PDA

View Full Version : Как да се предпазя от бременност ?

няма
01-24-2007, 17:29
Ходим с приятеля ми от над 1 месец ,обаче той не обича да използва презервативи . Преди да свърши го вади,но не мога да съм 100% сигурна ,че всичко ще е наред след това.Единствено се притеснявам от нежелана бременност.Какво ще ми препоръчате ? За сега си мисля за постинор,но вие кажете. (нямам голям сексуален опит)

01-24-2007, 17:30
pii kontraceptivi

Snoopy_
01-24-2007, 17:32
какъв постинор бе жена нормална ли си?!?!?!?!? Контрацептиви, посъветвай се с лекар!

FikyScHetOo
01-24-2007, 17:36
Има и т.нар. 'спирали', но не ти ги препоръчвам. Има вагинални кемове против бременност. И хапчета, но по лекарско предписание!

Me4oOoOo
01-24-2007, 17:37
Абе ти го накараи да слага презерватив понеже незнае6 дали има некви болести.Ае бременноста 6те я махне6 с хапчета там ами ако е болен от СПИН или не6то друго ко 6те прави6 ??

adoration_
01-24-2007, 17:45
Не искам да те поучавам,но сигурна ли си наистина,че няма да ти лепне някоя болест? Най-добрия вариант е да се използва презерватив :!: НО... ако му имаш доверие и не искате да използвате този начин за предпазване,има други! Хапчета,кремове...!Но вс те се приемат САМО след лекарско предписание;) Правете безопасен секс :!: :!: :!:

ninsy
01-24-2007, 18:06
какув постинор бе моме тои се пие само ако е станал гаф,иначе ползвай противозачатъчни или овули :)
А спиралата някой по горе спомена за нея се слага само на раждали жени долкото съм чела и си спомням

Alex_f
01-24-2007, 18:09
ninsy,kakvo e ovuli? :roll:

FikyScHetOo
01-24-2007, 18:11
какув постинор бе моме тои се пие само ако е станал гаф,иначе ползвай противозачатъчни или овули :)
А спиралата някой по горе спомена за нея се слага само на раждали жени долкото съм чела и си спомням
Така е, просто не с едоизказах като хората ((:

няма
01-24-2007, 18:12
100% съм сигурна че не е болен от каквато и да е болест.Значи може би ще се се спра на противозачатъчни.Мерси за отговорите.

Snoopy_
01-24-2007, 18:21
хехе 100%.... постинора го избягвай, сериозно ти казвам само ако стане голям гаф, мн зле влиае на организма. Противозачатъчните са добра идея, спри се на тях... Аз лично не бих толерирал такива претенций... едно момиче ме юркаше без защото го усещала по-добре ама аз казах не :)

HardcorE_AFA
01-24-2007, 18:28
освен познатите ни презарвативи,хапчета и спирали има и ножости,тъй наречените ампули,които се поставят в ръката-горе...Братовчетка ми си сложи но гадното е че нешо спира хормоните и много се надебелява

ninsy
01-24-2007, 18:32
Овулите са интравагинално противозачатъчно средство.

1 песарий съдържа 75 мг. от активната съставка nonoxinol9 /INN/

Песарият се разтваря от топлината на тялото, като независимо от количеството на вагиналния секрет се образува фина, приятна пяна, която оптимално разпределя във влагалището субстанцията, която блокира действието на сперматозоидите.
може да се прилага непрекъснато и продължително, като се използва само когато има действително от какво да се предпазвате. Продължителната му употреба е безвредна.
Надеждната защита е сигурна едва когато активното вещество е разпределено оптимално. Това се осъществява в рамките на 10 минути.

adoration_
01-24-2007, 18:40

Песарият се разтваря от топлината на тялото, като независимо от количеството на вагиналния секрет се образува фина, приятна пяна, която оптимално разпределя във влагалището субстанцията, която блокира действието на сперматозоидите.
може да се прилага непрекъснато и продължително, като се използва само когато има действително от какво да се предпазвате. Продължителната му употреба е безвредна.
Надеждната защита е сигурна едва когато активното вещество е разпределено оптимално. Това се осъществява в рамките на 10 минути.
Единственото кофти на овулите е,че 90% от жените,които ги използват признават,че усещат парене... Но като цяло е надежден метод:)

Др вариант са противозачатъчните лепенки,но не са широко разпространени в България...

Alex_f
01-24-2007, 20:04

ninsy,mersi mnogo za infoto:-)!ne bqx 4uvala predi za tova! :smt058

krem4et0
01-25-2007, 12:28
Дали е противозачатъчно или лепенка-все едно. И двете действат на 1 и същи принцип. За сега го накаряй да ползва презервативи. И никога не бъди 100% сигурна. може да е болен от грип,да ти прави френска любов,да попаднат бактерии в теб и да се инфектираш. Не го водиш на цялостен преглед преди да правиш секс с него всеки път,нали?

TK
01-25-2007, 13:00
"Не обичам да си слагам презерватив" = "Не те обичам достатъчно"

(В случай че и на теб ти е само за ебането, посъветвай се със необходимия специалист, да предцени най-безвредния за товя организъм метод за контрацепция)

malka_sladuranka
01-25-2007, 13:04
посъветвай се с гинеколог, той ще ти препоръча най-подходящите за теб противозачатъчни и ще ти обясни как да ги пиеш