PDA

View Full Version : Любовта...

12-04-2006, 11:43
Любовта...това е най-истинското,най-красивото,най-вдъхновяващото чувство,което човек може да срещне и изпита...
Любовта може да те издигне в небесата,но и да те свали хиляди километри по-надолу.
Смея да ви кажа,че съм го изпитала..че съм се чувствала така щастлива,както никога...но и така нещастна,както може би никой не може да си представи..Било е много красиво,но и много тъжно и мрачно...но ако трябва пак да избирам,бих минала по същия този път.
Научих много,учих се от собствените си грешки и тези на другите..Обичала съм силно и всеотдайно,никога не съм съжелявала..преодолявала съм трудностите..после пак съм се издигала и падала..Любовта е толкова странна и неописуема,но са малко нещата,който ще те направят така щастлив,както истинската и споделена любов..
Дали истинската любов е само пъвата?! ..Когато за първи път изпиташ това вълшебно чувство,усещаш и опознаваш..мислиш си че никога няма да се случи отново,с такава сила и по този начин.. e,на мен ми се е случвало само веднъж..и мисля че,влюбвайки се за първи път ти разбираш любовта.. и именно с тази първа любов ти си изграждаш образа на истинската любов.Не съм песимистка,но не вярвам,че може да ми се случи пак..по този необикновен начин и за това за мен истинската и най-голямата любов си остава първата...
Пожелавам на всички да са влюбени и да са много щастливи,да ценят това което имат и да го пазят..да не се отчайват,ако са самички,защото там някъде..любовта ги чака.

iiirish
12-04-2006, 12:05
не съм съгласна, че първата любов е най-силна, нито пък че чрез нея опознаваш любовта! тя ти дава само някаква бегла представа за това какво значи това чувство, тези трепети и тази мимолетност, която трябва да задържим възможно най-дълго във себе си. първата любов е като знак, който ни сочи пътя! пътя към истинската и безрезевна любов! не че тя не е истинска или по-слаба, но аз лично съм се убедила, че когато човек стигне до заключението, че никога няма да обича по същия начин, се появява човек, който те кара да опознаваш още и още любовта в нейната дълбочина. и както са казали хората "всеки следващ път обичаме все повече и повече" ;)

12-04-2006, 13:08
az sa6to ne sam saglasna 4e parvata lubov e nai silna.spored men parvata lubov e istinska i nezabravima.koito ne e izjivql tova prekrasno 4uvstvo zna4i vse o6te ne e razbral kakvo ozna4ava da si obi4an i v zamqna da polu4i6 lubov.za6toto tova spored men e nai golemiq podarak koito 4ovek moje da polu4i.

gerinceto
12-04-2006, 13:09
az sa6to ne sam saglasna 4e parvata lubov e nai silna.spored men parvata lubov e istinska i nezabravima.koito ne e izjivql tova prekrasno 4uvstvo zna4i vse o6te ne e razbral kakvo ozna4ava da si obi4an i v zamqna da polu4i6 lubov.za6toto tova spored men e nai golemiq podarak koito 4ovek moje da polu4i.

koalka
12-04-2006, 13:54
Мерси,много съм щастлива.

sweet_poison
12-04-2006, 17:23
Любовта наистина е хем най-прекрасното, хем най-тъжното чувство..
Аз бях преживяла такава истинска , чиста и безкористна любов, но за съжаление аз не я упазих , макар че тя дори и сега остава споделена.Щастлива съм за него , тъй като той е тръгнал по по-добър път и няма да изпита нито тежката съдба на затворник, нито ще живее в безкрайни лъжи...
Приятелството ни ми е ценно , но ние сякаш сме нито приятели, нито врагове.Той крие всичко - живота си , чувствата си, сълзите само при единия поглед към изоставеното си семейство.Той не допуска никой в своя свят и само зелените му очи издават една мечта , една дълбока следа оставена от любовта от пръв поглед...
Аз винаги съм знаела, че той вярва в мен, но е толкова трудно да си кажем всичко , понякога и думите нямат никакво значение.
той видя в мен надежда за светлото бъдеще, а аз я разбих защото загърбих всякакви чувства към него, страхувах се от това което беше, а сега се възхищавам от това в което се превръща...
Не искам да имам връзка с него , защото се страхувам да го загубя може би...но същевременно искам да съм до него и да усетя всяка частица от неговата душа.
Съжалявам хора че ви споделям всичко това , но като го пиша намирам утеха... просто, това е нещо, с което не мога да се боря
не мога да го спра...но е прекалено късно

Crafter
12-04-2006, 18:02
Само, че в тази прозаична форма изглежда безкрайно банално. "Зелените му очи" , "Това в което се превръща".

