View Full Version : Колко време да пия контрацептиви..няколко месеца или доживот
здравйте,
искам да попитам нещо за противозачатачните.Пих "Диане 35" 3 месеца,защото имах киста на яйчника,още на първия месец изчезна,но гинеколожката ми ги предписа за още 2 месеца.След 3ия блистер започнах да пия ЯСМИН,пак по нейно предписание,само че за да го ползвам като контрацепция.Въпросът ми е..колко време могат да се пият контрацептивите..месеци,го ини..и ако приема на контрацептиви става от година/две има ли опастност за усложнения след време при опити за дете..аз съм на 16 и искам да знам трябва ли от сега нататък всеки месец да пия някакви контрацептиви и до кога..?
Благодаря Предварително:))
виж миличка контрацептивите се пият основно ако водиш активен полов живот. не мисля, че е здравословно да ги пиеш години наред. но все пак попитай гинеколожката си тя ще ти каже най-добре
Голяма мафия са тея гинеколози по отношение на противоза4атъ4ните,да знаете. Голяма 4аст то тях имат склю4ени договори с фармацевти4ни компании да предлагат определени лекарства срещу пари. И те изписват ли изписват тея лекарства и противоза4атъ4ни на който им падне без никва съвест. И след тва след години заради тяхната небрежност се ти се появяват най-разли4ни проблеми.
Така 4е мила, съветвам те да говориш поне с двама-трима, за да събереш няколко мнения и тогава да решиш дали да пиеш противоза4атъ4ни и кои то4но да са те. Освен ако разбира се нямаш готина гинеколожка, на която да имаш довеиа
WindWaker
10-22-2006, 12:00
kontraceptivite moje6 da gi pie6 kolkoto si vreme iska6 s edna malka no sy6testvena podrobnost - trqbva da se pravqt po4ivki ot nqkolko meseca. to ima nqkva zavisimost, moita pr primerno pravi taka - za 1 godina gi pie 9 meseca i posle 3 po4iva. moje da gi pie6 i 6 meseca i posle primerno 2 da po4iva6......no za vsi4ko tva trqbva da ti go obqsni ginekolog. nqma drug na4in da znae6 sys sigurnost.
krem4et0
10-22-2006, 12:02
Принципно можеш да ги пиеш докато не желаеш да имаш деца,но аз правя пауза на всеки 9 блистера,като паузата е 2-3 цикъла.Това се прави,за да си "спомни" яйчникът как се действа и 1 ден като решиш да имаш деца това да е възможно.но да знаеш рискът след спиране на противозачатъчни да забременееш е по-голям от този преди д си започнала да ги пиеш.за това най-добре през паузата се ограничавай и не прави секс!
Кремче, абе да те питам, като правиш пауза, после как почваш опаковката? На 1-вия ден от следващата менструация или на деня, в който по принцип си почваш опаковката? Защото сега ми предстои пауза и нз какво да правя.
mersi mn za mneniqta:))..problema pri men e 4e ne iskam ot 16 godishna da zapo4vam da piq kontraceptivi za po 6/7 meseca i taka dokato iskam da imam detsa,zashtoto tova moje da stane i kogato sum na 26 primerno i 10 godini trqbva da piq protivoza4ata4ni(s pauzite ot po nqkolko meseca de)...moje bi da iz4aKam oshte 2/3 godini i znam li..da si sloja spirala,za da ne se zanimavam godini nared s hap4eta..shte go izmislq:))Mersi MNogo za mneniata:))))
Е що пък, ти можеш да ги пиеш 1 година, да речем и после да ги спреш. След време пак да ги почнеш, като си имаш сериозен приятел. Нищо не ти пречи.
krem4et0
10-22-2006, 12:28
Кремче, абе да те питам, като правиш пауза, после как почваш опаковката? На 1-вия ден от следващата менструация или на деня, в който по принцип си почваш опаковката? Защото сега ми предстои пауза и нз какво да правя.
