View Full Version : Moderated: Дадох парите си на наште, а те не ми ги връщат
zdraveite,imam problem.Kogato na praznicite blizkite mi dadoha pari na6te mi kazaha da im gi dam,za6toto ako sa u men mn barzo sam 6tqla da gi izhar4a,i kogato sam poiskala ne6to da si kupq te 6teli da mi davat ot parite.Doverih im se im gi dadoh.Vednaj si bqh haresala edna bluza i im kazah da mi dadat pari,no te mi kazaha,4e sega nqmali pari.Az gi popitah za moite pari,a te mi kazaha,4e te ne bili moi pari.Kogato gi pomolih da mi gi varnat te kazaha,4e nqma da mi gi varnat,za6toto 66te si gi odarjat ot parite koito sam im gi iskala za razni ne6ta,predi da si sabera svoi.Do dnes o6te ne sam vidqla parite si,pls daite nqkakv savet kak da si gi poiskam :(
Moderated by ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!
ima6 ujasno stisnati roditeli :roll:
ViVIt0oo
02-03-2007, 12:34
Ами на хората може да са им потрябвали пари за сметки ей такива неща,а пък и сигурно ти дават джобни и сега като си им поискала просто са нямяли... не се врягай толкова!изчакай малко и пак ги попитай.. а ако и тогава не ти ги дават..нз.. прибирай си парите,кото ти дават за празници да са при теб,ама без да ги харчиш за глупости... та да видят ваште,че и ти можеш да пазиш пари ;)
Айде и споко! ;)
ProstoAz
02-03-2007, 15:04
Ти нали имаш къде да спиш, имаш какво да ядеш - тогава защо се оплакваш?
Ситуацията е малко кофти, да, но знаеш ли...когато родителите ти ти кажат, че нямат пари, това не е повод за тръшкане - те не могат да ги изкопаят отнякъде! Вместо да проявиш разбиране, ти проявяваш детските си капризи. Като пораснеш ще се научиш да цениш труда на родителите си, ще се научиш да цениш макар и малкото, което получаваш :!:
loshroditel
02-04-2007, 12:37
Всъщност и аз имам да връщам около 200 лв за последните 2-3години.Да ги върна ли и да се обърнат в цигари и купон или да си трая,И пак да му купувам маркови парцалки ,щото такива иска.
Поне са ти дали пари за празниците... Аз и това не получавам. Близките ми ми подаряват вафли и шоколадчета, все едно съм на шест годинки, пари не съм виждала от както се помня. Майка ми и баща ми не ми дават джобни /в смисъл, няма регламентирана сума, дават ми 2 лева за училище, понеже уча от 8 до 5 и трябва да обядвам там/, дрехи ми се купуват сравнително рядко- не когато си харесам нещо, а само когато имам нужда, а и винаги са възможно по-евтини... Нямаме пари, това е истината. Но ако започна да се тръшкам за някоя блуза, хем няма да я получа, хем наще ще се чувстват зле че ме лишават. Знаеш ли колко пъти съм ревала скришно, че не мога да си позволя елементарни неща, че стипендията ми отива за материали /уча рисуване и не е евтино хич/, вместо като другите да си купя някоя дрешка, че само обикалям с приятелки по магазините и докато те си купуват дънки за 40 лева, аз само казвам "Тоя модел не ми харесва, друг път ще си взема"...
И после парите нямали значение, бля,бля... Сития не вярва на гладния. Като не получаваш една стотинка за себе си, като не можеш да си позволиш нищо, освен най-необходимото, тогава ще разбереш за какво става дума.
lele kolko mi e poznat tozi slu4ai...edinstveniq syvet..koito moga da ti dam e da ne im gi dava6 sledva6tiq pyt..skrii gi nqkade..ili kupu si ne6to po byrzo..za da ne mogat da ti gi vzemat..
moite roditeli imat da mi vry6tat sy6to pari...vsqka godina kogato po praznicite sybirah pari ot babi i dqdovci..te mi gi iskaha "nazaem" 6toto se bili ohar4ili po praznicite...e kak da im otkaja...lape..vyrzvam im se i im davam parite...ne mi gi vry6tat..no i az ne si otvarqm ustata..6toto v kraina smetka osyznavam 4e tezi pari sa gi dali za men stotici pyti...
ve4e kato stanah po golqma..rabotih...i si kupuvam drehite s moi pari..daje im davam nazaem..nali "uj" 6te mi gi vyrnat..ama ve4e znam kolko vry6tat i sym im sviknala...samo da poqsnq..na 18 sym i o6te u4a...
еми множо просто кат нестава с добро даваш с лошо.... все някога ще оставят пари на масата или на шкафа и като се върнат нема ги намерят.... тва бе намек кат не ти ги дават ги вземаш насила :)
gerinceto
02-18-2007, 09:55
ima6 ujasno stisnati roditeli :roll:
ujaaaaas :evil: :evil: :evil:
Fucking_Bitch
02-20-2007, 10:19
Не е болка за умиране.Парите не са най-важното.И аз преди много време,трябваше да помогна наще и не съм си ги искала!Пък малко ли ти дават ваще? [-X [-X [-X [-X
pff spomnqm si kogato im dadoh 40...do sega samo 10 sa mi vurnali :x
Ами кажи им,че ги разбираш,че са в момент на затруднение,но ги помоли когато имат възможност дали ще ти ги върнат.Опитай съвсем внимателно да разговаряш с тях!Ако ти откажат да ти ги върнат им кажи,че повече няма да пестиш и веднага щом получиш пари ще ги изхарчиш дори да е за някаква глупост,може и да мине :lol:
Но все пак наистина се замисли,може наистина да сте в моментно задруднение и парите да са им нужни,всички родители имат много разходи и нали все пак са тези които ни осигуряват храната,дрехите,учебниците ,покрива над главата ни и още мнооого нужни и ненужни неща,така че дори да не се получи опитай да ги разбереш!
CrazyWitch
02-20-2007, 18:22
Според мен са те заблудили понеже са нямали пари.
Опитай се да ги разбереш.
Да не мислиш, че ти пазят парите. Когато имат ще ти дадът. По-празниците са останали без лев за това и са ти ги поискали. Все пак и ти ядеш в дома си и .. всичко правиш там. Недей се здухва =)
Погледни така на нещата.
i s moite imah sa6tiq problem postoqnno im natqkvai i ne im govori :twisted:
love_enrique
08-15-2007, 09:09
Гаден номер 8) Е,поне вече ще знаеш да не им ги даваш :roll: А за тези пари продължавай да настояваш :wink:
Много гадна ситуация..добре че нямам като твоите родители...
strastnata_moni
08-15-2007, 15:45
i az taka.dadoh na mama pari predi edna godina,a kato q podseta za tqh tq se vika 6e tqi gi varna mamence.da ama ne mi gi varna. :smt010 :smt011
Бахти тапите родители кадето имаш!Тези пари са си твой и те са длъжни да ти ги върнат колкото и да не искат!
[B]a[N]D[i]T[k]a
08-16-2007, 17:27
темата е стара!