Влез

View Full Version : mazna kosa:(((

neusan88
12-19-2006, 15:56
hora kajete mi kakvo da napravq po vaprosa?! #-o trqabva prez den da se kypa ina4e prili4am na olio v glavata... :smt010 kajete nqkakva maska ili daite savet kakvo da q pravq kosata mi!!! :smt088 :smt100

be happy
12-19-2006, 16:10
iskam da ti kaja,4e i az stradam ot su6toto-omaznqvane na kosata.trqbva postoqnno da si v banqta,a mislq, 4e znae6 kolko ne e polezno tova.opitvala sum mn ne6ta,no nqma efekt.sega poslednoto,za koeo 4uh e zelena huma.dano tq da mi pomogne.aide nqkoi da kaje kakvo da izpolzvame

Lorraine
12-19-2006, 16:18
ми купи си шампоан за мазна коса..примерно на Гарниер-марката е много добра и ще ти помогне предполага,..а и от честото миене също се омазнява много бързо,най-много 2 пъти на седмица..иначе не те виждам...

evil_lady_in_black
12-19-2006, 17:13
И какво ти пречи да се къпеш през ден !?!?!!?!? Абе толкова ли сте нечистоплътни

Lorraine
12-19-2006, 17:27
Аз казах,че е вредно да се мие косата всеки ден..тва няма нищо общо с нечистоплътието да те светна!Следващия път можеш да четеш по-хубу и да не бързаш да говориш квот ти е в "акъла" :smt011

ultra
12-20-2006, 02:12
И какво ти пречи да се къпеш през ден !?!?!!?!? Абе толкова ли сте нечистоплътни

:mrgreen: И аз това се зачудих.
Оставете това,че било полезно за косата да се мие веднъж на седмица.Аз така не мога!И как ще се изкъпя цялата и няма да си измия косата?Ами то все едно не съм се къпала.Още повече сега зимата след като във всяко кафе е задимено и се окадяваш като циганка с тези цигари,да не говорим,че след това целия смърдиш..Ооо неее!!!
Миеш я през ден и т`ва е!
Ако и слагаш гел-това също омазнява косата.Забравяш за балсамите след шампоана,защото и те омазняват.Взимаш си ампули за подхранване (аз сега съм с едни със силикони за обем и е супер).
Боядисването до някъде и то влияе.Всеки месец на фризьор,за да диша косата.
Лично аз бих препоръчала на Glis K.u.r шампоаните и имат едни маски без отмиване.Майка ми,сестра ми и аз (и трите сме с разлиен типаж коси) и 3-те мн добре ни действа.Обаче просто не трябва да чакаш да ти се омазни косата и чак тогава да се наканиш да я измиеш!Сори,но такава е истината.

evil_lady_in_black
12-20-2006, 02:15
Аз казах,че е вредно да се мие косата всеки ден..тва няма нищо общо с нечистоплътието да те светна!Следващия път можеш да четеш по-хубу и да не бързаш да говориш квот ти е в "акъла" :smt011
ебати ще ме извиняваш мила ама ти какво предпочиташ да си секи ден с чиста коса и изтощена или да ходиш с мазна коса , пърхут ?!?!!?!?!?!?Ебати хората те дори не се къпят :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Anabella
12-20-2006, 06:50
Моята коса също се омазняваше прекалено бързо,1 ден изглеждаше чиста и на следващия в ужасно състояние,освен това много капеше.Взех си някакъв шампоан и балсам от Орифлейм...за защита през зимата,в синя опаковка са.На мен лично много ми помогнаха и косата ми не се омазнява и капе по малко ;) Препоръчвам ти го,нищо не губиш ако опиташ ;-) Ааа да ,и има много приятен аромат 8)

™bLaCk`RoSe™
12-20-2006, 12:11

Оставете това,че било полезно за косата да се мие веднъж на седмица.Аз така не мога!И как ще се изкъпя цялата и няма да си измия косата?Ами то все едно не съм се къпала.Още повече сега зимата след като във всяко кафе е задимено и се окадяваш като циганка с тези цигари,да не говорим,че след това целия смърдиш..Ооо неее!!!
Ако и слагаш гел-това също омазнява косата.Забравяш за балсамите след шампоана,защото и те омазняват.Взимаш си ампули за подхранване (аз сега съм с едни със силикони за обем и е супер).
Лично аз бих препоръчала на Glis K.u.r шампоаните и имат едни маски без отмиване.Майка ми,сестра ми и аз (и трите сме с разлиен типаж коси) и 3-те мн добре ни действа.Обаче просто не трябва да чакаш да ти се омазни косата и чак тогава да се наканиш да я измиеш!Сори,но такава е истината.

