View Full Version : ПРоблем, Спешно!
atteratotus
10-14-2006, 12:21
ами проблема е следният - на приятелката ми и беше свършил цикъла няколко часа преди да правим секс, и аз свърших в нея. Та сега се чудим да взимаме ли от хапчетата за "бързо реагиране" или няма смисъл, щом няма яйцеклетка?
какво е вашето мнение
MrAsNiKa
10-14-2006, 12:24
Да гълта :twisted:
atteratotus
10-14-2006, 12:24
кво, хапче или по принцип :)
аз говоря конкретно за сега
MrAsNiKa
10-14-2006, 12:29
Да гълта хапчето
Пък ако иска другия път да гълта и друго
Поне от хапето ще се отърве :twisted:
. Marto.cool . .
10-14-2006, 12:31
Bratle nz kakvo da pravite ama spored men e po dobre da vzemete merki za vseki slu4ai :)
глътни и ти едно да се успокоиш
уиски де
Абе да ти кажа, по-хубаво е да пие постинор. Така се казва хапчето. Постинор дуо. Аз на твое място не бих рискувала. Каквото и да е, ти си свършил в нея.
Vzima se hap4eto sega i po-kysno ako ste zakysnqli test4e se pravi.
рискуваи те и следващите 20 дена ще осетиш лудото напрежение ...много е забавно адреналина на макс маина .... :mrgreen:
CrazyWitch
10-14-2006, 16:46
Vzima se hap4eto sega i po-kysno ako ste zakysnqli test4e se pravi.
И аз мисля така. Едно добро мнение.
Ето и инфо за Постинор Дуо:
Таблетката за спешна контрацепция Постинор Дуо може да предпази от бременност, ако се използва в рамките на 72 часа след полов акт. Как трябва да се приемат?
Дори да нямаш в себе си Постинор Дуо, разполагаш с известно време да се снабдиш. ВЗЕМИ ДВЕТЕ ТАБЛЕТКИ ЕДНОВРЕМЕННО, КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО-СКОРО, за предпочитане до 12 часа и не по-късно от 72 часа (3 дни), след като си имала полов акт без предпазни мерки. Не чакай последния момент! Колкото по-рано се вземат таблетките, толкова по-добре. Затова най-добре да имаш Постинор-Дуо в себе си - за всеки случай.
Постинор Дуо: 99% сигурен
При спешни ситуации тези таблетки са много ефективни, но не могат да гарантират 100% предпазване, подобно на регулярните противозачатъчни. И все пак Постинор е изключително сигурен: когато инструкциите се следват стриктно. За сравнение - от 100 презерватива 15 се късат.
Какво става с менструацията след спешното дуо хапче?
В повечето случаи менструацията се появява навреме, но понякога с няколко дни закъснение или по-рано. Ако се появи аномалия в менструалния цикъл, не се безпокой. Обикновено в такива случаи е добре да се консултираш със своя гинеколог. Ако закъснението е повече от една седмица, е възможно да е настъпила бременност и трябва да се консултираш с лекар.
Какви са страничните ефекти на спешните таблетки?
Като при всеки медикамент, Постинор Дуо може да даде някои други рядко срещани странични ефекти. Рядко се появяват гадене и повръщане. По време на дните след приемането на таблетките може да се появи кръвотечение между двете менструации, но в повечето случаи то е слабо и краткотрайно. По-рядко се срещат главоболие, световъртеж, отпадналост, болезнени гърди. Тези оплаквания обикновено изчезват до 24 часа.
При всички случаи, тези малки оплаквания, ако възникнат, са нищо, в сравнение с най-големия възможен страничен ефект при секса: нежелана бременност.
Кога не трябва да се използват таблетките за спешна контрацепция?
Целта на приемането на "спешните таблетки" е да предотвратят нежелана бременност, а хирургическа намеса или аборт се прилагат при доказана бременност, тъй като в този случай методът няма ефект.
