираш. Не може да се сгреши. За първи път... някъде на 14 (за някой изглежда невъзможно но...) Просто изпивах нещо,което не бях изпитвала до онзи момент и така разбрах.
    Just a little secret...just a little world...just a perfect story,but something had gone wrong...it`s just a little girl with not so little heart...just a little beauty drowning in so much tears...

Супер фен Аватара на CVETELLINA
    Град
    ПлеВеН
    Това за границата никой не може да ти го каже,защото всеки човек има различна представа за "харесвам" и "обичам",за някой даже няма разлика м/у двете,но при всички случаи със времето се осъзнават доста неща..А иначе как разбираме,че "харесвам" се е превърнало в "обичам"?-Това се усеща,не може да се обясни с думи..защото "Най-красивите неща,не могат да бъдат видяни,нито докоснати,те се усещат в Сърцето.."
    f@nt@zi@

Град
    Pazardjik
    Mi spored me trqa da mine dosta vreme za da mogat dvama 4eloveka da sa vlubat az li4no si imam priqtelka ot 3 mes no za purvi put usetih 4e q obi4am predi 1 sedmica!!!

Когато усетя, че без този човек не мога да издържа и ден, че ме кара да се разтрепервам цялата, не от докосване, а само от поглед.
    Просто ти сам усещаш кога тази граница е преминала.То се чувства.
    Много добре може да се направи разлика между тези две неща, защото тази разлика е огромна и всеки би усетил кое от тези две чувства изпитва.
    Въпреки, че има много хора, които само си мислят, че това, което чувстват е обич, обаче постепенно с годините разбират смисъла на тази дума.И аз съм била такава.И аз съм съм превръщала едно невинно
    харесване в обич, а след време съм се смяла на тогавашното си мислене.В началото, разбира се, е харесването, после настъпва и обичта.
    Аз харесвам много момчета, но обичам само един.Това е разликата

Не става въпрос за мен. Интересно ми е какво мислите ВИЕ. Питам за това как ВИЕ го разбирате.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от f@nt@zi@
    Това за границата никой не може да ти го каже,защото всеки човек има различна представа за "харесвам" и "обичам",за някой даже няма разлика м/у двете,но при всички случаи със времето се осъзнават доста неща..А иначе как разбираме,че "харесвам" се е превърнало в "обичам"?-Това се усеща,не може да се обясни с думи..защото "Най-красивите неща,не могат да бъдат видяни,нито докоснати,те се усещат в Сърцето.."
    да много точно казано =D> =D> =D>

Цитирай Първоначално написано от Th3WildAng3l
    Не става въпрос за мен. Интересно ми е какво мислите ВИЕ. Питам за това как ВИЕ го разбирате.
    Ние не говорим за теб, аз поне не съм.Аз лично говоря под общ знаменател."Харесваш","чувс ваш"-не става въпрос за теб, а за човекът като цяло.

Цитирай Първоначално написано от Reich_06
    никой не може да ти каже къде е точната граница-просто трябва да го почувстваш!б началото е просто привличане,някаква тръпка,но в момента в който имаш чъвството че можеш да направиш всичко за човека до себе си,когато колкото и да се опитваш да не мислиш за него по цял ден,просо не се получава,когато искаш да прекараш с него всяка секунда и когато ти липсва,при положение че точно преди 2 минути сте си казали чао....тогава мисля че можеш да му кажеш"обичам те" и това деиствително да е така!
    =D> =D> =D> Много точно казано, напълно си права! Искам да добавя само едно - това е най-прекрасното чувство, който го е изпитал, вече не е същият
    "...I've been sleeping a thousand years it seems.
    Got to open my eyes to everything,
    without a thought, without a voice, without a soul...
    don't let me die here -
    there must be something more...
    Bring me to life!..."

Някога не можех да разбера каква е разликата между това да си влюбен и да обичаш някого. Мислех си, че е едно и също. След доста време осъзнах, че е съвсем различно, но то неможе да бъе обяснено с думи. Трябва да се почувства. Мисля, че тук говорите по-скоро за това, а не за харесване. харесванто е нещо съвсем първоначално..или по-скоро въбще не толкова силно.
    Това, което Reich_06 описва според мен е да си влюбен в някой, но трябва мине доста време и връзката с този чивек да премине през какви ли не изпитания и етапи, за да каже ъс сигурност, че го обичаш.
    Малко OFF Topic - това обяснява и защо може един мъж наистина да обича жена си, а да се влюби в някоя друга, но това нaистина е друга тема. Ако някой я пусне може да си поговорим за това.