на първият ден от менструацията си ги започвам.Може и на 2-рия или на 5-тия-изборът е твой,но тогава първите 7 дни ще трябва презерватив да ползвате.И много се пази по време на паузата,че както си наблъскана с хормони.................
krem4et0
10-22-2006, 12:31
mersi mn za mneniqta:))..problema pri men e 4e ne iskam ot 16 godishna da zapo4vam da piq kontraceptivi za po 6/7 meseca i taka dokato iskam da imam detsa,zashtoto tova moje da stane i kogato sum na 26 primerno i 10 godini trqbva da piq protivoza4ata4ni(s pauzite ot po nqkolko meseca de)...moje bi da iz4aKam oshte 2/3 godini i znam li..da si sloja spirala,za da ne se zanimavam godini nared s hap4eta..shte go izmislq:))Mersi MNogo za mneniata:))))
мила,спирала слагат САМО раждали жени,защото при тях девствената ципа е напълно разкъсана! на 16 имаш 3 опции-презерватив и той да свършва извън влагалището ти,противозачатъчни или да не правиш секс.Ти си избери!
krem4et0
10-22-2006, 12:34
Между другото аз пия противозачатъчни редовно от 3 години,а преди това съм ги пила за по 3-4 месеца още 3 години на зад.То ест от 15-16 съм започнала и нищо ми няма.Даже ми е кофти през паузите,защото не ти идва на датат,на която си свикнала,не знаеш кога ще те изненада,а и не си притеснен да правиш секс!
Добре де, Крем4е, и след като си ги пила ве4е няколко години, никакви проблеми ли нямаш? Щото аз съм супер навита да мина на хап4ета и тъкмо се убедя и някой ми натриса как дори и сега да нямаш проблеми след години със сигурност ще имаш, ще ти е трудно да забременее, ще ти се увреди не знам си кво си... и ме отказват. А все пак на 19 съм, не съм толкова малка 4е да е вредно да ги пия. И супер много се 4удя кво да правя по въпроса... ](*,)
krem4et0
10-22-2006, 12:44
Ами нямам проблеми.Аз ги пия точно,защото имам проблеми.Имам кистозен яйчник и ако не съм на противозачатъчни не ми спира манструацията с месеци-просто няма ден без нея,а по време на паузите пак ми се образуват кисти.май ще трябва да не ги спирам идобщо,а просто да ги редувам средно дозирани с ниско дозирани.не знам точно-след месец ще ходя на преглед в София и ще ми кажат!Иначе нямам акне,не съм надебеляла,не съм нервна освен преди менструация,ама то тогава си е нормално и изобщо се чувствам супер.А и каква благодат е да кървиш 4 дни в месеца,а не 30.само човек,който е бил като мен може да разбере за какво говоря.Все едно си в непрекъсната менструация и не капки,а по 3-4 превръзки на ден.Противозачатъчните за мен са срд топ 3 на най-необходимите за мен неща след телевизорът и компютърът.
WindWaker
10-22-2006, 12:45
Добре де, Крем4е, и след като си ги пила ве4е няколко години, никакви проблеми ли нямаш? Щото аз съм супер навита да мина на хап4ета и тъкмо се убедя и някой ми натриса как дори и сега да нямаш проблеми след години със сигурност ще имаш, ще ти е трудно да забременее, ще ти се увреди не знам си кво си... и ме отказват. А все пак на 19 съм, не съм толкова малка 4е да е вредно да ги пия. И супер много се 4удя кво да правя по въпроса... ](*,)
ti ne razbira6 li 4e tuka ot foruma ne moje nikoi da ti dade to4na informaciq. 4isto i prosto vseki organizam e razli4en. TRQBVA da otide6 na ginekolog - toi te preglejda - ako trqbva ti pravi izsledvane i re6ava koi protivoza4aty4ni sa specialno za teb i vyob6te dali moje da pie6 takiva. tva e polojenieto. samo doktor - sama v nikakav slu4ai.