Вчера си взех шампоан на Глис Кюр за боядисана коса,който запазвал цвета и след 30 миения...бла бла....Майка ми се е къпала с него и ми каза,че косата и седяла ужасно.Би ли ми препоръчала някой от тази марка,който да е добър.Днес и аз ще го използвам,пък да видиме на мен как ще ми се отрази 8-[

Относно мазната коса-изплаквай я със вода от коприва и си вземи някакъв шампоан за мазна коса например на Хед&Шолдърс.Ползвала съм го и косата ми вече не се омазнява и я мия 2 пъти в седмицата.

naia
12-20-2006, 13:19
хахаха ми като искаш да ти опадне косата се къпи всеки ден да видим като казвам къпи имам предвид само косата....през ден е нормално мисля че......

Joey Tempest
12-20-2006, 15:03
Айде и аз да се изкажа. Според един френски професор, работещ в много известна козметична компания, която произвежда продукти за коса, тя може да се мие и всеки ден ако желаете, само да е с подходящия продукт.
Всепризнато мнение на световноизвестните стилисти е, че косата рано или късно (месец - два) привиква към съответния шампоан. Затова ако използвате през ден шампоан за мазна коса и тя привикне към него, после няма спасение.
Затова изводът е: ИЗПОЛЗВАЙТЕ ШАМПОАН ЗА НОРМАЛНА КОСА ИЛИ ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА, ПРЕЗ ДЕН, КАТО СМЕНЯТЕ МАРКАТА НА ВСЕКИ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА - ДВА. (Потвърдено е от известни български фризьори.) Аз самият правя така от три години насам, през лятото дори има периоди, в които ми се налага да я мия и всеки ден (заради морето, басейните). Засега не е изтощена (да чукна на дърво), но това е може би защото не правя разни манипулации, които вие, жените, обичате (преси, къдрения, обезцветявания, бои). Сешоар ползвам максимум два-три пъти в месеца (като се наложи), понякога само тупирам (нали съм Джоуи Темпест) и тфа е. :-D :D

12-20-2006, 16:41
що ми е изтрито мнението бе правилно си казах нещата аман от тъпия ви форум!
Относно косата Joey Tempest го каза и е точно така
мийте си я секи ден стига да е с шампоан за честа употреба
и аз съм на тоя принцип и вече не ми се е омазнявала много отдавна

ultra
12-20-2006, 20:21

Вчера си взех шампоан на Глис Кюр за боядисана коса,който запазвал цвета и след 30 миения...бла бла....Майка ми се е къпала с него и ми каза,че косата и седяла ужасно.Би ли ми препоръчала някой от тази марка,който да е добър.Днес и аз ще го използвам,пък да видиме на мен как ще ми се отрази 8-[

Относно мазната коса-изплаквай я със вода от коприва и си вземи някакъв шампоан за мазна коса например на Хед&Шолдърс.Ползвала съм го и косата ми вече не се омазнява и я мия 2 пъти в седмицата.
Здрасти.Точно този съм го ползвала и аз.
Да ти кажа честно не мога да ти препоръчам някой защото трябва сама да си го избереш според типа си коса.Мисля,че имаше един за изсветлявана коса (ако не се лъжа) и една подобна маска-понеже съм блонди,или в повечето случаи ползвам за нормална до мазна коса.И пак ти казвам,може да те излъжа.Мисля,че има към 4,5 вида на Глис Кюр шампоани-все ще си избереш някой.Сега ползвам някакъв Proffesional-в една голяма жълта опаковка-разрежда се с малко вода и чак тогава,ама нещо не съм доволна от него мисля,че изсушава косата доста.
да ви споделя,сестра ми домъкна миналата година един шампоан в къщи-убийствен беше :mrgreen: ,след като се измиеш,косата ти миришеше на шоколад..ммм...тя ми каза,че струвал 19 лв.и било серия със балсам и маска,ама останалите стрували доста.Така и не запомних марката... :cry:

Joey Tempest
12-20-2006, 22:09
...Глис Кюр шампоани...
Само искам да спомена, че това е серия шампоани, балсами и маски за коса на Schwarzkopf, която е немска фирма. В немския език U не може да се прочете Ю, освен ако няма две точки отгоре, ама то и тфа не е баш Ю. Така че правилното наименование е ГЛИС КУР