Мега фен
    Град
    Няма усмивки тук, само човешки боклук..
    Цитирай Първоначално написано от f@nt@zi@
    съгласна
    Така стоят нещата,
    cилата определя правилата -
    Добре дошли на нашата забава,
    cамо силните оцеляват!

Мега фен Аватара на koalka
    Просто в един момент го осъзнаваш.Осъзнаваш,че не можеш да живееш без този човек,че той е всичко за теб,че само един поглед от него прави чудеса и т.н.

Фен
    Град
    Варна
    Не може да се определи Граница няма ... То идва от само себе си. Например аз наскоро казах на едно момиче, че я обичам и тя си помисли, че се базикам
    Music is... a higher revelation than all wisdom and philosophy.

когато тръгнеш с едно момиче/момче и си мислиш,че я обичаш,но идва един период,когато изпитваш по силни чувства и тогава разбираш,че преди те е привличал/а а сега я обичаш.Абе нещо такова
    Zimna vecher.tishina,svesht sus plamuk pregorql.Obraz na luna zad prozoreca izgrql.Na legloto-list,moliv,spomen,sqnka otmalqla.Kratak trepet,bolka,stih.Dekemvriiski stud.
    razdqla

Голям фен Аватара на KisskilleRcHe
    Град
    В света на силния звук!
    Според мен трябва да е "харесвам" , "влюбен съм" и " обичам" !!!
    Трудно да се опреди.... То просто се усеща!!!!
    Живея за да докажа, че съм достоен за Ада!!!
    В един свят на ненормални, ненормалните сме най-нормални!
    На света има две автомобилни марки - HONDA и всички останали !
    my skype : KisskilleRcHeTo

Голям фен
    To prosto se useshta.Kakto kato vidim hubavo momche po ulichata go haresvame,taka i kogato obichash nqkogo go useshtash s vsqka chast na tqloto si,i tova chuvstvo e nezamenimo i te pravi shtastliv .Sabujdash se s usmivka bez prichina,mislish za edni chovek,kopneesh za nego,a kogato ste zaedno sa bezcennii migove Koga razbrah che haresvaneto premina v lubov?Kogato go izgubih
    Децата плачат,Господ прощава.. Аз няма да плача,защото не съм дете,но няма да простя,защото не съм Господ .

Фен
    Град
    София
    Ами границата е твърде близко и доста далече...хаха...Наистина не знам къде е границата,а и аз не съм от хората,които казват "Обичам те!".Не защото не ми се е искало,а защото ме е страх,че след това ще съжалявам...Как обаче да усетиш кога си влюбен... Сърцето ще ти каже
    For it was not into my ear you whispered,but into my heart!It was not my lips to kissed,but my soul!!!

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Аз самият не мога да преценя къде е тази граница и кога едното преминава в другото.

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    човек, когото познаваш само бегло, с когото си си говорил само няколко пъти, но мн те привлича външно, мислиш за него, такъв човек можеш да харесваш
    но да обичаш можеш само някого, когото познаваш достатъчно добре, с когото си бил и знаеш какъв е, имате споделени моменти заедно.. тогава не опира само до външното привличане
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Няма определена граница, всеки човек сам може да определи за себе си. Лично за мен обич (любов) може да се изпита само към един човек. Може да харесвам много хора, като приятели, външност, характер, но мога да обичам истински само един човек. Обичта е, когато знаеш, че само един човек ти е достатъчен и може да ти даде всичко, от което се нуждаеш. Да знаеш, че има човек, който те обича по начина, по който и ти го обичаш и е готов на всичко за теб, както и ти за него.
    И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
    И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!

Guest
    Аз нямам чувства и не мога да кажа границата...чувствата ми са само когато се свалям с някой в дискотеката . Не смятам на тая възраст да се знаимавам с любов!

Re: Границата "Обичам" - "Харесвам"

Цитирай Първоначално написано от Th3WildAng3l
    Къде точно е границата между "обичам" и "харесвам" и в какво се състои според вас? Кога и как разбирате, че "харесвам" е преминало във "обичам" ?
    любовта е рядко срещано чиство,но когато обичаш някои си готов на всичко заради него .готов си да направиш много компромиси и да се откажеш от много неща за да се чуства добре човека до теб

АТАКАБГ
    Guest
    Усеща се. Трудно може да се опише.
    Аз лично разбирам че здраво съм хлътнал по някое момиче,когато постоянно мисля за нея. Каквото и да правя все тя ми е в главата. А като просто я харесвам се сещам за нея,но не толкова често и няма чак такава тръпка.

Фен
    Град
    In Your Mind..
    Когато разбереш, че си готова да пренебрегнеш себе си, собствените си принципи и желания заради човека до теб, значи обичаш.

The Only Thing I Understand Is What I Feel!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си