Абсолютни противопоказания на Постинор Дуо не се наблюдават. Не се препоръчва при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.
Ако жената страда от някаква хроническа болест и/или е на медикаментозно лечение, при подобни случаи е добре личният гинеколог да бъде информиран.
Важно
Постинор Дуо не може да предизвика аборт, и ако се приеме прекалено късно, няма да увреди зародиша, така че със сигурност би се родило здраво дете.
"Спешната таблетка" не е средство за регулярна контрацепция.
Използвана веднъж, таблетката не се препоръчва да се приема отново по време на същия менструален цикъл. През останалото време (до края на цикъла) могат да се прилагат други противозачатъчни средства. Със започването на следващия менструационен цикъл, могат да бъдат използвани орални контрацептиви.
Спешните таблетки се препоръчва да бъдат използвани единствено при необходимост от спешна контрацепция.
Внимание
Постинор Дуо не предпазва от заболявания, разпространявани по полов път. Ако съществува и най-малко съмнение за СПИН или друга, предавана по полов път болест, гинекологът трябва да бъде незабавно уведомен.
Айде късмет и дано съм помогнала с нещо.
Възхищавам Ви се... да знаете до часове и минути кога и свършва цикъла... а да не знаете как да се пазите :-k
възхищавам се и на хората, дето съветват за всяко нешо да се пие постинор.... но препоръчвам повече внимание -> по малко постинор =;
тва не е витамин C все пак... айде помислете...има кво да се чете по темата. Имате и родители...
успех!
bulgarche
10-14-2006, 19:09
беше свършил цикъла няколко часа преди да правим секс
Туй беше едно от най-простите изказвания.
Относно яйцеклетката...а ти от къде знаеш че няма?
Възхищавам Ви се... да знаете до часове и минути кога и свършва цикъла... а да не знаете как да се пазите :-k
възхищавам се и на хората, дето съветват за всяко нешо да се пие постинор.... но препоръчвам повече внимание -> по малко постинор =;
тва не е витамин C все пак... айде помислете...има кво да се чете по темата. Имате и родители...
успех!
абе незнам дали си прав или не ама си от ботев .....
Абе вие 'що не вземете тоя Постинор да си го хапвате профилактично за закуска, обяд и вечеря, ами само тук си хабите пръстите да пишете?
Толкова е силен хормонално и така обърква женския организъм, че ми се струва една идея по-умно да:
1/ ползвате презервативи
2/Да свършвате навън
3/ Да попрочетете нещо за овулацията
4/ да разберете, че има и други начини за предпазване, а не да използвате един-единствен, който изглежда най-лесен, но е най-вреден за момичетата.
По-добре вземете хапче,защото има вероятност и да е бременна.
По-добре вземете хапче,защото има вероятност и да е бременна.
Точно така, както казах, най-добре ползвайте Постинора за хранене. Всякакви други средства са напълно излишни, а за така нареченото "мислене" и дума да не става. Това е отживелица.
zoben_pitbul
10-14-2006, 19:54
Абе мисъл вместо да повтаряш постоянно това "за хранене" вземи прочети темата и разбери какво пита автора!Очевидно не са ползвали друго средство за предпазване,така че сега са изправени пред тази дилема-да го вземе или не.Е,и аз бих казал да го вземе защото иначе писка е голям,а последиците-доста гадни [-( Че постинора е вреден-да,така е.Неслучайно може да се взима само 2 пъти годишно.Но в крайна сметка по-добре ли е да забременее!?
kofti_nick
10-14-2006, 19:58
Вие това хапче Постинор за бонбонки го имате
da be , razbira se 4e ima vyzmojnost , vzemeto edni hapove i vnimavaite za napred , 4e dyglo nqma da moje da pie vtori pyt (vredno e )
krem4et0
10-15-2006, 18:21
Вероятността да е в овулация следващите 3-4 дни,през които сперматозоидите ще са активни не е за пренебрегване.Ако аз бях на ваше място обаче нямаше да пия хапчета,ако съм с по-дълъг цикъл.Ако обаче ми е 21-28 дни ще пия обезателно.Преценете си сами!Големи хора сте-правите секс все пак.Сигурно сте много отговорни.Купувате си салам и хляб с парите за презарвативи!
