View Full Version : Ximiq
pomogni mi \:D/ po ximiq
criqda az 6te KLASNA
az sam 7 klas,vie imate li nqkakav saita za valenost,xim.reaksiq .....ne6to za XIMIQ za 7 klas :smt008
crazy_mouse
12-16-2006, 07:54
А не е ли по-лесно просто да си ги про4ете6 от у4ебника където ще са обяснени на ниво 7 клас?!
Валентност
Валентност се нарича свойсвото на атомите на даден елемент да се съединяват химически с точно определен брой атоми от други елементи. Валентостта е цяло число, което показва с колко водородни атома може да се съедини или би могъл да се съедини атомът на даден елемет. Максималната стойност на това число е 8.
Атомите на инертните газове са от нулева валентност, докато повечето елементи имат променлива валентност. Тя зависи от способността на атомите да отделят, приемат или поделят електрони.
Валентността е общо свойство на елементите, което се проявява, когато атомите им се съединяват чрез химични сили на взаимодействие.
Химична реакция
Химична реакция e процес, при който атомите на едно или повече вещества се прегрупират до нови, при което се поглъща или излъчва енергия. При химична реакция не се образуват нови химични елементи.
Sladkata_Nansi
12-16-2006, 09:21
pomogni mi \:D/ po ximiq
criqda az 6te KLASNA
az sam 7 klas,vie imate li nqkakav saita za valenost,xim.reaksiq .....ne6to za XIMIQ za 7 klas :smt008
Klasna po himia :shock: Ako ima naistina moje da vi e sme6no,ama az z aparvi pat 4uvam :-k
l|mandarinka|l
12-16-2006, 22:14
LEle tva himiqta e nai-zlobniq predmet(pone za mene) :mrgreen:
LEle tva himiqta e nai-zlobniq predmet(pone za mene) Mr. Green
мене пък най-много тя ме кефи :smt016
а по темата то туй са най-елементарните неща...и сичко го пише в учебника-земи почетиииии
panterata
12-17-2006, 19:38
кажи какво точно искаш да знаеш и ще ти кажа :)