Мерси много, мила. И на мен така ми беше казала една приятелка, ама исках да съм сигурна. Аз съм казала на приятеля ми- абсолютно никакъв секс през този месец. Че иначе голям гаф...
Та и да за спиралата е вярно, на раждали жени се слага, ама мисля, че се поставя в шийката на матката... Мисля, че това за раждането е във връзка, че отворът на шийката на матката е по-голям и по-лесно се поставя сигурно и аз незнам, може да греша. Това са предположения. :-k
krem4et0
10-22-2006, 12:48
между другото точно месеците след като се спрат хапчетата се забременява най-лесно,защото ти си наблъскана с хормони и когато яйчникът произведе яйцеклетка се създава такава благоприятна среда за оплождане,че не е истина.Моя приятелка пи потивозачатъчни няколко месеца,за да забременее по-лесно после.Това не стана де,но се оказа,че има просто друг проблем.Но принципно след спирането на хапчета или пропускането на такова особено третата седмица води до лесно зачеване!
WindWaker
10-22-2006, 12:49
Мерси много, мила. И на мен така ми беше казала една приятелка, ама исках да съм сигурна. Аз съм казала на приятеля ми- абсолютно никакъв секс през този месец. Че иначе голям гаф...
Та и да за спиралата е вярно, на раждали жени се слага, ама мисля, че се поставя в шийката на матката... Мисля, че това за раждането е във връзка, че отворът на шийката на матката е по-голям и по-лесно се поставя сигурно и аз незнам, може да греша. Това са предположения. :-k
spirali ima vsqkakvi. ne samo za rajdali jeni. tva e poredniq typ sluh na nqkoi neobrazovan umnik.
krem4et0
10-22-2006, 12:51
ti ne razbira6 li 4e tuka ot foruma ne moje nikoi da ti dade to4na informaciq. 4isto i prosto vseki organizam e razli4en. TRQBVA da otide6 na ginekolog - toi te preglejda - ako trqbva ti pravi izsledvane i re6ava koi protivoza4aty4ni sa specialno za teb i vyob6te dali moje da pie6 takiva. tva e polojenieto. samo doktor - sama v nikakav slu4ai.
мен по телефонът ме консултират и всеки изписва това което си знае,така че не ми говори.лекарят,който ме преглежда не смее да ми назначи нищо,защото и с Логест пак имам кисти.Прегледът при гинеколог е формален.Истината е,че ако нямах подобни проблеми нямаше да пия хапчета и то толкова малка.Все пак водя полов живот от март месец и не е било нужно!
Аз пък не разбрах само що като си в по4ивка не може да правиш никакъв секс?! Дори и с презерватив и супер внимателно ли? :oops:
krem4et0
10-22-2006, 12:56
може не споря.не съм раждала все още.само 1 месец ли ще правиш пауза?Виж сега аз съм правила секс по време на пауза-първият ми път беше тогава.Просто си казвам на гаджето гумата и да не свършва преди да го извади.Ако ли не и на френска любов може да се мине ако така предочитате!
krem4et0
10-22-2006, 12:58
spirali ima vsqkakvi. ne samo za rajdali jeni. tva e poredniq typ sluh na nqkoi neobrazovan umnik.
ти жена ли си-айде тогава си заври спирала.Моля ти се-спирала не можеш да си сложиш преди да си родила.Ако беше така-аз искам спирала.Лесно,удобно и 5 години нямаш главоболия.Ама за жалост ще почакам 7-8 години да родя!
krem4et0
10-22-2006, 13:00
Аз пък не разбрах само що като си в по4ивка не може да правиш никакъв секс?! Дори и с презерватив и супер внимателно ли? :oops:
Ами по принцип не е желателно,защото рискът е голям,но с презерватив може,ама много да внимавате,че става опасно!