Дон Жуан го спипаха, че краде дъвки от магазина и сега, като се изповяда ти го залюби?

sweet_poison
12-04-2006, 20:47
Само, че в тази прозаична форма изглежда безкрайно банално. "Зелените му очи" , "Това в което се превръща".

Дон Жуан го спипаха, че краде дъвки от магазина и сега, като се изповяда ти го залюби?

И то много - крадене на дъвки е голяма работа - също изисква акъл \:D/
и банално не банално, ама това са моите чувства , просто ги изразявам по свой си начин :-D

Crafter
12-04-2006, 20:48
Ти си знаеш най-добре. Чувствам следователно съществувам?

sweet_poison
12-04-2006, 20:52
ами да - може би има нещо вярно :D

sweet_poison
12-04-2006, 21:00
само че не биваше да го коментираш по този начин, защото аз ти описах момчето на което му се наложи само да издържа семейството си, тъй като бащата ги изостави и на никой не пожелавам да се окаже в такава ситуация...много е кофти и има много такива семейства за съжаление не само в нашата държава но и по целия свят

Crafter
12-04-2006, 21:02
Да бъда саркастичен е моето призвание в живота.

sweet_poison
12-04-2006, 21:08
Аз приемам и уважавам твоето мнение и това което пишеш
Но...не си написал нищо по темата - какво е любовта за теб? :D

Crafter
12-04-2006, 21:14
Илюзия. Дума, която хората употребяват когато хормоналното им ниво удари тавана, сексуалните им желания се превърнат в приоритет и отчаяно търсят спътник със същите симптоми. На някои може да им звучи грубо и първично, но това е простата истина.
От прочетените дотук коментари относно любовта трябва да повярвам, че тя е необяснима магия, като свинско в сладко-кисел сос.
Младежки фантазии... това е любовта за мен.

TikiraYang
12-04-2006, 21:16
sopoliwi istorii :twisted:

sweet_poison
12-05-2006, 17:44
хм...илюзия
да, може би си прав, Crafter, но без тази мечта реалността става по-мрачна и по-безнадежна.Според теб какъв е смисъла на живота при всеки човек?Да намери своята половинка или да помогне на другия , или просто да обича и да топли със своите чуства приятели и близки.Всичко се базира на любовта.

ziky
12-05-2006, 17:49
Любовта...това е най-истинското,най-красивото,най-вдъхновяващото чувство,което човек може да срещне и изпита...
Любовта може да те издигне в небесата,но и да те свали хиляди километри по-надолу.
Смея да ви кажа,че съм го изпитала..че съм се чувствала така щастлива,както никога...но и така нещастна,както може би никой не може да си представи..Било е много красиво,но и много тъжно и мрачно...но ако трябва пак да избирам,бих минала по същия този път.
Научих много,учих се от собствените си грешки и тези на другите..Обичала съм силно и всеотдайно,никога не съм съжелявала..преодолявала съм трудностите..после пак съм се издигала и падала..Любовта е толкова странна и неописуема,но са малко нещата,който ще те направят така щастлив,както истинската и споделена любов..
Дали истинската любов е само пъвата?! ..Когато за първи път изпиташ това вълшебно чувство,усещаш и опознаваш..мислиш си че никога няма да се случи отново,с такава сила и по този начин.. e,на мен ми се е случвало само веднъж..и мисля че,влюбвайки се за първи път ти разбираш любовта.. и именно с тази първа любов ти си изграждаш образа на истинската любов.Не съм песимистка,но не вярвам,че може да ми се случи пак..по този необикновен начин и за това за мен истинската и най-голямата любов си остава първата...
Пожелавам на всички да са влюбени и да са много щастливи,да ценят това което имат и да го пазят..да не се отчайват,ако са самички,защото там някъде..любовта ги чака.

Любовта не пита а връхлита..за мен и според мен първата любов си остава завинаги в сърцето колкото и каквото да ти е пречинила за смета на твоите чуства...

sweet_poison
12-05-2006, 17:53
Crafter, ясно е че имаш проблем и се опитваш да избягаш от чуствата си.Признай се, човече , знам че тук не сме майки терези , но понякога един човек наистина има нужда да сподели проблема си, иначе ще загърбиш сърцето си като се опитваш да бъдеш безчуствен.Както всъщност стана и с мен...

teardrop
12-05-2006, 17:57
Понякога се случва първата любов да се окаже истинската. Но дори и да не е Любовта на живота ти, със сигурност ще разбереш какво е да обичаш, защото при нея чувствата са най-детски и чисти, най-невинни. И винаги ще сравняваш другите с тази първа любов. "Първата любов ръжда не хваща", нали знаете...

