View Full Version : Животът на сперматозоидите?
батко-татко
12-28-2006, 14:32
искам да питам колко време може сперматозоидите да са активни ако спермата е извън телата на мъжа/жената. проблема е следния: правих секс с едно момиче с презерватив изпразних се обаче ни прекънаха точно след като свърших,не се измих само го изтрих малко от спермата. и след това-20 мин некаде, почнахме пак но на голо и се притеснявам дали може да е станал гафа?
не се измих само го изтрих малко от спермата.
И питаш...
krem4et0
12-28-2006, 14:47
Не е станал гафа,споко. Те ако така ставаха децата-половината форум да има по 2-3!
еми незнам хора.. един пише едно друг пише друго.. който е компетентен по темата моля да пише [-o<
зък и не искам да ставам татко на 15
"ха-ха" много смешно не съм на 15 а на 18
След еякулацията ако сперматозоидите не бъдат оплодени с яйцеклетка животът им продължава максимум 8 минути . После умират .
JoeBanana
12-28-2006, 15:55
След еякулацията ако сперматозоидите не бъдат оплодени с яйцеклетка животът им продължава максимум 8 минути . После умират .
абе аз съм лаик, ама защо си мисля, че си у грешка ?
що си мисля, че малките копеленца са бая издръжливи :mrgreen:
olive_oil
12-28-2006, 16:03
ами колкото златната рибка 5-6 години
абе аз съм лаик, ама защо си мисля, че си у грешка ?
що си мисля, че малките копеленца са бая издръжливи
lmao по биология го учихме :shock:
{Poison}
12-28-2006, 16:47
Напълно е възможно.
Awazate Ippon
12-28-2006, 16:50
Напълно е възможно.
И аз си мисля, че живота им е доста по-дълъг от 8 минути, но не мгоа да го подкрепя научно. Има някакъв блед спомен в главата ми и това е
Не е станал гафа,споко. Те ако така ставаха децата-половината форум да има по 2-3!
2-3 само таз коледна ваканция ^_^
А за 8 минути май става въпрос за извънвагинална среда? Няма значение, пич, няма опасност за теб и другарката.
Искрено се надявам, че се шегуваш... Това е едно мноооого несериозно изказване. Със сигурност мога да ти кажа, че живеят да няколко дена, но е индивидуално, доста зависи от киселинността във влагалището. А относно едно от изказванията, "Не е станал гафа,споко. Те ако така ставаха децата-половината форум да има по 2-3!", това е така поради простата причина, че всичко опира до овулацията при жената и именно тя се улучва трудно, защото е 1 ден...
Mi az do kolkoto znam, e dostaty4no da iz4aka6 20-30 min sled kato si svyr6il i togava pak da zapo4vate-qko ste bez prezervativi. Pone az i moq priqtel taka go praktikuvame- da ti kaja do sega ne sym zabremenqla...danmo da ne se slu4i de.
A ina4e kolkoto do jivota na tiq malki 4udovi6ta imam nqkakyv spomen, 4e jiveeli malko, ama kolko ne znam.
Awazate Ippon
12-28-2006, 21:37
абе,топиш *уио в бурканче с олио драсваш клечка кибрит,оставяш го да гори минутка-две и си готов.гаранция за смърт на сперматозоидите=100%
Просто гениално. Аз ще предложа по-различен начин за смъртта им. Има презервативи с Наноксинол-9 - лубрикант, който действа против акрозомата на сперматозоида(помня часовете по биология ей :) ) и като цяло те дори и да стигнат излизайки от скъсания презерватив до яйцеклетката няма с кой ензима да разградят обвивките и и да влезнат в нея и...умират [-(
Просто гениално. Аз ще предложа по-различен начин за смъртта им. Има презервативи с Наноксинол-9 - лубрикант, който действа против акрозомата на сперматозоида(помня часовете по биология ей :) ) и като цяло те дори и да стигнат излизайки от скъсания презерватив до яйцеклетката няма с кой ензима да разградят обвивките и и да влезнат в нея и...умират [-(
A този Наноксинол-9 май предизвикваше алергична реакция при някои.. Или имаше нещо друго подобно. Но, да - презервативи със спермацидна защита ftw!
neusan88
12-28-2006, 23:44
heh hora to mislq 4e ne e problem.nevqrvam da e zabremenqla mackata...no v estestvena sreda - demek v penisa spermatozoidite jiveqt do 12h. a ina4e kato izlqzat na "4ist vyzduh" ve4e neznam kolko vreme ama e za nqkvi minimalni minutki mai:)
батко-татко
12-29-2006, 09:55
поинтересувах се от медецинско лице. в свободна среда (както някой каза "на въздух") живеят по 14 часа!!! бтв така се проверявало в медецината дали мъжа е импотентен та...купих постинор някаде 30-40 часа след гафа дано подейства че тогава не ми се мисли.. :smt010
venom0706
07-03-2010, 06:21
И аз направих подобен гаф(към 20 минути след изпразването),но дано не е станало нещо сериозно..Ако недай боже се е случило,колко дни след това на мацката почва да и се гади?