ABSOLUTme
12-20-2006, 22:24
az imam podoben problem,samo che malko po-razlichen.jiveq vuv france i kakvo v cqla zapadna europa,vodata e super gadna i s visoko sudirjanie na varovik.kato bqh malka se izprishtvah ot vreme na vreme..sega slava bogu veche ne,no kosata mi opredeleno pada poveche,otkolkoto kogato sum v Bulgariq..osven tova askoro skalpa mi pochna da se beli,samo che se okaza ne purhyt,mi prosto nqkva reakciq na kojata mi ot vodata(nikoi ne mi i kaza,shto chak sega se proqvqva)..taa mi predpisaha sledniq shampoan(dano da go ima i v Bg, 10E e cenata obache,shtoto e mediciski)
Hair Care Programme Capillaire BIO DERMA,Node DS Shampooing-creme
vse pak mi beshe predpisan ot lekar,tui che po-dobre purvo se konsultiraite s dermatolog:)
a kolkoto do Pantene - po-dobre izobshto ne izpolzvaite shampoo za mazna kosa,zashtoto e mn silen i proizvodstvoto na maznina po skalpa nqma da se reducira,a shte se uvelichi!
i nqkoi mn pravilno dopulni,che izobshto ne e kazano,che kosata trqbva da se mie max 2 puti na sedmica..tova sa gluposti,ako trqva vs den si se kupi,prosto nameri podhodqshtiq za teb shampoan. :-D

ABSOLUTme
12-20-2006, 22:31
Gliss Kur Anti-Haarbruch na Schwarzkopf e mn dobur sushto,prodava se i v bg dokolkoto mi e izvestno!sestra mi izpolzva maskata i shampoana i e mn dovolna! :-D

koalka
12-21-2006, 09:58
Е,голяма работа,че се къпеш през ден?Ти през колко време искаш да се къпеш? :shock: Една седмица ли?

™bLaCk`RoSe™
12-21-2006, 10:06

Здрасти.Точно този съм го ползвала и аз.
Да ти кажа честно не мога да ти препоръчам някой защото трябва сама да си го избереш според типа си коса.Мисля,че имаше един за изсветлявана коса (ако не се лъжа) и една подобна маска-понеже съм блонди,или в повечето случаи ползвам за нормална до мазна коса.И пак ти казвам,може да те излъжа.Мисля,че има към 4,5 вида на Глис Кюр шампоани-все ще си избереш някой.Сега ползвам някакъв Proffesional-в една голяма жълта опаковка-разрежда се с малко вода и чак тогава,ама нещо не съм доволна от него мисля,че изсушава косата доста.
да ви споделя,сестра ми домъкна миналата година един шампоан в къщи-убийствен беше :mrgreen: ,след като се измиеш,косата ти миришеше на шоколад..ммм...тя ми каза,че струвал 19 лв.и било серия със балсам и маска,ама останалите стрували доста.Така и не запомних марката... :cry:

Мерси много.Просто си представям как е миришел този шампоан мммм аз сигурно щях да го изям :smt016 .Има подобни на Шаума с ванилия.

rali4ka91
12-21-2006, 10:46
През зимата косата се омазнява много повече и губи обема си.друга причина е шампоана...Сменяй ги често, защото когато косата свикне със един, започва да се омазнява и да се цапа по-бързо.И третата причина е именно това че я къпеш много често.

{Poison}
12-21-2006, 10:49
С билки става най-лесно,има един комплекс "Златна формула"на д-р Мангалджиев,питай в аптеката и там ще ти кажат,иначе с шампоани и разни измислени маски няма да стане.

ultra
12-22-2006, 06:39
Мерси много.Просто си представям как е миришел този шампоан мммм аз сигурно щях да го изям :smt016 .Има подобни на Шаума с ванилия.[/quote]
За нищо :wink: ,шампоана наистина беше страхотен,ухаеш постоянно на шоколад =P~
А за Шаума-та мн ми се омазнява косата от него,само детския е по-неутрален.

neusan88
01-11-2007, 12:14
ам значи има едно козметично "нещо" което е за мазна коса ама забравих какво е но пише "за мазни върхове и сухи краища" трябва да проверя как се казва...незнам дали деиства ама мисля да пробвам!
иначе сега съм със шампоан на Сънсилк - грижа и съзживяване.нослагам вътре аспирин също след това си мажа косата с хининова вода и имам малко подобрение.