Влез

View Full Version : 2 въпроса

търсещ
12-06-2006, 07:16
здравейте
първо искам да попитам колко дълго живеят сперматозоидите във външна среда,тоест след `свършването`.кога спират да са `ефективни`?
второ,може ли при гинекологичен преглед/не ехограф/ да се установи със сигурност дали има бременност,може ли да остане незабелязано ако не си казал на лекаря че се съмняваш за наличието на такава.или само с видеозон?
много благодаря предварително.

12-06-2006, 08:34
Сперматизоидите спират да са ефективни,когато имат контакт с въздуха.И на ехограф със сигурност няма как да се разбере дали е бременна :!:

ninsy
12-06-2006, 09:53
Сперматизоидите спират да са ефективни,когато имат контакт с въздуха.И на ехограф със сигурност няма как да се разбере дали е бременна :!:

от ехографа може да се разбере!
От простоя генекологичен преглед без да си му споменала че имаш съмнения,не мисля че може да се разбере

iskamTe_vednaga
12-06-2006, 10:39
e nali tova im e rabotata na gonekolozite bi trqbvalo da moje da ostanovi

12-07-2006, 00:17
Чети http://sextex.hit.bg/sperm.htm

shalis
12-07-2006, 07:03
Ami mai-mai razlikata e golqma m/u videozona i ginekologa...ne razbiram ot tova, ama si spomnqm 4e maika mi kato be6e bremenna sys sestra mi ot videozona 9 meseca kazvaha 4e 6te e mom4e, a to se prykna momi4e...i do posledno o4akvahme myjko a ne jensko...tai 4e nz kolko mu e sigurnostta i na engo!!!

bulgarche
12-07-2006, 07:33
Живеят около 72 часа.
Не знам дами може да се види с някаква си машинка...май теста е по-точен (евентуално), понеже само хормонални промени са настъпили в организма. Зародиши, ембриони....по-нататък са тез неща

panterata
12-07-2006, 13:34
Живеят около 72 часа.
Не знам дами може да се види с някаква си машинка...май теста е по-точен (евентуално), понеже само хормонални промени са настъпили в организма. Зародиши, ембриони....по-нататък са тез неща как ще живеят 72 часа??? глупости живеят няколко минути най- много. а ако отидеш на гинеколог би трябвало да разбере че си бременна и без да казваш.. но можеш и да кажеш че има съмнения какъв е проблема? или си направи тест :)

12-07-2006, 14:13
Толкоз много часове живеят вътре в женското тяло като влязат- демек могат да дочакат яйцеклетката един вид. Хитри са :twisted: Иначе на въздух умират бързо, във вода също, а пък като е изсъхнало вече петното или мястото или където там е била спермата- значи със сигурност вече са умрели. А бременност се установява със тест и кръвно изследване...