PDA

View Full Version : TOEFL i SAT

slip_away
01-15-2007, 10:01
hei,iskam da vi pomolq ako nqkoi se podgotvq za toifel i SAT da mi preporu4a nqkakvi materiali za da se gotvq i vku6ti.stava vupros za knigite - kakvi da si tursq,no da e za NOVIQ toefl imam predvid :) mersi predvaritelno

ProstoAz
01-15-2007, 12:24
Аз не те разбирам много много, но виж тук има някакви тестчета :arrow: http://www.english-test.net/ (цъкаш на TOEFL или SAT) :)

namely_me
01-15-2007, 12:59
Можеш да си ги поръчаш от Amazon, ама ще ти излезе скъпичкооо...
Ама то малко няма как, щото нали не само TOEFL, ами и SAT-овете са нови, и със старите материали, дето досега си ги ксерокопирахме един от друг хич не става.
За мен на Barrons са най-добрите книги за САТ, a за TOEFL сега с новия формат не знам как е, мисля че в нета има тестове.

yes
01-16-2007, 14:41
За САТ - на Barron's са добри наистина. За новия ТОЕФЛ, от учебници смисъл няма, дискове ти трябват с примерни тестове.

Само да ти кажа за формата, защото в брошурите които аз гледах пишеше че има 3 readinga, в действителност са 5, като единият е експериментален и не се оценява разбира се. Много се учудих, защото бях подготвена за 3, айде 4 добре, амa 5 малко множко беше, иначе са лесни просто те заболява главата от четене.