Crafter
12-05-2006, 17:59
хм...илюзия
да, може би си прав, Crafter, но без тази мечта реалността става по-мрачна и по-безнадежна.Според теб какъв е смисъла на живота при всеки човек?Да намери своята половинка или да помогне на другия , или просто да обича и да топли със своите чуства приятели и близки.Всичко се базира на любовта.

Спомням си, че в осми клас ни преподаваше един 67 годишен учител. Бивш посланик в... забравих къде. Та този господин редовно ни удряше с учебника, за щяло и нещяло. При него английски не научих, но научих едно - Учим, за да оцеляваме - оцеляваме, за да продължим традицията.
Любовта е перфектният пример за висша форма на е-г-о-и-з-ъ-м. Доста натискания по клавиатурта ще трябва да приложа, за да ти обясня какво точно искам да кажа, за това го приеми за истина.

И така... В този ред на мисли, едно егоистично същество никога не би обръщало повече внимание на друго такова, освен ако инстинтките не го диктуват. В резултат по-голямата част от населението на планетата се стреми към създаването на потомство. Децата са в основата на всичко. Те са традицията, бъдещето, надеждата. Да живееш, обичаш(щом така настояваш да го наричаш) и умреш... това се обезмисля, ако след теб не остане надежда.

Живота може да бъде забавен и трагичен, но той е най-вече контролиран от нашите първични инстикти.
Ти и аз говорим за двете страни на една и съща монета.

cherrybaby
12-05-2006, 18:26
Parvata lubov nqma da q zabravi6, notova ne ozna4ava, 4e nqma pak da q izjivee6. Naprotiv! Dori 6te misli6 4e parvata vsa6tnost ne e bila istinska i tolkova silna. Istinskata i nai-golqma lubov 6te sre6tne6 v nai-neo4akvaniq i mojebi nai-nepodhodq6t za teb moment.

ziky
12-05-2006, 18:49
Parvata lubov nqma da q zabravi6, notova ne ozna4ava, 4e nqma pak da q izjivee6. Naprotiv! Dori 6te misli6 4e parvata vsa6tnost ne e bila istinska i tolkova silna. Istinskata i nai-golqma lubov 6te sre6tne6 v nai-neo4akvaniq i mojebi nai-nepodhodq6t za teb moment.

Правилно....следващата любов е точно там където най малко очакваш както и тази която най малко очакваш...занапред в живота колко такива ще има...колко още красиви моменти и колко трагедии ще се изживяват...ако сег започнем да мислиме за тия проблеми не се вижждам след 20 години...Некой дедоффляк със спин на лайното и нервите

Emilie
12-05-2006, 18:53
Първата любов може би не е най-силната, но е незабравима!За момента мислиш, че това е най-силното и страхотно чувство, но след това се появяват още и още и накрая може и да усъзнаеш, че първата любов не е била истинска...Доста често се случва първата "любов" да не е истинска ами само привличане.... :roll:

ziky
12-05-2006, 19:32
Първата любов може би не е най-силната, но е незабравима!За момента мислиш, че това е най-силното и страхотно чувство, но след това се появяват още и още и накрая може и да усъзнаеш, че първата любов не е била истинска...Доста често се случва първата "любов" да не е истинска ами само привличане.... :roll:

Прав/а си и тука...ебаси та ние сме само на по 15-16 едва ли не и казваме обичам те...аз дори наще от години не съм ги чувал да не кажа никога даже да си кават обичам те....тва е ученическа любов и бели кахъри за които след време ше се бием по челото...но нали знаете да живеем за мига....да пием от живота защото някой ден ще изтече...

ton1
12-05-2006, 22:03
Тая първа любов наистина може да не е истинската ти любов,но тя за разлика от всяка следваща не се забравя... Много от вас като се влюбят за 2-ри или 3-ти път,след раздялата се сещат не за предният човек който е бил до сърцето ви а именно за 1-т ...
От личен опит знам от приятели които са дори над 25 годишни че когато видят момиче с което са били преди почти 10 години омекват ...