Callisto
07-03-2010, 08:11
Искрено се надявам, че се шегуваш... Това е едно мноооого несериозно изказване. Със сигурност мога да ти кажа, че живеят да няколко дена, но е индивидуално, доста зависи от киселинността във влагалището. А относно едно от изказванията, "Не е станал гафа,споко. Те ако така ставаха децата-половината форум да има по 2-3!", това е така поради простата причина, че всичко опира до овулацията при жената и именно тя се улучва трудно, защото е 1 ден...
Той друго имаше предвид. Искаше да кажа, че извън вагината изложени на кислород животът им е доста по кратък. Аз бях чувала 15 минути, но явно и 8 са приемливи. Иначето във вагината животът им е много по продължителен. Най-малкото времето за оплождане е 3 дена, затова и Ескапел действа до третия ден.
Не се притеснявай, според мен е минало достатъчно дълго време от последния акт, че да са умрели гадовете..друг е въпросът, че сексът без презерватив винаги крие свойте рискове.
vaseto0o
07-03-2010, 08:42
Човека сигурно вече има дете, ако не и две пък вие чак сега отговаряте по темата :D
Към автора и към висички ''ЗАПОЗНАТИ'' с тази тема ето ви един линк по тази тематика и спрете да пишете работи дето не ви са ясни така само заблуждавате хората : http://bg-sexologia.info/site/index.php?option=com_content&task=view&id=187&Itemid=2
kalpazanka
07-03-2010, 08:54
И аз направих подобен гаф(към 20 минути след изпразването),но дано не е станало нещо сериозно..Ако недай боже се е случило,колко дни след това на мацката почва да и се гади?
Има-няма след около 2 месеца. По-добре прежали 3 лв за един SureCheck- поне да знаеш със сигурност дали ще й се догади. :D
Човека сигурно вече има дете, ако не и две пък вие чак сега отговаряте по темата :D
Човекът е с питане от трети юли, 2010. Все още не ясно дали ще има бременност, камо ли дали ще са близнаци/тризнаци etc. Чети внимателно и тогава пускай пост. ;)
Като приключите темата, свиркайте да я окатинаря.
vaseto0o
07-03-2010, 09:18
Има-няма след около 2 месеца. По-добре прежали 3 лв за един SureCheck- поне да знаеш със сигурност дали ще й се догади. :D
Човекът е с питане от трети юли, 2010. Все още не ясно дали ще има бременност, камо ли дали ще са близнаци/тризнаци etc. Чети внимателно и тогава пускай пост. ;)
Като приключите темата, свиркайте да я окатинаря.
е да бе ясно ама видях че калисто отговаря на некф пост от 2006-та :razz:
темата е за ключ
BiGBaDWolF
07-03-2010, 10:05
Извън тялото сперматозоидите умират за няколко секунди ..Небой се никъв гаф не е станал ...А вие като не ги знаете тия работи каде сте тръгнали секс да прайте бе ?
Извън тялото сперматозоидите умират за няколко секунди ..Небой се никъв гаф не е станал ...А вие като не ги знаете тия работи каде сте тръгнали секс да прайте бе ?
ПГХАХАХХААХАХАХАХАХАХ :razz: :razz: :razz: :razz:
Верно,де сте тръгнали :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
kalpazanka
07-03-2010, 16:51
Според теб в каква среда се съхранява семенната течност, от която се избират сперматозоиди за IVF? Да не би в термостатите да цари космически вакуум?
Като не ги знаеш тези работи, къде си тръгнал да коментираш?!
през търсене в гугъл попаднах на темата. не е ли вярно, че сперматозоида не попадне ли веднага във вагината после не може да се родят дечурлига? как се раждат децата ин витро?
Cold_Tearsss
03-27-2012, 16:38
Хахааха, егати заглавието, скъса ме. :D