Абе, по - добре да пие Постинор, че колкото и да е, изпразнил си се вътре. Вие пък що не използвате презервативи :idea:
GothicGirl
10-16-2006, 06:14
абе деца, защо не мислите?
тоя Постинор го рупате като бонбони...
Продължавайте в същия дух :lol: :smt012 :smt017
Постинор НЕ Е ВИТАМИН4Е ! [-X
Ама като се е празнил вътре по-добре е да ги взимате хап4етата 4е ина4е то ше са нерви, притеснения... Аз ако съм на ваше място ше ги пия, няма как. Оба4е мислете бе хора... #-o
Вижте какво, и аз по принцип съм страашно против постинора! Винаги съм била против и много рядко съм препоръчвала на някого да пие тая конска доза хормони. Но в техния случай положението е маалко по-различно. Той е свършил в нея. Което е най-лошото. Ако не беше свършвал, няма нужда от постинор. Или пък ако беше свършил, но на нея щеше да й дойде след някои и друг ден. В такива случаи няма нужда от постинор. Но на нея й е било последния ден от менструацията. Т.е. ако евентуално има 7-дневна менструация, те са го правили на 7-8 ден от цикъла й. А сперматозоидите могат да живеят до около 5 дни (тук не съм абсолютно сигурна, извинете ме ако греша, но някъде толкова бяха) в нея. Та ако овулацията й настъпи на 12-13 ден от цикъла й, което е напълно възможно, особено при по-кратък цикъл, то вероятността да забременее е доста голяма! Затова тук е почти задължително да пие постинор. А за напред каквото и да става не свършвайте в приятелките си. Кондомите много се късат и стават големи гафове. Така че за всеки случай, не свършвайте в приятелките си, дори и да сте с кондом. А ако имате по-сериозни приятели, помислете за хапчета. По-сигурни са от презервативите.
krem4et0
10-17-2006, 07:54
Съгласна съм с горното мнение на 100%.И да ти кажа нищо,че пия хапчета пак ползваме презерватив,защото някой път се случва да повърна-сега едни настинки ме хванаха,а и е възможно да се изпусне хапче!
А я аз да ви питам тука в тая тема 4е да не пускам нова - тези от вас които пият противозачатъ4ни забелязвали ли са някои от страни4ните ефекти да им се появяват или те се появяват рядко?! 6тот аз до сега се с презервативи съм го правила но както казаха те се късат редовно (айде не редовно, но се късат) а хап4етата ако си ги пие6 редовно си е ОК. Но страни4ните ефекти ме притесняват. Освен това дали тези противоза4атъ4ни са достатъ4но сигурни ако прави6 секс в дните в които си в овулация или тогава е добре да слага6 презерватив? Сори 4е така питам не по темата...
А я аз да ви питам тука в тая тема 4е да не пускам нова - тези от вас които пият противозачатъ4ни забелязвали ли са някои от страни4ните ефекти да им се появяват или те се появяват рядко?! 6тот аз до сега се с презервативи съм го правила но както казаха те се късат редовно (айде не редовно, но се късат) а хап4етата ако си ги пие6 редовно си е ОК. Но страни4ните ефекти ме притесняват. Освен това дали тези противоза4атъ4ни са достатъ4но сигурни ако прави6 секс в дните в които си в овулация или тогава е добре да слага6 презерватив? Сори 4е така питам не по темата...
Мила, аз ги пия вече 1 година и странични ефекти не съм забелязвала. Не съм напълняла нито килограм. И нищо ми няма, абсолютно. Единственият страничен ефект беше 1-вия месец ми се появиха няколко капки кръв на бельото, в периода, в който ги пиех. Това е напълно нормално. Пише си го и в листовката. Оттам нататък нямам никакви проблеми. Цикълът ми е напълно редовен. Точно на 28 дни. В точен час даже ми идва. Тече ми само 4 дни, а преди беше 7. Нямам вече менструални болки.
