View Full Version : Дайте ми съвет...
pussycat
02-01-2007, 07:47
Ами проблема ми е такъв, че сега ми предстоят какндидат - студентски изпити и родителите ми мн държат на това да ме приемат обаче постоянно ми натякват 4е трябва мн да уча и за момент да забравя излизането и да наблягам над темите. Само че си имам приятел който мн си ме обичка и все пак той пък от негова страна иска да се виждаме постоянно. И аз накрая се побърквам защото всеки изисква нещо от мен а аз явно не мога да си разпределя правилно времето и да мога да угаждам на всички... МОля ви дайте ми някакъв съвет как да се справя с това.. :smt009
ami moq suvet e da ne u4i6 postoqnno ili da izliza6 postoqnno.opitai da su4etava6 ne6tata.obqsni na priqtelq ti,4e trqbva da otdelq6 pove4e vreme za u4ene zaradi izpitite i toi 6te te razbere.napravi si nqkakva programa,primerno 1 den iliza6,1 den u4i6 i taka. :wink:
Офертата е друга. Решаваш кога ти е най-удобното време за учене (ама удобно откъм твоята работоспособност, кога ти е най-тихо вкъщи и т.н.) и си преценяваш колко време трябва да учиш. Като гледам имаш някакви теми, което значи, че изобщо не е малко за това си определяш и 15 минутни почивки.
И ако в крайна сметка сутрин си най-работоспособна - учиш сутрин. Вечер се виждаш с гаджето.
Идеята е да не изпушиш тотално от учене, защото няма смисъл, но все пак да отделиш нужното време.
Това е в общи линии, но ти най-добре си знаеш с какво време разполагаш и какви са ти приоритетите. Но все пак план трябва да има.
Хм,решаваш си колко учене за теб е в рамките на нормалното и достатъчното.Оттам нататък теглиш една дълга и широка на ваш'те и да се оправят. :smt016 А и изпитите са юни месец,те кво очакват,да не излизаш до юни?!Или като някой домашен любимец да излизаш само,за да се изпишкаш? = )
А гаджето ти като толкова много те обичка
няма да ти прави проблем за излизането като знае,че имаш
изпити и че това е важно за теб.Казваш му да ти влезе в положението
и да му мирнат малко гащите,ако не ще да те разбере да се хваща
и да се изнася.Щото такива дето им пука само за тях не са стока. ; )
adoration_
02-01-2007, 15:41
Сладур,знам какво ти е!;)Преживявам го с моя приятел в момента... Миличкият се разкъсва... то не е четене за изпитите... уроци... фитнес... танци... време за семейството... училище... и не на последно място - време за мен!Но се справя!Разпределя си времето доста добре и наистина успява да съчетава всички тези неща!Когато има желание-всичко се постига;)!
Проблем с вашите няма да имаш,ако те виждат,че наистина полагаш усилия,учиш за изпитите... а не висиш само навън с гаджето!
Приятелят ти,ако наистина те обича и държи на теб,ще те подкрепи и ще прояви разбиране... И няма да се цупи за моментите,в които няма да можеш да излизаш!Все пак,щом е важно за теб-трябва да е важно и за него:)
poznat slu4ai..obqsni na priqtelq si 4e se podgotvq6 i t.n....i izlizaite primerno samo ve4er..a prez denq hodi na u4ili6te i u4i temi...to ne ostana..o6te malko...
Опитвай се така да си съчетаваш времето,че да намираш такова и за приятеля си и за учене.Не можеш да зарежеш ученето и да си цял ден навънка,но не можеш и без да учиш.
И все пак приятеля ти не мисли ли за твоето образование?Точно сега,ако мисли за теб и бъдещето ти,той трябва да те кара да учиш повече,не да спирате да се виждате естествено,но да направи компромис и да се виждате малко по-малко от обикновено.
spoX i pri mene e sa6toto :) ama dobre 4e na6te me razbirat gore-dolu i ne mi mrankat da u4a tolkova :-D opitai ako iska6 da obqsni6 na va6te 4e ti e qsno 4e e vajno kandidatstvaneto ala bala ama nemoje6 da se skasva6 ot u4ene :) a kolkoto do priqtelq ti nai-veroqtno 6te te razbere 6toto i toi e minal prez sa6toto ;) ne se pritesnqvai macka i tva 6te mine :smt016
gerinceto
02-17-2007, 18:53
ami moq suvet e da ne u4i6 postoqnno ili da izliza6 postoqnno.opitai da su4etava6 ne6tata.obqsni na priqtelq ti,4e trqbva da otdelq6 pove4e vreme za u4ene zaradi izpitite i toi 6te te razbere.napravi si nqkakva programa,primerno 1 den iliza6,1 den u4i6 i taka. :wink:
CrazyWitch
02-18-2007, 08:26
Поговори с гаджето ти ... и му обясни, че това е важно за тебе.
Ако толкова те обича, че го приеме.
LoVe_Is_EvErYtHiNg
02-18-2007, 08:59
We spored mene trqa da gi sa4etae6 po nqkakaf na4in, smisal da ne prenebregva6 u4eneto, za6ot samo nqkolko tam dena ili meseca ne znam i 6te mine, no v sa6toto vreme ne trqa da prenebregva6 priqtelq si, smisal da izliza6 i sas nego, no toi sa6to trqa da proqvi razbirane i da proqvi malko tarpenie
strawberry1988
02-18-2007, 13:10
razpredeli si taka vremeto,4e da ima6 vreme za u4ene i za gadjeto,no pogovori s nego,4e ne moje da ste postqnno znaedno,ako te obi4a sus sigurnost 6te te razbere.balanstrai ne6tata