Противозачатъчните още ги наричат инхибитори на овулацията. Т.е. когато пиеш противозачатъчни, ти нямаш овулация. И не можеш да забременееш, дори той редовно да свършва в теб. Също така, за още по-голяма ефективност, лигавицата на матката не набъбва достатъчно и яйцеклетката, дори и да бъде оплодена по някаква невероятна случайност, тя не може да се вгнезди в лигавицата на матката и ти не можеш да забременееш. Освен това, те сгъстяват влагалищния секрет. Той запушва отвора на шийката на матката и сперматозоидите не могат да проникнат. Та при наличието на тези 3 неща ти практически е невъзможно да забременееш. Противозачатъчните имат най-висок процент на сигурност (след стерилизацията, разбирасе :) ). Само 1-2 на 1000 жени годишно забременяват. Тоест процентът е 0,1. А при презервативите 10-20 на 1000 жени годишно забременяват. Тоест доста по-нисък процент на сигурност.
През цялото време ти си защитена. Дори през 7-те дни от месеца, в които ти не ги пиеш, пак си защитена.
Днешните противозачатъчни съдържат пренебрежимо малко хормони. Ако досега са съдържали много хормони и са давали странични ефекти, то вече не е така. Подходящи са за използване от млади момичета. Има най-различни марки... Логест, Ясмин, Линдинет.. и мн други. Повечето момичета, като че ли предпочитат логест, но то си зависи от човека.
И как беше казал баце Гецо от Бросарци,"Я на жените не вервам!Оно кърви 5 дена у месеца,па а още живо,па мене нема а излъже"... :-D
Това като малко ирония към 80% от темите,в които се говори за кървища,кат че ли ше колиме кокошка...И кък викаше бай Мишо-"От толко реклама на превръзки,оно и на мене че долаза..." :-D :-D :-D
Много мерси за отговора Chiana :D Определено ми се струва 4е има смисъл да мина на такива хап4ета при положение 4е съм с един и същ 4овек от дълго време и засега не мисля да го сменям :oops: Пък и щом казваш 4е страни4ните ефекти са супер изклю4ение и 4е дори може да не се проявят... Аз дори съм 4увала от приятелки 4е като са запо4нали да взимат противоза4атъ4ни дори имало някакви положителни ефекти върху организма. От сорта на из4истване на кожата или им се отразява добре върху косата и ноктите примерно. Не знам доколко е вярно, но самата мисъл 4е 6те ти регулират цикъла до то4е 4ас и 4е ще ти намалее (тъй като моят е 5-6 дни но е ужасно тежък) супер много ме изкушава. Предполагам оба4е преди това трябва да минеш през гинеколог или поне ли4ен лекар?
Мила, да, вярно е. Някои противозачатъчни се изписват точно заради регулиране на цикъла и такива проблеми. Не мога да ти кажа за това дали се изчиства кожата, но аз по принцип нямам кожни проблеми, така че не мога да коментирам. Но съм чувала, че имат и такова действие. Също така намаляват риска от някои видове рак (на шийката на матката ли беше и аз не помня точно.. ) Добре би било да се консултираш с гинеколог. Аз точно на преглед не съм ходила, но се обадих по телефона на една позната гинеколожка и тя ми каза какви да пия. Не ме е питала нещо конкретно, освен дали имам някакви проблеми с цикъла, хормонални и т.н. Та това е всичко.
А щом имаш сериозен приятел, това е най-добрият вариант. Ако имаш още въпроси пиши на лична, ще ти помогна с каквото мога.
ssiimmoonna
10-18-2006, 11:22
mi nz ama susu sogurnos 6te e po-dobre da se predpazite za VSEKI slu4ai